Słaba jakość komórek jajowych? To nie wyrok.

Poznaj autorski program poprawy jakości komórek dla pacjentek przed leczeniem in vitro, z niską rezerwą jajnikową i słabą odpowiedzią na stymulację hormonalną.
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne SIERPNIÓWCZKI 2015
Odpowiedz

SIERPNIÓWCZKI 2015

Oceń ten wątek:
  • Weridiana Autorytet

Wysłany: 28 października 2015, 19:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    magda sz wrote:
    Niecierpliwa nie wylewaj, zrób dziecku kąpiel w mleku. Zawsze lepsze to niż wylać do zlewu

popieram
    a moze nawet pokusilabym sie o wypicie, amerykanie podaja mleko ludzkie (nie wiem w jakiej formie)chorym na raka lol i podobno sa dobre rezoltaty

małaMyszka lubi tę wiadomość

1usasg185gkausx0.png
  • gianna88 Autorytet

Wysłany: 28 października 2015, 19:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ogólnie to mleko matki skupuja tez kulturysci :D tak samo mozna na jego bazie zrobić np. maseczke ;) wiec do zlewu szkoda :)

Weridiana no właśnie posiewu nie bylo robionego. Ale dobrze ze piszesz...bede naciskać na lekarza w pt bo idziemy na szczepienie

małaMyszka, Weridiana lubią tę wiadomość

atdcpx9izbdly3tt.png
  • Paula_071 Autorytet

Wysłany: 28 października 2015, 19:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Koksy z silowni pija, mleko matki ma duzo bialka i jest szybki przyrost miesni, dziala lepiej ponoc niz odzywki;)

małaMyszka, Weridiana, zabka11 lubią tę wiadomość

13.08.2015 r.
    11.05.2019 r.
  • apaczka Autorytet

Wysłany: 28 października 2015, 19:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cóż, chyba nie ma matki, która chętnie oddaje swoje dziecko do żłobka... niestety ja nie mam szansy zostawić dziecka z kimś zaufanym a tym bardziej spędzić z nią kilka najbliższych lat choć bardzo bym chciała. Jestem przeciwieństwem pracoholika ale niestety mam taką pracę, która wymusza na mnie jak najszybszy powrót :-( do tego dojdzie praca na nocnych dyżurach...i to pomimo tego, że prawo jest po mojej stronie gdyż matki ,która ma dziecko do lat 4 nie można zmusić do pracy w godzinach nocnych :-/ Może uda nam się znaleźć kogoś do opieki, zobaczymy, temat jest otwarty.

małaMyszka, Weridiana lubią tę wiadomość

9f7jpx9i1ln9kxb1.png
  • małaMyszka Autorytet

Wysłany: 28 października 2015, 20:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    gianna88 wrote:
    Czarna herba takie i takie cuda? Wow.
    Słyszałam o rumianku ale tez jakos boje sie pchac go kolo oczu Malego... a moze jednak warto.
    U nas sol fizjologiczna i kropelki od lekarza a co chwile nawroty :(
    Sól podobno wytrąca kryształki i może wywołać podrażnienia. Ja też jestem za solą wszędzie ale jak to usłyszałam to ani razu nie użyłam. Zapas leży i czeka na moje zatoki..

gianna88 lubi tę wiadomość

Alexander
    6 czerwca 2017, 3320, 55 cm, 10 pkt
    47d8cd3eb4.png
    Sebastian
    11 sierpnia 2015, 3370, 55 cm, 10 pkt
    967b64d0e6.png
  • Agaata Autorytet

Wysłany: 28 października 2015, 20:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny kp, jak z przyrostem wagi u Waszych dzieciaków? Z tego co mówiła lekarka to w około 3 miesiące powinien podwoić wagę urodzeniowa ale u nas to się chyba nie uda, brakuje nam jeszcze 750 g, jutro idziemy szczepic na pneumokoki i już widzę że lekarka będzie kręcić nosem na ten przyrost.

relgj44j0jdjxxnn.png
    f2wlx1hpmkxg2b4v.png
    h4zp0tc7mm1rsrjp.png
  • AgaSad Autorytet

