Nieudane IVF? Czas na nowy plan.

Zatrzymaj się zanim spróbujesz kolejny raz. Zyskaj ekspercką analizę dotychczasowego leczenia i konkretne zalecenia. Wróć silniejsza.
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne SIERPNIÓWCZKI 2015
Odpowiedz

SIERPNIÓWCZKI 2015

Oceń ten wątek:
  • Neyla Autorytet

Wysłany: 27 października 2015, 17:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny jak wasze dzieci zniosły szczepienie? Julke boli miejsce wklucia...ma takie napady placzu. Zrobilam jej oklad z sody na nozke. Jak tak sie zanosi to ja placze razem z nia. Dalam jej przeciwbolowo paracetamol w syropie (1ml) i chyba zaczal dzialac bo przysypia kruszynka. Moje serce peka :(

małaMyszka lubi tę wiadomość

62b3591443.png
    8p3oyx8df4ipmqn6.png
  • lys Autorytet

Wysłany: 27 października 2015, 17:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    niecierpliwa wrote:
    Agata, ja jakos nie mam takiego poczucia.
    Obawiam sie, ze skonczy sie na mm, a tego nie widze, bo nie chce jesc z butelki nawet jak jej daje na spiocha to od razu sie wybudza i wypycha butelke, a jak dluo ja przetrzymam to zje max 60ml, a wije sie i rzuca jak waz

Ja na ogół niczym nie smaruję pieczywa, a czasem majonezem.
    Co do butli-jeszcze możesz spróbować zmienić smoczek sylikonowy na lateksowy.

9f7jtv73juycdhvl.png
  • lys Autorytet

Wysłany: 27 października 2015, 17:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Neyla wrote:
    Dziewczyny jak wasze dzieci zniosły szczepienie? Julke boli miejsce wklucia...ma takie napady placzu. Zrobilam jej oklad z sody na nozke. Jak tak sie zanosi to ja placze razem z nia. Dalam jej przeciwbolowo paracetamol w syropie (1ml) i chyba zaczal dzialac bo przysypia kruszynka. Moje serce peka :(

moją kruszynkę też bolały miejsca kłucia, były zaczerwienione i lekko opuchnięte i przez to też popłakiwała, też podaliśmy paracetamol, następnego dnia było już ok

Neyla, małaMyszka lubią tę wiadomość

9f7jtv73juycdhvl.png
  • lys Autorytet

Wysłany: 27 października 2015, 17:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    moja kotka też świruje zawsze wtedy, gdy Lily śpi, a ile razy było tak że ledwo ją z trudem ululałam, i kotka po 5 minutach ją obudziła bo np. wskoczyła do łóżeczka, skakała po ścianach albo zaczęła ganiać jak szalona

9f7jtv73juycdhvl.png
  • lys Autorytet

Wysłany: 27 października 2015, 17:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Od wczoraj myślę i myślę i nie wiem co mam zrobić z rehabilitacją, neurolog zaleciła rehab. metodą Vojty, która mnie przeraża i chyba nie dam rady :( :(
    Dzisiaj już chyba z 10 razy postanowiłam, że jednak będzie metodą Bobath, po czym dopadają mnie wątpliwości.

9f7jtv73juycdhvl.png
  • Migotkaa Autorytet

Wysłany: 27 października 2015, 17:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny kp, a widziałyscie te butelki? kiedys przypadkowo sie na nie natknęłam
    https://kokocollette.wordpress.com/tag/butelka-do-karmienia-mimijumi/

lys, magda sz, małaMyszka lubią tę wiadomość

gwig1q1.png

8e44aa0d87.png
  • gianna88 Autorytet

Wysłany: 27 października 2015, 18:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lys ale jak znajdziesz dobrego fizjoterapeute to mysle ze nie ma sie czego bac. Jak ja bylam na konsultacji to babeczka ponaciskala Julka i oczywiście mega mu sie to nie podobalo ze nagle np reka sama się rusza...ale później faktycznie byl bardziej rozluzniony...

Dziewczyny czy macie jeszcze problem z oczkami ropiejacymi? Pomoglo komus masowanie tych zatkanych kanalikow?
    Kropelki pomagają u nas doraznie...tydzien stosowania, tydzien-dwa spokoju i od nowa ropka :( cale oczko ma znowu czerwone biedny :(

Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 października 2015, 18:01

atdcpx9izbdly3tt.png
  • niecierpliwa Autorytet

Wysłany: 27 października 2015, 18:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agaata wrote:
    Niecierpliwa a smoczek ssie, czy tez odrzucila?

Jeju, u mnie armagedon albo i jeszcze gorzej dzisiaj, nie wiem o co chodzi ale jak nie spi to strasznie marudzi. Nawet juz mam wątpliwości czy to brzuch czy o co chodzi... Padam na pysk, a meza nie ma do czwartku, nie wiem jak ja wytrzymam, bo dzisiaj jest porazka.

