X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne SIERPNIÓWCZKI 2015
Odpowiedz

SIERPNIÓWCZKI 2015

Oceń ten wątek:
  • niecierpliwa Autorytet

Wysłany: 23 października 2015, 15:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Katarka, ale Laurka pieknie trzyma glowke :)

Katarka, małaMyszka lubią tę wiadomość

• Katarka Autorytet

Wysłany: 23 października 2015, 16:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    niecierpliwa wrote:
    Katarka, ale Laurka pieknie trzyma glowke :)

Od 2-3 dni jak leży na brzuszku to przechyla się na Swoją lewą stronę. Jakbym Jej nie trzymała to poleci na tą stronę.

małaMyszka lubi tę wiadomość

lb17w98.png
  • zabka11 Autorytet

Wysłany: 23 października 2015, 16:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Katarka wrote:
    Laura próbuje Sobie zjeść piąstki. Tłumaczę Jej, że w przyszłości Jej się przydadzą, ale mnie nie słucha.
    Wasze dzieci też tak robią? Pozwalacie? Bo ja Jej wyciągnę te rączki z buzi, dam smoka, a Ona go wywali i znowu je piąstki.
    Ja pozwalam, bo to normalny etap rozwoju malucha, zaczyna w ten sposob poznawac swiat, teraz jedza piastki, potem beda jesc stopy ;)

lys, niecierpliwa, Katarka, małaMyszka lubią tę wiadomość

3i499vvjdikb2il4.png
    iv09j48argrcm17t.png
  • zabka11 Autorytet

Wysłany: 23 października 2015, 16:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tak wogole to czesc mamuski

U mnie dzis wyscig z czasem, jak tylko malazasnie to na raty sprzatam dam przed jutrzejsza impreza urodzinowa julii. Zaraz maz zawiezie core na tance i zrobi zakupy,awieczorem jask mala zasnie biore sie za salatki, potem musze jeszcze ogarnac siebie- wlosy umyc i paznokcie ogarnac, bo jutro w dzien nie bedzie szans.
    W niedziele maz zostaje z Klara, a ja jade z Julcia na turniej :) nie moge sie doczekac, uwielbiam te emocje, bedzie to dla mnie mega odskocznia od codziennych pieluch, kup i karmien.:)

jesslin87, małaMyszka lubią tę wiadomość

3i499vvjdikb2il4.png
    iv09j48argrcm17t.png
  • mamasia Autorytet

Wysłany: 23 października 2015, 16:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    AgaSad wrote:
    A u mnie koszmarna juz druga noc.. co 1.5 godz pobudki a nawet co godzinę, mało tego nie spał od 3.30 do 5.00, wzielam go do łóżka to gadał do nocnej lampki a jak gasilam to płacz..ale tak gadał ze chyba cały blok słyszał.. nie wiem czy po tym szczepieniu plus zmiana miejsca po powrocie od rodziców.. Lys 10 godzin. . Marzę o 5 a nawet 4 ☺
    Nie wierze, nasze dzieciaki to chyba jakieś bliźniaki. Mój też mi zafundował druga noc, co 1,5godz pobudki i jak o 3.20 przy karmieniu strzelił kupsztala to po przewinieciu do 5.30 wariowal, a później dwie drzemeczki po 15 min i stwierdziłam, że wstaje, bo nie ma co. Za to jak zasnął o 11.30 to spał prawie do 14, ale co z tego jak ja w tym czasie nie spałam tylko wszystko ogarnialam. Ciekawe jak będzie dzis, może to kolejny skok

AgaSad, małaMyszka lubią tę wiadomość

bzkxskf.png
  • apaczka Autorytet

Wysłany: 23 października 2015, 16:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny na diecie, znalazłam w Rossmanie słodycz dozwolony dla nas ;) Batoniki Fig Bar są bez mleka, cholesterolu, tłuszczy trans a nawet wegańskie i koszerne jakby ktoś miał większe wymagania ;) Całkiem smaczne :)

Moja malutka dosypia w wózku po spacerze, śpi już 2.5 h, to rekord :)

Tak w ogóle byłam w Rossmanie w poszukiwaniu tych mlek owsianych, ryżowych itp ale pani mi powiedziała, że mają problemy z dostawą od około 2 tyg :( wyślę męża jeszcze do Carrefoura, może tam będzie.

