SIERPNIÓWCZKI 2015
-
WIADOMOŚĆ
-
lys wrote:dokładnie tak, my wszystko prywatnie - pediatra, neurolog, gastrolog, usg, fizjoterapia...
najlepiej to rozejrzeć się za jakimś abonamentem/polisą zdrowotną -
niecierpliwa wrote:Bo jadlam wtedy nabial
Weridiana, zabka11 lubią tę wiadomość
-
A ja jestem załamana.Fado ma podejrzenie raka trzustki.Boże mój mały piesek ma dopiero 2,5 roku.Czekam na tel od weta bo będą wyniki i będziemy wiedzieć co dalej.Dobrze że jestem u rodziców bo chyba bym na zawał zeszła.
Ofka biorę neomag stres i inne witaminy skrzyp na włosy bo garściami wychodzą.Jednym słowem sypie się...
Nasze szczęście LEON -53cm i 3680g -21.07.2015
-
małaMyszka wrote:Zostaw. Małej w końcu przejdą problemy z brzuszkowe i będzie jak znalazł...
Lekarka powiedziala, ze ok roku, wiec nie ma sensu, a po drugie tyle czasu nie moze byc zamrozone, a szkoda mi miejsca bo mam z 15 pojemnikow w zamrazarce, w zamian za to napcham piersi z kurakamałaMyszka lubi tę wiadomość
-
magda sz wrote:Lys dobrze ze to forum jest, dawno bym bez Was na zawal zeszla.
Żabka chyba leczy kaca po urodzinach córki :)heehh
Nie moglam miec kaca, bo w niedziele z ranca na turniej ze starsza corka jechalam, ale nadrobilam dzien pozniejmałaMyszka, magda sz lubią tę wiadomość
-
psioszka11 wrote:A ja jestem załamana.Fado ma podejrzenie raka trzustki.Boże mój mały piesek ma dopiero 2,5 roku.Czekam na tel od weta bo będą wyniki i będziemy wiedzieć co dalej.Dobrze że jestem u rodziców bo chyba bym na zawał zeszła.
Ofka biorę neomag stres i inne witaminy skrzyp na włosy bo garściami wychodzą.Jednym słowem sypie się...
W tym roku odszedl moj piesek 12 cudownych lat za nami a tak mu opowiadalam ze bede miec dziecko. Plakalam strasznie. Wszyscy mowili ze nie powinnam bo ciaza ale strata straszna. Dlatego mam nadzieje ze z Twoim pieskiem bedzie wszystko w porzadku. Oby weteryniarz zadzwonil z dobrymi wiadomosciami. Trzymam kciuki. -
psioszka11 wrote:A ja jestem załamana.Fado ma podejrzenie raka trzustki.Boże mój mały piesek ma dopiero 2,5 roku.Czekam na tel od weta bo będą wyniki i będziemy wiedzieć co dalej.Dobrze że jestem u rodziców bo chyba bym na zawał zeszła.
-
AgaSad dzisiaj mam wersję szybkiego obiadu z ryżem! Masakra jakie to dobre i faktycznie szybkie... obok gar zupy dyniowej się robił i tym sposobem mam obiadek na dzisiaj, jutro i na kiedyś bo muszę zamrozić
AgaSad, Katarka lubią tę wiadomość
-
Psioszka oby było wszystko dobrze z pieskiem!
Myszka wogóle polecam taki blog kulinarny:
http://qchenne-inspiracje.blogspot.com/
Laska bardzo fajne przepisy zamieszcza, mało tego są jadłospisy na cały tydzień i np lista zakupów, można u niej też zamówić indywidualną dietę jakby ktoś był zainteresowany. Ja tutaj zaglądam od conajmniej 2 lat i zawsze coś fajnego znajdę, dziewczyna jest mamą 2 dzieci więc jedzenie jest sensowne i zdrowe a nie jest jakieś mega wymyślne.
My już po spacerku, cudowna jesień!!apaczka, małaMyszka lubią tę wiadomość
-
Piekna jesień! Bylam z Hubciem na spacerze od 11.00 do 14.00 i teraz znowu wyszlam. Teraz jest już chłodniej więc pewnie na godzinkę. Ogólnie słyszałam że mną być jeszcze 17 stopni, oby!
My wykupilismy pakiet dla Mlodego w firmie meza, oni maja Enel Med, doplacamy 130 zl miesięcznie.Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 października 2015, 15:34
niecierpliwa, apaczka, małaMyszka lubią tę wiadomość
-
A odnośnie starań o 2 dziecko to ja tak właśnie myślę i myślę, niestety mam już swoje lata i nie chciałabym czekać więc my chyba zaczniemy starania na wiosnę bo nie wierzę że zaskoczę w pierwszym cyklu... ja też jestem po cc i myślę że takie 1,5 roku powinno być ok ale pewnie im dłuższa przerwa tym lepiej..
