X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne SIERPNIÓWCZKI 2015
Odpowiedz

SIERPNIÓWCZKI 2015

Oceń ten wątek:
  • Amberla Autorytet

Wysłany: 29 października 2015, 07:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczynki :)
    Po kolei: co do powiększania Rodziny to my zostajemy przy dwójce. Dwie cory a Marzyłam o synku. Może i myslalabym o Trzecim ale najwcześniej za parę lat, może 10. Ale mój P Będzie juz wtedy stary bo mamy Dużą Różnicę wieku. A pożyć też trzeba a nie tylko Dzieci. Zresztą Dziewczyny podrosna to właśnie chcemy pożyć, pozwiedzać świat. Dom mamyi to w końcu fajnie urządzony,zero kredytow, oszczędnosci to trza korzystać. Poza tym moja gin Odradza kolejne po Traumatycznym i niebezpiecznym porodzie, że to za duże Ryzyko.
    Nasza pierwsza Urodziła się 21 sierpnia. Kolejne starania zaczęliśmy kolo czerwca.w sierpniu na całego. P. Odłożył leki które utrudniały. We Wrześniu zaszłam w ciążę, poronilam 13 Października. O kolejnej ciąży dowiedziałam się 21 listopada. Różnica Między córkami 23 miesiące i 3 dni. Dla Dziewczyn które planują podobna różnice. Nie było tak źle. Wiadomo, nie było idealnie. Zdecydowałam się tak szybko bo moje Starsze Dziecko było aniołem. Pewnie jakby było problemowe to nie zdecydowalabym się od razu. Przede wszystkim radzę jedno. Jak macie kogoś do pomocy to jak najbardziej ale jak jesteście same to może być naprawdę ciężko. Ja mam męża na miejscu wracał o 16, teraz zmienił godziny i wraca o 15. To duże ułatwienie. I oczywiście pomaga moja mama. Bez niej bym nie dała rady. I w czasie ciąży która okazała się Problematyczna i leżałam tez w szpitalu a potem w domu potrzebowałam pomocy. Dziewczyny pikuś jak ciąża Będzie bezproblemowa. Dziecko Zrozumie ze nie może być noszone. Taki prawie dwulatek to naprawdę mądre Dziecko. Nawet 1,5 roku choć taki się mniej słucha. Po Porodzie pierwszy miesiąc tragedia - jak zombie. Jak jedna spala to druga nie i tak w kółko. Po miesiącu i tygodniu mała zaczęła spać po 8 h :) wiec super. Do 3 miesiąca ciężko. Od jakiegoś tygodnia jest naprawdę fajnie. ale nie każde Dziecko takie jest. Wiec najważniejsze czy macie kogoś do pomocy nawet doraźnej bo inaczej możecie zwariować. Gdybym miała jeszcze raz podjąć taką decyzję to bym się zdecydowała bo było Nieźle ale to głównie Dzięki mojej mamie :) ale u nas mogło być gorzej bo mieliśmy remonty i Przygotowania do ślubu a to nie ułatwiło.:)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 października 2015, 09:09

małaMyszka, Meggi31, apaczka, jesslin87, Weridiana lubią tę wiadomość

• Amberla Autorytet

Wysłany: 29 października 2015, 07:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Co do oczka to my mieliśmy i byly masaże i Przemywanie solą i krople tobrex i nic nie pomogło! Dopiero przetykanie kanalik przy którym wyszło tyle ropy ze tyle w gardło i nos weszło aż się zakrztusila. Pani doktor Powiedziała ze żadnym sposobem nie dalibysmy rady masażem. Co do przemywania rumiankiem to Odradzala. Mówiła ze kiedyś się tak robiło a teraz się Odchodzi bo rumianek silnie potrafi Uczulac.

