SIERPNIÓWCZKI 2015
-
WIADOMOŚĆ
-
magda sz wrote:Niecierpliwa nie wylewaj, zrób dziecku kąpiel w mleku. Zawsze lepsze to niż wylać do zlewu
popieram
a moze nawet pokusilabym sie o wypicie, amerykanie podaja mleko ludzkie (nie wiem w jakiej formie)chorym na raka lol i podobno sa dobre rezoltaty
małaMyszka lubi tę wiadomość
-
Ogólnie to mleko matki skupuja tez kulturysci
tak samo mozna na jego bazie zrobić np. maseczke
wiec do zlewu szkoda
Weridiana no właśnie posiewu nie bylo robionego. Ale dobrze ze piszesz...bede naciskać na lekarza w pt bo idziemy na szczepieniemałaMyszka, Weridiana lubią tę wiadomość
-
Cóż, chyba nie ma matki, która chętnie oddaje swoje dziecko do żłobka... niestety ja nie mam szansy zostawić dziecka z kimś zaufanym a tym bardziej spędzić z nią kilka najbliższych lat choć bardzo bym chciała. Jestem przeciwieństwem pracoholika ale niestety mam taką pracę, która wymusza na mnie jak najszybszy powrót
do tego dojdzie praca na nocnych dyżurach...i to pomimo tego, że prawo jest po mojej stronie gdyż matki ,która ma dziecko do lat 4 nie można zmusić do pracy w godzinach nocnych
Może uda nam się znaleźć kogoś do opieki, zobaczymy, temat jest otwarty.
małaMyszka, Weridiana lubią tę wiadomość
-
gianna88 wrote:Czarna herba takie i takie cuda? Wow.
Słyszałam o rumianku ale tez jakos boje sie pchac go kolo oczu Malego... a moze jednak warto.
U nas sol fizjologiczna i kropelki od lekarza a co chwile nawrotygianna88 lubi tę wiadomość
-
Dziewczyny kp, jak z przyrostem wagi u Waszych dzieciaków? Z tego co mówiła lekarka to w około 3 miesiące powinien podwoić wagę urodzeniowa ale u nas to się chyba nie uda, brakuje nam jeszcze 750 g, jutro idziemy szczepic na pneumokoki i już widzę że lekarka będzie kręcić nosem na ten przyrost.
-
Kurcze ale szopki z tymi żłobkami, wkurza mnie to że tyle piep. o polityce prorodzinnej a jak przyjdzie co do czego to za wszystko musimy płacić, od ginekologa po wszystkie badania a później badania u specjalistów bo wszędzie chore kolejki.
My mamy trochę łatwiej po moja mama na emeryturze i teściowie na miejscu, jakoś będzie trzeba to zorganizować bo nie wyobrażam sobie oddać takiego malucha w obce ręce..apaczka, małaMyszka, sylwucha89 lubią tę wiadomość
-
Agaata wrote:Dziewczyny kp, jak z przyrostem wagi u Waszych dzieciaków? Z tego co mówiła lekarka to w około 3 miesiące powinien podwoić wagę urodzeniowa ale u nas to się chyba nie uda, brakuje nam jeszcze 750 g, jutro idziemy szczepic na pneumokoki i już widzę że lekarka będzie kręcić nosem na ten przyrost.
u nas podwoila ale ty masz jeszcze 2,5 tyg , bedzie dobrzemałaMyszka lubi tę wiadomość
-
Agaata wrote:Dziewczyny kp, jak z przyrostem wagi u Waszych dzieciaków? Z tego co mówiła lekarka to w około 3 miesiące powinien podwoić wagę urodzeniowa ale u nas to się chyba nie uda, brakuje nam jeszcze 750 g, jutro idziemy szczepic na pneumokoki i już widzę że lekarka będzie kręcić nosem na ten przyrost.
małaMyszka, Amberla lubią tę wiadomość
-
Paula_071 wrote:Koksy z silowni pija, mleko matki ma duzo bialka i jest szybki przyrost miesni, dziala lepiej ponoc niz odzywki;)
To moze wystawie na olx bo sama o wypicie sie nie pokuszeapaczka, Weridiana, Paula_071, Katarka, małaMyszka, zabka11, Amberla, Maniuś, magda sz, sylwucha89 lubią tę wiadomość
-
Mi wczoraj pediatra/gastroenterolog mowila, ze wage podwoic powinno dziecko w 4-5 miesiacu, a potroic ok 12 miesiaca. Mowila, ze teraz przyrost 500g na miesiac jest jak najbardziej okapaczka, Weridiana, małaMyszka lubią tę wiadomość
-
Agata coś się tej Twojej pani dr pomyliło. Moja córka waży 5100 do podwojenia masy urodzeniowej brakuje jej jeszcze 1900g. Ok, Natalka demonem przyrostów nie jest ale bez przesady
Moja po kąpieli zjadła i zamiast zasnąć dostała turbo-doładowania...właśnie buja się w wózku ale nie wykazuje oznak senności. Hmm...Weridiana, małaMyszka lubią tę wiadomość
-
A u nas jak zawsze marudzenie bylo wieczorem po kapieli z godzine, tak od 3 dni niedowytrzymania jest juz od 17 i tak do 21 wieczne marudzenie, ryk, zasypia na chwile przy cycku i jak wstane to znowu ryk,ta najgorsze jest to, ze juz jej noszenie na rekach w zadnej pozycji nie uspokaja. Od rana do 16 aniol, a potem jak maz i mama wracaja diabel w nia wstepuje. Nie mam juz na nia pomyslu
-
Mój syn podwoił wagę w ciągu 2 miesięcy.. Ale co zrobić jak on tak lubi jeść
może to też zależy od tego ile dziecko ważyło po urodzeniu? Oliwier 2800 teraz 5600 to tak normalnie jak na 2 miesiące
ale jak się dziecko rodzi 4500 i po 2 miesiącach by ważyło 9 kg to chyba trochę dużo
Karolinaaa gdzie jesteś?Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 października 2015, 21:21
niecierpliwa, Weridiana, małaMyszka, sylwucha89 lubią tę wiadomość
-
Niecierpliwa u mnie tak było przez jakiś czas tylko zaczynało się o 17. Później było trochę spokoju, a dzisiaj nie wiedzieć czemu znów punkt 17 wrzask, który trwał do kąpieli o 20. Nie mam pojęcia dlaczego. Teraz na szczęście ululała się w wózku
niecierpliwa, małaMyszka lubią tę wiadomość
-
Niecierpliwa a może to ze zmęczenia, chce spać a nie może zasnąć? przynajmniej u nas tak było i ja zachodziłam w głowę o co chodzi.. teraz jak tylko zaczyna się ryk bez powodu to usypiam wszelkimi sposobami, czasem zaśnie na pół godziny i jest ok a czasem prześpi 2 albo dłużej..
Mój od niedzieli też ma jakieś szalone wieczory, myślałam że zmiana czasu spowoduje że będzie szedł spać wcześniej a tymczasem prawie 22 a on dalej nie śpi choć już ładnie wykąpany i nakarmiony, mamy tak od niedzieli i nie mam pojęcia o co chodzi..
Odnośnie wagi to wygląda na to że mój też podwoi ale pulpet je co 2 godziny włącznie z nocą więc nie dziwię się..Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 października 2015, 21:42
niecierpliwa, małaMyszka lubią tę wiadomość