X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne SIERPNIÓWCZKI 2015
Odpowiedz

SIERPNIÓWCZKI 2015

Oceń ten wątek:
  • witaminkab Autorytet

Wysłany: 25 października 2015, 05:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja właśnie kończę odciagac.musiałam wstać to zrobić, bo moja mała dziś je 3 min i przysypia, za kolejne 3 się budzi głodna i tak a kółko 1,5 h. Straciłam cierpliwość i dałam jej odciagniete i liczę ze tym sposobem jeszcze pośpie.
    Nie wyobrażam sobie jak to musi być fajnie karmić w nocy raz.Łucja w nocy je mali ale dość często.

małaMyszka lubi tę wiadomość

mhsv3e5eug8d3245.png
    wnidvcqg5wbp23cu.png
  • małaMyszka Autorytet

Wysłany: 25 października 2015, 06:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moje chłopaki jeszcze śpią. Ja odciągam flaszkę i wracam wykorzystać dodatkową godzinę.
    Dzisiaj idziemy do teściów. Trzymajcie kciuki, żebym to wytrzymała. Na samą myśl mnie szlag trafia i za cholerę nie wiem czemu.

Jedno jest pewne, nie będzie noszenia i wyrywania sobie z rąk mojego dziecka

jesslin87 lubi tę wiadomość

Alexander
    6 czerwca 2017, 3320, 55 cm, 10 pkt
    47d8cd3eb4.png
    Sebastian
    11 sierpnia 2015, 3370, 55 cm, 10 pkt
    967b64d0e6.png
  • Migotkaa Autorytet

Wysłany: 25 października 2015, 06:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My tez po jedzeniu,maly wogole sie strasznie krecil w nocy, teraz lezy ze mna i nie ma sie mu na spanie

gwig1q1.png

8e44aa0d87.png
  • lys Autorytet

Wysłany: 25 października 2015, 06:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Znowu karmimy i jest płacz i histeria bo znów coś z brzuszkiem. Juz mi zmasakrowala lewego sutka.

9f7jtv73juycdhvl.png
  • witaminkab Autorytet

Wysłany: 25 października 2015, 07:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja dziś zrobiłam strajk. Maz z mala jada do teściów a ja zostaje. Będę mieć dzień dla siebie. Tez nie wiem dlaczego ale mnie coś trafia jak ich widzę. Może dlatego że widuje ich 3 razy w tygodniu?
    Myszka oni też sobie ciągle wyrywaja ja z rąk. Ale koniec tego oduczamy noszenia.bo ile się z nią widzę tyle by ją nosili i delikatne aluzje nie trafiają. Wiec mąż dziś jedzie w odwiedziny z bujakiem i musi im wyjaśnić jak krowie na rowie.

niecierpliwa, małaMyszka, jesslin87 lubią tę wiadomość

mhsv3e5eug8d3245.png
    wnidvcqg5wbp23cu.png
  • witaminkab Autorytet

Wysłany: 25 października 2015, 07:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moje dziecko zaczyna się uśmiechać. Na razie troszkę i tylko i wyłącznie do autek na obrazkach.

niecierpliwa, Maniuś, Paula_071, apaczka, małaMyszka, jesslin87, Martucha86 lubią tę wiadomość

mhsv3e5eug8d3245.png
    wnidvcqg5wbp23cu.png
  • Amberla Autorytet

Wysłany: 25 października 2015, 07:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry po zmanie czasu :) Nic się nie zmieniło tylko dzieci wcześniej wstają ;P

A u nas Laurka od wczoraj ma już 3 miesiące! ;)
    I tak wyglądała na miesięcznicę :

2ae0df5602aa4430med.jpg

:D

witaminkab, niecierpliwa, Maniuś, Meggi31, Paula_071, małaMyszka, apaczka, Pulpecja, Katarka, lys, mamasia, Weridiana, jesslin87, Laura, Neyla, aaaaga, Migotkaa, Martucha86, magda sz, zabka11 lubią tę wiadomość

• Ewa123 Autorytet

Wysłany: 25 października 2015, 07:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry :) u mnie wszyscy wciąż śpią, a ja w spokoju zajadam śniadanie :) cycek mi zaraz wybuchnie.. Laurka słodka, ale ma czupryne! :) mojej się zaczely wycierać włoski i ma po boczkach lyse placki :p

Ewa123
  • niecierpliwa Autorytet

Wysłany: 25 października 2015, 07:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    lys wrote:
    Znowu karmimy i jest płacz i histeria bo znów coś z brzuszkiem. Juz mi zmasakrowala lewego sutka.

