X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne SIERPNIÓWCZKI 2015
Odpowiedz

SIERPNIÓWCZKI 2015

Oceń ten wątek:
  • jesslin87 Autorytet

Wysłany: 27 października 2015, 21:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    psioszka11 wrote:
    A i jeszcze jeden numer.Dziś złożyłam podanie Do żłobka dla Leona i uwaga jestem na 61 miejscu więc niewiadomo czy się dostanie.Rodzice mają uruchomić znajomości bo inaczej będę we wrześniu w czarnej dupie.W ogóle dyrektor żłobka mówiła że podania składają MAmy w ciąży!!!Jezu myślałam że we Wrocławiu tylko taki cyrk A tu w mniejszej miescinie U rodziców też.

Dzięki Bogu, że ja mam teściową i mojego tatę na emeryturze a mama ma rentę. My nie musimy do żłobka, ale koleżanka też się zapisywała w ciąży i jest na liście oczekujących.

małaMyszka lubi tę wiadomość

74diqps6a69lyc94.png
  • Migotkaa Autorytet

Wysłany: 27 października 2015, 22:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agasad ja mam z fishera taką: http://allegro.pl/show_item.php?item=5750445421&utm_source=google&utm_medium=cpc&ev_campaign=PLAAllegro
    ja jestem zadowolona, bardzo spokojna muzyka, mój mały odpływa przy niej:)

Katarka, ale walczy, ładnie juz łapie:)

Ja dzis dałam Szymkowi grzechotkę to trzymał po 10 min, w pewnym momencie poszłam do kuchni robic kolacje to wołam do meza czy to TY czy mały sie bawi ta grzechotką bo tak intensywnie potrzasał ze myslalam ze niemozliwe zeby to on miał tyle siły, a jednak, mój mały silacz:)

Weridiana, Katarka, małaMyszka lubią tę wiadomość

gwig1q1.png

8e44aa0d87.png
  • magda sz Autorytet

Wysłany: 27 października 2015, 22:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Katarka super! musze tez sprobować, zwykle jak moja nie interesuje się przez minute to odpuszczam ale ją dluzej pomecze :)

Lys może zacznij od tej łagodniejszej formy rehabilitacji a jak nie bedzie efektów to nie będzie wyjscia i nie bedziesz się zastanawiać. Mam nadzieję że uda się tym łagodniejszym sposobem :)

W tesco promo na pampersy z karta tesco club card 126-3 za 69 zł. bez karty 72 a normalnie 93 zł więc się opłaca.

Weridiana, Katarka, małaMyszka lubią tę wiadomość

oc7e509.png
    ySkMp1.png
  • lys Autorytet

Wysłany: 27 października 2015, 23:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    magda chyba tak zrobię

Weridiana, małaMyszka lubią tę wiadomość

9f7jtv73juycdhvl.png
  • apaczka Autorytet

Wysłany: 27 października 2015, 23:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moja jest już dawno do żłobka zgłoszona tyle, że mamy marne szanse aby się dostać. Mamy mało punktów (dają za rodzeństwo, samotne rodzicielstwo, kuratora itp) a do tego w tym roku był baby boom. Więc pewnie zostanie nam prywatny żłobek za min 1500 zł miesięcznie...juupi

Agaata, małaMyszka lubią tę wiadomość

9f7jpx9i1ln9kxb1.png
  • Agaata Autorytet

Wysłany: 28 października 2015, 02:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moj tez zgloszony, tez mamy malo punktow, a we wrzesniu za rok planuja przyjac uwaga... 10 dzieci! Wiec szanse marne jak na Warszawe. Prywatny kosztuje 1850 zl plus 12 zl za posilek dziennie. Jak dziecko nie chodzi, bo chore, to i tak się placi oplate miesieczna...

apaczka, małaMyszka lubią tę wiadomość

relgj44j0jdjxxnn.png
    f2wlx1hpmkxg2b4v.png
    h4zp0tc7mm1rsrjp.png
  • gianna88 Autorytet

Wysłany: 28 października 2015, 02:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My zapisalismy Małego do 3 żłobków jak tylko dostaliśmy pesel i najbliższe miejsce to 245 a najdalsze 408 :D wiec na pewno sie dostaniemy hehe
    A jak mam zaplacic za prywatny plus dojazdy do pracy to nie wiem czy opłaca mi sie go oddawac bo wyjdę prawie na zero :/
    Juz mnie przeraza ten temat...nie wiem co zrobimy.

Tak sie nachwalilam Julka przed znajomymi ostatnio ze ładnie spi w nocy ze od dwoch daje mi popis i je co 2-3h a do tego wierci sie co chwile :/

Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 października 2015, 02:55

małaMyszka, magda sz lubią tę wiadomość

atdcpx9izbdly3tt.png
  • niecierpliwa Autorytet

Wysłany: 28 października 2015, 06:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witamy sie z rana ;) Po zmianie czasu ksiezna zasypia o 21.30, ale cos za cos za to od 6.30 juz gotowa do zabawy, a tak fajnie bylo z rana w ciszy i spokoju do tej 8 zasiaska w fotelu z kawka.