Na tą chwilę nie wyobrażam sobie 2 dziecka ale nie chcę aby mały był jedynakiem (tymbardziej że nasi bracia nie śpieszą się i też nie mają dzieci) więc nie chcę żeby był taki sam w rodzinie.. no zobaczymy co z tego wyjdzie..małaMyszka lubi tę wiadomość
-
Psioszka mam nadzieje ze z Fado będzie wszystko w porządku.
My też planowaliśmy szybko druga ciążę ale trochę się pozmieniało. Po pierwsze cesarka pokrzyzowala plany, po drugie ja teraz nie mam czasu porządnie się wykąpać czy umalowac tylko szybkim prysznicem musze się zadowolić a o gotowaniu obiadu mogę pomarzyć. Jak mąż wraca z pracy to wtedy albo on albo ja gotujemy. Poza tym nie mam nikogo do pomocy. Nasi rodzice mieszkają po 250 km od nas. Wiec nie wyobrażam sobie tego.
Byłam dziś z Natalka u pediatry (w związku ze słabym przybiera niem na wadze) dziś juz było lepiej bo przybrała te 200 gram przez tydzień ale to tylko dzięki temu że 3 razy dziennie dojadala z butelki po 60-90 ml. Nadal rzuca się przy piersi jak oblakana a nawet chyba jest gorzej bo zaczyna przyzwyczajać się do butli. Pediatra nie widzi w tym nic złego. Stwierdziła że pewnie mam za mało mleka i musze dokarmiać butla i żebym się z tym pogodzić bo mała z przyzwyczajenia niedługo juz tylko butle będzie jadła. Normalnie tak mnie wkurzył a ze powiedziałam ze ja do tego nie dopuszcza i ze będę walczyć żeby mała jadła tylko pierś. To lekarka tylko się uśmiechnęła ironicznie.
W sobotę jestem juz umówiona do poradni laktacyjnej. Mam nadzieje ze mi pomogą. Zastanawiam się też nad zakupem SNS Medela czy któraś może z tego korzystała?niecierpliwa, małaMyszka, AgaSad, Weridiana, sylwucha89 lubią tę wiadomość
-
Piękna jesień, to fakt
Dziewczyny wracając do tematu żłobków to sprawdziłam, które mamy miejsca na liście i jesteśmy od 340 do 460 miejsca na liście oczekującychNa pewno się dostaniemy...Kocham nasz kraj
AgaSad i niecierpliwa fajne stronki
My wróciłyśmy ze spaceru 1.5 h temu a moja córcia jeszcze śpi. Zjadłam obiad w spokoju (kot zamknięty na balkonie - jest zabudowany więc krzywda mu się nie stała) i czekam aż się obudzi. Rozpieszcza mnie to moje dziecko
niecierpliwa, małaMyszka, AgaSad, magda sz, Weridiana, Maniuś, zabka11, sylwucha89 lubią tę wiadomość
-
Aga89 wrote:Psioszka mam nadzieje ze z Fado będzie wszystko w porządku.
My też planowaliśmy szybko druga ciążę ale trochę się pozmieniało. Po pierwsze cesarka pokrzyzowala plany, po drugie ja teraz nie mam czasu porządnie się wykąpać czy umalowac tylko szybkim prysznicem musze się zadowolić a o gotowaniu obiadu mogę pomarzyć. Jak mąż wraca z pracy to wtedy albo on albo ja gotujemy. Poza tym nie mam nikogo do pomocy. Nasi rodzice mieszkają po 250 km od nas. Wiec nie wyobrażam sobie tego.
Byłam dziś z Natalka u pediatry (w związku ze słabym przybiera niem na wadze) dziś juz było lepiej bo przybrała te 200 gram przez tydzień ale to tylko dzięki temu że 3 razy dziennie dojadala z butelki po 60-90 ml. Nadal rzuca się przy piersi jak oblakana a nawet chyba jest gorzej bo zaczyna przyzwyczajać się do butli. Pediatra nie widzi w tym nic złego. Stwierdziła że pewnie mam za mało mleka i musze dokarmiać butla i żebym się z tym pogodzić bo mała z przyzwyczajenia niedługo juz tylko butle będzie jadła. Normalnie tak mnie wkurzył a ze powiedziałam ze ja do tego nie dopuszcza i ze będę walczyć żeby mała jadła tylko pierś. To lekarka tylko się uśmiechnęła ironicznie.
W sobotę jestem juz umówiona do poradni laktacyjnej. Mam nadzieje ze mi pomogą. Zastanawiam się też nad zakupem SNS Medela czy któraś może z tego korzystała?
Nie cierpię takich pediatrów... jak powiedziałam mojej przy okazji szczepienia, że moja córeczka gorzej przybiera to też usłyszałam taki tekst. Szkoda bo akurat pokarmu mam dużo a w międzyczasie u nas wyszły inne problemy
małaMyszka lubi tę wiadomość