X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne SIERPNIÓWCZKI 2015
Odpowiedz

SIERPNIÓWCZKI 2015

Oceń ten wątek:
  • aaaaga Autorytet

Wysłany: 29 października 2015, 10:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Patrzac na pierwsza strone to zostalo nas moze z 10-15% szkoda
    Mlody wlasnie lezy w lozeczku i steka wierc sie i próbuje zasnac oby mu sie udalo

małaMyszka, jesslin87 lubią tę wiadomość

f2wlj44jgrn4a0f6.png

Matko Boska Matemblewska módl się za nami !
    04.02.2014 - 7tc [*]
  • 5ylwia Autorytet

Wysłany: 29 października 2015, 10:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ashika dzięki za info :) a ten Femaltiker piję się z mlekiem?
    U mnie waga też poszła do góry przez słodycze.. Ważyłam już 57 kg ale zaczęłam sobie dogadzać słodkościami, czasami zamiast śniadania jem jakieś ciastka, a śniadanie dopiero koło 12 i waga 58,5.. Wiem, że słodycze są bezwartościowe i niezdrowe ale jestem jakaś uzależniona ;-)
    Święta w tym roku będą najpiękniejsze <3

małaMyszka, magda sz, Paula_071 lubią tę wiadomość

• niecierpliwa Autorytet

Wysłany: 29 października 2015, 10:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agata wiekszosc zrodel, ktore czytatkam pisaly, ze podwoic przyrost dziecko powinno w 4 miesiacu, czyli jak dobrze rozumiem miedzy 3 a 4 miesiacem. Jutro ide na szczepienie to z ciekawosci zapytam pediatre

małaMyszka lubi tę wiadomość

• Pati Belgia Autorytet

Wysłany: 29 października 2015, 10:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej kochane moje sierpniowczki :-)
    Dlugo nie pisalam bo duzo.sie dzieje :-) mala jest bardzo absorbujaca a jeszcze syn w drugiej klasie wiec nauka I lekcje a do tefo komunia w tym roku.
    U nas ok. Roxanne nadal na piersi. Tydzien temy mielismy poerwsze szczepienia plus pneumokoki I rotawirusy. Ppszlo w miare gladko bez rewelacji. Mielismy problemy z kolka ale krople sab simplex pomogly. Juz od tygodnia ich nie podaje I jest ok. Przepaja tylko mala koperkiem I rumiankem bo mialysmy problemy z brakiem kupek. Mala poeknie sie rozwija. Trzyma bardzo wysoko glowke lezac na nrzuszku. Od dwoch dni podnosi tez glowke na okolo 8 cm lezac na plasko. Pediatra powoedzial, ze bardzo silna jest. Mamy skierowanie na usg bioderek bo ma jeden waleczek wiecej. Podobno tak moze byc bez zadnych anomalii. Mala probuje gaworzyc I slicznie sie smieje. Spi tez ladnie bo budzi siw okolo 2-3 razy w nocy.
    Ja przeszlam tydzien temu kryzys laktacyjny ale czeste przystawianie malej do piersi I herbatki laktacyjne pomogly.

Wracam na forum :-)

małaMyszka, aaaaga, 5ylwia, Migotkaa, magda sz, lys, Paula_071, sylwucha89, Maniuś, Martucha86, gianna88, mamasia, Weridiana lubią tę wiadomość

f2wl3e5eifigbu3h.png[/url]
    l22nkrhmmhbh7btb.png
    ****gang 18+****
  • małaMyszka Autorytet

Wysłany: 29 października 2015, 10:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    5ylwia wrote:
    Ashika dzięki za info :) a ten Femaltiker piję się z mlekiem?
    U mnie waga też poszła do góry przez słodycze.. Ważyłam już 57 kg ale zaczęłam sobie dogadzać słodkościami, czasami zamiast śniadania jem jakieś ciastka, a śniadanie dopiero koło 12 i waga 58,5.. Wiem, że słodycze są bezwartościowe i niezdrowe ale jestem jakaś uzależniona ;-)
    Święta w tym roku będą najpiękniejsze <3
    Heheheeheh znam ten ból. Jak nie zjem ciastka do kawy to jestem chora. Dzisiaj upiekłam bułeczki maślane i mam zamiar je pożreć w mgnieniu oka, ale też nie pogardę ok. 13 kokosanką, no dobra czterema kokosankami... Waga +2 jak na razie ani w dół ani w górę... Z resztą mam w nosie wagę. W drugiej ciąży przytyje znowu 15 i będzie ok.

