X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne SIERPNIÓWCZKI 2015
Odpowiedz

SIERPNIÓWCZKI 2015

Oceń ten wątek:
  • aaaaga Autorytet

Wysłany: 25 października 2015, 16:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dzisiaj pojechalismy na spacer na starowke mlody był grzeczny zarabiscie sie spacerowalo
    Karmimy się 7 razy je ok godzinę obie piersi przerwa 2 2 i pol godziny licząc od początku karmienia do początku nastepnego tez polecam dr brown's tommee tipee nie polecam leci z nich jak z kranu

AgaSad, małaMyszka lubią tę wiadomość

f2wlj44jgrn4a0f6.png

Matko Boska Matemblewska módl się za nami !
    04.02.2014 - 7tc [*]
  • niecierpliwa Autorytet

Wysłany: 25 października 2015, 16:48

Cytuj  /     /  Zgłoś

Taki dobry humorek mamy z rana, podpisuje sie takze pod tymi przy nadziei, ze po wprowadzaniu stalych pokarmow bedzie lepiej

Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 lutego 2016, 12:56

lys, Migotkaa, Aga89, aaaaga, apaczka, AgaSad, Laura, jesslin87, Pulpecja, Martucha86, magda sz, Weridiana, Maniuś, witaminkab, sylwucha89, małaMyszka, Katarka, zabka11 lubią tę wiadomość

• AgaSad Autorytet

Wysłany: 25 października 2015, 17:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dzięki dziewczyny, Wasza pomoc jest nieoceniona:)

A jak u Was ze zmianą czasu? Kąpiecie i kładziecie spać godzinę wcześniej? U nas była kąpiel po 20 a do 21 już spał więc teraz chyba będzie 19 i 20 bo nie wiem czy uda mi się go przetrzymać.

A jeszcze chciałam się pochwalić że dziś pierwszy raz uśpiłam małego w łóżeczku i spał 1,5 godz.. strasznie chciałabym żeby nauczył się samodzielnego zasypiania, myślę żeby kupić mu jakąś pozytywkę żeby stworzyć rytuał zasypiania o którym tak wszyscy mówią, niestety karuzelę kojarzy z zabawą i aktywnością więc muszę coś innego mieć.
    Podobają mi się takie uspokajacze z projektorem Fisher Price ale kosztują ok 130 zł więc nie wiem czy nie będzie to kasa w błoto..

Do dziewczyny z Wrocka: naprzeciwko naszego bloku otworzył się komis z artykułami dziecięcymi, przyznam że jeszcze nie byłam ale stronkę mają sensowną i widzę że sporo ludzi tam się kręci. Może komuś się przyda:

https://www.hulahopkomisdladzieci.pl/

Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 października 2015, 17:49

apaczka, lys, magda sz, małaMyszka lubią tę wiadomość

1usawn15ju6q9qwm.png
  • psioszka11 Autorytet

Wysłany: 25 października 2015, 17:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mój zmianę czasu wyczuł pod razu.Obudził się o 5 rano.Ale nic nie zmieniam tzn kapie go ok 20.
    Niestety od tygodnia wiąże to że szczepieniem i skonczeniem 3mscy jest jazda z zasypianiem. I w dzień i wieczorem ryk i cyrk.Przerazliwy płacz.Nie wiem o co chodzi i jak temu zaradzić.Do tego śpi czujnik i wzbudza się w nocy czego nigdy dotąd nie było.Macie jakieś pomysły skąd to się wzięło?

małaMyszka lubi tę wiadomość

bl9ci09kql96ri27.png

Nasze szczęście LEON -53cm i 3680g -21.07.2015
  • apaczka Autorytet

Wysłany: 25 października 2015, 17:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas dzisiaj dzień mega marudzenia, dosłownie kiedy nie ma w buzi cycka (je co h lub półtorej!) lub kiedy nie śpi (a jak na złość dzisiaj mało śpi) to płacze :-/ A, no i tylko przy mamie jest dobrze. Ciężka niedziela... to chyba skok bo widzę jak dużo nowych rzeczy opanowała - więcej głuży, sięga po zabawki, łączy rączki :-) Ta zmiana czasu trochę nam namieszała a już był taki fajny rozkład dnia. My dzisiaj kąpiemy pół h wcześniej niż zwykle czyli o 19.30.