Wysłany: 28 października 2015, 20:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kurcze ale szopki z tymi żłobkami, wkurza mnie to że tyle piep. o polityce prorodzinnej a jak przyjdzie co do czego to za wszystko musimy płacić, od ginekologa po wszystkie badania a później badania u specjalistów bo wszędzie chore kolejki.
    My mamy trochę łatwiej po moja mama na emeryturze i teściowie na miejscu, jakoś będzie trzeba to zorganizować bo nie wyobrażam sobie oddać takiego malucha w obce ręce..

apaczka, małaMyszka, sylwucha89 lubią tę wiadomość

1usawn15ju6q9qwm.png
  • Weridiana Autorytet

Wysłany: 28 października 2015, 20:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    AgaSad nowy rzad to moze bedzie lepiej ...

1usasg185gkausx0.png
  • Weridiana Autorytet

Wysłany: 28 października 2015, 20:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agaata wrote:
    Dziewczyny kp, jak z przyrostem wagi u Waszych dzieciaków? Z tego co mówiła lekarka to w około 3 miesiące powinien podwoić wagę urodzeniowa ale u nas to się chyba nie uda, brakuje nam jeszcze 750 g, jutro idziemy szczepic na pneumokoki i już widzę że lekarka będzie kręcić nosem na ten przyrost.

u nas podwoila ale ty masz jeszcze 2,5 tyg , bedzie dobrze

1usasg185gkausx0.png
  • apaczka Autorytet

Wysłany: 28 października 2015, 20:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agaata wrote:
    Z tego co wiem, dziecko podwaja masę urodzeniową w 5 mcu a potraja w 12. Także macie jeszcze czas :-)

małaMyszka, Amberla lubią tę wiadomość

9f7jpx9i1ln9kxb1.png
  • Agaata Autorytet

Wysłany: 28 października 2015, 20:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hmm to lekarka powiedziała mi że podwaja w 3 msc a potraja w 12 msc... Ona strasznie pilnuje tych przyrostow i aż się boję tam iść jutro.

relgj44j0jdjxxnn.png
    f2wlx1hpmkxg2b4v.png
    h4zp0tc7mm1rsrjp.png
  • niecierpliwa Autorytet

Wysłany: 28 października 2015, 20:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paula_071 wrote:
    Koksy z silowni pija, mleko matki ma duzo bialka i jest szybki przyrost miesni, dziala lepiej ponoc niz odzywki;)

To moze wystawie na olx bo sama o wypicie sie nie pokusze :D

apaczka, Weridiana, Paula_071, Katarka, małaMyszka, zabka11, Amberla, Maniuś, magda sz, sylwucha89 lubią tę wiadomość

• niecierpliwa Autorytet

Wysłany: 28 października 2015, 20:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agaata wrote:

Mi wczoraj pediatra/gastroenterolog mowila, ze wage podwoic powinno dziecko w 4-5 miesiacu, a potroic ok 12 miesiaca. Mowila, ze teraz przyrost 500g na miesiac jest jak najbardziej ok

apaczka, Weridiana, małaMyszka lubią tę wiadomość

• apaczka Autorytet

Wysłany: 28 października 2015, 21:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agata coś się tej Twojej pani dr pomyliło. Moja córka waży 5100 do podwojenia masy urodzeniowej brakuje jej jeszcze 1900g. Ok, Natalka demonem przyrostów nie jest ale bez przesady ;-)

Moja po kąpieli zjadła i zamiast zasnąć dostała turbo-doładowania...właśnie buja się w wózku ale nie wykazuje oznak senności. Hmm...

Weridiana, małaMyszka lubią tę wiadomość

9f7jpx9i1ln9kxb1.png
  • niecierpliwa Autorytet

Wysłany: 28 października 2015, 21:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A u nas jak zawsze marudzenie bylo wieczorem po kapieli z godzine, tak od 3 dni niedowytrzymania jest juz od 17 i tak do 21 wieczne marudzenie, ryk, zasypia na chwile przy cycku i jak wstane to znowu ryk,ta najgorsze jest to, ze juz jej noszenie na rekach w zadnej pozycji nie uspokaja. Od rana do 16 aniol, a potem jak maz i mama wracaja diabel w nia wstepuje. Nie mam juz na nia pomyslu