5ylwia, sylwucha89, Maniuś lubią tę wiadomość

Alexander
    6 czerwca 2017, 3320, 55 cm, 10 pkt
    47d8cd3eb4.png
    Sebastian
    11 sierpnia 2015, 3370, 55 cm, 10 pkt
    967b64d0e6.png
  • małaMyszka Autorytet

Wysłany: 29 października 2015, 11:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tylko mój przesypia całą noc bez pobudek na cyca?
    A właśnie - korzystając z okazji, że mały się kimnął ją też idę się zdrzemnąc

5ylwia lubi tę wiadomość

Alexander
    47d8cd3eb4.png
    Sebastian
    967b64d0e6.png
  • Griszanka Autorytet

Wysłany: 29 października 2015, 11:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Migotka niewiele stracilas. W zasadzie nic odkrywczego, tyle, ze normy dla dzieciowego jedzenia sa bardzo restrykcyjne, ze sol i cukier, to substancje zupelnie niewskazane itp. No i ze pierwsze 1000 dni sa bardzo wazne dla zdrowia i rozwoju preferencji smakowych.
    Wy tak o tym przybieraniu, a moj wylacznie na cycu i podwoil wage w 2 m-ce. Rosnie mi w oczach. Ostatnio po tym incydencie wymiotowym polozna i pielegniarka powiedzialy mi, ze powinnam go przyglodzic - chyba na glowe upadly. Je co 2,5-4,5 godz w dzien, a w nocy ma przerwe 5-8 godz, na raz je 7-15 minut, ale to w glownej mierze zalezy od intensywnosci ssania i z ktorego cyca ciagnie. Co innego gdyby non stop wisial na cycku, to moze.

Synek Karolek <3
    relgupjywjsi69wb.png
    m6cq8p0.png
  • aaaaga Autorytet

Wysłany: 29 października 2015, 11:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pati milo Cie znowu "widziec " :-) :-)

Pati Belgia lubi tę wiadomość

f2wlj44jgrn4a0f6.png

Matko Boska Matemblewska módl się za nami !
    04.02.2014 - 7tc [*]
  • Griszanka Autorytet

Wysłany: 29 października 2015, 11:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No i waga startowa 3200. Gonimy Iwka naszej Ofki :)
    Lekarka ki powiedziala, ze Karol bedzie duzy, bo ma duze stopy, moze datego tak szybko przybiera ;)

Synek Karolek <3
    relgupjywjsi69wb.png
    m6cq8p0.png
  • Griszanka Autorytet

Wysłany: 29 października 2015, 11:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pati cudownie, ze sie odezwalas :) Wracasz na forum, czyli bedziesz juz z nami czesciej. Super.
    Czekamy na inne dziewczyny ;)
    Karolina nam cos umilkla. Chyba trzeba sie przejechac do tych Moniek :)

5ylwia, Pati Belgia, Weridiana lubią tę wiadomość

Synek Karolek <3
    relgupjywjsi69wb.png
    m6cq8p0.png
  • 5ylwia Autorytet

Wysłany: 29 października 2015, 11:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Myszka kokosanki! Uwielbiam :)
    Grzeszysz dziewczyno! Wiele z nas marzy o kilku godzinach snu ciągiem, a Ty śpisz całą noc i jeszcze drzemka w dzień??? I hate you haha
    Pati fajnie, że jesteś :)

małaMyszka, Pati Belgia, lys, Paula_071, sylwucha89, zabka11, Maniuś lubią tę wiadomość

• jesslin87 Autorytet

Wysłany: 29 października 2015, 11:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    niecierpliwa wrote:
    Jak to mozliwe skoro ja zamawialam w poniedzialek, a wczoraj juz byla w aptece??

Nie mam zielonego pojecia. Bylismy w 10 aptekach i powiedzieli, ze jest ciezko z ta szczepionka. Ty chyba jestes ze slaska gdzie kupowalas?

74diqps6a69lyc94.png
  • witaminkab Autorytet

Wysłany: 29 października 2015, 11:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jesslin ja też dziś idę na usg

jesslin87, małaMyszka lubią tę wiadomość

mhsv3e5eug8d3245.png
    wnidvcqg5wbp23cu.png
  • małaMyszka Autorytet

Wysłany: 29 października 2015, 11:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    I pospane... Jest Cyc...

