X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne SIERPNIÓWCZKI 2015
Odpowiedz

SIERPNIÓWCZKI 2015

Oceń ten wątek:
  • AgaSad Autorytet

Wysłany: 28 października 2015, 16:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja wczoraj zjadłam serek wiejski i póki co mały nie ma żadnych złych objawów... zaczekam jeszcze jutro i będę próbować..

małaMyszka lubi tę wiadomość

1usawn15ju6q9qwm.png
  • Aga89 Autorytet

Wysłany: 28 października 2015, 16:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    apaczka wrote:
    Nie cierpię takich pediatrów :/ ... jak powiedziałam mojej przy okazji szczepienia, że moja córeczka gorzej przybiera to też usłyszałam taki tekst. Szkoda bo akurat pokarmu mam dużo a w międzyczasie u nas wyszły inne problemy :/

Ja to nie znoszę tej lekarki. Za pisaliśmy się do niej z polecenia ale ja nie potrafię z nią nadawać na tych samych falach. Strasznie mnie irytuje a do tego mam wrażenie ze każde moje pytanie jest dla niej śmieszne i mnie zbywania. Niestety zmienić nie mozemy- dzwoniłam po przychodniach i wszędzie słyszałam że mają wyczerpane limity i nie przyjmują nowych pacjentów :-(

Dziś poza tą waga Natalki pytałam ja o narządy płciowe u mojej małej. To też mnie zbyła powiedziała ze wszystko jest CHYBA dobrze ale skontrolowanych to na następnej wizycie. Chyba w miedzy czasie musi się doksztalcic.

małaMyszka, zabka11 lubią tę wiadomość

[*] 11.04.2014 [*] 28.08.2014 - Moje małe Aniołeczki
    13.08.2015 8:40 - Natalka <3 3500g 55cm <3

3jgxskjohz999gbw.png
  • mamasia Autorytet

Wysłany: 28 października 2015, 16:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Psioszka trzymam kciuki!

bzkxskf.png
  • mamasia Autorytet

Wysłany: 28 października 2015, 16:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziś w superpharm pampersy trójki maxi pack (68szt) dla posiadaczy karty life style po 34,99zl,wie tez całkiem spoko :-)

bzkxskf.png
  • 5ylwia Autorytet

Wysłany: 28 października 2015, 17:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aga89 beznadziejne podejście lekarza! Zamiast motywować to głupie komentarze.. tak sobie sprawdziłam co to sns medela i powiem szczerze, że bardzo mnie to zaciekawiło! Może dzięki temu udałoby mi się przejść tylko na kp bez dokarmiania butelką?
    Odnośnie tekstów beznadziejnych: niedziela obiad u teściów godzina 17.. Ja z dumą w głosie: dzisiaj cały dzień na piersi! Teść: biedne dziecko wygłodzone, trzeba mu dać butelkę! Idiota!

małaMyszka, magda sz, Weridiana, zabka11 lubią tę wiadomość

• Paula_071 Autorytet

Wysłany: 28 października 2015, 17:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja tez chcę rodzenstwa dla Tomka. Tylko chyba wroce do pracy na rok i wtedy postaramy sie o 2 dziecko, bo gdybym miala na tyle wypasc z rynku pracy to bedzie mi ciężko wrocic.

Super udalo nam sie spotkanie z dziwwczynami z SR. 4 godziny bylysmy na spacerze i zaliczylysmy karmienie w plenerze :-)

5ylwia, mamasia, jesslin87, AgaSad, małaMyszka, Weridiana, Maniuś, zabka11, sylwucha89 lubią tę wiadomość

13.08.2015 r.
    11.05.2019 r.
  • AgaSad Autorytet

Wysłany: 28 października 2015, 18:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Katarka nie przejmuj się tą sytuacją, dla naszych dzieci wszystko jest nowe więc nie trudno aby się wystraszyły i rozpłakały, na pewno każda z nas coś takiego przeżyła, ten nagły przeraźliwy płacz paraliżuje tymbardziej w miejscu publicznym człowiek głowy zapomina.. nasza pierwsza wizyta u lekarza też była horrorem, mały wkurzył się że jest rozbierany i to był koniec, pani dr ledwo go zbadała jak na chwilę się uspokoił, ja próbowałam zadawać pytania a mąż ubierał małego a ten tak się darł że m ma do tej pory traumę jak idzie ze mną do lekarza:)
    U nas przy szczepieniach całe szczęście wszystko jest w jednym gabinecie bo to lekarz przychodzi do zabiegowego, bada i jest przy szczepieniu więc trochę mniej przenoszenia..

małaMyszka, Weridiana, Katarka lubią tę wiadomość

1usawn15ju6q9qwm.png
  • małaMyszka Autorytet

Wysłany: 28 października 2015, 18:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    O a ja jakiejś bieguny dostałam... Jeżuuuu dobrze że mąż już wrócił, bo bym miała kanapę do wyrzucenia przez okno... Nie nadawałaby się do czyszczenia.

