SIERPNIÓWCZKI 2015
-
WIADOMOŚĆ
-
psioszka11 wrote:A i jeszcze jeden numer.Dziś złożyłam podanie Do żłobka dla Leona i uwaga jestem na 61 miejscu więc niewiadomo czy się dostanie.Rodzice mają uruchomić znajomości bo inaczej będę we wrześniu w czarnej dupie.W ogóle dyrektor żłobka mówiła że podania składają MAmy w ciąży!!!Jezu myślałam że we Wrocławiu tylko taki cyrk A tu w mniejszej miescinie U rodziców też.
Dzięki Bogu, że ja mam teściową i mojego tatę na emeryturze a mama ma rentę. My nie musimy do żłobka, ale koleżanka też się zapisywała w ciąży i jest na liście oczekujących.małaMyszka lubi tę wiadomość
-
Agasad ja mam z fishera taką: http://allegro.pl/show_item.php?item=5750445421&utm_source=google&utm_medium=cpc&ev_campaign=PLAAllegro
ja jestem zadowolona, bardzo spokojna muzyka, mój mały odpływa przy niej:)
Katarka, ale walczy, ładnie juz łapie:)
Ja dzis dałam Szymkowi grzechotkę to trzymał po 10 min, w pewnym momencie poszłam do kuchni robic kolacje to wołam do meza czy to TY czy mały sie bawi ta grzechotką bo tak intensywnie potrzasał ze myslalam ze niemozliwe zeby to on miał tyle siły, a jednak, mój mały silacz:)Weridiana, Katarka, małaMyszka lubią tę wiadomość
-
Katarka super! musze tez sprobować, zwykle jak moja nie interesuje się przez minute to odpuszczam ale ją dluzej pomecze
Lys może zacznij od tej łagodniejszej formy rehabilitacji a jak nie bedzie efektów to nie będzie wyjscia i nie bedziesz się zastanawiać. Mam nadzieję że uda się tym łagodniejszym sposobem
W tesco promo na pampersy z karta tesco club card 126-3 za 69 zł. bez karty 72 a normalnie 93 zł więc się opłaca.
Weridiana, Katarka, małaMyszka lubią tę wiadomość
-
Moja jest już dawno do żłobka zgłoszona tyle, że mamy marne szanse aby się dostać. Mamy mało punktów (dają za rodzeństwo, samotne rodzicielstwo, kuratora itp) a do tego w tym roku był baby boom. Więc pewnie zostanie nam prywatny żłobek za min 1500 zł miesięcznie...juupi
Agaata, małaMyszka lubią tę wiadomość
-
Moj tez zgloszony, tez mamy malo punktow, a we wrzesniu za rok planuja przyjac uwaga... 10 dzieci! Wiec szanse marne jak na Warszawe. Prywatny kosztuje 1850 zl plus 12 zl za posilek dziennie. Jak dziecko nie chodzi, bo chore, to i tak się placi oplate miesieczna...
apaczka, małaMyszka lubią tę wiadomość
-
My zapisalismy Małego do 3 żłobków jak tylko dostaliśmy pesel i najbliższe miejsce to 245 a najdalsze 408
wiec na pewno sie dostaniemy hehe
A jak mam zaplacic za prywatny plus dojazdy do pracy to nie wiem czy opłaca mi sie go oddawac bo wyjdę prawie na zero
Juz mnie przeraza ten temat...nie wiem co zrobimy.
Tak sie nachwalilam Julka przed znajomymi ostatnio ze ładnie spi w nocy ze od dwoch daje mi popis i je co 2-3h a do tego wierci sie co chwile
Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 października 2015, 02:55
małaMyszka, magda sz lubią tę wiadomość
-
Witamy sie z rana
Po zmianie czasu ksiezna zasypia o 21.30, ale cos za cos za to od 6.30 juz gotowa do zabawy, a tak fajnie bylo z rana w ciszy i spokoju do tej 8 zasiaska w fotelu z kawka.
Ktarka Laurka slodziak!
Z tymi zlobkami to jakas paranoja, polityka prorodzinna szkoda gadacmałaMyszka, Katarka lubią tę wiadomość
-
Pomocy! Zrobilo mi sie zapalenie lewej piersi (kolo pachy) boli od wczoraj. Na poczatku myslalam ze to moze mala mnie jakos uderzyla czy co, bo nie mam zadnych guzkow a mleko leci bez problemu, ale w nocy mialam dreszcze i podwyzszona temp. - spalam w skarpetach i zimowej pizamie. Juz w nocy mala do tej piersi przystawialam i nawet spod pachy ja karmilam juz kilka razy.
Mala tez gotaczkowala po szczepieniu
Chyba z nerwow mi sie to zrobilo...małaMyszka lubi tę wiadomość
-
To ja Wam powiem, ze jeszcze w ciazy zapisalam Tomka do PRZEDSZKOLA. Jak sie urodzil mialam potwierdzic miejsce i wtedy sie okazalo, ze juz nawet na rezerwowa nie zapisuja. Wiec mielismy fuksa. A nie wiem co zrobimy za rok. Nie chcialabym oddawac go od wrzesnia do zloba, bo zaraz bedzie chory, a szkoda mi takiego maluszka. Moze czesc niani, czesc moj maz a czesc mama, ktora od listopada2016 idzie na emeryture?
