X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne SIERPNIÓWCZKI 2015
Odpowiedz

SIERPNIÓWCZKI 2015

Oceń ten wątek:
  • niecierpliwa Autorytet

Wysłany: 22 października 2015, 21:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Laura wrote:
    dziewczyny czy podajecie dicoflor?
    jesli tak to jak i na ile wam ta buteleczka 5 ml starcza?

Teraz mam podawac 2razy dziennie wiec na pare dni

Laura, małaMyszka lubią tę wiadomość

• apaczka Autorytet

Wysłany: 22 października 2015, 21:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Laura jak Twoja laktacja? Udało się uratować?

9f7jpx9i1ln9kxb1.png
  • Laura Autorytet

Wysłany: 22 października 2015, 21:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    niecierpliwa wrote:
    Teraz mam podawac 2razy dziennie wiec na pare dni
    podajesz bezposrednio z buteleczki te kropelki?

małaMyszka lubi tę wiadomość

Synuś mamusi i tatusia :)
    Dominiś 2890, 52cm <3
    89c50790be.png

• Laura Autorytet

Wysłany: 22 października 2015, 21:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    apaczka wrote:
    Laura jak Twoja laktacja? Udało się uratować?
    Dzieki że pytasz :)
    Dzisiaj miałam nakłuty ropień z prawej piersi i we wtorek lub sroda kontrol być może jeszcze raz nakłują.
    Karmię tylko z lewej i oczywiście MM dokarmiamy.
    Jestem pozytywnie nastawiona, będzie dobrze. Musi byc :)

Edit: Z chorej prawej ściągam laktatorem

Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 października 2015, 21:54

apaczka, magda sz, Weridiana, małaMyszka, Paula_071 lubią tę wiadomość

Synuś mamusi i tatusia :)
    Dominiś 2890, 52cm <3
    89c50790be.png

• aaaaga Autorytet

Wysłany: 22 października 2015, 21:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Niecierpliwa karmisz piersia czy butla ( coś mi swita ze mialas dykemat ) pytam bo pisalas ostatnio ze dużo masz mleka odciagnietego moje pytanie kiedy odciagasz? Przed karmieniem czy po ( jeżeli karmisz piersia )
    Jeszcze ze dwa tyg temu spokojnie sciagalam 150 ml w 25-30 min teraz 120 to wyzwanie a prawa piers daje max 40 ml
    Nie dziwie sie ze mlody wisi na cycu tak czesto on sie nie najada mimo godziny ciumkania
    Czyzby mi cycki wysychaly? No i juz mi z nich tak nie cieknie nie zalewam bluzek :-(

f2wlj44jgrn4a0f6.png

Matko Boska Matemblewska módl się za nami !
    04.02.2014 - 7tc [*]
  • lys Autorytet

Wysłany: 22 października 2015, 22:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    niecierpliwa wrote:
    Piers tylko raz??

nie, ja najpierw podaję pierś, a dopiero potem butelkę, zawsze przygotowuje 90 ml, a mała różnie zjada od 30 do 90 ml, czasem jak jest śpiąca to je tylko z piersi, np wczoraj:

24.08 kp + 60 mm
    02.00 kp
    08.18 kp
    10.10 kp
    11.50 kp
    13.08 kp + 90 mm
    15.20 kp + 40 mm
    18.43 kp
    21.19 kp + 45 mm
    23.25 kp + 90 mm

9f7jtv73juycdhvl.png
  • aaaaga Autorytet

Wysłany: 22 października 2015, 22:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja robie tak noc cyc rano cyc potem drugie karmienie cyc i na trzecie daje moje w butelce i idziemy na spacer(dzieki temu spacery trwaja ok 2 godz a nie 45 min jak ma poczatku ) jak daje butle to się odciagam o ike mlody pozwoli dzisiaj udalo sie 90 ml w 20 min po spacerze cyc i kolejne karmienie tez cyc a na noc moje w butli mlody ciągnie na noc butle ja odciagam na następny dzień zeby bylo
    I właśnie nie zawsze mi sie udaje odciagnac i zamiast coraz wiecej sciagam coraz mniej :-( :-(

f2wlj44jgrn4a0f6.png

Matko Boska Matemblewska módl się za nami !
    04.02.2014 - 7tc [*]
  • apaczka Autorytet

Wysłany: 22 października 2015, 22:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Laura wrote:
    Dzieki że pytasz :)
    Dzisiaj miałam nakłuty ropień z prawej piersi i we wtorek lub sroda kontrol być może jeszcze raz nakłują.
    Karmię tylko z lewej i oczywiście MM dokarmiamy.
    Jestem pozytywnie nastawiona, będzie dobrze. Musi byc :)