9f7jpx9i1ln9kxb1.png
  • apaczka Autorytet

Wysłany: 25 października 2015, 18:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    W piekarniku mam ciasto marchewkowe :-) będzie jutro do kawy z mlekiem kokosowym haha. Powiem Wam, że chyba jestem dziwna ale bardzo mi to mleko smakuje i lubię je wyjadać samo z puszki ;-) Wysłałam dzisiaj męża do sklepu po mleko alternatywne i mówię : tylko nie kupuj sojowego. Pytanie za 100 pkt jakie kupił? ;-) na szczęście kupił też ryżowe :-)

Paula_071, niecierpliwa, lys, Laura, magda sz, jesslin87, Weridiana, sylwucha89, małaMyszka, zabka11 lubią tę wiadomość

9f7jpx9i1ln9kxb1.png
  • magda sz Autorytet

Wysłany: 25 października 2015, 18:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My po chrzcie :) padam na cycki. Pozniej Was nadrobie :)

Paula_071, jesslin87, mamasia, Weridiana, sylwucha89, małaMyszka, zabka11 lubią tę wiadomość

oc7e509.png
    ySkMp1.png
  • Migotkaa Autorytet

Wysłany: 25 października 2015, 19:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas po zmianie czasu całkiem sie pokiełbasiłoooooo wszystko,

Agasad, my mamy karuzelke z projektorem z fishera i jestem bardzo zadowolona, słuzy wlasnie do zasypiania

gwig1q1.png

8e44aa0d87.png
  • Martucha86 Autorytet

Wysłany: 25 października 2015, 20:58

Cytuj  /     /  Zgłoś

Mój Staś układa główkę dokładnie tak samo!
    Identycznie.
    Po szczepieniu były dwa ciężkie dni ale już jest ok:)
    Czy Wasze dzieci płaczą w samochodzie? Stasiak wył wczoraj i dziś okropnie. Nie wiemy czemu. W domu jak się wyciszyl wsadzilismy go do fotelika i było ok. Macie jakieś pomysły o co może chodzić....temperatura? brak światła?
    Krzysiek ma jeszcze tydzień urlopu kurde jak jest cudownie :)
    Wszystko robimy bez spiny i na wszystko jest czas :)
    Współczuję problemów brzuszkowych :/
    Jak czytam to aż serce boli...
    Miłego wieczoru :) :) :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 lutego 2016, 21:41

lys, jesslin87, niecierpliwa, Paula_071, małaMyszka lubią tę wiadomość

5fo2vs9.png
  • Migotkaa Autorytet

Wysłany: 25 października 2015, 21:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Niecierpliwa, uśmiech dziecka bezcenny! Zycze aby jak najczesciej sie usmiechała do mamusi :)

Mój Szymonek uwielbia jezdzić autem, wsiada, 2 min i spi zawsze hehe:)

Powiem Wam, że lubie moja tesciową, ona uwielbia Szymka ale troche zaczyna mnie to denerwować jak go co chwila tak ciuchta, mówi tak zmiekczająco "niunia moja", "Szymunia", "Symuś",wie, że nie nosimy go na rekach to tylko patrzy żebym nie widziała i juz jest"chodz chwilke do babci" ale jak zaczyna sie drzeć to jest "o jezu mama masz bo sie zlosci", jak daje mu butle to potrafi stac naprzeciwko i patrzec i gadać do niego, jak śpi to musi mu rece całować i ściskać, rozumiem że pierwszy wnuk, nie chce odbierać jej tego szczescia ale chyba może mnie to irytować hm ? wiem, niesprawiedliwa jestem:)

niecierpliwa, małaMyszka lubią tę wiadomość

gwig1q1.png

8e44aa0d87.png
  • magda sz Autorytet

Wysłany: 25 października 2015, 21:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My karmimy się ciężko określić ile razy bo jak moja córka zrobiła sobie smoczka z mojego cycka więc jak zaczynam karmić to godzinę ciumka.. myślę że wychodzi ok 8-10 karmień, w sumie ma 9.5 tyg a waży 6kg. Moje ręce są bidne, wyrobie sobie bajcepsy.

