X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne SIERPNIÓWCZKI 2015
Odpowiedz

SIERPNIÓWCZKI 2015

Oceń ten wątek:
  • Paula_071 Autorytet

Wysłany: 25 października 2015, 09:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moj je 7-8 razy po 15 minut. Sama mu wydzielam te 15 minut bo inaczej nigdy by nie puscil cycka. A tak szybko je, żadnych zastojow nie robi. To ma po mamusi, ja zawsze pierwsza koncze posilki :-)

małaMyszka, apaczka, Aga89, jesslin87 lubią tę wiadomość

13.08.2015 r.
    11.05.2019 r.
  • niecierpliwa Autorytet

Wysłany: 25 października 2015, 09:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aga89 wrote:
    Niecierpliwa a jak nauczyliście Julke samodzielnego zasypiania w łóżeczku? My chcemy nauczyć Natalkę ale nie wiemy jak się za to zabrać. Juz zamówiłam książkę "Najszczęśliwszy śpioch w okolicy" czekam aż dojdzie. Ale z chęcią dowiem się jak Wam to się udało :-)

U nas jest problem z wagą. Natalka od dwóch i pół tygodnia nie przybrała na wadze :-( taka chudzinka się z niej zrobiła. Zawsze była szczupła ale teraz jak na nią patrze to taka bieda z nędzą -sama skóra i kości nie ma już drugiego podbrodka wystają jej żebra i na brzuchu widać jej mięśnie nie ma tłuszczyku. W środę ważyła tylko 5100 :-( karmie ja 7-8 razy dziennie i myślałam że to jest ok i się najada ale widać nie :-( przestała przybierać odkąd pojawiły jej się plesniawki, stosowałam Nystatyne i chyba się zagoilo ale teraz bardzo krótko ssie pierś ok 6-8 minut i wypluwa cyca :-( jestem bardzo zdolowana a ze nie mogę wykarmic mojego dziecka i boję się że przez dokarmianie butla zniknie mi pokarm :-(

Ile razy dziennie karmić ie swoje maluchy i jak długo jedzą?

Aga jak juz widze, ze jest zmeczona to znaczy trze oczka, kichol i ziewa to pakuje ja do lozeczka, odpalam karuzele, smoka w dziub, z jednego boku przytulanka i schylam sie oad nia tak, ze buziole nam sie stykaja, jedna reka trzymam jej raczki, bo jak zaczyna machac to sie wybudza, a druga glaszcze po glowce. Czasem to trwa 3 minuty, a czasem 15. Od piatku tak ja usypiam w ciagu dnia, niestety na zasniecie nocne poki co tak nam sie uspic nie udalo, byc moze dlatego, ze wieczorami sa problemy brzuszkowe, jest marudna a my zmeczeni i nie mamy tyle cierpliwosci, ale mam nadzieje, ze z czasem sie uda.

Co do jedzenia u nas nie ma reguly, sa karmienia, ze niecale 10 minut, sa takie, ze 20,30 minut

małaMyszka, apaczka, Aga89 lubią tę wiadomość

• Neyla Autorytet

Wysłany: 25 października 2015, 09:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moja czasami sama zasnie w lozeczki, ale zazwyczaj przy cycu odplywa. Potrafi tez zasnac lezac ze mna naszym lozku. Nie zawsze ja odkladam (moj blad),ale uwielbiam z nia spac - jak przez sen szuka cycusia to strasznie mnie rozczula, albo jak zasypia z czolem opartym o moj bok.