A tą i tak wyrzucony. Ma ponad 10 lat jest ciężką cholera i niewygodną... Chociaż to na niej poczęliśmy pierworodnego... Ale bez sentymentów się jej pozbędę. Jak to się mówi: przeru**ana jest w szerz i wzdłuż hahahaha

5ylwia, jesslin87, AgaSad, magda sz, lys, aaaaga, Martucha86, Maniuś, mamasia, zabka11, sylwucha89 lubią tę wiadomość

Alexander
    6 czerwca 2017, 3320, 55 cm, 10 pkt
    47d8cd3eb4.png
    Sebastian
    11 sierpnia 2015, 3370, 55 cm, 10 pkt
    967b64d0e6.png
  • 5ylwia Autorytet

Wysłany: 28 października 2015, 18:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hahaa myszka ja miałam lekki sentyment do swojej starej kanapy jak mieszkałam z rodzicami na której przeżyłam swój pierwszy raz ;-) później wiele następnych ;-) aż tak skrzypiała, że nadawała się tylko do spania.. a że sypialnia rodziców była pod moim pokojem została nam tylko podłoga ;-) to zmobilizowalo mojego męża wtedy jeszcze chłopaka do kupna nowej sofy :-D

małaMyszka, magda sz, Paula_071, Martucha86, Maniuś, zabka11, sylwucha89 lubią tę wiadomość

• gianna88 Autorytet

Wysłany: 28 października 2015, 18:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    W szpitalu gdzie rodzilam robili takiego SNSa za pomoca cienkiego drenu i strzykawki. Moze popatrzcie w necie jak to zrobić, zadna skomplikowana konstrukcja i niewielki koszt :)
    Korzystałam z tego na początku mojej drogi kp jak pokarmu bylo malo a Mały slabo ssal. Wierzę ze to urządzenie uratowało nasze kp :)

atdcpx9izbdly3tt.png
  • gianna88 Autorytet

Wysłany: 28 października 2015, 19:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ponownie moje pyt. Macie/mialyscie problem z ropiejacymi oczkami i zatkanymi kanalikamki u Waszych maluchów?
    Jakies rady może, pomoglo cos?

atdcpx9izbdly3tt.png
  • małaMyszka Autorytet

Wysłany: 28 października 2015, 19:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    gianna88 wrote:
    Ponownie moje pyt. Macie/mialyscie problem z ropiejacymi oczkami i zatkanymi kanalikamki u Waszych maluchów?
    Jakies rady może, pomoglo cos?
    Na samym początku przemyłam dwa razy torebką po czarnej herbacie

gianna88 lubi tę wiadomość

Alexander
    47d8cd3eb4.png
    Sebastian
    967b64d0e6.png
  • małaMyszka Autorytet

Wysłany: 28 października 2015, 19:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tzn na wacik kilka kropel zimnej oczywiście

Alexander
    47d8cd3eb4.png
    Sebastian
    967b64d0e6.png
  • gianna88 Autorytet

Wysłany: 28 października 2015, 19:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czarna herba takie i takie cuda? Wow.
    Słyszałam o rumianku ale tez jakos boje sie pchac go kolo oczu Malego... a moze jednak warto.
    U nas sol fizjologiczna i kropelki od lekarza a co chwile nawroty :(

atdcpx9izbdly3tt.png
  • magda sz Autorytet

Wysłany: 28 października 2015, 19:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Psioszka dużo zdrówka dla całej Waszej rodziny no i teraz w szczególności dla Fado. Oby wyniki były ok.

I ja muszę pojsc do tego żłobka..jeszcze nie zapisałam i to celowo bo tak jak nie dostaniemy się do publicznego to posiedzę z małą do 2 roku życia w domku. Do prywatnego nie będzie opłacało mi się zapisać bo kwoty to ok 2 tys. doliczyć do tego benzynę, karty do parkowania, ubiór do pracy, lunche itp...to się mija z celem. I jak będzie taka sytuacja to mąż nie będzie mi gadał że nie chce do pracy wracać. On może nie rozumieć że mi serce pęknie jak musiałabym zostawiać na 10 godzin moją malutką z obcymi ludzmi. Tak więc licze że się nie dostaniemy i posiedzę do sierpnia 2017 w domku z dzieckiem. Może czasem będę brała zlecenia jako grafik choć na dzisiejszy dzień nie wyobrażam sobie przy rozkładzie dnia jakąkolwiek pracę. Pózniej rok popracuję gdzieś i kolejne bobo :)
    Paula ja też się cykam że w naszej branży może być ciężko z powrotem, ale trudno się mówi :/

Sylwia schowaj sobie butlę żeby nie kusiło, w nocy odciągaj co możesz, 2-3 dni i rozkręcisz cyce i nie będziesz potrzebowała mm. Fakt że te 2-3 dni będą ciężkie, bo tylko przekładanie z cyca do cyca i płacz ale pozniej luz.
    Mi się już ustabilizowała laktacja, laktatorem odsysam 20ml w nocy przy pełnych piersiach więc doje się jak krowa i wtedy jestem w stanie dużo wydoić :) Co to w ogóle za tekst teścia :/

