X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne SIERPNIÓWCZKI 2015
Odpowiedz

SIERPNIÓWCZKI 2015

Oceń ten wątek:
  • Neyla Autorytet

Wysłany: 27 października 2015, 17:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny jak wasze dzieci zniosły szczepienie? Julke boli miejsce wklucia...ma takie napady placzu. Zrobilam jej oklad z sody na nozke. Jak tak sie zanosi to ja placze razem z nia. Dalam jej przeciwbolowo paracetamol w syropie (1ml) i chyba zaczal dzialac bo przysypia kruszynka. Moje serce peka :(

małaMyszka lubi tę wiadomość

62b3591443.png
    8p3oyx8df4ipmqn6.png
  • lys Autorytet

Wysłany: 27 października 2015, 17:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    niecierpliwa wrote:
    Agata, ja jakos nie mam takiego poczucia.
    Obawiam sie, ze skonczy sie na mm, a tego nie widze, bo nie chce jesc z butelki nawet jak jej daje na spiocha to od razu sie wybudza i wypycha butelke, a jak dluo ja przetrzymam to zje max 60ml, a wije sie i rzuca jak waz

Ja na ogół niczym nie smaruję pieczywa, a czasem majonezem.
    Co do butli-jeszcze możesz spróbować zmienić smoczek sylikonowy na lateksowy.

9f7jtv73juycdhvl.png
  • lys Autorytet

Wysłany: 27 października 2015, 17:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Neyla wrote:
    Dziewczyny jak wasze dzieci zniosły szczepienie? Julke boli miejsce wklucia...ma takie napady placzu. Zrobilam jej oklad z sody na nozke. Jak tak sie zanosi to ja placze razem z nia. Dalam jej przeciwbolowo paracetamol w syropie (1ml) i chyba zaczal dzialac bo przysypia kruszynka. Moje serce peka :(

moją kruszynkę też bolały miejsca kłucia, były zaczerwienione i lekko opuchnięte i przez to też popłakiwała, też podaliśmy paracetamol, następnego dnia było już ok

Neyla, małaMyszka lubią tę wiadomość

9f7jtv73juycdhvl.png
  • lys Autorytet

Wysłany: 27 października 2015, 17:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    moja kotka też świruje zawsze wtedy, gdy Lily śpi, a ile razy było tak że ledwo ją z trudem ululałam, i kotka po 5 minutach ją obudziła bo np. wskoczyła do łóżeczka, skakała po ścianach albo zaczęła ganiać jak szalona

9f7jtv73juycdhvl.png
  • lys Autorytet

Wysłany: 27 października 2015, 17:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Od wczoraj myślę i myślę i nie wiem co mam zrobić z rehabilitacją, neurolog zaleciła rehab. metodą Vojty, która mnie przeraża i chyba nie dam rady :( :(
    Dzisiaj już chyba z 10 razy postanowiłam, że jednak będzie metodą Bobath, po czym dopadają mnie wątpliwości.

9f7jtv73juycdhvl.png
  • Migotkaa Autorytet

Wysłany: 27 października 2015, 17:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny kp, a widziałyscie te butelki? kiedys przypadkowo sie na nie natknęłam
    https://kokocollette.wordpress.com/tag/butelka-do-karmienia-mimijumi/

lys, magda sz, małaMyszka lubią tę wiadomość

gwig1q1.png

8e44aa0d87.png
  • gianna88 Autorytet

Wysłany: 27 października 2015, 18:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lys ale jak znajdziesz dobrego fizjoterapeute to mysle ze nie ma sie czego bac. Jak ja bylam na konsultacji to babeczka ponaciskala Julka i oczywiście mega mu sie to nie podobalo ze nagle np reka sama się rusza...ale później faktycznie byl bardziej rozluzniony...

Dziewczyny czy macie jeszcze problem z oczkami ropiejacymi? Pomoglo komus masowanie tych zatkanych kanalikow?
    Kropelki pomagają u nas doraznie...tydzien stosowania, tydzien-dwa spokoju i od nowa ropka :( cale oczko ma znowu czerwone biedny :(

Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 października 2015, 18:01

atdcpx9izbdly3tt.png
  • niecierpliwa Autorytet

Wysłany: 27 października 2015, 18:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agaata wrote:
    Niecierpliwa a smoczek ssie, czy tez odrzucila?

Jeju, u mnie armagedon albo i jeszcze gorzej dzisiaj, nie wiem o co chodzi ale jak nie spi to strasznie marudzi. Nawet juz mam wątpliwości czy to brzuch czy o co chodzi... Padam na pysk, a meza nie ma do czwartku, nie wiem jak ja wytrzymam, bo dzisiaj jest porazka.