• 5ylwia Autorytet

Wysłany: 28 października 2015, 21:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mój syn podwoił wagę w ciągu 2 miesięcy.. Ale co zrobić jak on tak lubi jeść ;-) może to też zależy od tego ile dziecko ważyło po urodzeniu? Oliwier 2800 teraz 5600 to tak normalnie jak na 2 miesiące :) ale jak się dziecko rodzi 4500 i po 2 miesiącach by ważyło 9 kg to chyba trochę dużo ;-)
    Karolinaaa gdzie jesteś? :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 października 2015, 21:21

niecierpliwa, Weridiana, małaMyszka, sylwucha89 lubią tę wiadomość

• apaczka Autorytet

Wysłany: 28 października 2015, 21:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Niecierpliwa u mnie tak było przez jakiś czas tylko zaczynało się o 17. Później było trochę spokoju, a dzisiaj nie wiedzieć czemu znów punkt 17 wrzask, który trwał do kąpieli o 20. Nie mam pojęcia dlaczego. Teraz na szczęście ululała się w wózku :-)

niecierpliwa, małaMyszka lubią tę wiadomość

9f7jpx9i1ln9kxb1.png
  • Weridiana Autorytet

Wysłany: 28 października 2015, 21:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    5ylwia rzeczywiscie moja urodzila sie 3 kg i jako 3 miesieczne dziecko 6 kg - to by sie zgadzalo z ta waga poczatkowa

Apaczka u nas tez mala rozbudzona , a zwykle o tej porze to juz spi

1usasg185gkausx0.png
  • AgaSad Autorytet

Wysłany: 28 października 2015, 21:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Niecierpliwa a może to ze zmęczenia, chce spać a nie może zasnąć? przynajmniej u nas tak było i ja zachodziłam w głowę o co chodzi.. teraz jak tylko zaczyna się ryk bez powodu to usypiam wszelkimi sposobami, czasem zaśnie na pół godziny i jest ok a czasem prześpi 2 albo dłużej..

Mój od niedzieli też ma jakieś szalone wieczory, myślałam że zmiana czasu spowoduje że będzie szedł spać wcześniej a tymczasem prawie 22 a on dalej nie śpi choć już ładnie wykąpany i nakarmiony, mamy tak od niedzieli i nie mam pojęcia o co chodzi..

Odnośnie wagi to wygląda na to że mój też podwoi ale pulpet je co 2 godziny włącznie z nocą więc nie dziwię się..

Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 października 2015, 21:42

niecierpliwa, małaMyszka lubią tę wiadomość

1usawn15ju6q9qwm.png
  • Agaata Autorytet

Wysłany: 28 października 2015, 21:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To może mi się cos pomyliło, już sama nie wiem, podpytam mamę jutro, bo nie pytałam, wzięłam to za pewnik.

Mój wazy 5080 kg, a urodził się 2900. Więc w takim razie nie byłoby źle.

relgj44j0jdjxxnn.png
    f2wlx1hpmkxg2b4v.png
    h4zp0tc7mm1rsrjp.png
‹‹ 2325 2326 2327 2328 2329 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Diagnostyka problemów z płodnością - krok po kroku

Niepłodności nikt się nie spodziewa, a jednak dotyka ona około 1,5 miliona polskich par rocznie. To bardzo dużo! Jakie są najczęstsze przyczyny niepłodności? Kiedy warto rozpocząć diagnostykę i jakie badania zrobić na początek?

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak liczyć, który to tydzień ciąży?

Udało Wam się zajść w ciążę? Gratulacje! Określenie tygodnia ciąży jest kluczowe z wielu powodów. Przede wszystkim pozwala ustalić, czy dziecko rozwija się prawidłowo oraz umożliwia wykrycie wcześniejszego porodu bądź poronienia. Pozwala też rodzicom przygotować się do momentu przywitania nowego członka rodziny na świecie. Zobacz, w jaki sposób można ustalić wiek ciąży.

CZYTAJ WIĘCEJ

11 najczęstszych pytań o IUI, czyli inseminacja w pigułce

Czym jest inseminacja? Kiedy warto skorzystać z tej metody? Dla kogo jest szczególnie polecana? Jaki jest koszt inseminacji? Jakie są szanse na zajście w ciążę po zabiegu inseminacji? Odpowiedzi na 11 najczęstszych pytań o inseminację. 

CZYTAJ WIĘCEJ