SIERPNIÓWCZKI 2015
-
WIADOMOŚĆ
-
Maniuś u nas to samo.. Bardzo niespokojny sen! Gdyby nie śpiworek to pewnie ciągle by się odkrywał ten mój synuś
głowa mu latała na prawo na lewo..
Kurcze sierpniówki 2016!! Chyba też będę zaglądaćRok temu jeszcze nie byłam w ciąży i siedziałam na forum staraczek, a teraz siedzę z małym ssakiem przy cycusiu
małaMyszka, Maniuś, jesslin87, Weridiana lubią tę wiadomość
-
5ylwia wrote:Myszka, a co u Was kochana? coś się nie udzielasz
jak piesek?
Przede wszystkim lys - Kochana kibicuje i trzymam kciuki, żeby rehabilitacja przyniosła poprawę.
Paula - blw pierwszy raz słyszę, ale poczytałam i brzmi ciekawie. Będziemy próbować. U nas jest o tyle dobrze, że mała od razu zrobi porządek z podłogą hehehehe a nawet ze ścianami hehehehe
Amberla - nie ma się co dziwić. Taki zabójczy mix... Ja jeszcze nie tykam czosnku bo się boję, a co dopiero chilii... Uuuuuulalalalla kobieto - odważna jesteś - podziwiam
Migotkaa - dzisiaj poluje na karuzele Fisher price'a
Wczoraj przyszło łóżeczko- niestety dwa szczebelki są złamane... No nic trzeba naprawić. Nie będę reklamować, bo za łóżeczko za 260 zł nie ma co robić afery. Ale materacyk fajny.
Mały dzisiaj poznał matę, bo wczoraj przyszła i od razu wybrałam.
Wrzucę foteczkę5ylwia, Maniuś, lys, jesslin87, Weridiana lubią tę wiadomość
-
Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 października 2015, 20:37
Maniuś, niecierpliwa, 5ylwia, aaaaga, witaminkab, Katarka, chcebycmama, apaczka, magda sz, lys, jesslin87, Neyla, Amberla, mamasia, Meggi31, Paula_071, Martucha86, Weridiana lubią tę wiadomość
-
Myszka może napisz do sprzedawcy i wyśle Ci te 2 szczebelki? W jakim miejscu się złamały? Teraz to bez znaczenia ale jak maluszek będzie wiekszy będzie łapał rączkami za te szczebelki.. U nas przy łóżeczku była lekko pęknięta płyta od szuflady.. Niby to spód szuflady, którego nawet nie widać ale zrobiłam zdjęcie, wysłałam i za 2 dni miałam nowy
Czekam na fotkęmałaMyszka, jesslin87 lubią tę wiadomość
-
Jaka fajna ta mata! My mamy dwie, ktore dostaliśmy w prezencie z czego jedna z ikei jakoś taka mało kolorowa tylko 3 zabawki nie bardzo zachęca moje dziecko do zabawy
Sebastian słodki! Też już ładnie trzyma główkęmałaMyszka, jesslin87 lubią tę wiadomość
-
Manius odnosnie staran o rodzenstwo to u nas sytuacja wyglada tak, ze jak jeszcze nie mielismy Julki chcialam miec 2 dzieci, max 2-3 lata roznicy, ale teraz po 3 miesiacach rodzicielstwa, oboje z mezem poki co na drugie dziecko sie nie zdecydujemy, o ile w ogole to za pare dobrych lat, a Julka jakos strasznym dzieckiem nie jest, w te 3 miesiace nocny placz i noszenie byl pierwsze 3 noce w domu i potem jakies 2 sie trafily jeszcze, kolki tez ustapily jak miala 1,5 miesiaca, ale dla mnie najtrudniejszy temat to karmienie i to mi chyba tak dalo popalic
małaMyszka, jesslin87 lubią tę wiadomość
-
O papryczce dowiedziałam się po fakcie... P robił dzień wcześniej sos a ze lubi ostre to dupa zbita... Nie odważna.. Myślałam że skoro już tyle czasu spokój to ze układ pokarmowy się unormowal... A pozatym trabia ze można jeść wszystko to ściema z dietą matki karmiącej to mam...