Smoczek ssie i to bez problemu

• Neyla Autorytet

Wysłany: 27 października 2015, 18:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    lys wrote:
    Od wczoraj myślę i myślę i nie wiem co mam zrobić z rehabilitacją, neurolog zaleciła rehab. metodą Vojty, która mnie przeraża i chyba nie dam rady :( :(
    Dzisiaj już chyba z 10 razy postanowiłam, że jednak będzie metodą Bobath, po czym dopadają mnie wątpliwości.

Lys 10 lat temu moja ciocia urodzola corke z napieciem miesniowym i musiala ja rehabilitowac metoda voyty. Byly to 3 lata ciezkiej pracy, poswiecen, placzu i niejednokrotnie zalaman, ale dzisiaj Natalia jest zdrowa...jedynie lekko sepleni. Dzieki wytrwalosci swoich rodzicow jest normalnym dzieckiem. Ja raz uczestniczylam w tych cwiczeniach...plakalam.
    Pomysl o Lily i podejmij decyzje najlepsza dla niej...nie dla siebie, bo sie boisz. Glowa do gory a bedzie dobrze.

lys, małaMyszka lubią tę wiadomość

62b3591443.png
    8p3oyx8df4ipmqn6.png
  • niecierpliwa Autorytet

Wysłany: 27 października 2015, 18:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    lys wrote:
    Ja na ogół niczym nie smaruję pieczywa, a czasem majonezem.
    Co do butli-jeszcze możesz spróbować zmienić smoczek sylikonowy na lateksowy.

Lys a jajka wykluczylas??

• niecierpliwa Autorytet

Wysłany: 27 października 2015, 18:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lys nie jestem w temacie, a mozesz powiedziec dlaczego nie chcesz tej metody, ktora Ci neurolog zalecil??

• zabka11 Autorytet

Wysłany: 27 października 2015, 18:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej mamuski

Ja jestem, ale nadrabiam was...
    U mnie ciezko byc na forum na biezaco, bo starsza corka ma mnostwo sprawdziankw w szkole, po3 tygodniowo plus codziennie prace pisemne z kazdego przedmiotu, zatem ciuagle siedze z nia i pomagam sie uczyc, do tego Klara i dom...

W sobote robilismy urodzinki Julii, fajna imprezka byla, napilam sie naleweczki :)
    W niedziele maz zostal z Klara, a ja pojechalam z Julcia naturniej- zdobyla SREBRO!!!:)

Poza tym w niedziele wieczorem dostalam pierwszy okres i leje sie ze mnie masakrycznie....podpaski nie daja rady, przydalyby sie podklady poporodowe, a wywalilam te co mi zostaly.

sylwucha89, lys, Paula_071, aaaaga, magda sz, Maniuś, Weridiana, małaMyszka lubią tę wiadomość

3i499vvjdikb2il4.png
    iv09j48argrcm17t.png
  • AgaSad Autorytet

Wysłany: 27 października 2015, 18:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny jakie macie karuzele z projektorem? Mnie już wkurza chodzenie i nakręcanie tej mojej i chcę kupić z projektorem. Migotka Ty chyba polecałaś z Fisher Price?

1usawn15ju6q9qwm.png
  • Agaata Autorytet

Wysłany: 27 października 2015, 18:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Niecierpliwa, ja bardzo rzadko karmię butelką, ale jak już podaje z butelki to też zawsze się krzywi i pluje i wypycha jezykiem wtedy daje smoczek i za chwilę robię szybką podmianke smoczka na butelkę, jak się zorientuje że ssie coś innego to już ma trochę wypite i dalej idzie bez problemu.

relgj44j0jdjxxnn.png
    f2wlx1hpmkxg2b4v.png
    h4zp0tc7mm1rsrjp.png
  • lys Autorytet

Wysłany: 27 października 2015, 19:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    niecierpliwa wrote:
    Lys a jajka wykluczylas??

wcześniej jadłam, a teraz od kilku dni nie jem, jak na razie nie ma efektów

9f7jtv73juycdhvl.png
  • Katarka Autorytet

Wysłany: 27 października 2015, 19:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Laurka i jej pierwszy raz z gryzakiem :D

https://www.youtube.com/watch?v=rMrcFCdtcnk

sylwucha89, aaaaga, lys, niecierpliwa, Neyla, mamasia, jesslin87, magda sz, Maniuś, Weridiana, małaMyszka, zabka11 lubią tę wiadomość

lb17w98.png
  • lys Autorytet

Wysłany: 27 października 2015, 19:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    niecierpliwa wrote:
    Lys nie jestem w temacie, a mozesz powiedziec dlaczego nie chcesz tej metody, ktora Ci neurolog zalecil??

z dwóch powodów:

1. Metoda ta jest nieprzyjemna dla dziecka, dzieci prawie zawsze płaczą, z boku wygląda to drastycznie, trzeba mieć mocne nerwy. Ma zwolenników, ale ma też dużo przeciników. Ja obejrzałam jeden filmik w necie z rehabilitacji metodą vojty i już mnie wzięło na płacz.