Od rana ramadan, tak się wydaje ale zebrać siebie i dziecko i spakować się do lokalu gdzie 90% rzeczy jest w razie W...ojjojoj głowa może rozboleć. W kościele inne starsze dzieci do chrztu spały a ona oczywiście nie :) całą mszę karmiłam ją z butli, pozniej spacerek po kościele, dopiero jak chór dzieci śpiewał w czerwonych kufajkach to się zapatrzyła i mogłam siedzieć w ławce:)
    Nie płakała jak ksiądz zrobił jej święty shower ale zmoczył jej całą głowę i te jej włoosy. Babki z pierwszych ławek nie mogły się nadziwić jakie to kudłate :D No a pozniej w lokalu była bardzo grzeczna pomijając że zesrała się po pachy, na szczęście nie miała wtedy na sobie sukieneczki ale inne odświętne body i rajty poszły do śmieci :) Pospała troszkę, oglądała wszystko z WOW w oczach. Dostała tyle pięknej biżuterii że ja tyle nie mam! Zazdroszczę jej :) mam nadzieję że pożyczy mi kiedyś kolczyki z prawdziwym brylantem od chrzestnej :)

Wykorzystałam zmianę czasu, nie kąpałam jej już tylko zrobiłam inhalację i zasnęła przy niej jakoś ok 21.. także oby taks się utrzymało- pewnie myślała że już 22 :D

Tfu tfu po powrocie nie było odreagowania stresu, tylko cyc non stop :D
    Pękam z przejedzenia..zjadłam 3 porcje deseru bo zostały..

lys, apaczka, jesslin87, Weridiana, niecierpliwa, sylwucha89, małaMyszka, zabka11 lubią tę wiadomość

oc7e509.png
    ySkMp1.png
  • magda sz Autorytet

Wysłany: 25 października 2015, 22:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aa no i szczęść Boże nie było wyrywania dziecka, miałam wrażenie że rodzina się bała po moich tekstach pod koniec ciąży i wszystko z dystansem. 2 babcie, chrzestna nosili troszkę Maję więc nie było zle. Jak składali życzenia to nikt nie całował Mai tylko całowali nas i kazali przekazać buziaki małej także jestem pod wrażeniem :) Jedyny mankament to chrzesniaki moje i męża.. Jezus Maria... kelnerzy kilka razy upominali żeby je ogarnąć, masakara, dosłownie świeczniki latały, poduszki on kanap które tam stały, pod stołem oczywiście też maraton i po całej restauracji. Głowa mogła pęknąć, chyba nie będziemy tam więcej mieli wstępu :D

jesslin87, Weridiana, niecierpliwa, sylwucha89, małaMyszka, zabka11 lubią tę wiadomość

oc7e509.png
    ySkMp1.png
  • jesslin87 Autorytet

Wysłany: 25 października 2015, 22:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ciesze sie Magda ze chrzest sie udal :)

Dziewczyny przesle ktoras jezyk niemowlat? Musialam usunac z poczty a chcialabym przeczytac :)

Mail: [email protected]

Z gory dziekuje

małaMyszka, magda sz lubią tę wiadomość

74diqps6a69lyc94.png
  • Migotkaa Autorytet

Wysłany: 25 października 2015, 22:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magda, super ze chrzciny sie udały:) biżuteria też zazdroszcze:D

swoją drogą myślałam ze tylko mój kawaler zazwyczaj tak kupe robi że musi sie obsrać cały haha

Jesslin, juz przesyłam:)

Żabka jak po urodzinach, udała sie imprezka? Julcia zadowolona?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 października 2015, 22:20

małaMyszka, magda sz, zabka11 lubią tę wiadomość

gwig1q1.png

8e44aa0d87.png
  • AgaSad Autorytet

Wysłany: 25 października 2015, 22:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie moge uśpić małego,przegapiłam moment jak był padnięty bo chciałam go przetrzymać trochę do kąpieli i jest tak rozdrażniony że szok, usypiamy na zmianę już chyba 4 raz i po kilkunastu minutach wybudza się, przy cycku zasypia a w łóżeczku idą w ruch piąstki,kciuk i co popadnie.. szalony normalnie:)

1usawn15ju6q9qwm.png
  • Migotkaa Autorytet

Wysłany: 25 października 2015, 22:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    AgaSad ja tez dziś mało nie przegapiłam ale w miare sie ogarnelam, szybko wykapałam ale przy jedzeniu juz tak przysnął, że nie zjadł bidoczek swojej porcji

Eh, ciekawe jak to sie teraz ta zmiana bedzie miała do rytmu dnia, matka sobie obiecała ze po 12 bedziemy wychodzic na spacer