Weridiana, małaMyszka lubią tę wiadomość
13.08.2015 r.
11.05.2019 r. -
Neyla - jak masz wysoka temperature wez paracetamol. Rozmasuj piers pod cieplym prysznicem i karm spod pachy. Innego rozwiazania nie znam:(
Niestety jestem caly czas na telefonie, wiec nie wrzuce Wam skanow z ksiazek. Polecam w kazdym bardz razie na fb grupe Blw oraz strone alaantkoweblw.pl
Griaszanka - dziecku nie podaje sie papek, tylko produkty stale np. Ugotowana marchewke w slupkach czu ugotowane rozyczki brokula. Ja mam przygotowane sloiczki, ale to wlasnie jako dodatek, glownie na wyjscia. Dziecko dopiero dostaje posilek jak siedzi, jednak nie szybciej niz skonczone 6msc (zalecenia WHO).Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 października 2015, 07:36
Neyla, małaMyszka, Katarka, jesslin87 lubią tę wiadomość
13.08.2015 r.
11.05.2019 r. -
podoba mi się to BLW:)
My juz nakarmieni, Szymoen sie bawi:) mamuśka sie zbiera i idziemy na bazarek zobaczyc co tam słchac:) kiedys bardzo lubiłam chodzić, mozna bylo cos fajnego z ciujchów kupić za grosze:)małaMyszka, jesslin87 lubią tę wiadomość
-
Mu już po karmieniu, udali nam się złapać siuski, mała gaworzy w bujaku, a ja odciagam co nie dojadla.
Ostatnio pisałyscie o odpoczynku od macierzyństwa. Ja właśnie na ten weekend wyjeżdżam z mężem z okazji rocznicy ślubu i zostawiam mała z moja siostra i z jednej strony się ciesze bo się wyspie i odpocznie, ale z drugiej czuje niepokój i juz wiem ze będę strasznie tęsknić.Weridiana, Maniuś, małaMyszka, magda sz, jesslin87 lubią tę wiadomość
-
A ja z rana powiem jedno. Wczoraj pozbylam się całkowicie złudzeń ze to co jemy nie ma wpływu. Otóż od kilku tygodni chyba 3 Miałam spokój z brzuszkiem.wszystko się unormowalo. Nie było boli ani nic. To zjadłam gołąbki z kapustą włoską. Do tego sos pomidorowy z Czosnkiem i malutka papryczka chili. Nie chcecie wiedzieć co się działo.ryk taki płacz łzy. Nie mogłam uspokoić. Poszła głodna spać. Nigdy więcej mimo że były niebo w gębie
małaMyszka lubi tę wiadomość
-
Amberla zgadzamsię z Niecierpliwa papryczka chili to alergen , przenika do krwi.
Jedzenie musimy sprawdzac pod katem krwi, a takich informacji niestety nie jest za dużo.
Neyla zrob moze tez oklad z kapusty? Do tego paracetamol
Iys metoda Vojty przy napieciu miesniowym jak najbardziej, ale nie jestem pewna czy u Lily jest to konieczne. Mysle zetez sprobowalabym z ta lagodniejsza metoda, a jak nie bedzie rezultatow to wtedy Vojta
Zabka gratuluje corci srebra
Strasznie duzo te dzieciaczki maja zadane , moja chrzestnica tez ciagle nad ksiazkami.
jednak w uk jest wiecej luzu jesli chodzi o nauke..ale tez wiecej maja praktyki a to dobrze
ze zlobkami wam wspolczuje, proponuję znalezc jakas mila pania , moze z polecenia. Nie wezmie tyle kasy co wykwalifikowana niania ,a moze byc jak druga babciau nas sie sprawdzilo
teraz mam zamiar pracowac z domu, ewentualnie weekendy. ZobaczymymałaMyszka, niecierpliwa, lys, Amberla, jesslin87, Neyla, zabka11 lubią tę wiadomość
-
Dzien doberek
Ciezka noc za namiMaly niby spal ale strasznie niespokojnie...jeczal machal rekami i nogami...czy Wasze pociechy tez tak niespokojnie spia?czy powinnam sie martwic?
Przegladalam ostatnio watki i sa juz lipcowki 2016!czyli jeszcze msc i beda nowe sierpniowki i chyba bede je czytaczeby znow poczuc to co przezywalysmy
nie moge uwierzyc jak to przelecialo!!!rok-no ale mamy juz swoje skarby przy sobie
Powiem Wam ze my mamy taki plan zeby o drugiego bobasa zaczac starac sie juz w leciejest ktoras ktora chcialaby szybciej???
Milego dzionka kochanemałaMyszka, magda sz, jesslin87, Neyla, Paula_071, Weridiana, zabka11 lubią tę wiadomość