X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne SIERPNIÓWCZKI 2015
Odpowiedz

SIERPNIÓWCZKI 2015

Oceń ten wątek:
  • lys Autorytet

Wysłany: 22 października 2015, 15:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    magda ja tez mam problem z wózkiem, tez nie ma windy, co prawda pierwsze piętro, ale ciężko mi znieść gondolę z dzieckiem, nie mam siły, taki słabeusz ze mnie i do tego ta skolioza. Rzadko chodzimy na spacery. Pytałam dziś tą fizjoterapeutkę o miękkie nosidło, odradziła mi. Powiedziała, że jeśli już to chusta, ale nie zamiast wózka. Dla dziecka teraz naturalna pozycja to pozycja leżąca. No i mam kombinować, żeby mała jak najwięcej leżała na pleckach i na brzuszku, bo ciągłe noszenie na rękach jej nie pomaga.

magda sz, małaMyszka lubią tę wiadomość

9f7jtv73juycdhvl.png
  • Katarka Autorytet

Wysłany: 22 października 2015, 15:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Przy kp można jeść czerwoną paprykę?

małaMyszka lubi tę wiadomość

lb17w98.png
  • lys Autorytet

Wysłany: 22 października 2015, 15:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lily zrobiła brzydką śluzowatą kupę.

Co jeszcze może uczulać dziecko oprócz mleka, orzechów, cytrusów, truskawek, soi??

9f7jtv73juycdhvl.png
  • KasiaeN. Autorytet

Wysłany: 22 października 2015, 15:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej ho!

Nie było mnie troche bo musze przyznać ze miałam kryzys. ostatnio byłam u mojego hepatologa na kontroli po ciąży. Okazało sie ze wyszły mi bardzo złe wyniki badań, normy przekroczone 10cio krotnie. No i on złapał sie za głowę i kazal przyjmować mi leki na unormowanie wyników i zapisał mnie na listę oczekujących na leczenie. W związku z tym miałam przestać karmić piersią i przejść na butelkę i mm. I powiem Wam szczerze,ze jak czasem mnie denerwuje to kp bo sie ruszyć z domu nie moge to jak pomyslałam sobie,ze miałabym zaprzestać kp to aż sie popłakałam. W związku z tym pojechałam dzis do pediatry zapytać o przyjmowanie tych leków czy moge karmić oraz aby pomogła mi przejść na mm.i okazało sie ze te leki, które przepisał mi lekarz moge brać i karmić i lekarka stwierdziła ze póki nie wiem kiedy załapie sie na leczenie, a najbardziej prawdopodobne ze dopiero w przyszłym roku bo tak długie sa listy oczekujących, to mam karmić dalej piersią a potem będziemy sie przestawiać :) no i poprawiło mi to humor :) poza tym pani doktor zbadała Martę powiedziała,ze jest bardzo rozwinięta neurologicznie, iwszystko z nią ok.

Co do gotowania obiadów to powiem Wam,ze teraz tez jakos tak mam dużo mniejsza chęć na to niż przed ciąża i w jej trakcie. Wcześniej to wręcz przepadałam przesiadywać w kuchni. Ale wybawieniem dla mnie jest chusta. Bo włożę mała do chusty i jestem w stanie ugotować, pomyć naczynia, wstawić pranie i generalńie dużo zdobić a Marta mi w tym czasie zaśnie.ostatnio nawet wychodzę z nią na krótkie spacery w czasie deszczu, po to aby sie hartowała, a nie chce targać wózka, wiec wkładam ja w chustę, zabieram parasol i tak chodzimy sobie po osiedlu :)

W sobotę sie troche odchamie i ide z mama do teatru :) już doczekać sie nie moge.

Miłego dnia kobiety!

jesslin87, Paula_071, małaMyszka, Weridiana, zabka11 lubią tę wiadomość

relgtv73gp3vr7ra.png
  • małaMyszka Autorytet

Wysłany: 22 października 2015, 15:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    wróciłam :D

jesslin87 lubi tę wiadomość

Alexander
    6 czerwca 2017, 3320, 55 cm, 10 pkt
    47d8cd3eb4.png
    Sebastian
    11 sierpnia 2015, 3370, 55 cm, 10 pkt
    967b64d0e6.png
  • małaMyszka Autorytet

Wysłany: 22 października 2015, 16:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    jesslin87 wrote:
    Odnośnie chcicy :D

http://naforum.zapodaj.net/thumbs/3a6d2ef54ba5.jpg
    o kurcze ale zapas... my lecimy bez... wiem ze antyki nie daja 100% ale w nosie...

