SIERPNIÓWCZKI 2015
-
WIADOMOŚĆ
-
Mi marzy się drugi synek. Chyba nie ogarnęłabym córki. Chyba przez to, że mam dwie siostry, a zawsze byłam chłopczycą i lepiej dogadywałam się z chłopakami...
-
Ja tez chcialam zajsc w ciaze jeszcze na macierzynskim i na zwolnienie isc, ale niestety cesarka pokrzyzowala mi plany
Co do zapalenia piersi to moj maly ssak pomaga mi jak moze - znalazlysmy pozycje w ktorej czuje jak wysysa mleko z zapchanych kanalikow. Goraczki juz nie mam.małaMyszka, Weridiana, zabka11 lubią tę wiadomość
-
Neyla wrote:Ja tez chcialam zajsc w ciaze jeszcze na macierzynskim i na zwolnienie isc, ale niestety cesarka pokrzyzowala mi plany
Co do zapalenia piersi to moj maly ssak pomaga mi jak moze - znalazlysmy pozycje w ktorej czuje jak wysysa mleko z zapchanych kanalikow. Goraczki juz nie mam.
Gin mi powiedziała, że rok to taki bezpieczny czas i być może uda się zaskoczyć, bo już nie będę taka zblokowana. Tym bardziej, że Sebastian już jest z nami, do pracy mi się nie spieszy, więc luz -
małaMyszka wrote:Ja też po CC jestem. Ile musisz odczekać żeby było bezpiecznie?
Gin mi powiedziała, że rok to taki bezpieczny czas i być może uda się zaskoczyć, bo już nie będę taka zblokowana. Tym bardziej, że Sebastian już jest z nami, do pracy mi się nie spieszy, więc luz
Mi powiedzial 1,5 a najlepiej 2latamałaMyszka lubi tę wiadomość
-
Neyla wrote:Mi powiedzial 1,5 a najlepiej 2lata
Tez chcialam zajsc w ciaze zaraz po 1 dziecku. Po 1 nie chcialam zeby byla za duza roznica wieku a po 2 z tego co slysze od kolezanek mam po wyjsciu z okresu pieluch juz sie nie chce do tego wracac.
Myslalam ze na macierzynskim zajde wezme urlop i znowu pojde na L4 bo jakos nie wierze w to ze mnie przyjma z powrotem choc umowe mam do 2017 roku. Ale cesarka zepsula mi planymałaMyszka lubi tę wiadomość
-
My też planowaliśmy dwoje dzieci w odstępie max 3 lata, ale na chwilę obecną zmieniłam zdanie. Obecny czas jest dla mnie bardzo trudny, nawarstwienie się problemów zdrowotnych mojej kruszyny wymaga ode mnie dużo siły i jest źródłem nieustannych zmartwień. Zmieniło to całkowicie mój punkt widzenia.
Do tego dużo musi minąć czasu zanim zapomnę o traumatycznym porodzie, a jeśli kiedyś będę znów w ciąży to zapłacę za cesarkę.niecierpliwa, małaMyszka lubią tę wiadomość
-
Siemka.
Lys trzymam kciuki za mala.
Psioszka, jakie leki bierzesz? Uspakajajace?
Powiem Wam, ze ja to w ogole nie wiem co robic. Zawsze mialam plan. A w planie nie bylo dzieci. Do pracy niechce wracac, malego to chyba z tesciowa zostawie. Mi gin mowila ze ciaza za dwa lata po cc. A ja za pare dni koncze 34 lata. Maz chce drugie bardzo, ja nie. Moze grzesze bo Iwo jest mega bezproblemowy. Zajmuje sie sam soba, nie placze, nigdy niemial kolki, problemu z brzuszkiem, nawet potowki, odparzenia no nic. U mnie z karmieniem zero problemu, mlrko jest, on ssie juz od godziny po porodzie. Z butli tez...
A ja mimo wszystko nie moge wyjsc ze strefy komfortu. Za dlugo bylam sama, zdziczalam czy co...
Aaaaa sluchajcie maz mi kupilna urodziny diete na bebio.wyglada zajebiscie. Jest konto, jadlospis na tydzien, lista zakupow na tydzien, opcja wymiany posilku jesli cos nie pasuje. Jest ukladana indywidualnie, tj. Biora pod uwage wzrost, wage, aktywnosc fiz. Karmienie piersia, np. Lunchbox do pracy, czy czas jaki macie na przygotowanie posilku. Wiec np. Ja mam zaznaczone ze sniadania 10 min, obiad pol h, kolacja bez limitu czasowego. No wszystko jest.
Wyszlo miniestety 2300 kalorii dziennie, bo kp. Wiec tempo pol kg tygodniowo. Ponad rok na schudniecie. 25 kg.
Cwicze tez 15 min dziennie i maz mowi ze juz troche widac efekty.
Iwek czytal ksiazke w bujaku przez 40 min. Zrobilam obiad, umylam leb, a teraz zasnal. Plaza normalnie. Wypilam kawe i ide pomachacnogami. Buzka.lys, niecierpliwa, małaMyszka, Maniuś, Martucha86, magda sz, Weridiana, zabka11 lubią tę wiadomość
-
małaMyszka wrote:Kochana szczebelki są złamane w tej "drabince" na którą przychodzi materac.
Napisze zobacze co się da zrobić. Jak nic to trudno sami naprawimy.
Sebastian przez chwilę tylko trzyma. Jeszcze nie wie jak trzymać rączki, dlatego ten środkowy palec to czysty przypadek, żeby nie było, że specjalnie heheheehehmałaMyszka, Weridiana lubią tę wiadomość
-
Dzwoniłam do poradni rehabilitacyjnej zeby ze skierowaniemv umówić się na wizytę uwaga termin ............ Czerwiec
Buehehehe
10 listopada idziemy prywatniemałaMyszka, lys, zabka11 lubią tę wiadomość
-
małaMyszka wrote:Agaaaa co to za termin! Aż strach pomyśleć co będzie później.... Dostać się do specjalisty to cud na kiju...
dokładnie tak, my wszystko prywatnie - pediatra, neurolog, gastrolog, usg, fizjoterapia...
najlepiej to rozejrzeć się za jakimś abonamentem/polisą zdrowotnąmałaMyszka lubi tę wiadomość
-
Lys wczoraj widzialam w przychodni, ze aviva bodajze ma taki abonament dla dzieci
Julka od 10 spi, pewnie da w palnik wieczorem.
Chyba laktacja mi sie unormowala, bo dzis pierwszy dzien bez laktatora od urodzin Julki. Serce mi peka, bo musze wylac zamrozone zapasy mlekaWiadomość wyedytowana przez autora: 28 października 2015, 14:36
małaMyszka, lys lubią tę wiadomość