Ech, ja to mam pecha, najpierw w ciąży nie pojadłam bo dieta cukrzycowa a teraz dieta bezmleczna ;/ Cukrzycowa przy tej to był luksus...

Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 października 2015, 16:57

niecierpliwa, lys, Agaata, AgaSad, magda sz, małaMyszka lubią tę wiadomość

9f7jpx9i1ln9kxb1.png
  • Griszanka Autorytet

Wysłany: 23 października 2015, 17:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A moj znowu zwymiotowal, tym razem poszlo tak, ze o malo sie nie udusil. Nie mogl zlapac powietrza, oklepywanie na kolanie gowno dawalo, przewrocilam go i odciagnelam wymiociny z nosa. Dalej ciezko bylo mu zlapac oddech, znowu oklepywanie i frida. Ja pierdole dobrze, ze byl maz, to podawal co bylo potrzebne. Malego do samochodu, wiozlam go na rekach, bo dalej sie krztusil, jak dojechalismy do lekarza, to juz sie troche uspokoil i bylo lepiej. Ale jaki stres. Osluchowo ok, na szczescie, bo mogl dostac od tego zachlystowego zapalenia pluc. Byla brzydka zielona, sluzowa kupa.
    Dostalismy dicoflor i skierowanie do szpitala. Poki co mamy go obserwowac. Jak wymioty sie powtorza, pedem do szpitala, jak zauwazymy, ze nie sika albo malo sika - szpital.
    Teraz go nakarmilam i boje sie go polozyc. Chodze z nim w chuscie, a on odsypia stres.
    Nie chce myslec co by bylo, gyby maz wrocil kilka minut pozniej, ja bylam w kuchni, a on usiadl pogadac troche z Karolem. W tym komencie zygnal, ja nawet nie uslyszalabym, ze cos sie dzieje, bo nie mohl nawet krzyknac. Cos czuje, ze nie bede dzisiaj spac.

Synek Karolek <3
    relgupjywjsi69wb.png
    m6cq8p0.png
  • Paula_071 Autorytet

Wysłany: 23 października 2015, 18:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Griszanka - strasznie Ci wspolczuje. To sawlasnie mozliwie najbardziej zle chwile. Oby to sie nie powtorzylo.

KasiaeN i inne dziewczyny ktore robily dzieciom dowod lub paszport - normalnie chodzilyscie do fotografa czy same robilyscie fote? Bo ja trafic by akurat nie spal albo plakal? Wolalabym zrobic sama tylko nie wiem czy sie bedzie nadawala. Na poczatku roku wybieramy sie do Francji bo maz ma stypendium i musze ogarnac temat dokumentu Tomka.

13.08.2015 r.
    11.05.2019 r.
  • Agaata Autorytet

Wysłany: 23 października 2015, 18:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    apaczka wrote:
    Moja właśnie zrobiła taką kupę - wyleciała z pampersa, pełno śluzu. Jak ją rozebralam żeby umyć i przebrać to zrobiła drugi raz. ..trysnęło na mnie, na podłogę, przewijak,łóżko...kosmos... kupa brzydka, alergiczna :-( więc jeśli miałam wątpliwości czy to na pewno alergia to właśnie otrzymałam odpowiedź :-( tylko po czym? Cholera może chleb? Niecierpliwa łączę się w bólu...

U mnie też znowu kupy beznadziejne... Nie jest tego dużo objętościowo, ale zielone na maksa, pienią się, śluz też jest. Echh, mam już tego trochę dość.
    Przedwczoraj pierwszy raz od kiedy go karmię zjadłam kawałek śledzia w oleju, wczoraj cały dzień chlustał, więc raczej jestem pewna, że to go alergizuje... Jutro mamy gastrologa, ciekawe czy czegoś nowego się dowiemy...

