X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne SIERPNIÓWCZKI 2015
Odpowiedz

SIERPNIÓWCZKI 2015

Oceń ten wątek:
  • małaMyszka Autorytet

Wysłany: 22 października 2015, 18:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a ja już drugi dzień z rzędu gadam z matką jak ze starą dobrą kumpelą... ja cież pierdziele... po 3 latach...

lys, Weridiana, niecierpliwa, magda sz, Maniuś, jesslin87, aaaaga, Paula_071, mamasia, zabka11 lubią tę wiadomość

Alexander
    6 czerwca 2017, 3320, 55 cm, 10 pkt
    47d8cd3eb4.png
    Sebastian
    11 sierpnia 2015, 3370, 55 cm, 10 pkt
    967b64d0e6.png
  • małaMyszka Autorytet

Wysłany: 22 października 2015, 18:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mój ojciec podobno chce się zajmować jutro małym...
    oczywiście namawiają, żeby na stypę pójść... ba! nawet pokoik będę miała do karmienia w razie czego...

lys, Weridiana, niecierpliwa, magda sz, Maniuś, jesslin87, Paula_071, mamasia, zabka11 lubią tę wiadomość

Alexander
    47d8cd3eb4.png
    Sebastian
    967b64d0e6.png
  • lys Autorytet

Wysłany: 22 października 2015, 18:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kolejna kupa pełna śluzu

9f7jtv73juycdhvl.png
  • Weridiana Autorytet

Wysłany: 22 października 2015, 18:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kkarolinaaa mi pomogla terapia czosnkowa mianowicie 2 zabki czosnku rozgniatasz , na lyzke stolowa i lykasz jak lekarstwo. Popic najlepiej cieplym mlekiem, ja popijalam kakao dobrze robi na zoladek bo czosnek jest dosc drazniacy. Tak 3 dni i 3 razy dziennie. Dziala jak antybiotyk. Ja już chcialam isc do lekarza po mocne leki , a na 3 dzien znaczna poprawa :-)

Z ciekawostek wam powiem ze coreczka kuzyna miala suche plamy na skórze. Bylo gorzej i gorzej lekarze eksperymentowali nawet masc sterydowa poszla w ruch. Koniec końców okazalo sie ze jest uczulona na metale, glownie chyba miedz lol i nawet jak byl guziczek czy zamek przy swetrze to już wywolywalo silna skorna reakcje alergiczna

małaMyszka lubi tę wiadomość

1usasg185gkausx0.png
  • lys Autorytet

Wysłany: 22 października 2015, 18:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    weridiana ja tak miałam bardzo bardzo swego czasu, teraz już mniej - w reakcji na nikiel i też guziki, sprzączki od pasków, zapięcia od staników, tania biżuteria wszystko mnie uczulało

małaMyszka, Weridiana lubią tę wiadomość

9f7jtv73juycdhvl.png
  • Weridiana Autorytet

Wysłany: 22 października 2015, 18:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Malamyszka idz z szacunku dla zmarlego dziadka i badz soba , nie mysl co bylo zle to nic nie da. Tylko sobie przysporzysz bolu. Mysl ile dobrego cie spotkalo , synek na przyklad :-)

Iys kurcze biedna ty jestes z maluszkiem, oby wam sie wszystko szybko unormowalo

lys, magda sz lubią tę wiadomość

1usasg185gkausx0.png
  • małaMyszka Autorytet

Wysłany: 22 października 2015, 18:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    lys wrote:
    kolejna kupa pełna śluzu
    kurcze, ale od czego to jest...
    nasze dzieci są z tego samego dnia, mój miał raz po 3 dniach bez kupy...

Alexander
    47d8cd3eb4.png
    Sebastian
    967b64d0e6.png
  • witaminkab Autorytet

Wysłany: 22 października 2015, 18:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tylko ja i tak trochę dokarmiam tylko innym mlekiem. Tak 100-300 ml dziennie. Nie wiem będę i tak musiała porozmawiać z lekarzem, bo mała aż naciąga. Staram się dawać jak najmniej a jeszcze jak na złość dopadł mnie kryzys laktacyjny. Czekam aż przejdzie.

lys, małaMyszka lubią tę wiadomość

mhsv3e5eug8d3245.png
    wnidvcqg5wbp23cu.png
  • Griszanka Autorytet

Wysłany: 22 października 2015, 18:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Weridiana wrote:
    Kkarolinaaa mi pomogla terapia czosnkowa mianowicie 2 zabki czosnku rozgniatasz , na lyzke stolowa i lykasz jak lekarstwo. Popic najlepiej cieplym mlekiem, ja popijalam kakao dobrze robi na zoladek bo czosnek jest dosc drazniacy. Tak 3 dni i 3 razy dziennie. Dziala jak antybiotyk. Ja już chcialam isc do lekarza po mocne leki , a na 3 dzien znaczna poprawa :-)

Z ciekawostek wam powiem ze coreczka kuzyna miala suche plamy na skórze. Bylo gorzej i gorzej lekarze eksperymentowali nawet masc sterydowa poszla w ruch. Koniec końców okazalo sie ze jest uczulona na metale, glownie chyba miedz lol i nawet jak byl guziczek czy zamek przy swetrze to już wywolywalo silna skorna reakcje alergiczna

Fatalne uczulenie. Wlasnie sobie przypomnialam, jak moja kolezanka na studniowce dostala wstrzasu anafilaktycznego. Nikt nie wiedzial, ze ma alergie i podczas tanca z kolega - jakos 2 minuty miala kontakt ze bransoleta od zegarka tegoz kolegi. Karetka i szpital, a to przez zapomnienie podczas zabawy.