małaMyszka lubi tę wiadomość

• Amberla Autorytet

Wysłany: 29 października 2015, 07:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kurde moje dzieci coś wyjątkowo grzeczne. Starsza nie spała wczoraj cały dzień od 6 i wyczerpana o 18 30 sama poprosiła ze chce spać do łóżeczka. Śpi do tej pory. Od kilku minut dopiero Słyszę ze zaczyna się powoli Wybudzac. Prawie 13 h. A Młodsza zasnęła o 18 - mieliśmy ja kąpać a tu dupa zbita przepadło. Nakarmilam ja na spiocha o 21 bo myślałam że mi cycki pekna. o 3 zaczęła się wierci to do cyca zjadła na spiocha i spala do 6. To Te do karmienia, zjadła pobawila się ze mną i teraz znów usnela. Lubię rano tak Naprzemiennie bo mam czas zrobić przy każdej coś. Co prawda kawę i śniadanie jem 2-4 h od wstanie ale dla takich cudów warto. Wczoraj Paula mi czesala włosy coś zaczęła szarpać to mówię że mamusie boli. Na to rzuciła mi się w ramiona i mówi ' Mamusiu Przecież Cię Kocham' :) moje cudowne najukochansze Dziecko :) dla takich chwil warto Żyć, Zobaczycie :) dobra zmykam bo wstała :)

Pulpecja, niecierpliwa, małaMyszka, Maniuś, jesslin87, 5ylwia, sylwucha89, zabka11, mamasia, Weridiana lubią tę wiadomość

• Griszanka Autorytet

Wysłany: 29 października 2015, 07:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ofka wrote:
    Hej my mam dzis kolejne szczepienie. Szczepionki hexa rzeczywiscie nigdzie nie ma maja dac mu inna.

Co do stalych pokarmow, Iwo jest tylko na kp, wiec nie dam mu nic do ukonczenia 6 miesiaca. Moze zoladek by strawil, ale kazdy inny pokarm niz kp zaburza flore bakteryjna na 4 tygodnie wiec kp psu w dupe wtedy troche. Tak samo z rozwojem, Iwek nie ma karuzeli, nie daje mu grzrchotek, dopiero teraz pomalu wprowadzam mu ksiazeczke. Jest bardzo spokojny, moze to dlatego. No jakos tak czuje ze nadmiar bodzcow do rozwoju mu nie potrzebny. No ale nie jestem ekspertka a kazdy dziec inny.

Paula wspolczuje przeziebienia. Polecam.olej z czarnuszki. Dla mnie odkrycie roku.

Aaa kupilam sobie rekawice do demakijazu glov. Gdyby ktoras z Was szukala podobnego gadzetu to polecam.
    Ofka, a juz myslalam, ze ja jestem jakas wyrodna matka. Co prawda obrazki ma od jakiegos miesiaca, jeden przywieszony w lozeczku, drugi na kanapie i czasami sie nimi zainteresuje i sobie donnich gada. Ponad to ma jednna grzechotke i of czasu do czasu jak ma ochote to sie bawi. Mate dostal taka troche dziwna, do lezenia na brzuszku, jeszcze go na niej nie klade, bo jest sliska. Nie mamy jeszcze karuzeli, wlasnie sie rozgladam za czyms odppwiednim - mam jeszcze na to czas. Tez zauwazylam, ze nadmiar bodzcow go drazni, wiec nic na sile. Poki co najbardziej go cieszy nasza uwaga, lubi sluchac i czesto wdaje sie w dyskusje.

Synek Karolek <3
    relgupjywjsi69wb.png
    m6cq8p0.png
  • aaaaga Autorytet

Wysłany: 29 października 2015, 07:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witamy sie i my alev dzisiaj zimno :-( Artur tez nie lubi jak za duzo sie dzieje i jest za glosno
    Milego dzionka

f2wlj44jgrn4a0f6.png

Matko Boska Matemblewska módl się za nami !
    04.02.2014 - 7tc [*]
  • Pulpecja Autorytet

Wysłany: 29 października 2015, 07:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny :-)
    Amberla, rozczuliłaś mnie tym opisem :-) ja też uwielbiam takie chwile.
    U mnie dzieciaki powychodziły do szkoły, chyba czas na kawkę. Młoda też zjadła o o 6, to może troszkę pośpi.
    Powiem wam, ze ogólnie jestem jakaś zniechęcona do wszystkiego. Wszystko mnie denerwuje, tzn ludzie i sytuacje. Najchętniej zamknęłabym się w domu i nie wychodziła, tylko dziecka mi szkoda. Albo ewentualnie mogłabym każdemu po kolei robić awantury. Nie wiem, przesilenie czy co?