małaMyszka, apaczka, jesslin87 lubią tę wiadomość

62b3591443.png
    8p3oyx8df4ipmqn6.png
  • apaczka Autorytet

Wysłany: 25 października 2015, 09:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agaata wrote:
    U mnie dzisiaj w nocy był jakiś problem brzuszka z kategorii nowych. O 3.00 Mlody tak się rozdarł, że w sekundę wyskoczyłam z łóżka, bo myślałam że się zakrztusil. Nie mogłam go uspokoić, płakał tak dziwnie jak nigdy dotąd, wręcz się darl, jeść nie chciał. Polezal na przewijaku i w końcu zasnął, ale bardzo mnie przestraszył tym dziwnym płaczem... Do tej pory raczej się prezyl i stekal, płacz na jedzenie jest inny, a to było dziwne. Później obudził się o 5.30 na jedzenie i śpi do tej pory. Echh, też czekam na koniec tych problemów z brzuchem.
    Może coś mu się przyśniło? U nas też tak kiedyś było.

małaMyszka lubi tę wiadomość

9f7jpx9i1ln9kxb1.png
  • małaMyszka Autorytet

Wysłany: 25 października 2015, 09:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny jak to jest że smoczkami? Kupujecie teraz te od 3-6 miesięcy czy macie 0-6 miesiąca?

I jak jest z tymi dzień noc są inne czy jak? Mały ma nuk 0+ i lovi 0-3 teraz nie wiem czy kupić te od 3-6 czy ten 0-6...

Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 października 2015, 09:45

Alexander
    6 czerwca 2017, 3320, 55 cm, 10 pkt
    47d8cd3eb4.png
    Sebastian
    11 sierpnia 2015, 3370, 55 cm, 10 pkt
    967b64d0e6.png
  • Pulpecja Autorytet

Wysłany: 25 października 2015, 10:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć,ale dzisiaj pospaliśmy :-)
    Ja już po inhalacji, masakra z tym katarem,na szczęście w nocy było w miarę ok.
    Myszka, ja właśnie wczoraj zastanawiałam się, czy może już zmienić smoczki, bo mam 0-3 mies. Te na noc chyba się nie różnią, czasami te nocne są np. z materiału, który jest widoczny w ciemności, w kształcie chyba nie ma różnic.
    Paula, ale chyba nie musisz stosować się do zaleceń WHO? Moje dzieci w wieku dwóch lat jadly normalne posiłki z nami przy stole, śniadanie obiad kolacja, owoce itp., a w nocy spały. Gdzie tu miejsce na cyca?

201508091565.png
  • Paula_071 Autorytet

Wysłany: 25 października 2015, 10:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oczywiscie ze nie bede stosowac sie do tych zalecen, nie ma opcji zebym karmila puersia tyle czasu.

Pulpecja, jesslin87, małaMyszka lubią tę wiadomość

13.08.2015 r.
    11.05.2019 r.
  • Weridiana Autorytet

Wysłany: 25 października 2015, 11:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paula ja miałam znieczulenie podczas karmienia (dentysta dobierze)

Co do karmienia, nic na sile ale ....uwaga hormony wciaz działaja I chociaz teraz sobie roznych rzeczy nie wyobrazacie to np za pol roku moga byc calkiem normalne ;-)

Zabka wydaje mi się ze Migotkaa na poprzedniej stronie podala te stronke do cwiczen?

Ja czyszcze dziasla podczas kapieli. Owijam palec gaza, mocze w czystej wodzie i tak przesuwam po dziaslach ale moja Emma to lubi :-)

Malamyszka a moze troszke jestes zazdrosna z tesciami ze np twoi rodzice tacy nie sa, ze sie tak nie interesuja. Nie obraz sie po prostu znam taka sytuacje ;-)

u nas piekne sloneczko , noc dosyc ciezka

jesslin87, małaMyszka, zabka11 lubią tę wiadomość

1usasg185gkausx0.png
  • apaczka Autorytet

Wysłany: 25 października 2015, 11:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aga89 wrote:
    Niecierpliwa a jak nauczyliście Julke samodzielnego zasypiania w łóżeczku? My chcemy nauczyć Natalkę ale nie wiemy jak się za to zabrać. Juz zamówiłam książkę "Najszczęśliwszy śpioch w okolicy" czekam aż dojdzie. Ale z chęcią dowiem się jak Wam to się udało :-)