Ktarka Laurka slodziak!

Z tymi zlobkami to jakas paranoja, polityka prorodzinna szkoda gadac

małaMyszka, Katarka lubią tę wiadomość

• aaaaga Autorytet

Wysłany: 28 października 2015, 07:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Polityka prorodzinna taaaa

Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 października 2015, 07:11

f2wlj44jgrn4a0f6.png

Matko Boska Matemblewska módl się za nami !
    04.02.2014 - 7tc [*]
  • Neyla Autorytet

Wysłany: 28 października 2015, 07:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pomocy! Zrobilo mi sie zapalenie lewej piersi (kolo pachy) boli od wczoraj. Na poczatku myslalam ze to moze mala mnie jakos uderzyla czy co, bo nie mam zadnych guzkow a mleko leci bez problemu, ale w nocy mialam dreszcze i podwyzszona temp. - spalam w skarpetach i zimowej pizamie. Juz w nocy mala do tej piersi przystawialam i nawet spod pachy ja karmilam juz kilka razy.

Mala tez gotaczkowala po szczepieniu :(
    Chyba z nerwow mi sie to zrobilo...

62b3591443.png
    8p3oyx8df4ipmqn6.png
  • Paula_071 Autorytet

Wysłany: 28 października 2015, 07:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To ja Wam powiem, ze jeszcze w ciazy zapisalam Tomka do PRZEDSZKOLA. Jak sie urodzil mialam potwierdzic miejsce i wtedy sie okazalo, ze juz nawet na rezerwowa nie zapisuja. Wiec mielismy fuksa. A nie wiem co zrobimy za rok. Nie chcialabym oddawac go od wrzesnia do zloba, bo zaraz bedzie chory, a szkoda mi takiego maluszka. Moze czesc niani, czesc moj maz a czesc mama, ktora od listopada2016 idzie na emeryture?

Weridiana, małaMyszka lubią tę wiadomość

13.08.2015 r.
    11.05.2019 r.
  • Paula_071 Autorytet

Wysłany: 28 października 2015, 07:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Neyla - jak masz wysoka temperature wez paracetamol. Rozmasuj piers pod cieplym prysznicem i karm spod pachy. Innego rozwiazania nie znam:(

Niestety jestem caly czas na telefonie, wiec nie wrzuce Wam skanow z ksiazek. Polecam w kazdym bardz razie na fb grupe Blw oraz strone alaantkoweblw.pl
    Griaszanka - dziecku nie podaje sie papek, tylko produkty stale np. Ugotowana marchewke w slupkach czu ugotowane rozyczki brokula. Ja mam przygotowane sloiczki, ale to wlasnie jako dodatek, glownie na wyjscia. Dziecko dopiero dostaje posilek jak siedzi, jednak nie szybciej niz skonczone 6msc (zalecenia WHO).

Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 października 2015, 07:36

Neyla, małaMyszka, Katarka, jesslin87 lubią tę wiadomość

13.08.2015 r.
    11.05.2019 r.
  • Migotkaa Autorytet

Wysłany: 28 października 2015, 08:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    podoba mi się to BLW:)

My juz nakarmieni, Szymoen sie bawi:) mamuśka sie zbiera i idziemy na bazarek zobaczyc co tam słchac:) kiedys bardzo lubiłam chodzić, mozna bylo cos fajnego z ciujchów kupić za grosze:)

małaMyszka, jesslin87 lubią tę wiadomość

gwig1q1.png

8e44aa0d87.png
  • witaminkab Autorytet

Wysłany: 28 października 2015, 08:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mu już po karmieniu, udali nam się złapać siuski, mała gaworzy w bujaku, a ja odciagam co nie dojadla.
    Ostatnio pisałyscie o odpoczynku od macierzyństwa. Ja właśnie na ten weekend wyjeżdżam z mężem z okazji rocznicy ślubu i zostawiam mała z moja siostra i z jednej strony się ciesze bo się wyspie i odpocznie, ale z drugiej czuje niepokój i juz wiem ze będę strasznie tęsknić.

Weridiana, Maniuś, małaMyszka, magda sz, jesslin87 lubią tę wiadomość

mhsv3e5eug8d3245.png
    wnidvcqg5wbp23cu.png
  • Paula_071 Autorytet

Wysłany: 28 października 2015, 08:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magda, nie widzę na stronie tesco tej promocji na papmersy. Widziałaś ją stacjonarnie?