Amberla, małaMyszka, jesslin87 lubią tę wiadomość

201508091565.png
  • niecierpliwa Autorytet

Wysłany: 29 października 2015, 07:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paula kuruj sie!

Ofka my szczepimy sie jutro i z hexa nie ma zadnego problemu.

Agata daj znac jak po szczepieniach i czy lekarka sie czepiala

Zabka wytrwale nadrabiasz zaleglosci ;)

Migotka w ogole nie widac, ze wazysz 65 kg ;)

Ciekawe co u Zetki, Miru i innych dziewczyn. Euforia w ogole od porodu sie nie odezwala. Szkoda

Kiedy to zlecialo niech mi ktos powie???

Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 lutego 2016, 12:55

Amberla, apaczka, gianna88, małaMyszka, Maniuś, Pulpecja, jesslin87, Katarka, lys, Agaata, Neyla, aaaaga, 5ylwia, Paula_071, Aga89, sylwucha89, zabka11, mamasia, Weridiana lubią tę wiadomość

• małaMyszka Autorytet

Wysłany: 29 października 2015, 08:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    47c316871c.png

Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 października 2015, 08:49

apaczka, Maniuś, niecierpliwa, jesslin87, sylwucha89, zabka11, mamasia lubią tę wiadomość

Alexander
    6 czerwca 2017, 3320, 55 cm, 10 pkt
    47d8cd3eb4.png
    Sebastian
    11 sierpnia 2015, 3370, 55 cm, 10 pkt
    967b64d0e6.png
  • apaczka Autorytet

Wysłany: 29 października 2015, 09:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mojemu bratu urodziło się dziś 3 dziecko, córeczka :-) żeby było śmieszniej to tylko pierwszy synek był planowany . Więc my sobie możemy mówić ile chcemy mieć dzieci a życie to i tak zweryfikuje ;-) W każdym razie moja Natalka oficjalnie przestała już być najmłodszym dzieckiem w rodzinie i została starszą siostrą :-D To już 5 dziecko na przestrzeni 4 lat w naszej rodzinie :-)

Pulpecja, Neyla, Paula_071, małaMyszka, jesslin87, sylwucha89, Maniuś, mamasia, Weridiana lubią tę wiadomość

9f7jpx9i1ln9kxb1.png
  • Pulpecja Autorytet

Wysłany: 29 października 2015, 09:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Apaczka, u nas w tym roku trzy dziewczynki; nasza najstarsza z sierpnia, druga z września i teraz w listopadzie trzecia się u kuzyna urodzi :-) będzie wesoło za jakiś czas jak się spotkamy.
    U mnie dla odmiany tylko pierwszy syn nie był planowany :-/ mam nadzieję, z los nie zrobi mi już niespodzianki.

apaczka, małaMyszka, jesslin87, Maniuś, Weridiana lubią tę wiadomość

201508091565.png
  • jesslin87 Autorytet

Wysłany: 29 października 2015, 09:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam sie i ja :)

Dzisiaj usg bioderek jestem ciekawa jak wyjdzie. My mielismy szczepic hexa ale nihdzie nie ma :( maz ma kolege co ma apteki to powiedzial ze nie ma u producenta. Ofka daj znac czym szczepili.

małaMyszka, Weridiana lubią tę wiadomość

74diqps6a69lyc94.png
  • apaczka Autorytet

Wysłany: 29 października 2015, 09:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas jest tak, że mój brat ma 3 dzieci w 4 lata (4, 2.5 i teraz malutka) ;) bratowa praktycznie non stop w ciąży lub karmi piersią, mój młodszy brat ma 2 letniego synka no i nasza córeczka :) A lista jeszcze nie zamknięta :)

małaMyszka, jesslin87 lubią tę wiadomość

9f7jpx9i1ln9kxb1.png
  • niecierpliwa Autorytet

Wysłany: 29 października 2015, 09:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    jesslin87 wrote:
    Witam sie i ja :)

Dzisiaj usg bioderek jestem ciekawa jak wyjdzie. My mielismy szczepic hexa ale nihdzie nie ma :( maz ma kolege co ma apteki to powiedzial ze nie ma u producenta. Ofka daj znac czym szczepili.

