SIERPNIÓWCZKI 2015
-
WIADOMOŚĆ
-
małaMyszka wrote:kupiłam właśnie łóżeczko
teraz tylko ochraniacz i jakąś karuzelę, żeby małemu się nie nudziło...
Macie jakieś fajne?
my mamy z fisher price z misiami i projktorem, dostalismy w prezencie aczkolwiek sama bym jej pewno nie kupiła bo dla mnie cena troche wygórowana, siostrze udało mi sie upolowac z birght stars za 50 zł nowa:)
i polecam taka na baterie wlasnie zeby nie trzeba było nakrecac co 2 minniecierpliwa, małaMyszka lubią tę wiadomość
-
Dziewczyny która jeszcze podaje dicoflor i jak?
Dominiś przespał od 24 do 8 zbudziłam go ale nie do końca i karmiłam na śpiocha.
Przed 9 poszedł spać. Lecę położyć się do niego, może prześpimy z godzinke
małaMyszka lubi tę wiadomość
-
Ja mam Tiny Love z projektorem. Tomek jest nia zachwycony, potrafi 30 minut sie smiac do ptaszkow. Jest na baterie, rozna muzyka. U mnie sie bardzo sprawdza, czasami az godzine kreci glowka razem.z karuzela
Lys chcesz spac 10h?? Wow! Moj spal dzisiaj 6,5h, potem po 3h. Tylko ja od kilku dni mam duzy problem z zasnieciem po karmieniu. Krece sie z 2h w lozku zanim zasne:/
Dzisiaj w planie na obiad losos u teściowej wiec mam troche wolnego czasu. Wupucuje mieszkanielys, jesslin87, małaMyszka lubią tę wiadomość
13.08.2015 r.
11.05.2019 r. -
Laura próbuje Sobie zjeść piąstki. Tłumaczę Jej, że w przyszłości Jej się przydadzą, ale mnie nie słucha.
Wasze dzieci też tak robią? Pozwalacie? Bo ja Jej wyciągnę te rączki z buzi, dam smoka, a Ona go wywali i znowu je piąstki.niecierpliwa, aaaaga, Paula_071, jesslin87, zabka11, małaMyszka lubią tę wiadomość
-
Katarka wrote:Laura próbuje Sobie zjeść piąstki. Tłumaczę Jej, że w przyszłości Jej się przydadzą, ale mnie nie słucha.
Wasze dzieci też tak robią? Pozwalacie? Bo ja Jej wyciągnę te rączki z buzi, dam smoka, a Ona go wywali i znowu je piąstki.
Julka zjada tylko prawa piesc, nawet zaraz po jedzeniu jak ja biore na odbicie, a czasem tak ja ciumka, ze w calym domu mlaskanie slychac, az sie sama nieraz wystraszy jak ja zassaaaaaga, Katarka, jesslin87, małaMyszka, Zetka lubią tę wiadomość
-
niecierpliwa wrote:Julka zjada tylko prawa piesc, nawet zaraz po jedzeniu jak ja biore na odbicie, a czasem tak ja ciumka, ze w calym domu mlaskanie slychac, az sie sama nieraz wystraszy jak ja zassa
Laurka przy tym caaała zaśliniona jest. A nie raz się wystraszy przy cycu jak mlasknie
Odnośnie odbijania. Trzymacie dzieciątko w pionie aż odbije i koniec? Czy jakiś określony czas mimo że wcześniej już odbiło? Bo na SR mówili, żeby 10 minut pionizować, ale Laura czasem tak się wierci przy tym, że ciężko 10 minut.Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 października 2015, 10:34
małaMyszka lubi tę wiadomość
-
Mój też kocha swoje piąstki i w nocy jak się budzi to tak ciumka ze mąż w pokoju obok słyszy ☺ ja pozwalam bo wyciąganie mu z buzi to syzyfowa praca bo i tak zaraz jest to samo. Pieluszke jak ma w zasięgu to tez pakuje do buzi wiec to chyba kolejny etap rozwoju, najpierw piąstki a później wszystko co pod ręką.. udało się uśpić małego bez cyca, oby pospał jak najdłużej..
U Was tez tak dzis wieje? Musze iść na spacer bo nie byliśmy już 3 dnimałaMyszka lubi tę wiadomość
-
Bry, wstalysmy dopiero
mamy dzien lenia. Maja przebudzila sie o 8 ale szybkie odciaganko katarkiem, cyc i spalysmy dalej. Corcia mnie glaskala po buzi sprawdzajac czy jestem i spala, obudzil mnie w koncu gong z jej piesci w moj nos
heh za dwie godz bedzimy na spacer.
jesslin87, zabka11, mamasia, małaMyszka lubią tę wiadomość
-
My raz miałyśmy takie spanie do 10.30 ale później cały dzień rozwalony.
Ja od dzisiaj zaczynam dawać Natalce omeprazol i mam nadzieję, że pomoże. W poniedziałek robimy posiew stolca żeby wykluczyć infekcję przewodu pokarmowego jako przyczynę śluzu w kupce choć wszystko wskazuje na alergie pokarmową.Tak mi szkoda tej mojej malutkiej...małaMyszka lubi tę wiadomość
-
Hej kochane
U nas tez dzis pogoda barowa...nic tylko spac
Jesli chodzi o sasypianie wieczor to Alex juz sie nauczyl ze jest kapiel 18.30-19.00 pozniej cycus i spaniealbo zasnie przy jedzeniu albo go odkladam do lozeczka i zasypia sam
i tak do 1-2 w nocy pozniej jemy nastepna pobudka kolo 4-5 i nastepna 8-9
ale u nas jest problem ze spaniem w dzien za to
O a piastki teraz tez do buski pchaczyli to normalne chyba
bo ja juz myslalam ze moze kuzwa zeby
Milego dnia sierpnioweczkimałaMyszka lubi tę wiadomość
-
Katarka moj namietnie ssie piastki, kciuka albo kciuka i palec wskazujacy jednoczesnie. Podmiana na smoczek raz sie powiedzie innym razem nie. Ja mimo wszystko wole jak ssie smoczka. Czasami tak gleboko pakuje te paluchy do buzi, ze ma odruch wymiotny. Dzisiaj rano to doprowadzil sie w ten sposob do wymiotow, wystraszyl sie, poryczal i jeszcze trzeba bylo odciagnac te wymiociny z noska. No i cala sytuacja miala miejsce tuz przed kolejnym karmieniem. Teraz juz 4-ta godzine spi na brzuszku.
Malamyszko fajna ta karuzela, niedroga i na baterie. Chyba tez ja kupie. Juz dodalam do obserwowanych, tylko musze zaczekac na pieniadze.małaMyszka lubi tę wiadomość