U nas wczoraj wieczorem, a raczej w nocy byl problem z brzuszkiem, ale mysle, ze to z przejedzenia, bo jadla 2×po'30 minut kazda piers i jak juz miala zasypiac to zaczelo ja meczyc, myslalam, ze kupa wzielam ja do lozka obrocilam na bok, a Julka puscila takiego pawia, ze poszwa i Julka do przebrania, a na jej twarzy blogi relax. No to maz od nowa do usypiania, zasnela odlozyl i po 20 min ten sam numer, wila sie strasznie. Poszla kupa, maz przebral, znowu usypia, a ta kolejnego kupona strzelila. Zasnela przed 1, ale cala nos bardzo'sie wiercila i tym samym sie nie wyspalam. Od rana znowu gazy i kupa. Kiedy te problemy brzuszkowe ustapia

• niecierpliwa Autorytet

Wysłany: 25 października 2015, 08:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witaminka my tez dzis jedziemy na obiad do'tesciow i bardzo bym chciala, aby pojechal sam z Julka, ale jak tylko uslyszal ten pomysl, to on tez nie chce jechac.

Amberla Laura boska! :)

Powiem Wam, ze nie wiedzialam, ze usypianie dziecka w lozeczku jest tak proste w przypadku Julki, a my jak debile 3 miesiace ja nosilismy

Paula_071, małaMyszka, Pulpecja, jesslin87, lys, witaminkab, Martucha86, zabka11 lubią tę wiadomość

• Maniuś Autorytet

Wysłany: 25 października 2015, 08:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej kochane w piekna niedziele :)

Ubywa nas ubywa niestety :( przy dziecku juz nie kazda ma chwile czasu niestety...ja stwierdzam ze moj synek i tak jest grzecznym dzieckiem bo potrafie sama ogarnac calutki dom tak jak zawsze,obiady sa zawsze i forum na bierzaco :) a jestem z nim sama caly dzien :)

W piatek jedziemy do Polski <3 babcie,dziadki,ciocie,wujki nareszcie poznaja naszego synusia :D nie moge sie juz doczekac :)

Zycze milego dnia dziewczynki :D :D :D

niecierpliwa, Agaata, Paula_071, małaMyszka, apaczka, jesslin87, Laura, aaaaga, Martucha86, zabka11 lubią tę wiadomość

zrz69vvjbeicd46f.png
    Synek 19.08.2015 ❤️
    Synek 05.05.2017 ❤️
  • Agaata Autorytet

Wysłany: 25 października 2015, 08:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie dzisiaj w nocy był jakiś problem brzuszka z kategorii nowych. O 3.00 Mlody tak się rozdarł, że w sekundę wyskoczyłam z łóżka, bo myślałam że się zakrztusil. Nie mogłam go uspokoić, płakał tak dziwnie jak nigdy dotąd, wręcz się darl, jeść nie chciał. Polezal na przewijaku i w końcu zasnął, ale bardzo mnie przestraszył tym dziwnym płaczem... Do tej pory raczej się prezyl i stekal, płacz na jedzenie jest inny, a to było dziwne. Później obudził się o 5.30 na jedzenie i śpi do tej pory. Echh, też czekam na koniec tych problemów z brzuchem.

małaMyszka, jesslin87 lubią tę wiadomość

relgj44j0jdjxxnn.png
    f2wlx1hpmkxg2b4v.png
    h4zp0tc7mm1rsrjp.png
  • Agaata Autorytet

Wysłany: 25 października 2015, 08:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Niecierpliwa, Lys, widzę że wszystkie 3 miałyśmy ciekawą noc. Kurde no, co my mamy za egzemplarze... ;-)

małaMyszka, niecierpliwa, jesslin87, lys lubią tę wiadomość

relgj44j0jdjxxnn.png
    f2wlx1hpmkxg2b4v.png
    h4zp0tc7mm1rsrjp.png
  • Paula_071 Autorytet

Wysłany: 25 października 2015, 08:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lys - rozumiem, ze chcesz karmic piersiaconajmniej rok skoro tyle ma trwac ta zabojcza dieta?

