X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne SIERPNIÓWCZKI 2015
Odpowiedz

SIERPNIÓWCZKI 2015

Oceń ten wątek:
  • magda sz Autorytet

Wysłany: 23 października 2015, 12:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    w ogole wtg ? https://www.facebook.com/plies/videos/10153623703372394/

oc7e509.png
    ySkMp1.png
  • lys Autorytet

Wysłany: 23 października 2015, 12:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tak, ja potrzebuję choć raz jednorazowo z 10h pospać w celu regeneracji.
    Teraz w nocy śpię po 4h, czasem uda się przespać 5h. Nie jest źle, bo wcześniej mała nawet co 2h w nocy się budziła, ale zanim urodziła się Lily musiałam spać 9h żeby się wyspać.
    Poza tym u nas nie ma żadnej rutyny. Lily przez problemy brzuszkowe śpi w różnych godzinach, wczoraj przespała kąpiel, a że nie spała cały dzień to jej nie budziłam. Tym bardziej, że u nas kąpiel nie działa usypiająco, jak ją męczy brzuszek to nic nie działa usypiająco, będzie ryk, prężenie i marudzenie dopóki jej nie przejdzie, albo dopóki nie padnie ze zmęczenia.
    Z resztą nie wyobrażam sobie wstawać o 7 czy 8 rano, jak mi dziecko idzie spać o 3 rano, dlatego nie wiem kiedy wypracujemy jakąś rutynę.
    Wczoraj miałam jakąś załamkę związaną z dietą, tak straszliwie chciało mi się coś słodkiego, oczywiście nic nie zjadłam.
    A dziś odkryłam, że w pasztetach i w wędlinach, które mam w lodówce jest mleko i serwatka, śniadania chyba nie będzie :/

małaMyszka lubi tę wiadomość

9f7jtv73juycdhvl.png
  • niecierpliwa Autorytet

Wysłany: 23 października 2015, 13:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lys ja wczoraj mialam takiego dietowego dola, ze wdupilam cala paczke ciastek i liona i co najgorsze nawet nie mam wyrzutow sumienia. Jestem w fatalnej kondycji psychicznej, mam straszne mysli i chyba potrzebuje urlopu od macierzynstwa, bo inaczej zwariuje, chocby na pare godzin wyjsc, rozerwac sie, ale jak ja Julka nie chce butelki i zaczela jesc co 1,5h max co 2h, a co za tym idzie, ze chwile ciumka i juz nie chce i tak co chwila, od dzis staram sie ja przetrzymywac co 2-2,5h, zeby zglodniala i zjadla porzadnie, bo pewnie nie dochodzi do mleka 2 fazy i dlatego co chwile tylko ciumka.
    Tak bym chciala wreszcie byc szczesliwa i spokojna matka, a tu ciagle pod gorke

Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 października 2015, 13:21

• AgaSad Autorytet

Wysłany: 23 października 2015, 13:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Niecierpliwa to mamy takie samo postanowienie..ja dziś mam bojowy nastrój i tez przetrzymuje mojego min 2 godz bo mnie już trafia z tym karmieniem,staram się żeby jadł dłużej ale przy cycku przysypia i zaczyna ciumkac a nie jeść. . Mojemu póki co polepszyło się z brzuszkiem wiec dalej pracuje nad jakimś rytmem dnia ale jak mamy taką lipna noc jak ostatnio to wszystko nam się rozwala

Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 października 2015, 13:38

1usawn15ju6q9qwm.png
  • AgaSad Autorytet

Wysłany: 23 października 2015, 13:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lys ze słodyczy polecam ciasto marchewkowe, nie ma tam mleka ani kakao. Ja jem jeszcze ciastka bella vita pomimo mleka w składzie i nic mu nie jest

lys, małaMyszka lubią tę wiadomość

1usawn15ju6q9qwm.png
  • sylwucha89 Autorytet

Wysłany: 23 października 2015, 14:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witajcie :)

U nas wreszcie troszeczkę lepiej. Okazało się, że Nikoś był taki marudny przez zapalenie oczka, teraz chociaż trochę śpi w dzień i potrafi poleżeć sam grzecznie ok 30 min więc jest sukces. Tylko pojawił się nowy problem a mianowicie alergia tylko nie mam pojęcia na co :/... tylko tak trochę dziwnie bo wysypkę ma na połowie twarzy, myślałam że może kapsułki do prania ale cały czas używam tych samych.. zresztą kupa też nie byłaby zielona ze śluzem..

