X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne SIERPNIÓWCZKI 2015
Odpowiedz

SIERPNIÓWCZKI 2015

Oceń ten wątek:
  • witaminkab Autorytet

Wysłany: 23 października 2015, 08:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja juz kończę odciagnie, ale najpierw zmienilam 3 pieluchy bo co przebrałam to kupa. Idę dziś zapytać o zmianę mleka, bo jakoś mała no może się przekonac

małaMyszka lubi tę wiadomość

mhsv3e5eug8d3245.png
    wnidvcqg5wbp23cu.png
  • Migotkaa Autorytet

Wysłany: 23 października 2015, 08:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    małaMyszka wrote:
    kupiłam właśnie łóżeczko :D :D :D :D :D :D teraz tylko ochraniacz i jakąś karuzelę, żeby małemu się nie nudziło...

Macie jakieś fajne?

my mamy z fisher price z misiami i projktorem, dostalismy w prezencie aczkolwiek sama bym jej pewno nie kupiła bo dla mnie cena troche wygórowana, siostrze udało mi sie upolowac z birght stars za 50 zł nowa:)
    i polecam taka na baterie wlasnie zeby nie trzeba było nakrecac co 2 min

niecierpliwa, małaMyszka lubią tę wiadomość

gwig1q1.png

8e44aa0d87.png
  • Migotkaa Autorytet

Wysłany: 23 października 2015, 08:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja gdybym poszla spac o 22 to bym mogła przespac 10h ciagiem bo mój mały tak spi, ale gdzie tam matka woli na forum siedziec aha

małaMyszka, aaaaga, Paula_071, lys, jesslin87, mamasia lubią tę wiadomość

gwig1q1.png

8e44aa0d87.png
  • Laura Autorytet

Wysłany: 23 października 2015, 09:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny która jeszcze podaje dicoflor i jak?

Dominiś przespał od 24 do 8 zbudziłam go ale nie do końca i karmiłam na śpiocha.
    Przed 9 poszedł spać :). Lecę położyć się do niego, może prześpimy z godzinke ;)

Synuś mamusi i tatusia :)
    Dominiś 2890, 52cm <3
    89c50790be.png

• Paula_071 Autorytet

Wysłany: 23 października 2015, 09:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam Tiny Love z projektorem. Tomek jest nia zachwycony, potrafi 30 minut sie smiac do ptaszkow. Jest na baterie, rozna muzyka. U mnie sie bardzo sprawdza, czasami az godzine kreci glowka razem.z karuzela :-)

Lys chcesz spac 10h?? Wow! Moj spal dzisiaj 6,5h, potem po 3h. Tylko ja od kilku dni mam duzy problem z zasnieciem po karmieniu. Krece sie z 2h w lozku zanim zasne:/

Dzisiaj w planie na obiad losos u teściowej wiec mam troche wolnego czasu. Wupucuje mieszkanie :-)

lys, jesslin87, małaMyszka lubią tę wiadomość

13.08.2015 r.
    11.05.2019 r.
  • Katarka Autorytet

Wysłany: 23 października 2015, 09:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Laura próbuje Sobie zjeść piąstki. Tłumaczę Jej, że w przyszłości Jej się przydadzą, ale mnie nie słucha.
    Wasze dzieci też tak robią? Pozwalacie? Bo ja Jej wyciągnę te rączki z buzi, dam smoka, a Ona go wywali i znowu je piąstki.

niecierpliwa, aaaaga, Paula_071, jesslin87, zabka11, małaMyszka lubią tę wiadomość

lb17w98.png
  • aaaaga Autorytet

Wysłany: 23 października 2015, 09:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Je piastki i pozwalam

Katarka, małaMyszka lubią tę wiadomość

f2wlj44jgrn4a0f6.png

Matko Boska Matemblewska módl się za nami !
    04.02.2014 - 7tc [*]
  • Migotkaa Autorytet

Wysłany: 23 października 2015, 09:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Katarka u nas to samo:)

Katarka, małaMyszka lubią tę wiadomość

gwig1q1.png

8e44aa0d87.png
  • niecierpliwa Autorytet

Wysłany: 23 października 2015, 09:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Katarka wrote:
    Laura próbuje Sobie zjeść piąstki. Tłumaczę Jej, że w przyszłości Jej się przydadzą, ale mnie nie słucha.
    Wasze dzieci też tak robią? Pozwalacie? Bo ja Jej wyciągnę te rączki z buzi, dam smoka, a Ona go wywali i znowu je piąstki.