-
Maniuś wrote:Dzien doberek
Ciezka noc za namiMaly niby spal ale strasznie niespokojnie...jeczal machal rekami i nogami...czy Wasze pociechy tez tak niespokojnie spia?czy powinnam sie martwic?
Przegladalam ostatnio watki i sa juz lipcowki 2016!czyli jeszcze msc i beda nowe sierpniowki i chyba bede je czytaczeby znow poczuc to co przezywalysmy
nie moge uwierzyc jak to przelecialo!!!rok-no ale mamy juz swoje skarby przy sobie
Powiem Wam ze my mamy taki plan zeby o drugiego bobasa zaczac starac sie juz w leciejest ktoras ktora chcialaby szybciej???
Milego dzionka kochanemałaMyszka, jesslin87, Maniuś lubią tę wiadomość
Syn, roczek.
Okruszek, 20 tydzień w brzuszku. -
Dziewczyny co ja wczoraj przeżyłam
Byłyśmy na szczepieniu. Nie wiem, czy tak jest wszędzie, ale u nas to wygląda tak, że najpierw idzie się do pielęgniarek, mierzą, ważą dziecko, potem do lekarki, która dziecko bada i potem znowu do pielęgniarek już na szczepienie. No i Laurka była spokojna jak czekałyśmy na Naszą kolej, rozglądała się dookoła, wszystko było w porządku. Jak weszłyśmy do gabinetu pielęgniarek to Mała czegoś się bardzo wystraszyła między mierzeniem a ważeniem. Najpierw odruch moro, a potem taki okropny płacz
Obwiniałam siebie, że źle Ją przeniosłam z przewijaka na wagę
Wyszłyśmy stamtąd z wielkim krzykiem, nie mogłam Jej uspokoić
Jak tylko przestawała płakać to za chwilę znowu (może dlatego, że w poczekalni było strasznie głośno, bardzo przeraźliwie płakał około półroczny chłopczyk i może przez to też nie umiała się uspokoić). Weszłyśmy do lekarki, tam Laurka rozryczała się znowu
Boże dziewczyny jak ja się stresowałam
Lekarka to zauważyła i powiedziała, że muszę się uspokoić, bo dziecko to wyczuwa. Ale mi jak na złość wszystko nie wychodziło
To mi pileucha spadła, to Laurki nie umiałam ubrać, kosmos jakiś
Poszłyśmy potem znowu do pielęgniarek, Laurka się uspokoiła, patrzyła i słuchała z uwagą co pani do mnie mówi
Zastrzyk ładnie zniosła, troszkę tylko zapłakała i na krótko, ale to co było wcześniej to była masakra
Potem zasnęła i obudziła się z super humorem
Ale zastanawiałam się, czy cała ta sytuacja to była moja wina...
małaMyszka lubi tę wiadomość
-
5ylwia wrote:Jaka fajna ta mata! My mamy dwie, ktore dostaliśmy w prezencie z czego jedna z ikei jakoś taka mało kolorowa tylko 3 zabawki nie bardzo zachęca moje dziecko do zabawy
Sebastian słodki! Też już ładnie trzyma główkę
Napisze zobacze co się da zrobić. Jak nic to trudno sami naprawimy.
Sebastian przez chwilę tylko trzyma. Jeszcze nie wie jak trzymać rączki, dlatego ten środkowy palec to czysty przypadek, żeby nie było, że specjalnie heheheeheh
5ylwia, jesslin87, Maniuś, zabka11 lubią tę wiadomość
-
małaMyszka wrote:Sebastian przez chwilę tylko trzyma. Jeszcze nie wie jak trzymać rączki, dlatego ten środkowy palec to czysty przypadek, żeby nie było, że specjalnie heheheeheh
Jak pod materacem i da się naprawić to może faktycznie szkoda zachodumałaMyszka, magda sz, jesslin87, Ofka lubią tę wiadomość
-
Maniuś wrote:Dzien doberek
Ciezka noc za namiMaly niby spal ale strasznie niespokojnie...jeczal machal rekami i nogami...czy Wasze pociechy tez tak niespokojnie spia?czy powinnam sie martwic?