13.08.2015 r.
    11.05.2019 r.
  • Amberla Autorytet

Wysłany: 28 października 2015, 08:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja z rana powiem jedno. Wczoraj pozbylam się całkowicie złudzeń ze to co jemy nie ma wpływu. Otóż od kilku tygodni chyba 3 Miałam spokój z brzuszkiem.wszystko się unormowalo. Nie było boli ani nic. To zjadłam gołąbki z kapustą włoską. Do tego sos pomidorowy z Czosnkiem i malutka papryczka chili. Nie chcecie wiedzieć co się działo.ryk taki płacz łzy. Nie mogłam uspokoić. Poszła głodna spać. Nigdy więcej mimo że były niebo w gębie :(

• niecierpliwa Autorytet

Wysłany: 28 października 2015, 08:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Amberla nie ma co sie dziwic papryczka chili i czosnek to niezbyt dobre polaczenie dla kp

małaMyszka, Katarka, Amberla, jesslin87, Paula_071 lubią tę wiadomość

• Weridiana Autorytet

Wysłany: 28 października 2015, 09:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Amberla zgadzamsię z Niecierpliwa papryczka chili to alergen , przenika do krwi.
    Jedzenie musimy sprawdzac pod katem krwi, a takich informacji niestety nie jest za dużo.

Neyla zrob moze tez oklad z kapusty? Do tego paracetamol

Iys metoda Vojty przy napieciu miesniowym jak najbardziej, ale nie jestem pewna czy u Lily jest to konieczne. Mysle zetez sprobowalabym z ta lagodniejsza metoda, a jak nie bedzie rezultatow to wtedy Vojta

Zabka gratuluje corci srebra :-)
    Strasznie duzo te dzieciaczki maja zadane , moja chrzestnica tez ciagle nad ksiazkami.
    jednak w uk jest wiecej luzu jesli chodzi o nauke..ale tez wiecej maja praktyki a to dobrze

ze zlobkami wam wspolczuje, proponuję znalezc jakas mila pania , moze z polecenia. Nie wezmie tyle kasy co wykwalifikowana niania ,a moze byc jak druga babcia :-) u nas sie sprawdzilo

teraz mam zamiar pracowac z domu, ewentualnie weekendy. Zobaczymy

małaMyszka, niecierpliwa, lys, Amberla, jesslin87, Neyla, zabka11 lubią tę wiadomość

1usasg185gkausx0.png
  • Maniuś Autorytet

Wysłany: 28 października 2015, 09:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzien doberek :D
    Ciezka noc za nami :/ Maly niby spal ale strasznie niespokojnie...jeczal machal rekami i nogami...czy Wasze pociechy tez tak niespokojnie spia?czy powinnam sie martwic?

Przegladalam ostatnio watki i sa juz lipcowki 2016!czyli jeszcze msc i beda nowe sierpniowki i chyba bede je czytac :) zeby znow poczuc to co przezywalysmy :D nie moge uwierzyc jak to przelecialo!!!rok-no ale mamy juz swoje skarby przy sobie :)
    Powiem Wam ze my mamy taki plan zeby o drugiego bobasa zaczac starac sie juz w lecie :) jest ktoras ktora chcialaby szybciej??? :)

Milego dzionka kochane :)

małaMyszka, magda sz, jesslin87, Neyla, Paula_071, Weridiana, zabka11 lubią tę wiadomość

zrz69vvjbeicd46f.png
    Synek 19.08.2015 ❤️
    Synek 05.05.2017 ❤️
  • 5ylwia Autorytet

Wysłany: 28 października 2015, 09:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Myszka, a co u Was kochana? coś się nie udzielasz ;-) jak piesek?

‹‹ 2320 2321 2322 2323 2324 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak czuć się wygodnie w każdych warunkach? Cykl menstruacyjny bez tajemnic

Przeczytaj, co dzieje się w poszczególnych fazach cyklu oraz jaki może to mieć wpływ na kobiecy organizm. Sprawdź, jak możesz zadbać o swój komfort fizyczny i psychiczny na przestrzeni cyklu menstruacyjnego. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Pierwsza wizyta w klinice leczenia niepłodności – jak się przygotować?

Nadszedł ten czas - przed Wami pierwsza wizyta w kierunku diagnostyki problemów z płodnością. Jak wygląda? Na co się przygotować? Czy przed wizytą warto wykonać wstępne badania? Jakie znaczenie mają obserwacje cyklu miesiączkowego podczas diagnostyki? Jak wygląda wywiad medyczny? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Płodność i zdrowie w posiłkach - co jeść w okresie przesilenia zimowego?

Wiadomo nie od dziś, że to co jemy ma ogromny wpływ na nasze zdrowie i płodność. Co jednak zrobić, kiedy dostępność świeżych i sezonowych produktów jest ograniczona? Po jakie produkty sięgać zimą, aby dostarczać organizmowi kluczowych składników dla zdrowia i płodności? 

CZYTAJ WIĘCEJ