Julka zjada tylko prawa piesc, nawet zaraz po jedzeniu jak ja biore na odbicie, a czasem tak ja ciumka, ze w calym domu mlaskanie slychac, az sie sama nieraz wystraszy jak ja zassa :D

aaaaga, Katarka, jesslin87, małaMyszka, Zetka lubią tę wiadomość

• Ofka Autorytet

Wysłany: 23 października 2015, 10:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    niecierpliwa wrote:
    Teraz mam podawac 2razy dziennie wiec na pare dni
    Jak mamy mial rzadka kupe to podawalam floracin, teraz siostra mowila zeby nie podawac.

tb73i09k881y3sjt.png
  • Katarka Autorytet

Wysłany: 23 października 2015, 10:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    niecierpliwa wrote:
    Julka zjada tylko prawa piesc, nawet zaraz po jedzeniu jak ja biore na odbicie, a czasem tak ja ciumka, ze w calym domu mlaskanie slychac, az sie sama nieraz wystraszy jak ja zassa :D

Laurka przy tym caaała zaśliniona jest. A nie raz się wystraszy przy cycu jak mlasknie :P

Odnośnie odbijania. Trzymacie dzieciątko w pionie aż odbije i koniec? Czy jakiś określony czas mimo że wcześniej już odbiło? Bo na SR mówili, żeby 10 minut pionizować, ale Laura czasem tak się wierci przy tym, że ciężko 10 minut.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 października 2015, 10:34

lb17w98.png
  • AgaSad Autorytet

Wysłany: 23 października 2015, 11:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mój też kocha swoje piąstki i w nocy jak się budzi to tak ciumka ze mąż w pokoju obok słyszy ☺ ja pozwalam bo wyciąganie mu z buzi to syzyfowa praca bo i tak zaraz jest to samo. Pieluszke jak ma w zasięgu to tez pakuje do buzi wiec to chyba kolejny etap rozwoju, najpierw piąstki a później wszystko co pod ręką.. udało się uśpić małego bez cyca, oby pospał jak najdłużej..
    U Was tez tak dzis wieje? Musze iść na spacer bo nie byliśmy już 3 dni

1usawn15ju6q9qwm.png
  • Migotkaa Autorytet

Wysłany: 23 października 2015, 11:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    u nas wieje i pada wiec szans na spacer dzis nie ma

gwig1q1.png

8e44aa0d87.png
  • aaaaga Autorytet

Wysłany: 23 października 2015, 11:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My juz po wizycie pielęgniarki mlody ma lekka asymetrie musimy isc na konsultacje i będziemy ćwiczyć

f2wlj44jgrn4a0f6.png

Matko Boska Matemblewska módl się za nami !
    04.02.2014 - 7tc [*]
  • magda sz Autorytet

Wysłany: 23 października 2015, 11:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bry, wstalysmy dopiero :) mamy dzien lenia. Maja przebudzila sie o 8 ale szybkie odciaganko katarkiem, cyc i spalysmy dalej. Corcia mnie glaskala po buzi sprawdzajac czy jestem i spala, obudzil mnie w koncu gong z jej piesci w moj nos :) heh za dwie godz bedzimy na spacer.

jesslin87, zabka11, mamasia, małaMyszka lubią tę wiadomość

oc7e509.png
    ySkMp1.png
  • niecierpliwa Autorytet

Wysłany: 23 października 2015, 11:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, z ktorego roku jest ten "Jezyk niemowlat", ktory macie w wersji komputerowej??