U nas jest problem z wagą. Natalka od dwóch i pół tygodnia nie przybrała na wadze :-( taka chudzinka się z niej zrobiła. Zawsze była szczupła ale teraz jak na nią patrze to taka bieda z nędzą -sama skóra i kości nie ma już drugiego podbrodka wystają jej żebra i na brzuchu widać jej mięśnie nie ma tłuszczyku. W środę ważyła tylko 5100 :-( karmie ja 7-8 razy dziennie i myślałam że to jest ok i się najada ale widać nie :-( przestała przybierać odkąd pojawiły jej się plesniawki, stosowałam Nystatyne i chyba się zagoilo ale teraz bardzo krótko ssie pierś ok 6-8 minut i wypluwa cyca :-( jestem bardzo zdolowana a ze nie mogę wykarmic mojego dziecka i boję się że przez dokarmianie butla zniknie mi pokarm :-(

Ile razy dziennie karmić ie swoje maluchy i jak długo jedzą?
    Aga a czy ktoś oglądał Twoją Natalkę? chodzi mi o pediatrę. Moja ostatnio jak ważyłam w czwartek miała 5065g czyli niby ok ale przybiera mało - ok 17 g na dobę. To w okolicach 50 centyla. Ale u nas są problemy z brzuszkiem i alergia pokarmowa przez co mała nie chce czasem jeść. Jak już je to przez ok 5-7 minut co ok 1.5 - 2h, w nocy budzi się z reguły dwa razy.

9f7jpx9i1ln9kxb1.png
  • lys Autorytet

Wysłany: 25 października 2015, 13:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    niecierpliwa wrote:
    U nas wczoraj wieczorem, a raczej w nocy byl problem z brzuszkiem, ale mysle, ze to z przejedzenia, bo jadla 2×po'30 minut kazda piers i jak juz miala zasypiac to zaczelo ja meczyc, myslalam, ze kupa wzielam ja do lozka obrocilam na bok, a Julka puscila takiego pawia, ze poszwa i Julka do przebrania, a na jej twarzy blogi relax. No to maz od nowa do usypiania, zasnela odlozyl i po 20 min ten sam numer, wila sie strasznie. Poszla kupa, maz przebral, znowu usypia, a ta kolejnego kupona strzelila. Zasnela przed 1, ale cala nos bardzo'sie wiercila i tym samym sie nie wyspalam. Od rana znowu gazy i kupa. Kiedy te problemy brzuszkowe ustapia

Lily tez całą noc się wierciła, a od rana jest masakra nie śpi i ryczy, to nawet nie płacz, tylko krzyk, kupy nie może zrobić, gazy też ją męcza. Trzymam ją teraz w ramionach, a jak się ruszę to znów krzyk. Jeszcze nic nie jadłam z tego wszystkiego normalnie "dieta cud" bo wróciłam do wagi z przed ciąży.

9f7jtv73juycdhvl.png
  • lys Autorytet

Wysłany: 25 października 2015, 13:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agaata wrote:
    U mnie dzisiaj w nocy był jakiś problem brzuszka z kategorii nowych. O 3.00 Mlody tak się rozdarł, że w sekundę wyskoczyłam z łóżka, bo myślałam że się zakrztusil. Nie mogłam go uspokoić, płakał tak dziwnie jak nigdy dotąd, wręcz się darl, jeść nie chciał. Polezal na przewijaku i w końcu zasnął, ale bardzo mnie przestraszył tym dziwnym płaczem... Do tej pory raczej się prezyl i stekal, płacz na jedzenie jest inny, a to było dziwne. Później obudził się o 5.30 na jedzenie i śpi do tej pory. Echh, też czekam na koniec tych problemów z brzuchem.

a to brzmi jak ta prawdziwa kolka: nagły płacz, bez wyraźnej przyczyny niedający się ukoić, który trwa od 15min do pół godziny i sam ustaje, po czym dziecko zasypia
    taką regułkę kiedyś wyczytałam

9f7jtv73juycdhvl.png
  • lys Autorytet

Wysłany: 25 października 2015, 13:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paula_071 wrote:
    Lys - rozumiem, ze chcesz karmic piersiaconajmniej rok skoro tyle ma trwac ta zabojcza dieta?

nie, myślę że max do pół roku
    Nie che się katować taka dieta, która tylko wyniszczy mój organizm. Z resztą ja czekam, aż Lily skończy 4 miesiące żebym mogła wprowadzić nowe pokarmy i może jej się polepszy.