Ja też jestem zmęczona i chciałabym pospać trochę dłużej niż 3 godziny jednym ciągiem.

Mam wrażenie, że moje dziecko jestz tych bardziej wymagających. Jak nie śpi, to sam się sobą raczej nie zajmie, na macie albo w leżaczku sam spedzi kilka minut a resztę to ja musze siedzieć, wydawać odgłosy, grzechotać grzechotką, zabawiać itd, jak nie to ryk. Teraz siedzimy z mężem i oboje zabawiamy go, a on i tak płacze i marudzi... No nie należy on do takich dzieci, które są w stanie się trochę sobą zająć. Jak siedzę z nim sama, to nie jestem w stanie praktycznie nic zrobić, wszystko robię w biegu. Spokój jest za to na spacerze, codziennie chodzimy 3 godziny, bo wtedy śpi jak aniołek. Też bym się chciała na trochę z tego wszystkiego wyrwać i pospać porządnie a później pójśc na zakupy. ;-)

relgj44j0jdjxxnn.png
    f2wlx1hpmkxg2b4v.png
    h4zp0tc7mm1rsrjp.png
  • Agaata Autorytet

Wysłany: 23 października 2015, 18:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    apaczka wrote:
    Dziewczyny na diecie, znalazłam w Rossmanie słodycz dozwolony dla nas ;) Batoniki Fig Bar są bez mleka, cholesterolu, tłuszczy trans a nawet wegańskie i koszerne jakby ktoś miał większe wymagania ;) Całkiem smaczne :)

Tak w ogóle byłam w Rossmanie w poszukiwaniu tych mlek owsianych, ryżowych itp ale pani mi powiedziała, że mają problemy z dostawą od około 2 tyg :( wyślę męża jeszcze do Carrefoura, może tam będzie.

Apaczka jak masz blisko do metra to przyjedź do Super Samu przy Metro Wilanowska, tutaj masz bardzo duży wybór tych mlek w dobrych cenach bo po 8 zł, dla mnie najlepsze w smaku jest orkiszowe.
    Jak przyjedziesz, to zawsze możemy razem wyskoczyć na spacer do Królikarni.

apaczka, małaMyszka lubią tę wiadomość

relgj44j0jdjxxnn.png
    f2wlx1hpmkxg2b4v.png
    h4zp0tc7mm1rsrjp.png
  • niecierpliwa Autorytet

Wysłany: 23 października 2015, 18:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Griszanka wspolczuje, nawet nie chce myslec co przezylas, oby to byl jednorazowy incydent.

W przyplywie desperacji siegnelam dzis do jezyka niemowlat, do rozdzialu o snie i o dziwo juz 2 raz tego popoludnia udalo sie nam ja uspic odkladajac do lozeczka, a tam po chwili mloda poszla w kime. Dla zmeczonych noszeniem na rekach, zeby dziecko zasnelo same, polecam, zawsze cos tam moze zadziala ;)

Agata u nas od 3 dni tez co pare kup idzie mega zielona, maz twierdzi, ze moze antybiotyk, a moze zwiekszona dawka dicofloru

Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 października 2015, 18:42

• Agaata Autorytet

Wysłany: 23 października 2015, 18:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Niecierpliwa ja nie daję już żadnego probiotyku, ani antybiotyku, a te mega zielone też są. Nawet się śmiałam, że Młody sra algami.

relgj44j0jdjxxnn.png
    f2wlx1hpmkxg2b4v.png
    h4zp0tc7mm1rsrjp.png
  • AgaSad Autorytet

Wysłany: 23 października 2015, 18:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Griszanka - współczuję, całe szczęście byliście blisko, własnie takie akcje mnie najbardziej przerażają:(

Mamasia ale się zmówiły nasze dzieciaki, byłam na spacerze ponad 1,5 godz - może jak się dotleni to będzie lepiej bo ostatnie dni nie miałam możliwości z nim wyjść - aż boję się nadchodzącej nocy:(