Weridiana, Paula_071, małaMyszka lubią tę wiadomość

oc7e509.png
    ySkMp1.png
  • Agaata Autorytet

Wysłany: 28 października 2015, 19:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Co do głupich tekstów to moja teściowa ostatnio: Hubert to jest podobny do Konrada bardzo, ale jak tak płacze i się krzywi to jednak istna Agatka... No cóż. Bez komentarza. ;-)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 października 2015, 19:22

gianna88, apaczka, lys, Weridiana, niecierpliwa, Paula_071, aaaaga, Martucha86, małaMyszka, mamasia, Maniuś, zabka11, sylwucha89 lubią tę wiadomość

relgj44j0jdjxxnn.png
    f2wlx1hpmkxg2b4v.png
    h4zp0tc7mm1rsrjp.png
  • zabka11 Autorytet

Wysłany: 28 października 2015, 19:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Migotkaa wrote:
    My po spacerku, w nagrode mama zakupila sobie kremowke z krówka i popijam kawke:)

Mamy karmiace mm, podajecie wiecej niz 150 ml? ja podaje 150, rano po calej nocy 180 i na noc tez, w dzien jest krzyk jak pije i sie skonczy
    Moja tez juz wypija po 140-150ml

3i499vvjdikb2il4.png
    iv09j48argrcm17t.png
  • Weridiana Autorytet

Wysłany: 28 października 2015, 19:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gianna a lekarz zrobil posiew? powinien ustalic co jest powodem ropiejacego oczka. jak nic nie wyjdzie to pewnie kanaliki ale radza zeby i tak poczekac

Katarka dlatego ja lubie chodzic na szczepienie osobno do pielegniarki, raz dwa i po krzyku

dziewczyny zlobek to nie tylko miejsce . tak jak pisala Magda serce peka jak widzisz te wszystkie maluszki, do tego zawsze ale to zawsze sie martwisz. do tego telefon ze ma temperature, ze wymiotowalo itd
    jak dojezdzalam rano autobusem do pracy i widzialam te malenstwa spiace,zmeczone...sorki ze wam taka wizje przedstawiam

Griszanka nie musisz odpowiadac ...czy mozna wybrac plec dziecka z embrionow?

Psioszka wspolczuje, my dwa psy musielismy uspic bo rak, uwazam ze sucha karma jest winna

małaMyszka, Katarka lubią tę wiadomość

1usasg185gkausx0.png
  • magda sz Autorytet

Wysłany: 28 października 2015, 19:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Niecierpliwa nie wylewaj, zrób dziecku kąpiel w mleku. Zawsze lepsze to niż wylać do zlewu

5ylwia, małaMyszka, zabka11 lubią tę wiadomość

oc7e509.png
    ySkMp1.png
  • 5ylwia Autorytet

Wysłany: 28 października 2015, 19:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Najbardziej boję się nocy bez mm.. W sumie tylko w nocy dostaję butlę, może udałoby mi się w dzień uzbierać tyle mleka żeby starczyło na nocne karmienie.. Tylko za bardzo nie mam kiedy odciągać w dzień bo mały zajmuje mi cały czas, że nawet jeść mi ciężko :( przed spacerem dostaję moje mleko ściągnięte z nocy.
    Magda dałaś mi do myślenia.. Może faktycznie zamiast kombinować z różnymi sprzętami trzeba się zmobilizować i pobudzić laktacje na całego! Niech ktoś mi powie, że karmienie to pikuś! :)

‹‹ 2324 2325 2326 2327 2328 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Hiperprolaktynemia: nieoczywista przypadłość mająca wpływ na płodność kobiet

Hiperprolaktynemia to stan charakteryzujący się podwyższonym poziomem prolaktyny we krwi. W niniejszym artykule przyjrzymy się hiperprolaktynemii, jej przyczynom, objawom i możliwościom leczenia.  

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak rozszerzać dietę dziecka? Poradnik krok po kroku

Kiedy zacząć rozszerzanie diety dziecka? Eksperci zalecają start około 6. miesiąca życia, kiedy niemowlę jest gotowe na odkrywanie nowych smaków, a mleko matki pozostaje kluczowym elementem jadłospisu. Jak rozpoznać gotowość malucha i które metody wprowadzania pokarmów wybrać? Dowiedz się, jak stopniowo uzupełniać dietę dziecka, unikając potencjalnych zagrożeń i wspierając zdrowy rozwój poprzez bezpieczne i zróżnicowane posiłki!

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak radzić sobie z poczuciem winy i ze wstydem?

Poczucie winy i wstydu może wpływać na to, jak postrzegasz siebie, jakie decyzje podejmujesz i jak budujesz relacje z innymi. Jeśli nie umiesz ich rozpoznać i zrozumieć, mogą Cię przytłaczać, odbierać energię i podcinać pewność siebie. Nie musisz w tym tkwić. Nauka rozróżniania tych emocji i skutecznego radzenia sobie z nimi pomoże Ci odzyskać wewnętrzny spokój i lepszy kontakt ze sobą.

CZYTAJ WIĘCEJ