Też jesteśmy na etapie szukania karuzeli. Paula zastanawiam się właśnie na tą tiny love z projektorem czy Tomek korzysta już z dobrodziejstw projektora i jak to wygląda jakościowo? Cena nie jest niska więc chciałabym wiedzieć czy nie wyrzucę pieniędzy w błoto ;)

A tak bardzo nie lubię leżeć na brzuchu ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 października 2015, 08:23

Laura, niecierpliwa, jesslin87, Maniuś, Martucha86, Katarka, lys, zabka11, Paula_071, 5ylwia, małaMyszka lubią tę wiadomość

010igox17g6i1nvn.png

74dij44j5nh33zfj.png
  • niecierpliwa Autorytet

Wysłany: 23 października 2015, 14:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas tez maly sukces na tym polu. Dzis nie bylo przybijania gwozdzia i placzu az 4 minuty

Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 lutego 2016, 12:56

sylwucha89, jesslin87, apaczka, Laura, Martucha86, Maniuś, Katarka, lys, zabka11, magda sz, 5ylwia, małaMyszka lubią tę wiadomość

• apaczka Autorytet

Wysłany: 23 października 2015, 14:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moja właśnie zrobiła taką kupę - wyleciała z pampersa, pełno śluzu. Jak ją rozebralam żeby umyć i przebrać to zrobiła drugi raz. ..trysnęło na mnie, na podłogę, przewijak,łóżko...kosmos... kupa brzydka, alergiczna :-( więc jeśli miałam wątpliwości czy to na pewno alergia to właśnie otrzymałam odpowiedź :-( tylko po czym? Cholera może chleb? Niecierpliwa łączę się w bólu...

9f7jpx9i1ln9kxb1.png
  • Neyla Autorytet

Wysłany: 23 października 2015, 14:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moja Jula to weteran leżenia na brzuchu... a dzioba to już tak wysoko zadziera, że aż się troszkę niepokoję. Dzisiaj rano jedną rękę wyprostowała, więc musiałam ją sprowadzać do parteru. Strasznie silny dzieć mi rośnie - głosik też ma donośny.

Tu zdjęcie sprzed tygodnia:
    http://naforum.zapodaj.net/thumbs/383d7be1299a.jpg

niecierpliwa, Laura, sylwucha89, Maniuś, jesslin87, Katarka, lys, zabka11, Paula_071, 5ylwia, małaMyszka lubią tę wiadomość

62b3591443.png
    8p3oyx8df4ipmqn6.png
  • niecierpliwa Autorytet

Wysłany: 23 października 2015, 14:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    apaczka wrote:
    Moja właśnie zrobiła taką kupę - wyleciała z pampersa, pełno śluzu. Jak ją rozebralam żeby umyć i przebrać to zrobiła drugi raz. ..trysnęło na mnie, na podłogę, przewijak,łóżko...kosmos... kupa brzydka, alergiczna :-( więc jeśli miałam wątpliwości czy to na pewno alergia to właśnie otrzymałam odpowiedź :-( tylko po czym? Cholera może chleb? Niecierpliwa łączę się w bólu...

Powiem Ci, ze ja na poczatku balam sie zagladac do pampersa, a teraz to juz wiem, ze ten sluz tak czy siak bedzie. Wieksza zagadka jest krew, ktora raz jest raz nie

• Ewa123 Autorytet

Wysłany: 23 października 2015, 14:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny słuchajcie zastanawiam się czy powinnam się martwić.. Mała słabo głuży. W zasadzie prawie wcale. Powie czasem e, a ale nie ma u niej gadania do zabawek czy do mnie. Słucha uważnie, obserwuje, otwiera buźke, ale zamiast gluzyc wywala jezora.. Zastanawiam się czy to kwestia charakteru czy coś jest nie tak? Za tydzień skończy 3 miesiące, czy wszystkie Wasze dzieci są tak bardzo rozgadane? Powinnam to skonsultować z lekarzem?

Ewa123
  • sylwucha89 Autorytet

Wysłany: 23 października 2015, 14:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    niecierpliwa wrote:
    U nas tez maly sukces na tym polu. Dzis nie bylo przybijania gwozdzia i placzu az 4 minuty

niecierpliwa Julka sama tak układa rączki czy Ty jej tak układasz?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 lutego 2016, 22:35

Meggi31, magda sz, małaMyszka lubią tę wiadomość

010igox17g6i1nvn.png

74dij44j5nh33zfj.png
  • niecierpliwa Autorytet

Wysłany: 23 października 2015, 15:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jak ja polozylam to sama tak sie ulozyla, a jak sie poklada to ja ustawiam na raczkach. Neurolog powiedzial, ze wystarczy ja tak postymulowac 3 razy dziennie.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 października 2015, 15:05

sylwucha89, magda sz, małaMyszka lubią tę wiadomość

• małaMyszka Autorytet

Wysłany: 23 października 2015, 15:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wieczorem Was nadrobię.
    Jesteśmy w domu. pogrzeb jak to pogrzeb. Na stypie byliśmy i każdy nam gratulował i podziwiał małego.