AgaSad, małaMyszka lubią tę wiadomość

gwig1q1.png

8e44aa0d87.png
  • AgaSad Autorytet

Wysłany: 25 października 2015, 22:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też celuję w taką godzinę spacerów ale w praktyce zawsze wychodzimy później. Ciężko mi się ogarnąć do tej 12.00 ale będę próbowała:)

1usawn15ju6q9qwm.png
  • Migotkaa Autorytet

Wysłany: 25 października 2015, 22:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    nom u nas też, ale teraz juz popoludniu nie ma szans na spacery bo bedzie sie szybciej ściemniac, po 14 mąż przyjezdza z pracy to tak na 3 obiad jemy więc zostaje ta 12, no cóż matka sie bedzie musiala streszczać a nie tylko forum i forum hih:)

Paula_071, małaMyszka, zabka11 lubią tę wiadomość

gwig1q1.png

8e44aa0d87.png
  • niecierpliwa Autorytet

Wysłany: 26 października 2015, 06:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie wiem co wczoraj wieczorem wstapilo w moje dziecko. Bawila sie na macie, humor idealny, zaczela trzec oczka, to szybko przed 19 ja wzielismy do kapieli. Kapiel super, ale przy wycieraniu juz zaczela marudzic, przerodzilo sie to w ryk niczym nie dajacy sie ukoic, tak sie zanosila jak zarzynane prosie, byla glodna, ale w tej histerii nawet mowy nie bylo o jedzeniu. Po 40 minutach potrzasania nia, bo tylko wtedy sie uspokajala na kilkadziesiat sekund, padla z wyczerpania. Brzuszek to nie byl, lzy nie lecialy i komicznie to z boku wygladalo, bo oparla sie na moim ramieniu, zalozyla raczki, oparla sie i wygladala jakby miala full relax, tyle ze byl mega ryk. Jak padla to ja nakarmilam, po jedzeniu pospala z 10 minut i dziecko jak nowo narodzone, usmiechnieta, radosna, gotowa do zabawy. Poki co zmiana czasu dla nas na plus, bo zasnela o 21.15 i juz spala do 5. Dzieki temu moglam sie troche zregenerowac, bo poszlam spac zaraz po niej. Oby dzis byl dobry dzien.

• witaminkab Autorytet

Wysłany: 26 października 2015, 07:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A u nas po zmianie mleka problemy z kupa. Teraz jesteśmy na bebilonie pepti, ale na nutramigenie tez juz były. I przez to gorsze spanie. Kręci się i setka a ja spać nie mogę. Od 4 30 się wierci. Mimo że wczoraj dokarmiam tylko 150 ml.
    Musze zacząć ja wyprowadzać do jej pokoju, bo ona to robi przez sen tylko ja jak słyszę to nie śpię.

mhsv3e5eug8d3245.png
    wnidvcqg5wbp23cu.png
‹‹ 2310 2311 2312 2313 2314 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Koronawirus a starania o dziecko i ciąża

Czy kobiety w ciąży mają większe ryzyko zarażenia się koronawirusem? Czy są w grupie ryzyka? Z jakim zagrożeniem wiąże się dla matki i dla rozwijającego się dziecka, zakażenie koronawirusem? Czy matka może przekazać swojemu nienarodzonemu dziecku wirusa? Czy dziecko może być zagrożone wadami rozwojowymi?

CZYTAJ WIĘCEJ

Kalendarz dni płodnych podczas starania o dziecko

Przeczytaj dlaczego coraz więcej lekarzy zaleca kobietom starającym się o dziecko prowadzenie aplikacji miesiączkoweji i obserwację własnego ciała. Kalendarz owulacji - czym jest, na czym to polega i dlaczego podczas starania o dziecko warto wiedzieć coś więcej o swoim cyklu niż czas jego trwania. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Endometrioza: niewidzialna choroba, która dotyka miliony Polek

Szacuje się, że w Polsce około 2 miliony kobiet cierpi na endometriozę. W artykule dowiesz się o najnowszych metodach diagnozowania i leczenia endometriozy, a także poznasz osobistą historię Małgorzaty, która walczyła z tą chorobą przez 5 lat, aby wreszcie zobaczyć światło w tunelu na swojej drodze do macierzyństwa.

CZYTAJ WIĘCEJ