Alexander
    6 czerwca 2017, 3320, 55 cm, 10 pkt
    47d8cd3eb4.png
    Sebastian
    11 sierpnia 2015, 3370, 55 cm, 10 pkt
    967b64d0e6.png
  • apaczka Autorytet

Wysłany: 22 października 2015, 16:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    lys wrote:

Co jeszcze może uczulać dziecko oprócz mleka, orzechów, cytrusów, truskawek, soi??
    Ryby, owoce morza, jajo

Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 października 2015, 16:14

lys, małaMyszka lubią tę wiadomość

9f7jpx9i1ln9kxb1.png
  • niecierpliwa Autorytet

Wysłany: 22 października 2015, 16:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    lys wrote:

Zboza...

• niecierpliwa Autorytet

Wysłany: 22 października 2015, 16:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Katarka wrote:
    Przy kp można jeść czerwoną paprykę?

Mi laktatorka powiedziala, ze tak :)

małaMyszka, Katarka lubią tę wiadomość

• niecierpliwa Autorytet

Wysłany: 22 października 2015, 16:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    lys wrote:
    Paula u nas nie o to chodzi :) Lily, jak leży na pleckach to układa główkę raz na prawo raz na lewo, ale widać że wyraźnie preferuje prawą stronę. Tak samo w nocy, jak śpi to potrafi ułożyć główkę i na prawo i na lewo. Problem pojawia się, jak leży na brzuszku - wtedy głowa jest zawsze tylko na tą jedną stronę zwrócona i ona nie umie jej obrócić na drugą stronę, a ja też nie mogę wtedy tej główki obrócić bo Lily się opiera.
    Tak samo, jak leży u mnie na klatce piersiowej na brzuszku to główka zawsze tylko na tą jedną stronę, nawet jak podnosi główkę to też główka jest zwrócona na tą jedną stronę i nie może jej obrócić.

Lys u nas jest tak, ze na plecach jak spi to uklada i na prawo i na lewo, ale zdecydowanie czesciej na lewo, a jak na brzuchu czy u mnie na klatce to tylko na prawo i w zaden sposob nie da sie obrocic tak sie zapiera

• lys Autorytet

Wysłany: 22 października 2015, 17:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    niecierpliwa wrote:
    Zboza...

też o tym myślałam, ale w takiej sytuacji to już tylko mm...

9f7jtv73juycdhvl.png
  • lys Autorytet

Wysłany: 22 października 2015, 17:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    niecierpliwa wrote:
    Lys u nas jest tak, ze na plecach jak spi to uklada i na prawo i na lewo, ale zdecydowanie czesciej na lewo, a jak na brzuchu czy u mnie na klatce to tylko na prawo i w zaden sposob nie da sie obrocic tak sie zapiera

a jak leżąc na brzuszku podnosi główkę to jak ją trzyma, na wprost, na prawo, na lewo, czy w każdym kierunku?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 października 2015, 17:11

9f7jtv73juycdhvl.png
  • witaminkab Autorytet

Wysłany: 22 października 2015, 17:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A u nas wyszła najprawdopodobniej nietolerancja laktozy :( mam dokarmiać nutramigenem, ale muszę się nakombinowac bo strasznie małej nie smakuje.
    Szczepienie zniosła dobrze ja chyba bardziej przeżywałam. Pani doktor nie mogła się nadziwić jaka dużą i silna dziewczyna. Jest jedną z tu najmłodszych i jedna z największych. Waży 5900 i rozmiar ma już 62 od ponad tygodnia. Główkę ponoć trzyma jak trzymiesieczne dziecko.

jesslin87, małaMyszka, Weridiana, Maniuś lubią tę wiadomość

mhsv3e5eug8d3245.png
    wnidvcqg5wbp23cu.png
  • niecierpliwa Autorytet

Wysłany: 22 października 2015, 17:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    lys wrote:
    a jak leżąc na brzuszku podnosi główkę to jak ją trzyma, na wprost, na prawo, na lewo, czy w każdym kierunku?