Niecierpliwa ja mam ambitny plan nauczyć mojego gada zasypiania w łóżeczku w ciągu dnia, wiem kiedy jest zmęczony i kiedy jest czas na sen więc to już połowa sukcesu no ale boję się braku konsekwencji bo jak on płacze to mi serce pęka i wszystkie moje postanowienia idą w łeb:) \
    będę drukowała sobie właśnie rozdziały o planie dnia i śnie, mój już waży 5620 kg i naprawdę ciężko go już nosić :(

Patryś leży już ponad godzinę w łóżeczku i się bawi - - zauważyłam że odkąd odkrył że może coś chwytać to może więcej czasu leżeć, wrzucam mu pieluszkę i jakieś miękkie pluszaki z tasiemkami i co chwilę coś łapie i rzuca, oczywiście jeszcze te ruchy są przypadkowe ale już dość fajnie mu to wychodzi.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 października 2015, 18:54

1usawn15ju6q9qwm.png
  • Paula_071 Autorytet

Wysłany: 23 października 2015, 19:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sylwucha - mój bardzo lubi tę karuzelę, ale projektora bardzo mało używam, bo wydaje mi się, że jeszcze go nie rusza ten widok (gwiazdki na suficie bardziej zachwycają mamę). Mam nadzieję, że to przyda się później. Przy wyborze karuzeli polecam zwrócić uwagę by były 3 max 4 zabawki o intensywnym kolorze, najlepiej czerwone i żeby była na baterię.

http://mataja.pl/2015/10/eliminacja-nabialu-w-trakcie-karmienia-piersia-zwieksza-ryzyko-rozwoju-alergii-pokarmowej-u-dziecka/

13.08.2015 r.
    11.05.2019 r.
  • lys Autorytet

Wysłany: 23 października 2015, 19:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paula u nas na forum chyba nikt prewencyjnie nie unika mleka krowiego, tylko z konkretnych powodów mianowicie podejrzenia alergii

niecierpliwa, Agaata, apaczka, małaMyszka lubią tę wiadomość

9f7jtv73juycdhvl.png
  • niecierpliwa Autorytet

Wysłany: 23 października 2015, 19:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agata rozbieralam mala do kapieli i puscila tak zielona, pienista i wodniSta kupe z krwia, ze az mnie obryzgalo. Pierwszy raz piana w kupie :/ Czy to sie kiedys unormuje?

Agaata, małaMyszka lubią tę wiadomość

• KasiaeN. Autorytet

Wysłany: 23 października 2015, 20:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paula_071 wrote:
    Griszanka - strasznie Ci wspolczuje. To sawlasnie mozliwie najbardziej zle chwile. Oby to sie nie powtorzylo.

KasiaeN i inne dziewczyny ktore robily dzieciom dowod lub paszport - normalnie chodzilyscie do fotografa czy same robilyscie fote? Bo ja trafic by akurat nie spal albo plakal? Wolalabym zrobic sama tylko nie wiem czy sie bedzie nadawala. Na poczatku roku wybieramy sie do Francji bo maz ma stypendium i musze ogarnac temat dokumentu Tomka.

Ja robiłam sama.dzieci do 5roku życia nie musza mieć tak idealnej foty i tych wszystkich wytycznych co dorośli.wazne aby było na jasnym tle i w miarę żeby dziecko było prosto. No i spokojnie mi przyjęli w urzędzie.

Paula_071, małaMyszka lubią tę wiadomość

relgtv73gp3vr7ra.png
  • Agaata Autorytet

Wysłany: 23 października 2015, 20:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    niecierpliwa wrote:
    Agata rozbieralam mala do kapieli i puscila tak zielona, pienista i wodniSta kupe z krwia, ze az mnie obryzgalo. Pierwszy raz piana w kupie :/ Czy to sie kiedys unormuje?