Na cmentarzu mój tata odwrócił się, żeby ustąpić innym miejsca, zobaczył mnie i się rozplakał, a ja razem z nim...

zabka11, Paula_071, magda sz, sylwucha89, 5ylwia lubią tę wiadomość

Alexander
    6 czerwca 2017, 3320, 55 cm, 10 pkt
    47d8cd3eb4.png
    Sebastian
    11 sierpnia 2015, 3370, 55 cm, 10 pkt
    967b64d0e6.png
  • lys Autorytet

Wysłany: 23 października 2015, 15:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    niecierpliwa wrote:
    Lys ja wczoraj mialam takiego dietowego dola, ze wdupilam cala paczke ciastek i liona i co najgorsze nawet nie mam wyrzutow sumienia. Jestem w fatalnej kondycji psychicznej, mam straszne mysli i chyba potrzebuje urlopu od macierzynstwa, bo inaczej zwariuje, chocby na pare godzin wyjsc, rozerwac sie, ale jak ja Julka nie chce butelki i zaczela jesc co 1,5h max co 2h, a co za tym idzie, ze chwile ciumka i juz nie chce i tak co chwila, od dzis staram sie ja przetrzymywac co 2-2,5h, zeby zglodniala i zjadla porzadnie, bo pewnie nie dochodzi do mleka 2 fazy i dlatego co chwile tylko ciumka.
    Tak bym chciala wreszcie byc szczesliwa i spokojna matka, a tu ciagle pod gorke

doskonale Cię rozmumiem

niecierpliwa, małaMyszka lubią tę wiadomość

9f7jtv73juycdhvl.png
  • niecierpliwa Autorytet

Wysłany: 23 października 2015, 15:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    lys wrote:
    doskonale Cię rozmumiem

Wiem, ze kto jak kto, ale Ty nie masz lekko, ale mam nadzieje, ze i u nas sie jakos sytuacja unormuje.

lys, małaMyszka lubią tę wiadomość

• niecierpliwa Autorytet

Wysłany: 23 października 2015, 15:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Myszka a jak Twoja mama??

• jesslin87 Autorytet

Wysłany: 23 października 2015, 15:16

Cytuj  /     /  Zgłoś

a moj tak trzyma

Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 stycznia 2016, 14:15

Katarka, lys, niecierpliwa, Laura, sylwucha89, Maniuś, Martucha86, zabka11, mamasia, Paula_071, Meggi31, Neyla, 5ylwia, magda sz, małaMyszka lubią tę wiadomość

74diqps6a69lyc94.png
  • zabka11 Autorytet

Wysłany: 23 października 2015, 15:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    małaMyszka wrote:
    kupiłam właśnie łóżeczko :D :D :D :D :D :D teraz tylko ochraniacz i jakąś karuzelę, żeby małemu się nie nudziło...

Macie jakieś fajne?

My mamy ta i jest supoer, bo przy niej mala sama zasypia :)
    http://allegro.pl/fisher-price-karuzela-rainforest-pilot-wys-w-24h-i5743501234.html

Laura, małaMyszka lubią tę wiadomość

3i499vvjdikb2il4.png
    iv09j48argrcm17t.png
  • Katarka Autorytet

Wysłany: 23 października 2015, 15:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To ja też pokażę :) Zdjęcie z 5 października :)

http://iv.pl/images/79060217992596026337.jpg

niecierpliwa, jesslin87, aaaaga, Laura, sylwucha89, lys, Maniuś, Martucha86, zabka11, mamasia, Meggi31, Paula_071, Neyla, 5ylwia, magda sz, małaMyszka lubią tę wiadomość

lb17w98.png
‹‹ 2301 2302 2303 2304 2305 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Poronienie - stres, obniżony nastrój i depresja po poronieniu.

Poronienie - bolesna strata, często przeżywana w ukryciu, samotności, niezaopiekowana i nienazwana. Dlaczego jest taka trudna? Czy kobieta, która straciła swoje dziecko jeszcze przed przyjściem jego na świat, ma prawo do żałoby? W jaki sposób sobie z nią poradzić? Jak przetrwać? Co zrobić, kiedy pojawi się depresja po poronieniu? Dowiedz się dlaczego warto pozwolić sobie na przeżycie żałoby i gdzie szukać pomocy. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Problemy z zajściem w ciążę - 13 niepokojących objawów

Czy problemy z zajściem w ciążę można przewidzieć? Przeczytaj listę 13 potencjalnych symptomów, którym powinnaś się bliżej przyjrzeć. Nieregularme miesiączki, obfite miesiączki, niskie libido czy utrata włosów - nie ignoruj tych i innych symptomów mogących świadczyć o zaburzeniach hormonalnych czy innych schorzeniach powodujących problemy z zajściem w ciążę. 

CZYTAJ WIĘCEJ

14 faktów na temat płodności kobiety - owulacja, miesiączka, dni płodne

Owulacja, dni płodne, miesiączka - słyszymy o nich często. Ale czy na pewno mamy wystarczającą wiedzą na temat płodności kobiety? Niektóre sprawy dotyczące cyklu kobiety nie są tak jasne i oczywiste jakby mogło się zdawać. Tutaj znajdziesz 14 najważniejszych faktów, które warto wiedzieć na temat płodności kobiety.   

CZYTAJ WIĘCEJ