• apaczka Autorytet

Wysłany: 23 października 2015, 11:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My raz miałyśmy takie spanie do 10.30 ale później cały dzień rozwalony.
    Ja od dzisiaj zaczynam dawać Natalce omeprazol i mam nadzieję, że pomoże. W poniedziałek robimy posiew stolca żeby wykluczyć infekcję przewodu pokarmowego jako przyczynę śluzu w kupce choć wszystko wskazuje na alergie pokarmową.Tak mi szkoda tej mojej malutkiej...

9f7jpx9i1ln9kxb1.png
  • Maniuś Autorytet

Wysłany: 23 października 2015, 11:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej kochane :)
    U nas tez dzis pogoda barowa...nic tylko spac :/

Jesli chodzi o sasypianie wieczor to Alex juz sie nauczyl ze jest kapiel 18.30-19.00 pozniej cycus i spanie :) albo zasnie przy jedzeniu albo go odkladam do lozeczka i zasypia sam :) i tak do 1-2 w nocy pozniej jemy nastepna pobudka kolo 4-5 i nastepna 8-9 :D ale u nas jest problem ze spaniem w dzien za to :/

O a piastki teraz tez do buski pcha :) czyli to normalne chyba :) bo ja juz myslalam ze moze kuzwa zeby :D

Milego dnia sierpnioweczki :P

zrz69vvjbeicd46f.png
    Synek 19.08.2015 ❤️
    Synek 05.05.2017 ❤️
  • Griszanka Autorytet

Wysłany: 23 października 2015, 12:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Katarka moj namietnie ssie piastki, kciuka albo kciuka i palec wskazujacy jednoczesnie. Podmiana na smoczek raz sie powiedzie innym razem nie. Ja mimo wszystko wole jak ssie smoczka. Czasami tak gleboko pakuje te paluchy do buzi, ze ma odruch wymiotny. Dzisiaj rano to doprowadzil sie w ten sposob do wymiotow, wystraszyl sie, poryczal i jeszcze trzeba bylo odciagnac te wymiociny z noska. No i cala sytuacja miala miejsce tuz przed kolejnym karmieniem. Teraz juz 4-ta godzine spi na brzuszku.
    Malamyszko fajna ta karuzela, niedroga i na baterie. Chyba tez ja kupie. Juz dodalam do obserwowanych, tylko musze zaczekac na pieniadze.

Synek Karolek <3
    relgupjywjsi69wb.png
    m6cq8p0.png
  • magda sz Autorytet

Wysłany: 23 października 2015, 12:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam karuzele Fisher Price Jungle ale Maja średnio zaintersowana- muzyka klasyczna Bach, Bethoven itp i nie jej klimty. Za mało światełek też. Chyba jej kule dyskotekowa powiesze i muzyczke z czego innego.

oc7e509.png
    ySkMp1.png
‹‹ 2300 2301 2302 2303 2304 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak odróżnić w ciąży zdrowe symptomy od tych niepokojących?

Przeczytaj jakich objawów i dolegliwości możesz spodziewać się będąc w ciąży. Które z nich są normalnymi symptomami ciąży a których nigdy nie powinnaś ignorować i które powinny skłonić Cię do konsultacji z lekarzem.   

CZYTAJ WIĘCEJ

Sezonowa dieta zwiększająca płodność – płodne smaki jesieni

Jesień to świetny moment na wprowadzenie zmian do stylu życia i diety, które mogą pozytywnie wpłynąć na płodność i tym samym zwiększyć szanse na zajście w ciążę. Jakie produkty wybierać jesienią? Które składniki mają szczególne znaczenie w kontekście płodności? Podpowiadają ekspertki - Ania i Zosia z Akademii Płodności. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Adaptogeny - Ashwagandha, Korzeń Maca, Shatavari

Każdego dnia przybywa par, które po wieloletnich staraniach o dziecko, osiągają swój cel dzięki unikalnym ziołom - adaptogenom. Powiedzmy sobie otwarcie: kto sprawniej przywróci ład i porządek w świecie sztucznie zdezorganizowanym przez człowieka, jak Matka Natura? Świetnie, że zaczynamy korzystać z jej pomocy. Jeśli to zagadnienie nie jest Ci jeszcze znane, koniecznie przeczytaj artykuł do końca.          

CZYTAJ WIĘCEJ