Kiedys na pewno, ale pewnie nie tak prędko... Trafily nam się wrażliwe egzemplarze, trzeba uzbroic się w cierpliwosc...

niecierpliwa, małaMyszka lubią tę wiadomość

relgj44j0jdjxxnn.png
    f2wlx1hpmkxg2b4v.png
    h4zp0tc7mm1rsrjp.png
  • apaczka Autorytet

Wysłany: 23 października 2015, 20:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agaata wrote:
    Apaczka jak masz blisko do metra to przyjedź do Super Samu przy Metro Wilanowska, tutaj masz bardzo duży wybór tych mlek w dobrych cenach bo po 8 zł, dla mnie najlepsze w smaku jest orkiszowe.
    Jak przyjedziesz, to zawsze możemy razem wyskoczyć na spacer do Królikarni.
    Chętnie się spotkam :-) ja mieszkam na Woli w rejonie szpitala Wolskiego. Do metra Wilanowska mam kawałek, a moja na spacerach to tak godzinę, max półtorej lub 2 wytrzyma. Także myślę, że jak jeszcze trochę porośnie to wtedy bardzo chętnie :-) Mamy chyba podobne dzieci bo moją też tylko zabawiać, nosić. Sama wytrzyma chwilę na macie ale musi mieć dobry humor; -) Dzisiaj wyjątkowo pospała w wózku 4h po południu a wcześniej 1.5h w łóżeczku. Teraz po kąpieli i karmieniu zasnęła przy mnie i mam nadzieję, że niedługo odloze do łóżeczka a sama obejrzę najnowszy odcinek Chirurgów ;-)
    W ogóle lubię obserwować jej postępy, dzisiaj zorientowała się, że może machać rączką i uderzać w zabawkę :-) Wydaje coraz więcej dźwięków a ostatnio nawet zaśmiała się na głos :-) Iby udało nam się wyeliminować te problemy pokarmowe a nie będę narzekać choć na to niestety trzeba czasu.

lys, niecierpliwa, Agaata, małaMyszka lubią tę wiadomość

9f7jpx9i1ln9kxb1.png
  • Paula_071 Autorytet

Wysłany: 23 października 2015, 21:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    lys wrote:
    Paula u nas na forum chyba nikt prewencyjnie nie unika mleka krowiego, tylko z konkretnych powodów mianowicie podejrzenia alergii

Ja to bardziej dla siebie wkleilam. Bardzociezko mi bylo zaraz po porodzie jak polozna zabraniala mi jesc profilaktycznie nawet masla...

lys, małaMyszka lubią tę wiadomość

13.08.2015 r.
    11.05.2019 r.
‹‹ 2302 2303 2304 2305 2306 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Pierwsze objawy ciąży – czyli po czym poznać że jesteś w ciąży jeszcze przed wykonaniem testu ciążowego?

„Po czym poznać że jestem w ciąży?” - to pytanie zadaje sobie wiele kobiet, zarówno tych które starają się o dziecko jak i tych które podejrzewają, że być może zaszły w ciążę. Odpowiedź nie jest łatwa i jednoznaczna. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Pozytywny test ciążowy i co dalej?

A więc stało się! Zrobiłaś test ciążowy i wynik wyszedł pozytywny. Gratulacje! To co zapewne wiesz na pewno, to fakt, że przed Tobą wiele zmian. Jakie to będą zmiany, czego się teraz spodziewać? Przeczytaj na co powinnaś być gotowa, jak się do tego przygotować i co po kolei powinnaś  zrobić gdy już wiesz, że pod Twoim sercem zagościło nowe życie.

CZYTAJ WIĘCEJ

5 sposobów jak zwiększyć inteligencję swojego dziecka jeszcze w brzuchu!

Czy wiesz, że na poziom inteligencji swojego dziecka możesz mieć już wpływ podczas ciąży? Połączenia nerwowe w mózgu dziecka tworzą się już na etapie życia płodowego. Stymulację neuronów w mózgu dziecka mogą zwiększać pewne aktywności. Sprawdź, co robić lub czego unikać, aby zadbać o optymalny rozwój mózgu Twojego dziecka! 

CZYTAJ WIĘCEJ