Edit: Z chorej prawej ściągam laktatorem
    Pozytywne nastawienie to połowa sukcesu :-) trzmam kciuki za dalsze postępy, pewnie, że będzie dobrze :-)

9f7jpx9i1ln9kxb1.png
  • lys Autorytet

Wysłany: 22 października 2015, 22:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mamasia wrote:
    A dużo taka wizyta kosztuje? nam też lekarka kazała się przyjrzeć naszemu maluchowi

za wizytę domową zapłaciłam 110 zł, wizyty w gabinecie są tańsze

małaMyszka, mamasia lubią tę wiadomość

9f7jtv73juycdhvl.png
  • lys Autorytet

Wysłany: 22 października 2015, 22:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    niecierpliwa to super, że jednak Julka jak chce to potrafi :) fakt leniuszek, ale przynajmniej wiecie, że wszystko ok i teraz tylko trzeba ją zmotywować do działania ;)

a jak kupy, nadal śluz czy lepiej?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 października 2015, 22:18

aaaaga, niecierpliwa, Weridiana, małaMyszka lubią tę wiadomość

9f7jtv73juycdhvl.png
  • Migotkaa Autorytet

Wysłany: 22 października 2015, 22:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mój też jest leniwiec, nie lubi podnosić,a le obkreca głową na wszystkie strony i wiem z epotrafi utrzymac tak ze sobie nie wkręcam niepotrzebnie, zaczyna ładnie łapać pieluszke, myśle ze wszystko idzie w jak najlepszą strone:)

gwig1q1.png

8e44aa0d87.png
  • jesslin87 Autorytet

Wysłany: 22 października 2015, 22:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ponawiam pytanie czy wasze dzieci jak leza na plecach na plaskim podnosza glowe do gory?

74diqps6a69lyc94.png
  • magda sz Autorytet

Wysłany: 22 października 2015, 23:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jesslin moja podnosi, rączki też wyciąga żeby ją podnieść :)

Kuzwa mac wysłać faceta na zakupy... rozpisałam całą listę w tym wina na chrzciny 4 białe 3 czerwone 3 różowe, kupił 4 czerwone i 6 różowych.... i się spiera że różowe jest białe.. no jak kaczyński białe jest czarne a czarne jest białe... wrrrr no większego daltonisty nie znam! na etykiecie jest nazwa wina white coś tam ale wino jest koloru różowego, tego chyba się nie da pomylić... Mówiłam też wez półwytrawne, oczywiście czerwone wina kupił wytrawne...kto to będzie pił?ja nie pije bo karmię, on nie lubi wina..chyba będę miała prezent na imieniny dla cioć na najbliższe dwa lata.. Boże jak on mi działa na nerwy, mam ochote go dosłownie kopnąć w dupę żeby mu kość ogonowa pękła to może w końcu przestałby być taki mądry i słuchał żony..

jesslin87, zabka11, małaMyszka, Paula_071 lubią tę wiadomość

oc7e509.png
    ySkMp1.png
  • niecierpliwa Autorytet

Wysłany: 22 października 2015, 23:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aaaaga wrote:
    Niecierpliwa karmisz piersia czy butla ( coś mi swita ze mialas dykemat ) pytam bo pisalas ostatnio ze dużo masz mleka odciagnietego moje pytanie kiedy odciagasz? Przed karmieniem czy po ( jeżeli karmisz piersia )
    Jeszcze ze dwa tyg temu spokojnie sciagalam 150 ml w 25-30 min teraz 120 to wyzwanie a prawa piers daje max 40 ml
    Nie dziwie sie ze mlody wisi na cycu tak czesto on sie nie najada mimo godziny ciumkania
    Czyzby mi cycki wysychaly? No i juz mi z nich tak nie cieknie nie zalewam bluzek :-(

Od paru dni glownie piers, a butelka jest awaryjna na wyjscia. Wczesniej mialam staly rytm ok 18 butla i wtedy odciagalam, 21 butla i odciagalam, a teraz poklocila sie z butelka i sciagam tylko wtedy kiedy czuje, ze jest pelna piers i czuje dyskomfort, staram sie coraz mniej.

aaaaga, małaMyszka lubią tę wiadomość

• Migotkaa Autorytet

Wysłany: 22 października 2015, 23:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magda SZ, ze tak powiem no jest prze h*j Twój mąż haha ( nie obraz sie), rózowe jest białe, dobre dobre haha

magda sz, jesslin87, zabka11, małaMyszka, Paula_071 lubią tę wiadomość

gwig1q1.png

8e44aa0d87.png
  • magda sz Autorytet

Wysłany: 22 października 2015, 23:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Macie jakieś sposoby na wcześniejsze położenie dziecka spać? Przed katarem Maja o 21:30 spała teraz zrobiła się z tego 23. Kąpiel 20:40 i od 21 po kąpieli zaraz usypiam i o..Sutki mnie pieką od tego jej ssania non stop.