Smoczek ssie i to bez problemu

• Neyla Autorytet

Wysłany: 27 października 2015, 18:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    lys wrote:
    Od wczoraj myślę i myślę i nie wiem co mam zrobić z rehabilitacją, neurolog zaleciła rehab. metodą Vojty, która mnie przeraża i chyba nie dam rady :( :(
    Dzisiaj już chyba z 10 razy postanowiłam, że jednak będzie metodą Bobath, po czym dopadają mnie wątpliwości.

Lys 10 lat temu moja ciocia urodzola corke z napieciem miesniowym i musiala ja rehabilitowac metoda voyty. Byly to 3 lata ciezkiej pracy, poswiecen, placzu i niejednokrotnie zalaman, ale dzisiaj Natalia jest zdrowa...jedynie lekko sepleni. Dzieki wytrwalosci swoich rodzicow jest normalnym dzieckiem. Ja raz uczestniczylam w tych cwiczeniach...plakalam.
    Pomysl o Lily i podejmij decyzje najlepsza dla niej...nie dla siebie, bo sie boisz. Glowa do gory a bedzie dobrze.

lys, małaMyszka lubią tę wiadomość

62b3591443.png
    8p3oyx8df4ipmqn6.png
  • niecierpliwa Autorytet

Wysłany: 27 października 2015, 18:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    lys wrote:
    Ja na ogół niczym nie smaruję pieczywa, a czasem majonezem.
    Co do butli-jeszcze możesz spróbować zmienić smoczek sylikonowy na lateksowy.

Lys a jajka wykluczylas??

• niecierpliwa Autorytet

Wysłany: 27 października 2015, 18:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lys nie jestem w temacie, a mozesz powiedziec dlaczego nie chcesz tej metody, ktora Ci neurolog zalecil??

• zabka11 Autorytet

Wysłany: 27 października 2015, 18:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej mamuski

Ja jestem, ale nadrabiam was...
    U mnie ciezko byc na forum na biezaco, bo starsza corka ma mnostwo sprawdziankw w szkole, po3 tygodniowo plus codziennie prace pisemne z kazdego przedmiotu, zatem ciuagle siedze z nia i pomagam sie uczyc, do tego Klara i dom...

W sobote robilismy urodzinki Julii, fajna imprezka byla, napilam sie naleweczki :)
    W niedziele maz zostal z Klara, a ja pojechalam z Julcia naturniej- zdobyla SREBRO!!!:)

Poza tym w niedziele wieczorem dostalam pierwszy okres i leje sie ze mnie masakrycznie....podpaski nie daja rady, przydalyby sie podklady poporodowe, a wywalilam te co mi zostaly.

sylwucha89, lys, Paula_071, aaaaga, magda sz, Maniuś, Weridiana, małaMyszka lubią tę wiadomość

3i499vvjdikb2il4.png
    iv09j48argrcm17t.png
  • AgaSad Autorytet

Wysłany: 27 października 2015, 18:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny jakie macie karuzele z projektorem? Mnie już wkurza chodzenie i nakręcanie tej mojej i chcę kupić z projektorem. Migotka Ty chyba polecałaś z Fisher Price?

1usawn15ju6q9qwm.png
  • Agaata Autorytet

Wysłany: 27 października 2015, 18:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Niecierpliwa, ja bardzo rzadko karmię butelką, ale jak już podaje z butelki to też zawsze się krzywi i pluje i wypycha jezykiem wtedy daje smoczek i za chwilę robię szybką podmianke smoczka na butelkę, jak się zorientuje że ssie coś innego to już ma trochę wypite i dalej idzie bez problemu.

relgj44j0jdjxxnn.png
    f2wlx1hpmkxg2b4v.png
    h4zp0tc7mm1rsrjp.png
  • lys Autorytet

Wysłany: 27 października 2015, 19:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    niecierpliwa wrote:
    Lys a jajka wykluczylas??

wcześniej jadłam, a teraz od kilku dni nie jem, jak na razie nie ma efektów

9f7jtv73juycdhvl.png
  • Katarka Autorytet

Wysłany: 27 października 2015, 19:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Laurka i jej pierwszy raz z gryzakiem :D

https://www.youtube.com/watch?v=rMrcFCdtcnk

sylwucha89, aaaaga, lys, niecierpliwa, Neyla, mamasia, jesslin87, magda sz, Maniuś, Weridiana, małaMyszka, zabka11 lubią tę wiadomość

lb17w98.png
  • lys Autorytet

Wysłany: 27 października 2015, 19:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    niecierpliwa wrote:
    Lys nie jestem w temacie, a mozesz powiedziec dlaczego nie chcesz tej metody, ktora Ci neurolog zalecil??

z dwóch powodów:

1. Metoda ta jest nieprzyjemna dla dziecka, dzieci prawie zawsze płaczą, z boku wygląda to drastycznie, trzeba mieć mocne nerwy. Ma zwolenników, ale ma też dużo przeciników. Ja obejrzałam jeden filmik w necie z rehabilitacji metodą vojty i już mnie wzięło na płacz.