Edit. Moj maz mi wczoraj powiedzial ze WHO zaleca wylacznie karmienie piersia do 6msc a do 2 lat w polaczeniu z pokarmami stalymi. Masakra! Pomijam moja blokade psychniczna przed karmieniem zebatego, chodzacego i jedzacego wszystko dziecka. Musialby jeszcze zarabiac tyle bym nie chodzila wtedy do pracy a po zakonczeniu karmienia fundnac plastyke biustu.

Boli mnie gardlo i uszy:( oczywiscie nic nie mozna brac. Masakra chorowac gdy ma sie male dziecko.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 października 2015, 08:49

małaMyszka, niecierpliwa, jesslin87 lubią tę wiadomość

13.08.2015 r.
    11.05.2019 r.
  • Aga89 Autorytet

Wysłany: 25 października 2015, 08:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Niecierpliwa a jak nauczyliście Julke samodzielnego zasypiania w łóżeczku? My chcemy nauczyć Natalkę ale nie wiemy jak się za to zabrać. Juz zamówiłam książkę "Najszczęśliwszy śpioch w okolicy" czekam aż dojdzie. Ale z chęcią dowiem się jak Wam to się udało :-)

U nas jest problem z wagą. Natalka od dwóch i pół tygodnia nie przybrała na wadze :-( taka chudzinka się z niej zrobiła. Zawsze była szczupła ale teraz jak na nią patrze to taka bieda z nędzą -sama skóra i kości nie ma już drugiego podbrodka wystają jej żebra i na brzuchu widać jej mięśnie nie ma tłuszczyku. W środę ważyła tylko 5100 :-( karmie ja 7-8 razy dziennie i myślałam że to jest ok i się najada ale widać nie :-( przestała przybierać odkąd pojawiły jej się plesniawki, stosowałam Nystatyne i chyba się zagoilo ale teraz bardzo krótko ssie pierś ok 6-8 minut i wypluwa cyca :-( jestem bardzo zdolowana a ze nie mogę wykarmic mojego dziecka i boję się że przez dokarmianie butla zniknie mi pokarm :-(

Ile razy dziennie karmić ie swoje maluchy i jak długo jedzą?

[*] 11.04.2014 [*] 28.08.2014 - Moje małe Aniołeczki
    13.08.2015 8:40 - Natalka <3 3500g 55cm <3

3jgxskjohz999gbw.png
  • małaMyszka Autorytet

Wysłany: 25 października 2015, 08:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agaata wrote:
    U mnie dzisiaj w nocy był jakiś problem brzuszka z kategorii nowych. O 3.00 Mlody tak się rozdarł, że w sekundę wyskoczyłam z łóżka, bo myślałam że się zakrztusil. Nie mogłam go uspokoić, płakał tak dziwnie jak nigdy dotąd, wręcz się darl, jeść nie chciał. Polezal na przewijaku i w końcu zasnął, ale bardzo mnie przestraszył tym dziwnym płaczem... Do tej pory raczej się prezyl i stekal, płacz na jedzenie jest inny, a to było dziwne. Później obudził się o 5.30 na jedzenie i śpi do tej pory. Echh, też czekam na koniec tych problemów z brzuchem.
    Mój mi tak zrobił w parku na spacerku. Nagle zaczął przeraźliwe płakać, szybko go przewinęłam w wózku, ale to nic nie dało. No to na ławkę i Cyc. Jeść też nie chciał. To ponosiłam go chwilę i odłożyłam do wózka. Przebudził się jeszcze z trzy razy i w domu spał po spacerze przez dwie godziny.

Alexander
    47d8cd3eb4.png
    Sebastian
    967b64d0e6.png
  • małaMyszka Autorytet

Wysłany: 25 października 2015, 08:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aga mój je ok 6-7 razy po 15 min. Na wieczór musi się najeść na całą noc, więc je dwa cycki do momentu, aż sam wypluje Cyc.