Dziś w dzień nie powiem bo trochę pospała aż szok, udało mi się umyć łazienkę :) Dużo lepiej jej sie spi po inhalacji. Próbowałam dziś podnosić jej głowkę jak leżała na brzuchu no i coś tam podnosiła ale na 2cm max i na chwilę, tyle że obracała główką na lewo i prawo. Zrobiła dwie kupy więc progres z kupami jest znaczny :) zwykle jednocześnie je i sra, stęka a po chwili łapie za sutek i strzela w pampersa :D śmiesznie to wygląda. Jak zwykle raz dziennie musi się cała obsrać żeby mamusia miała robotę z odplamianiem ubrań, zwykle wyrzucam ale dziś miała pajaca z mothercare wiec szkoda mi było... Mydełko dr Beckham niezawodne :)

Tak sobie myślę że za problemami z kupą może stało nie tylko samo mm ale woda na której było robione? używałam tej z brity którą ja piję. Może i u Was problemem jest woda?

oc7e509.png
    ySkMp1.png
  • Migotkaa Autorytet

Wysłany: 22 października 2015, 23:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magda sz, ja używam filtrowanej z filtów dafi, ale mój mały nie ma problemów z kupą

gwig1q1.png

8e44aa0d87.png
  • niecierpliwa Autorytet

Wysłany: 22 października 2015, 23:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magda u nas kapiel 19.30 i dopiero zasnela, codzien coraz dluzej a ja padam na ryj, mam zawroty glowy, tez bym chciala wiedziec co zrobic zeby zasnela szybciej

• lys Autorytet

Wysłany: 22 października 2015, 23:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja dla dziecka używam źródlanej

9f7jtv73juycdhvl.png
  • niecierpliwa Autorytet

Wysłany: 22 października 2015, 23:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    lys wrote:
    niecierpliwa to super, że jednak Julka jak chce to potrafi :) fakt leniuszek, ale przynajmniej wiecie, że wszystko ok i teraz tylko trzeba ją zmotywować do działania ;)

a jak kupy, nadal śluz czy lepiej?

Nadal sluz, a wlasciwie to nie jest kupa ze sluzem, a sluz z kupa, dzis tylko bez krwi

‹‹ 2298 2299 2300 2301 2302 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

10 najczęstszych obaw kobiet w ciąży, czyli czego boją się kobiety w ciąży

Lęk i różnego rodzaju obawy to naturalny towarzysz kobiety w ciąży. Czego boi się większość kobiet oczekujących dziecka? Bólu porodowego, urodzenia chorego dziecka, utraty atrakcyjności czy może zrujnowania życia seksualnego po porodzie? Czego obawiasz się Ty? Przeczytaj czy zasadne jest zamartwianie się i jak sobie radzić, aby nasze obawy nie sprawdziły się.

CZYTAJ WIĘCEJ

Droga ku rodzicielstwu - inspirująca historia Danuty i Adama

Dla wielu par starających się o potomstwo, droga do rodzicielstwa często bywa pełna wyzwań i niepewności. Jednak dla Adama i Danusi Dzionków ta droga, choć trudna, okazała się pełna nadziei i wreszcie spełnionych marzeń. Ich historia stanowi inspirujący przykład siły i determinacji w staraniach o dziecko, ukazując jednocześnie istotną rolę męskiej części sukcesu w procesie leczenia niepłodności.

CZYTAJ WIĘCEJ

Kwasy Omega-3 - ważny składnik w diecie przyszłej mamy

Kwasy omega-3 są bardzo istotnym składnikiem w diecie, o którym warto pomyśleć już na etapie starań o dziecko. Idealnie, aby po konsultacji z lekarzem, suplementować kwasy już od pierwszych dni ciąży. Dlaczego są takie ważne? Jaką pełnią rolę? Jak wybrać odpowiedni suplement? 

CZYTAJ WIĘCEJ