2. Fizjoterapeuta pokazuje raz rodzicom jak mają ćwiczyć i to rodzice codziennie 4 razy dziennie po 10-15 minut rehabilitują dziecko. Po 2-3 tyg. fizjoterapeuta sprawdza postępy, zaleca dalsze ćwiczenia, bądź coś zmienia i znów rodzice ćwiczą z dzieckiem - i tak w kółko aż do osiągnięcia rezultatów.

9f7jtv73juycdhvl.png
  • 5ylwia Autorytet

Wysłany: 27 października 2015, 20:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Katarka wrote:
    Laurka i jej pierwszy raz z gryzakiem :D

https://www.youtube.com/watch?v=rMrcFCdtcnk
    Haha ale super :)
    Ale te nasze dzieciaczki robią postępy! Nim się obejrzymy któraś napiszę, że jej dziecko zaczyna siadać ;-)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 października 2015, 20:43

Katarka, jesslin87, małaMyszka lubią tę wiadomość

• psioszka11 Autorytet

Wysłany: 27 października 2015, 20:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lys wiem z doświadczenia że vojta jest nieprzyjemna ale daje doskonałe efekty.Jeśli nie chcesz to może spróbuj metody Bobath jest przyjemniejsza.
    Nie odzywam się bo jestem u rodziców i mimo że jest lżej to i tak mam sporo na głowie.Fadus bardzo chory A Leon ma problemy że snem.Trudno mu zasnąć i śpi niespokojnie.Poza tym zaczęliśmy jeść stałe pokarmy tzn od 3dni je kleik ryżowy.W piątek chce wprowadzić marchewkę.
    A ja mam tak wyczerpany organizm że jadę już na lekach.Stres niewyspanie kłótnie z mężem dają się we znaki. A no i Leon zaczyna mi siadać oczywiście nie pozwalam mu ale dzwiga się skubany z 10x dziennie i raz przewrócił mi się Na łóżku więc nici z zostawienie go już samego bp fiknie jak nic.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 października 2015, 20:45

lys, jesslin87, Weridiana, małaMyszka lubią tę wiadomość

bl9ci09kql96ri27.png

Nasze szczęście LEON -53cm i 3680g -21.07.2015
  • psioszka11 Autorytet

Wysłany: 27 października 2015, 20:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A i jeszcze jeden numer.Dziś złożyłam podanie Do żłobka dla Leona i uwaga jestem na 61 miejscu więc niewiadomo czy się dostanie.Rodzice mają uruchomić znajomości bo inaczej będę we wrześniu w czarnej dupie.W ogóle dyrektor żłobka mówiła że podania składają MAmy w ciąży!!!Jezu myślałam że we Wrocławiu tylko taki cyrk A tu w mniejszej miescinie U rodziców też.

jesslin87, małaMyszka lubią tę wiadomość

bl9ci09kql96ri27.png

Nasze szczęście LEON -53cm i 3680g -21.07.2015
‹‹ 2319 2320 2321 2322 2323 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Sen w ciąży i po porodzie – jak regulowane podparcie ciała wpływa na kręgosłup i miednicę?

Oczekiwanie na przyjście na świat nowego członka rodziny to moment pełen emocji, który wiąże się z ogromnymi zmianami zachodzącymi w anatomii przyszłej mamy. Rosnący brzuszek stopniowo przesuwa środek ciężkości ciała, co bardzo często skutkuje uciążliwym dyskomfortem towarzyszącym kobiecie nawet podczas nocnego odpoczynku. Znalezienie wygodnej pozycji staje się prawdziwym wyzwaniem, zwłaszcza kiedy tradycyjne poduszki i akcesoria przestają przynosić upragnioną ulgę zmęczonym plecom. Prawidłowa regeneracja jest warunkiem zachowania sił witalnych, dlatego warto zrozumieć, jak powierzchnia, na której śpisz, realnie oddziałuje na twoje zmieniające się ciało.

CZYTAJ WIĘCEJ

Pozytywny test ciążowy i co dalej?

A więc stało się! Zrobiłaś test ciążowy i wynik wyszedł pozytywny. Gratulacje! To co zapewne wiesz na pewno, to fakt, że przed Tobą wiele zmian. Jakie to będą zmiany, czego się teraz spodziewać? Przeczytaj na co powinnaś być gotowa, jak się do tego przygotować i co po kolei powinnaś  zrobić gdy już wiesz, że pod Twoim sercem zagościło nowe życie.

CZYTAJ WIĘCEJ

Męska płodność – jakie składniki warto suplementować w czasie starań o dziecko?

Choć przez lata w procesie starania się o dziecko większą uwagę skupiano na zdrowiu kobiety, dziś wiemy, że męska płodność ma dokładnie takie samo znaczenie. Dobra wiadomość jest taka, że wiele wpływających na nią negatywnie czynników możemy poprawić, np. przez zmiany w stylu życia czy świadome uzupełnianie kluczowych składników odżywczych. Jakie suplementy na męską płodność mogą pomóc w staraniach o dziecko?

CZYTAJ WIĘCEJ