2. Fizjoterapeuta pokazuje raz rodzicom jak mają ćwiczyć i to rodzice codziennie 4 razy dziennie po 10-15 minut rehabilitują dziecko. Po 2-3 tyg. fizjoterapeuta sprawdza postępy, zaleca dalsze ćwiczenia, bądź coś zmienia i znów rodzice ćwiczą z dzieckiem - i tak w kółko aż do osiągnięcia rezultatów.

9f7jtv73juycdhvl.png
  • 5ylwia Autorytet

Wysłany: 27 października 2015, 20:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Katarka wrote:
    Laurka i jej pierwszy raz z gryzakiem :D

https://www.youtube.com/watch?v=rMrcFCdtcnk
    Haha ale super :)
    Ale te nasze dzieciaczki robią postępy! Nim się obejrzymy któraś napiszę, że jej dziecko zaczyna siadać ;-)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 października 2015, 20:43

Katarka, jesslin87, małaMyszka lubią tę wiadomość

• psioszka11 Autorytet

Wysłany: 27 października 2015, 20:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lys wiem z doświadczenia że vojta jest nieprzyjemna ale daje doskonałe efekty.Jeśli nie chcesz to może spróbuj metody Bobath jest przyjemniejsza.
    Nie odzywam się bo jestem u rodziców i mimo że jest lżej to i tak mam sporo na głowie.Fadus bardzo chory A Leon ma problemy że snem.Trudno mu zasnąć i śpi niespokojnie.Poza tym zaczęliśmy jeść stałe pokarmy tzn od 3dni je kleik ryżowy.W piątek chce wprowadzić marchewkę.
    A ja mam tak wyczerpany organizm że jadę już na lekach.Stres niewyspanie kłótnie z mężem dają się we znaki. A no i Leon zaczyna mi siadać oczywiście nie pozwalam mu ale dzwiga się skubany z 10x dziennie i raz przewrócił mi się Na łóżku więc nici z zostawienie go już samego bp fiknie jak nic.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 października 2015, 20:45

lys, jesslin87, Weridiana, małaMyszka lubią tę wiadomość

bl9ci09kql96ri27.png

Nasze szczęście LEON -53cm i 3680g -21.07.2015
  • psioszka11 Autorytet

Wysłany: 27 października 2015, 20:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A i jeszcze jeden numer.Dziś złożyłam podanie Do żłobka dla Leona i uwaga jestem na 61 miejscu więc niewiadomo czy się dostanie.Rodzice mają uruchomić znajomości bo inaczej będę we wrześniu w czarnej dupie.W ogóle dyrektor żłobka mówiła że podania składają MAmy w ciąży!!!Jezu myślałam że we Wrocławiu tylko taki cyrk A tu w mniejszej miescinie U rodziców też.

jesslin87, małaMyszka lubią tę wiadomość

bl9ci09kql96ri27.png

Nasze szczęście LEON -53cm i 3680g -21.07.2015
‹‹ 2319 2320 2321 2322 2323 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

7 pytań o poród, których wiele kobiet wstydzi się zadać!

Poród zbliża się wielkimi krokami, a w Twojej głowie w dalszym ciągu kłębią się pytania, których wstydzisz się zadać? Niektóre tematy są na tyle krępujące, że ciężko je poruszyć z partnerem,  na rutynowej wizycie u lekarza, czy przy kawie z koleżankami…Nadszedł jednak czas, żeby rozwiać Twoje wątpliwości! Przeczytaj odpowiedzi na 7 najbardziej wstydliwych pytań związanych z porodem.

CZYTAJ WIĘCEJ

Kalendarz dni płodnych podczas starania o dziecko

Przeczytaj dlaczego coraz więcej lekarzy zaleca kobietom starającym się o dziecko prowadzenie aplikacji miesiączkoweji i obserwację własnego ciała. Kalendarz owulacji - czym jest, na czym to polega i dlaczego podczas starania o dziecko warto wiedzieć coś więcej o swoim cyklu niż czas jego trwania. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Zespół Policystycznych Jajników (PCOS) – dieta dla płodności

Zespół policystycznych jajników (PCOS, Policystyczne Jajniki) to jedno z najczęściej występujących zaburzeń endokrynologicznych u kobiet. Dotyczy 5-10% kobiet w wieku rozrodczym i jest najczęstszą przyczyną zaburzeń owulacji i problemów z zajściem w ciążę. Przeczytaj jakie są objawy PCOS, jak wpływa ono na starania o dziecko oraz w jaki sposób możesz pomóc sobie dietą.   

CZYTAJ WIĘCEJ