Jak to mozliwe skoro ja zamawialam w poniedzialek, a wczoraj juz byla w aptece??

• niecierpliwa Autorytet

Wysłany: 29 października 2015, 09:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wczoraj ledwo udawalo mi sie przetrzymac Julke, zeby jadla co 2h, a dzis to juz co 1h chce cycka :/ Jadla o 5.20, o 6, 7.10, 8.20 i teraz. Mleka w cycach duzo to o co chodzi??? Teraz byla mega zmeczona probowalam ja uspic i zadna metoda nie zadzialala, smoka possa chwile i pluje.

• Migotkaa Autorytet

Wysłany: 29 października 2015, 09:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    niecierpliwa u nas tez karteczki sa, sama nie wiem kiedy to zlecialo, ciesze sie ze moj syn tak rosnie szybko, ale czasem lapie sie na tym, ze mysle ze chyba za szybko i juz niedlugo bede tesknic za tym jak byl takim malym bobasem, co do wagi to bylam przekonana ze jeszcze schudłam bo powchodzilam we wszystkie spodnie sprzed ciazy a tu zonk hm..

aa pospalismy dzis do 9, obudzil nas maz telefonem, o 6 wziełam małego do łozka przytulił sie i spalismy, czy on nie jest cudowny?

Myszka, nawet nie wiesz jak ja czekam na tą choinke w tym roku, bedzie cudownie !

Szkoda ze czesc dziewczyn nawet czasem sie nie odzywa zbey napisac co u nich, mam nadzieje ze wszystko w porzadku z euforii Antosiem:)

Ale i tak uwazam ze mamy super to forum:)

małaMyszka, jesslin87, magda sz, zabka11, Maniuś lubią tę wiadomość

gwig1q1.png

8e44aa0d87.png
  • Katarka Autorytet

Wysłany: 29 października 2015, 09:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witamy się i my :)
    Dzisiaj Laura kończy 3 miesiące :* Zleciało.
    Zapomniałam wam wczoraj napisać, że na śluz w kupce dostaliśmy enterol 250. Tam jest napisane, że to jest przeciwbiegunkowe :/ A Laura nie ma biegunki. O co kaman?

niecierpliwa, małaMyszka, jesslin87, magda sz, lys, sylwucha89, zabka11, Maniuś, Martucha86, mamasia, Weridiana lubią tę wiadomość

lb17w98.png
  • Griszanka Autorytet

Wysłany: 29 października 2015, 09:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    W pytaniu nacsniadanie mowia o rozszerzaniu diety maluszka.

Synek Karolek <3
    relgupjywjsi69wb.png
    m6cq8p0.png
  • Agaata Autorytet

Wysłany: 29 października 2015, 10:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czesc dziewczyny, pytałam mamy co z tym podwojeniem masy ciała. Ona trzyma się tego, że w około 3 msc masa powinna się podwoić. Chyba, że dziecko rodzi się bardzo duze, ponad 4kg to raczej wtedy trudno to osiągnąć, ale nie uznaje się tego za patologie. Dzieci kp często przybierają wolniej niż dzieci na mm, wiec w ogolnej ocenie dziecka po 3 msc tez sie to bierze pod uwagę. I generalnie patrzy się na dziecko całościowo, a nie tylko przez pryzmat przyrostow. Jeśli do podwojenia masy ciała brakuje niewiele,np. 400 g to nie ma problemu, ale jeśli np. Kilogram to ona zaczyna szukać przyczyny. Należy tylko pamiętać żeby patrzeć na dziecko całościowo , na jego stan, problemy zdrowotne itp.

Dzisiaj wraca mój mąż więc może będzie mi troszkę lżej od wieczora, jupi!