Moje bezproblemowe dziecko nagle zaczelo ulewac po jedzeniu. Za pierwszym razem poszla tres z zoladka, bo taki gorzki zapach to mialo (w zasadzie przypominalo to bardziej wymioty), za drugim razem samo mleko, ale idzie az nosem. Mam nadzieje, ze to tylko jakies pojedyncze incydenty.

Weridiana, małaMyszka lubią tę wiadomość

Synek Karolek <3
    relgupjywjsi69wb.png
    m6cq8p0.png
  • lys Autorytet

Wysłany: 22 października 2015, 19:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    małaMyszka wrote:
    kurcze, ale od czego to jest...
    nasze dzieci są z tego samego dnia, mój miał raz po 3 dniach bez kupy...

moja ma cały czas śluz w kupie, czasem się zdarzy normalna, a kilka razy tak jak dziś głównie śluz. Nie wiem od czego, nie jem nabiału ani nic co zawiera mleko, nie jem cytrusów, orzechów, soi. Gdyby nie to, że mała ma potrzebę ssania cyca także wtedy gdy jej źle, gdy chce spać, a nie tylko po to żeby jeść to już bym chyba przeszła całkowicie na nutramigen. Teraz dokarmiam ją bebilonem pepti, ale jeszcze kilka dni i zmienię właśnie na nutramigen.

9f7jtv73juycdhvl.png
  • AgaSad Autorytet

Wysłany: 22 października 2015, 19:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My byliśmy dziś na szczepieniu na pneumokoki, płakał strasznie ale szybko się uspokoił..
    Ja też martwię się tym podnoszeniem głowy u mojego, ma asymetrię i woli ustawiać się na jedną stronę, główkę potrafi obrócić z jednej strony na drugą ale jak leży na brzuszku to tylko na jednym policzku, na drugim rzadko.. pediatra poleciła własnie matę edukacyjną żeby czymś go zaciekawić i właśnie próbować i próbować..
    no więc kolejny gadżet do kolekcji:)

1usawn15ju6q9qwm.png
  • lys Autorytet

Wysłany: 22 października 2015, 19:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    agasad jak będziesz wybierać matę to sprawdź z jakiego jest materiału, ja kupiłam tiny love move and play fajna jest ale jest śliska i przez to nie nadaje się na teraz do leżenia na brzuszku i ćwiczenia mięśni grzbietu bo dziecko się ślizga :/

Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 października 2015, 19:29

9f7jtv73juycdhvl.png
  • witaminkab Autorytet

Wysłany: 22 października 2015, 19:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Szumis działa :) mała jeszcze nie śpi ale grzecznie leży. Po ostatnich przebijać z brzuchem i wieczornych awantura to coś pięknego!
    Dziewczyny czy powinnam się martwić ze mała się dalej nie uśmiecha?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 października 2015, 19:39

mhsv3e5eug8d3245.png
    wnidvcqg5wbp23cu.png
  • lys Autorytet

Wysłany: 22 października 2015, 20:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    witaminka spokojnie Łucja ma jeszcze czas żeby zacząć się uśmiechać, norma dla uśmiechania się to 1-3 miesiąc

witaminkab, małaMyszka lubią tę wiadomość

9f7jtv73juycdhvl.png
  • lys Autorytet

Wysłany: 22 października 2015, 20:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    od trzech dni zapisuję ile i o której karmię Lily, tak żeby odstępy były minimum 2h i tak jak myślałam ona wcale nie je dużo: wczoraj przez cały dzień pierś i 325 ml mm, dziś jak na razie pierś i 240 ml mm

9f7jtv73juycdhvl.png
  • jesslin87 Autorytet

Wysłany: 22 października 2015, 20:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny pomocy moj syn lezyvw lozeczku na plecach patrzy na karuzele i podnosi glowe czy to normalne? Czy to nie za wczesnie? Czy nie zrobi sobie krzywdy?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 października 2015, 20:09

74diqps6a69lyc94.png
  • niecierpliwa Autorytet

Wysłany: 22 października 2015, 21:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    lys wrote:
    od trzech dni zapisuję ile i o której karmię Lily, tak żeby odstępy były minimum 2h i tak jak myślałam ona wcale nie je dużo: wczoraj przez cały dzień pierś i 325 ml mm, dziś jak na razie pierś i 240 ml mm

Piers tylko raz??