Przegladalam ostatnio watki i sa juz lipcowki 2016!czyli jeszcze msc i beda nowe sierpniowki i chyba bede je czytaczeby znow poczuc to co przezywalysmy
nie moge uwierzyc jak to przelecialo!!!rok-no ale mamy juz swoje skarby przy sobie
Powiem Wam ze my mamy taki plan zeby o drugiego bobasa zaczac starac sie juz w leciejest ktoras ktora chcialaby szybciej???
Milego dzionka kochaneszef póki co nie jest zbyt wymagający...
Ja od września biorę antyki. Dostałam na początek 3 opakowania po 28 tabletek.
Myślę, że jak będę w połowie ostatniej pójdę po jeszcze dwie i potem poczekam na pierwszy cykl i jak w marcu na kontroli powie mi, że jest ok, to w lipcu zaczynamy starania. Tak myślę, że lipiec będzie ok
Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 października 2015, 10:46
jesslin87, Maniuś, lys lubią tę wiadomość
-
Paula_071 wrote:Magda, nie widzę na stronie tesco tej promocji na papmersy. Widziałaś ją stacjonarnie?
http://www.promobaby.pl/promocja-25189.html
do dzis wiec pospieszcie sieWiadomość wyedytowana przez autora: 28 października 2015, 11:02
-
My chcemy drugie za 3-4 lata najpierw musimy zmienić mieszkanie na wieksze bo nie wyobrazam sobie naszej czworki na 47 m2 (duży pokoj z aneksem kuchennym i jeden mały pokoj ) max za 5 lat zeby juz bylo drugie ehhh moze córka
małaMyszka, jesslin87, Maniuś lubią tę wiadomość
-
Ja bym chciała kolejne dziecko za ok 2 lata. Po drodze musimy kupić mieszkanie a i moja praca niestety nie pozwala mi na zbyt długą przerwę...kiedyś marzyła mi się trójka bo sama mam jeszcze dwóch braci a jestem zdania, że im więcej tym weselej no ale tak jak pisałam praca, brak pomocy ze strony rodziny itp sprawia, że raczej poprzestaniemy na 2.
Maniuś, małaMyszka lubią tę wiadomość
-
Manius my tez planujemy kolejna ciaze na przyszle lato. Wydaje mi sie, ze zawitam do kliniki w czerwcu, zrobie niezbedne badania przed criotransferem. Jak wszystko bedzie ok, to na przelomie lipca/sierpnia zabierzemy nasze kolejne szczescie
jesslin87, małaMyszka, Maniuś lubią tę wiadomość
-
Ja też planowałam urodzić drugie dziecko tak żeby po macierzyńskim iść na zwolnienie.. Nawet w niedzielę rozmawiałam z mężem, że jeszcze 3 miesiące temu mieliśmy takie piękne plany, a teraz na samą myśl jesteśmy przerażeni
podobnie jak niecierpliwa nie wyobrażam sobie ogarnąć dwójkę dzieci! Ale nigdy nie mów nigdy! Nie mam powrotu do pracy.. Szukać czegoś nowego, później czekać na umowę, aby dostawać kasę na zwolnieniu to też mnie dołuje
małaMyszka lubi tę wiadomość
-
My planujemy za 2-3 lata. Mąż chce mieć 3 ale ja urodzę jeszcze max 1, za bardzo mam pokrzywdzoną pipkę
. No i druga sprawa nie chcę w ciąży dzwigać 2 latki i wiem że ciężko jest tłumaczyć dlaczego mamusia nie może nosić na rączkach.
Dziś dzwoniła do mnie kadrowa czy wysłać mi moje świadectwo pracy kurierem czy pocztą itp.. umowę mam do 30 listopada. No taki plus że mam cały urlop 26 wypłacony więc będzie kaska na święta na prezenty
Ktoś mi dziecko podmienił wczoraj w tescotak ładnie spała w nocy 21-3-7-9 a dziś od 21-1-2-4-6-7 i pobudka.. oczy mam czerwone jak jarzębina.
Psioszka co z Fado?
małaMyszka, zabka11 lubią tę wiadomość