Aga89 lubi tę wiadomość

Alexander
    47d8cd3eb4.png
    Sebastian
    967b64d0e6.png
  • gianna88 Autorytet

Wysłany: 25 października 2015, 08:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ale sie wyspalam! Maly poszedł spac o 20 a obudzil sie dopiero o 4 :)

Julek od początku zasypia sam w lozeczku. Po kąpieli i cycu kładziemy go, dajemy smoka, poglaszczemy po glowce, buziak i dobranoc. Przewaznie trzeba podejść podać smoka te 3-5 razy ale max pół godz i chrapie ;)

A karmienie ok 6-7 razy dziennie. Za każdym razem z dwóch cyckow i na każdego 5-7 minut.
    A ostatnio Julek zaczal sie ze mna komunikować wielkim krzykiem... je spokojnie cyca i po tych 5-7 min w ryk jakby chcial powiedzieć "mama dawaj drugiego szybko bo z tego juz nie leci! " hehe tak samo jak biore go do odbicia to chwila i ryk bo chce sie juz polozyc, nie wiem moze ma tak pełny brzuch ze mu nie wygodnie bo jak położę to zadowolony od razu sie śmieje ; D

Neyla, małaMyszka, Aga89, jesslin87, lys, zabka11 lubią tę wiadomość

atdcpx9izbdly3tt.png
  • Ewa123 Autorytet

Wysłany: 25 października 2015, 08:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aga u nas tez wychodzi 7-8 razy dziennie. Wcześniej mała jadla co 3 godziny po 5 minut, ale teraz chyba więcej potrzebuje, bo co 2-2,5 godz dostaje pierś i je ok 7 min. Za to w nocy budzi się tylko raz. No i przed co 2 karmieniem dostaje 30 ml mm z zageszczaczem

małaMyszka, Aga89, jesslin87 lubią tę wiadomość

Ewa123
  • Neyla Autorytet

Wysłany: 25 października 2015, 09:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moja je 7-10 minut ale dosc czesto, w ciagu dnia co 2h a w nocy dwa karmienia (24, 4) i zawsze sama wypluwa.

małaMyszka, Aga89, jesslin87 lubią tę wiadomość

62b3591443.png
    8p3oyx8df4ipmqn6.png
‹‹ 2308 2309 2310 2311 2312 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Czy jestem w ciąży? - ciąża urojona a widoczne objawy ciąży

Zdarzyło Ci się usłyszeć coś, co bardzo chciałaś usłyszeć lub czego usłyszeć za wszelką cenę nie chciałaś, mimo panującej wokół ciszy? Czasem nasz mózg płata nam figle. Jeśli bardzo czegoś pragniemy, jesteśmy skłonni dostrzegać przejawy tego pragnienia, mimo ich braku. Wiele kobiet starających się o dziecko, co miesiąc zasatanawia się: "Czy jestem w ciąży?", dostrzega u siebie pierwsze objawy ciąży, po czym po wykonaniu testu ciążowego widzi jedną kreskę. Ciąża urojona czy "urojenie ciążowe" - jak je rozpoznać? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Problemy z zajściem w ciążę - 13 niepokojących objawów

Czy problemy z zajściem w ciążę można przewidzieć? Przeczytaj listę 13 potencjalnych symptomów, którym powinnaś się bliżej przyjrzeć. Nieregularme miesiączki, obfite miesiączki, niskie libido czy utrata włosów - nie ignoruj tych i innych symptomów mogących świadczyć o zaburzeniach hormonalnych czy innych schorzeniach powodujących problemy z zajściem w ciążę. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Inseminacja (IUI) koszt i wskazania. Jaka jest skuteczność inseminacji?

Inseminacja domaciczna jest zabiegiem mającym na celu, ułatwienie zapłodnienia, poprzez skrócenie drogi, jaką mają do pokonania plemniki do komórki jajowej. Czy warto ją wykonać, jaki jest koszt i przy jakich schorzeniach odnotowuje się najlepsze rezultaty? Przeczytaj również jakie badania należy wykonać przed inseminacją i jak się do niej przygotować. 

CZYTAJ WIĘCEJ