• mamasia Autorytet

Wysłany: 22 października 2015, 21:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    lys wrote:
    Była dziś u nas fizjoterapeutka, swoją drogą bardzo fajna (autorka tych artykułów z osesek.pl do których ostatnio linki wrzuciłam).
    Posprawdzała, jak Lily radzi sobie ze wszystkim i generalnie nie jest źle, ale najlepiej już rozpocząć fizjoterapię. Jest lekka asymetria, małe problemy z dźwiganiem główki, układanie główki na jedną stronę. Lily ma niskie napięcie mięśniowe (nie obniżone, tylko niskie) co za tym idzie niektóre czynności mogą być dla niej bardziej problematyczne. A jak dziecku niewygodnie coś robić, to tego nie robi.
    Mamy zrobić dla Lily kącik zabaw na podłodze, wyłożyć go np. piankowymi puzzlami żeby było twardo, chropowato, ale nie ślisko i tam układać Lily na brzuszku i pleckach. No i muszę znaleźć fizjoterapeutę w okolicy, bo niestety ta Pani co była dziś nie może do mnie przyjeżdżać. Jeszcze tylko przyjedzie raz nauczyć mnie jak prawidłowo podnosić dziecko bokiem itd
    W poniedziałek mamy jeszcze neurologa ciekawe co on powie.

Teraz moja kruszynka od pół godziny słodko śpi na brzuszku, z główką ułożoną na tą stronę, na którą nie chce jej kłaść.
    Mi się jeszcze to ani razu nie udało, bo mała stawia opór i ryczy.
    A dużo taka wizyta kosztuje? nam też lekarka kazała się przyjrzeć naszemu maluchowi

bzkxskf.png
  • niecierpliwa Autorytet

Wysłany: 22 października 2015, 21:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Po konsultacji u neurologa stwierdzam jednoznacznie, ze moje dziecko to pozer i len smierdzacy. Pan doktor zbadal, zrobil wywiad i co sie okazalo, ze jak tylko obrocil ja na brzuch to panienka pieknie podniosla glowe, ba nawet nia obracala jak wodzil przed nia grzechotka, a zeby tego bylo malo to wytrzymala tak z dobra minute a mi i mezowi galy wyszly na wierzch. Po paru minutach rozmowy z lekarzem powtorzyla sztuczke po raz drugi. Nie ma zadnej asymetrii, neurologicznie wszystko w najlepszym porzadku. Mamy ja ukladac tak 3 razy dziennie jak jest w dobrym nastroju, nie robic tego na ziemi tylko najlepiej na lozku, ale zeby za miekko jej nie bylo to najlepiej polozyc przewijak na lozko i nie obkladac jej milionem zabawek, tylko jedna i najlepiej w czerwonym kolorze. A co do preferowania danej strony to w naszym przypadku to kwestia "ulubienia". Lekarz stwierdzil, ze tak jak z doroslym, tez ma swoj ulubiony bok, czy pozycje do zasypiania. Tak wiec po raz kolejny Julka zaprezentowala wersje demonstracyjna i zrobila glupkow z rodzicow, nie mowiac o koszcie wizyty, ale maz juz jej odjal z posagu :)

apaczka, aaaaga, lys, magda sz, jesslin87, Weridiana, zabka11, małaMyszka, Paula_071, Katarka, Zetka lubią tę wiadomość

• Laura Autorytet

Wysłany: 22 października 2015, 21:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dziewczyny czy podajecie dicoflor?
    jesli tak to jak i na ile wam ta buteleczka 5 ml starcza?

Synuś mamusi i tatusia :)
    Dominiś 2890, 52cm <3
    89c50790be.png

‹‹ 2297 2298 2299 2300 2301 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

"Nie mogę zajść w drugą ciążę" - czym jest niepłodność wtórna?

Gdy wspomnienia z porodu zaczną blednąć, a pierworodny synek lub córeczka wyrosną z etapu pieluch i kaszek, pojawienie się myśli o dalszym powiększeniu rodziny najprawdopodobniej będzie tylko kwestią czasu. Niestety, nie każdej kobiecie udaje się zajść w ciążę po raz drugi. Dlaczego tak się dzieje? Czym jest niepłodność wtórna i jak sobie z nią radzić? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Kluczowe składniki dla przyszłej Mamy, czyli co warto suplementować w ciąży

Ciąża to odmienny i wyjątkowy stan, który jest jednocześnie dużym wyzwaniem dla organizmu kobiety. To czas, kiedy zmienia się zapotrzebowanie na składniki odżywcze. Które z nich są szczególnie istotne dla przyszłej mamy i dla rozwijającego się dziecka? Co warto suplementować w ciąży, aby zadbać o zdrowie i rozwój maluszka? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Testy hormonalne w leczeniu niepłodności

Problemy hormonalne są jedną z najczęstszych przyczyn trudności z zajściem w ciążę. Jakie testy hormonalne warto wykonać podczas diagnostyki i leczenia problemów z płodnością?

CZYTAJ WIĘCEJ