Alexander
    47d8cd3eb4.png
    Sebastian
    967b64d0e6.png
  • 5ylwia Autorytet

Wysłany: 29 października 2015, 11:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Griszanka to mnie pocieszyłaś bo mój głodomorek też jest 2 razy większy po 2 miesiącach! już myślałam, że tylko u nas takie cuda ;-)
    Oglądałam wczoraj jego zdjęcia jak się urodził! Był taki malutki!! I miał zdecydowanie więcej włosów ;-)

• Migotkaa Autorytet

Wysłany: 29 października 2015, 11:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pati miło nam, super, moze teraz jak dzieciaczki będa wmiare do ogarniecia to beda dziewczyny wracac:)

Zabka ile razy podajesz Klaruni butle na dobe? u nas wypada 5 razy, zadko kiedy 6, z tym ze u nas ostatnie jedzenie o 21 a pozniej dopiero ok. 7-8 rano

Pati Belgia lubi tę wiadomość

gwig1q1.png

8e44aa0d87.png
  • niecierpliwa Autorytet

Wysłany: 29 października 2015, 11:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    jesslin87 wrote:
    Nie mam zielonego pojecia. Bylismy w 10 aptekach i powiedzieli, ze jest ciezko z ta szczepionka. Ty chyba jestes ze slaska gdzie kupowalas?

W aptece zdrovit

• Migotkaa Autorytet

Wysłany: 29 października 2015, 11:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aaa mogę sie pochwalić, u nas w mojej maluśkiej miejscowości został pobity rekord Guinnessa:)

http://miasto.debica.pl/aktualnosci/pokaz/17518/Rekord+Guinnessa+pobity.#.VjH2SrcvfIV

magda sz, jesslin87, sylwucha89, małaMyszka, zabka11, Maniuś lubią tę wiadomość

gwig1q1.png

8e44aa0d87.png
  • Ashikaa Debiutantka

Wysłany: 29 października 2015, 11:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja na jutro zapisałam moją niunie na szczepienie właśnie Hexe. Hmm w sumie nie pytałam się babki w rejestracji czy jest dostępna.. to się przekonam jutro... Po pierwszej dawce pół dnia mi przespała, popłakiwała i się obrzęk na nóżce zrobił :/

Ambrela te przetykanie kanalików to kto robił? Okulista ?

• niecierpliwa Autorytet

Wysłany: 29 października 2015, 11:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To mi mloda zafundowala najgorszy spacer ever. Pol drogi nioslam, a mimo to i tak sie darla, potem skoro tak czy siak sie darla to wlozylam do wozka to juz sie nie darla a zanosila, jak zaczela sie krztusic to sie uspokoila i to akurat jak podjechalam pod blok i bylo po krzyku. Wychodzila sasiadka i mowi jaka ona grzeczniutka, a ja mialam ochote udusic ta mala pozerke :P Do domu wrocilam mokrusienka, a ona znowu byla glodna. Jeszcze nie ma 12 a my juz 6 karmienie od 5 rano.

jesslin87, sylwucha89, małaMyszka, AgaSad lubią tę wiadomość

‹‹ 2328 2329 2330 2331 2332 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Gadżety elektroniczne dla kobiet część 1 - opaski fitnessowe wesprą Twoje zdrowie, ale też płodność

To pierwszy artykuł z serii gadżetów elektronicznych dla kobiet. Dziś przyjrzymy się opaskom fitnessowym - w czym mogą nam pomóc, na co warto zwrócić uwagę wybierając opaskę i co ciekawe w jaki sposób opaski fitnessowe mogą dodatkowo wesprzeć naszą płodność i polepszyć analizę cykli miesiączkowych. Podpowiemy również dlaczego warto skonfigurować opaskę z aplikacją miesiączkową i czy zawsze jest to możliwe.

CZYTAJ WIĘCEJ

Zespół Policystycznych Jajników (PCOS) – dieta dla płodności

Zespół policystycznych jajników (PCOS, Policystyczne Jajniki) to jedno z najczęściej występujących zaburzeń endokrynologicznych u kobiet. Dotyczy 5-10% kobiet w wieku rozrodczym i jest najczęstszą przyczyną zaburzeń owulacji i problemów z zajściem w ciążę. Przeczytaj jakie są objawy PCOS, jak wpływa ono na starania o dziecko oraz w jaki sposób możesz pomóc sobie dietą.   

CZYTAJ WIĘCEJ

Metody leczenia endometriozy - techniki leczenia, skuteczność, koszty

Endometrioza jest w dalszym ciągu bardzo tajemniczą chorobą. Nic dziwnego, że zarówno diagnostyka, jak i leczenie nie należą do łatwych. Jakie metody stosuje się w zależności od postaci endometriozy? Na czym polegają? Czy są one skuteczne? Jakie czynniki zwiększają szanse na powodzenie leczenia operacyjnego? Czy leczenie endometriozy jest drogie? 

CZYTAJ WIĘCEJ