Paula_071, małaMyszka, jesslin87, sylwucha89, zabka11, Maniuś lubią tę wiadomość

relgj44j0jdjxxnn.png
    f2wlx1hpmkxg2b4v.png
    h4zp0tc7mm1rsrjp.png
  • Migotkaa Autorytet

Wysłany: 29 października 2015, 10:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Griszanka wlasnie siostra pisala zeby szybko wlaczyhc i nie zdazylam bo myłam głowe

gwig1q1.png

8e44aa0d87.png
  • Zetka Autorytet

Wysłany: 29 października 2015, 10:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Próbuje Was nadrobić od miesiacamiesiąca, ale jestem na 23 października :) obiecałam sobie ze napisze jak wszystko przeczytam ale kurcze nie wiem ile mi to zajmie. Co poczytam to znów kilka dni nie mogę i się kumuluje :)

U nas problemy ze spaniem, od wczoraj z kupa i chyba trochę asymetria. Wizytę szczepienie mamy 10 listopada mam nadzieję że nie trzeba będzie iść wcześniej.

My dalej kp, choć Misiek je krótko (krócej niż 10min) za to częściej. Nocki były super bo przerwy 4,5h 3h i 2h a teraz 3,5 pierwsza po kąpieli a potem co 1,5-2 h. Baczki go budzą.

Kupa od wczoraj mega śluz plus takie jaśniejsze żółte grudki.

A spanie w dzień to masakra. Albo w ogóle albo na czyimś brzuchu albo na łóżku ze mną i ciamja cycka.

Smoczka nie toleruje nadal.

Przybiera ładnie, ponad 200g tygodniowo.

No i teraz już prawie przy każdym zasypianiu na raczkach jest płacz z przemęczenia. Jak juz tylko go przetrzymam to na bank będzie afera.

Laura, trzymam kciuki za laktacje.
    Lys, podziwiam.
    Niecierpliwa, nie wiem jak dalej w temacie kupek bo jestem tydzień do tylu ale mam nadzieję że już lepiej.
    Gianna witaj znowu.

Ja tez mam chyba baby bluesa. Ostatnio mały wisi na mnie non stop. Najczęściej tylko ja go mogę uspokoić. Była u mnie 2 tyg siostra ale niewiele mi mogła pomóc bo mały zazwyczaj tylko do mnie chciał. Nawet do męża czasami nie. Nie mogłam się nawet wykąpać.

Ale się wygadalam :)

Spróbuję dalej Was poczytać.

Magda, tekst o świecie bez cyckow mnie rozwalił :)

małaMyszka, jesslin87, magda sz, lys, sylwucha89, zabka11, Maniuś, gianna88, mamasia, Weridiana lubią tę wiadomość

82doh371efo4yjxe.png
    82doh371ee36m5no.png
‹‹ 2327 2328 2329 2330 2331 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Nowości i innowacyjne algorytmy sztucznej inteligencji wdrożone w aplikacji OvuFriend

Przeczytaj o nowościach, które właśnie wdrożyliśmy w aplikacji OvuFriend! Są to wyniki naszych ponad dwuletnich prac badawczo-rozwojowych, w które byli zaangażowani najlepsi eksperci medyczni i naukowcy od analizy danych i algorytmów sztucznej inteligencji w Polsce. Projekt otrzymał również wsparcie od Narodowego Centrum Badań i Rozwoju oraz Google for Startups. Co to oznacza dla użytkowniczek OvuFriend? Przeczytaj więcej. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Choroba Hashimoto a ciąża - co musisz wiedzieć?

Hashimoto co to za choroba i jak się objawia? Przede wszystkim charakteryzuje się przewlekłym stanem zapalnym tarczycy (tzw. limfocytowym zapaleniem tarczycy). Jak ją rozpoznać i jak leczyć? Hashimoto a ciąża - jaki wpływ może mieć choroba Hashimoto na płodność kobiet oraz przebieg ciąży?

CZYTAJ WIĘCEJ

TOP 5 gadżetów ułatwiających życie młodej mamy

Rynek produktów dla przyszłych rodziców i maluszków jest ogromny. O jakich gadżetach warto pomyśleć kompletując wyprawkę? Które produkty są warte uwagi i mogą ułatwiać codzienność świeżo upieczonych rodziców? 

CZYTAJ WIĘCEJ