9f7jtv73juycdhvl.png
  • lys Autorytet

Wysłany: 25 października 2015, 13:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    małaMyszka wrote:
    Dziewczyny jak to jest że smoczkami? Kupujecie teraz te od 3-6 miesięcy czy macie 0-6 miesiąca?

I jak jest z tymi dzień noc są inne czy jak? Mały ma nuk 0+ i lovi 0-3 teraz nie wiem czy kupić te od 3-6 czy ten 0-6...

ja mam 0-3 i 0-6 i teraz kupię 3-6 i 0-6
    my często zmieniamy smoczki, tak żeby dłużej niż miesiąc nie używała tego samego
    lovi dzień noc mają fluorescencyjne kółka

Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 października 2015, 14:00

9f7jtv73juycdhvl.png
  • witaminkab Autorytet

Wysłany: 25 października 2015, 14:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja ogarnęłam domek i idę na drzemkę bo mała dala mi popalic w nocy. Moi pojechali a mi dziwnie bez nich. Ale trzeba korzystać z okazji i odpocząć :)

mhsv3e5eug8d3245.png
    wnidvcqg5wbp23cu.png
  • AgaSad Autorytet

Wysłany: 25 października 2015, 14:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny jakie polecacie butelki do karmienia, mam taką beznadziejna ze zalewa małego a ze on je łapczywie to za każdym razem wszystko zwróci i oczywiście za chwile głodny..
    Dziś i tak postęp bo byłam w kościele, na wyborach i w Smyku, przy okazji cappuccino z mufinka☺ Oby mały nie odchorowal moich zachcianek.. Pierwszy raz został dłużej z m bo wcześniej tylko moja mama dawała radę

Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 października 2015, 14:56

apaczka, jesslin87, Paula_071, małaMyszka lubią tę wiadomość

1usawn15ju6q9qwm.png
  • Aga89 Autorytet

Wysłany: 25 października 2015, 15:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    apaczka wrote:
    Aga a czy ktoś oglądał Twoją Natalkę? chodzi mi o pediatrę. Moja ostatnio jak ważyłam w czwartek miała 5065g czyli niby ok ale przybiera mało - ok 17 g na dobę. To w okolicach 50 centyla. Ale u nas są problemy z brzuszkiem i alergia pokarmowa przez co mała nie chce czasem jeść. Jak już je to przez ok 5-7 minut co ok 1.5 - 2h, w nocy budzi się z reguły dwa razy.

Do lekarza idziemy dopiero w środę :-( do początku października było ok z przybiera niem wagi była na 50 centylu i przybierala ok 200 gram tygodniowo. A od czasu tych pleśniawki zrobiła się marudna i przestała przybierać. Mam nadzieję że to się okażą niedoleczone pleśniawki a nie alergia. Do tej pory nie miała problemów z brzuszkiem a teraz przez to ze je mleko z pierwszej fazy jest źle.

[*] 11.04.2014 [*] 28.08.2014 - Moje małe Aniołeczki
    13.08.2015 8:40 - Natalka <3 3500g 55cm <3

3jgxskjohz999gbw.png
  • lys Autorytet

Wysłany: 25 października 2015, 15:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    AgaSad wrote:
    Dziewczyny jakie polecacie butelki do karmienia, mam taką beznadziejna ze zalewa małego a ze on je łapczywie to za każdym razem wszystko zwróci i oczywiście za chwile głodny..
    Dziś i tak postęp bo byłam w kościele, na wyborach i w Smyku, przy okazji cappuccino z mufinka☺ Oby mały nie odchorowal moich zachcianek.. Pierwszy raz został dłużej z m bo wcześniej tylko moja mama dawała radę

butelki dr brown's

AgaSad, małaMyszka, zabka11 lubią tę wiadomość

9f7jtv73juycdhvl.png
  • Aga89 Autorytet

Wysłany: 25 października 2015, 16:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    AgaSad ja mam Lovi i dr Browns i z obydwu jestem zadowolona :-)