Tylko na prawo

• jesslin87 Autorytet

Wysłany: 22 października 2015, 17:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Myszka ja dopiero ide do ginekologa wiec tez bede brac anty ale maz taki wyploszczony ze boje sie ze to uzyje w tydzien.

małaMyszka, Maniuś lubią tę wiadomość

74diqps6a69lyc94.png
  • lys Autorytet

Wysłany: 22 października 2015, 17:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    witaminkab wrote:
    A u nas wyszła najprawdopodobniej nietolerancja laktozy :( mam dokarmiać nutramigenem, ale muszę się nakombinowac bo strasznie małej nie smakuje.
    Szczepienie zniosła dobrze ja chyba bardziej przeżywałam. Pani doktor nie mogła się nadziwić jaka dużą i silna dziewczyna. Jest jedną z tu najmłodszych i jedna z największych. Waży 5900 i rozmiar ma już 62 od ponad tygodnia. Główkę ponoć trzyma jak trzymiesieczne dziecko.

A co da dokarmianie mm skoro w mleku matki laktoza jest stałym składnikiem? Tylko KP sobie możesz zaburzyć... Nie mówiła, żeby przed każdym karmieniem podawać laktazę czyli np. delicol?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 października 2015, 17:50

niecierpliwa, małaMyszka, Agaata lubią tę wiadomość

9f7jtv73juycdhvl.png
  • lys Autorytet

Wysłany: 22 października 2015, 17:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    niecierpliwa wrote:
    Tylko na prawo

No to tak jak u nas, tylko jedna strona i nad tym trzeba pracować. Nam zaleciła minimum 2 razy w tygodniu fizjoterapia.

9f7jtv73juycdhvl.png
  • Kkarolinaaaa Autorytet

Wysłany: 22 października 2015, 17:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witaminka- o łał ! jaka duza dziewczynka ! Moja Pola tydzień temu ważyła 5120 :)

Boze ale sie przeziębiłam :(((

witaminkab, małaMyszka lubią tę wiadomość

3i49bd3mn3g76zlc.png
  • witaminkab Autorytet

Wysłany: 22 października 2015, 17:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lys dobre pytanie, widzisz nie zastanowił am się nawet nad tym z tego szoku. Musze zapytać lekarki o co chodzi. Mam też dawać delicol.

mhsv3e5eug8d3245.png
    wnidvcqg5wbp23cu.png
  • lys Autorytet

Wysłany: 22 października 2015, 17:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    delicol to by się zgadzało bo to laktaza czyli enzym trawiący laktozę, ale moim zdaniem bez sensu dokarmiać mm skoro główne źródło pożywienia czyli Twój pokarm jest pełny laktozy. Czasem zalecają ściągać trochę pokarmu pierwszej fazy, który jest bogatszy w laktozę i dopiero przystawiać dziecko żeby zjadło więcej pokarmu drugiej fazy, ale nie wiem jak to działa w praktyce.

9f7jtv73juycdhvl.png
‹‹ 2296 2297 2298 2299 2300 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak zadbać o spokój i relaks w czasie ciąży. Praktyczne porady dla przyszłych mam.

Bycie matką to jedno z najważniejszych i najwspanialszych przeżyć, jakie doświadcza każda kobieta, która rodzi dziecko. Przyjemne i sielskie chwile spędzone z pociechą poprzedza czas nie zawsze spokojnego oczekiwania na poród. W czasie ciąży często jesteśmy tak samo szczęśliwe, jak i zestresowane, a to sprawia, że warto pomyśleć o sobie w kontekście relaksu i odpoczynku. W jaki sposób uprzyjemnić sobie czas oczekiwania na dziecko? Czy ciążowe dolegliwości można jakoś zminimalizować i poddać się domowemu SPA? Oczywiście, że tak. Za chwilę podpowiemy Ci, jak to zrobić skutecznie i bez wielkich przygotowań!

CZYTAJ WIĘCEJ

Nieregularny okres. Przyczyny i objawy nieregularnych cykli miesiączkowych.

Nieregularny okres nie zawsze musi świadczyć o zaburzeniach, czy problemach hormonalnych. Na pewnych etapach życia nieregularne cykle są okresem przejściowym. Kiedy jednak nieregularne cykle warto skonsultować z lekarzem? Jakie są najczęstsze przyczyny nieregularnych cykli miesiączkowych? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Niedoczynność tarczycy podczas starania o dziecko

Tarczyca to niewielki gruczoł umiejscowiony na szyi człowieka, który wytwarza hormony i ma ogromny wpływ na funkcjonowanie całego organizmu. Dlaczego tak często obniża płodność kobiety? Jak rozpoznać najczęstsze choroby tarczycy: niedoczynność i nadczynność? Przeczytaj w eksperckim artykule w całości poświęconym tarczycy! 

CZYTAJ WIĘCEJ