AgaSad, małaMyszka lubią tę wiadomość

[*] 11.04.2014 [*] 28.08.2014 - Moje małe Aniołeczki
    13.08.2015 8:40 - Natalka <3 3500g 55cm <3

3jgxskjohz999gbw.png
  • Migotkaa Autorytet

Wysłany: 25 października 2015, 16:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja tez polecam butle dr brown's, my mamy te z szeroka szyjka, i to nieprawda ze jest wiecej mycia

Zabka wrzucam jeszcze raz,

https://www.youtube.com/watch?v=g-uOzqUkV3I

a my mamy smoczki 0-6 canpola

Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 października 2015, 16:22

AgaSad, małaMyszka, zabka11 lubią tę wiadomość

gwig1q1.png

8e44aa0d87.png
  • apaczka Autorytet

Wysłany: 25 października 2015, 16:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    lys wrote:
    Lily tez całą noc się wierciła, a od rana jest masakra nie śpi i ryczy, to nawet nie płacz, tylko krzyk, kupy nie może zrobić, gazy też ją męcza. Trzymam ją teraz w ramionach, a jak się ruszę to znów krzyk. Jeszcze nic nie jadłam z tego wszystkiego normalnie "dieta cud" bo wróciłam do wagi z przed ciąży.
    Jejku współczuję, ja muszę coś zjeść choćby nie wiem co. Ale pomyśl, że w lutym Lily będzie miała już pół roku i będzie jadła już nie tylko mleko, wróci Twój mąż. Tyle szczęścia na raz ;-) Ani się obejrzymy a będziemy rozszerzać diety naszych maluszków. Nie mogę się doczekać, mam nadzieję, że u nas wtedy też będzie lepiej :-)

niecierpliwa, lys, jesslin87, małaMyszka lubią tę wiadomość

9f7jpx9i1ln9kxb1.png
‹‹ 2309 2310 2311 2312 2313 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

12 najnowszych rekomendacji dla kobiet cierpiących na endometriozę - łagodzenie bólu i wspieranie płodności poprzez dietę

Endometrioza jest jedną z tych chorób, do której należy podchodzić holistycznie. Jednym ze sposobów, który może pomóc w walce z chorobą i przede wszystkim z łagodzeniem objawów choroby jest odpowiednia dieta. Poznaj 12 najważniejszych zasad zdrowego odżywiania dla kobiet, które cierpią na endometriozę.

CZYTAJ WIĘCEJ

Gadżety elektroniczne dla kobiet część 1 - opaski fitnessowe wesprą Twoje zdrowie, ale też płodność

To pierwszy artykuł z serii gadżetów elektronicznych dla kobiet. Dziś przyjrzymy się opaskom fitnessowym - w czym mogą nam pomóc, na co warto zwrócić uwagę wybierając opaskę i co ciekawe w jaki sposób opaski fitnessowe mogą dodatkowo wesprzeć naszą płodność i polepszyć analizę cykli miesiączkowych. Podpowiemy również dlaczego warto skonfigurować opaskę z aplikacją miesiączkową i czy zawsze jest to możliwe.

CZYTAJ WIĘCEJ

Starania o ciążę a badanie AMH - 6 rzeczy, o których warto wiedzieć

Badanie AMH może bardzo dużo powiedzieć o kobiecej płodności... Kiedy warto je wykonać? Jakich informacji może dostarczyć? Jakie są normy AMH i jak przebiega badanie? Poznaj 6 faktów o badaniu AMH!

CZYTAJ WIĘCEJ