X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne SIERPNIÓWCZKI 2015
Odpowiedz

SIERPNIÓWCZKI 2015

Oceń ten wątek:
  • Zetka Autorytet

Wysłany: 31 października 2015, 21:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Psioszka, ja podawałam dwa razy dziennie Wit C po 5kr. Do tego tak samo fenistil. I sterimar do noska i inhalacje z soli. Katar po około poltora, dwóch tyg minął.

Dziewczyny, jak bierzecie dzieciaki do łóżka i dajecie cyca to mam kilka pytań. Czy one jak powiedzmy leżycie godzinkę to trochę jedzą i jak wstanę to normalna porcję zjedzą?
    Nie boicie się ze przez to ze brzuszek jest non stop pełny i nie odpoczywa to nie jest dobrze?
    Podobno dziecko nie powinno spać z piersią w buzi bo może się zadlawic resztkami pokarmu.
    Ja mam te trzy wątpliwości. A ostatnio dość często on na leżące ze mną. Zawsze rano przez około 2h. A czasami jak chcecpoleżeć to i dłużej. No i ostatnio też w dzień ze 2 h bo inaczej nie śpi. I tak się właśnie zastanawiam, bo on pociumka, trochę zje, a potem jak wstanie to nie zje porządnie tylko trochę i tak co godzinę.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 31 października 2015, 22:00

małaMyszka lubi tę wiadomość

82doh371efo4yjxe.png
    82doh371ee36m5no.png
  • Zetka Autorytet

Wysłany: 31 października 2015, 22:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aga, dzięki za info, napisze do nich może się uda :)

Aga, odnośnie smoczka dziś próbowałam. Jak zabieralam to chciał łapać ale jak złapał to wypychal jezorkiem i dupa :/

82doh371efo4yjxe.png
    82doh371ee36m5no.png
  • magda sz Autorytet

Wysłany: 31 października 2015, 22:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Psioszka psikaj nawet profilaktycznie raz dziennie sola morska, dzieki temu moze unikniesz kataru. Katar u niemowlaka to tragedia, a jak bedzie mial katar to nie baw sie we fride tylko katarek plus, ladnie wyciagnie i akcja nie rozwinie sie. Moja po wit. C dostala ataku bolu brzucha, przez pol godz byl placz histeria wiec przestalam podawac.

Maja spala dzis z nami od 16 do 19. Super sobota: ogar domu, pizza, film, popoludniowa drzemka, film z popcornem i o :) ale jestem zla na siebie bo chodakowskiej ani sladu a slodyczy i pizzy itp. Od groma ajjj :/ motywacjo gdzie jestes?

zabka11, małaMyszka lubią tę wiadomość

oc7e509.png
    ySkMp1.png
  • Migotkaa Autorytet

Wysłany: 31 października 2015, 22:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magda mam to samo, były wielkie plany a tu lipaaaaa jeszcze mi dzis mąż powiedział podczas popołudniowego bzykanka żelubi mnie taka jaka jestem teraz, odnośnie wyglądu

U nas dzis Szymonek mega grzeczny, wieczorem przyszła tesciowa na paznokcie a on w bujaku 1,5 h, szok normalnie:)
    Kurde Szymko dzis ma dzień bez kupy, jest to czwarty taki dzień odkąd się urodził, nie lubie tegoooo

Aaa siedze sobie z lampka wina, w sumie to juz z druga:)

Co do filtrów to ja mam dzbanek dafi:) ale szczerze używam tylko do przygottowywania mleka małemu i do żelazka hi:)

zabka11, małaMyszka lubią tę wiadomość

gwig1q1.png

8e44aa0d87.png
  • lys Autorytet

Wysłany: 1 listopada 2015, 00:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    niecierpliwa jak ten nowy probiotyk, widzisz jakąś różnicę?

9f7jtv73juycdhvl.png
  • Weridiana Autorytet

Wysłany: 1 listopada 2015, 01:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Psioszka jak bedzie chodzil i mowil to...chwytal za różne przedmioty , goracy piekarnik , bedzie sie przewaracal na podloge z plytkami , probowal itd itp zawsze cos ;-)

Iys zycze zdrowka dla Was

Amberla jakies dwa dni temu wlaczylam skalpel2, maz z corka rozsiadl sie wygodnie na sofie i zaczeli mi udzielac "niezbednych" rad na temat cwiczen. W rezultacie tak się wkurzylam i wylaczylam cwiczenia, nie bede przy nich cwiczyc

Co do mycia samochodu to dzisiaj facet na myjni stwierdzil ze samochod jest za brudny i jak drugi raz przyjedziemy to go nie umyje lol wyobrazacie sobie taki tekst..a wszystko dlatego bo nie wybralismy drozszego programu bo samochod nie byl strasznie zabrudzony , ochlapany blotem ale niezbyt mocno. Maz sie wkurzyl poprosil o zwrot kasy i wyjechal z myjni mówiac ze już tu nie wroci.
    pierwszy raz spotkalam sie tutaj z taka obsluga...

lys, Amberla, małaMyszka lubią tę wiadomość

1usasg185gkausx0.png
  • niecierpliwa Autorytet

Wysłany: 1 listopada 2015, 02:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MalaMyszka nawet nie pomyslalam o kakao ;)

Lys poki co te kupy sa na pewno mniejsze objetosciowo i tym samym sluzu mniej, no zobaczymy w jakim kierunku to pojdzie. Roznica jest taka, ze Julka bardzo go lubi i bardzo ladnie go pije z lyzeczki, bo to proszek, ktory sie rozrabia, no i kolejna roznica to cena 30pare zlotych za miesiac, a dicoflor max na tydzien nam starczal.

Boze dziewczyny, ale sie wyspalam! O 20.30 poszlam nakarmic mala, zasnela przy cycku to mowie poleze kolo niej chwile, niech sie kimnie bo gdzie tam do 22-23 i tak z tej chwili zrobila sie ta godzina. Ja w ciuchach, nawet sie nie wykapalam, a Julka spi w najlepsze. Teraz sie karmimy i tak sie zastanawiam, gdzie i jak spi moj maz, bo nawet koldry nie wzial

Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 listopada 2015, 02:57

zabka11, lys, Paula_071, małaMyszka lubią tę wiadomość

• jesslin87 Autorytet

Wysłany: 1 listopada 2015, 04:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziecko nakarmione spi i tez pojde. A sasiad u gory robi imprezke. Chyba raczej after party bo o 23 bylo cicho a teraz slysze ze prowadza dialogi. Dobrze ze muzyki nie puszczaja. Ide spac dalej:) dobranoc :D

74diqps6a69lyc94.png
  • zabka11 Autorytet

Wysłany: 1 listopada 2015, 04:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Necierpliwa witaj w kkubie...ja polozylam sie na chgwile o 22 czejajac na wolna lazienke i zasnelam.obudzila mnie wlasnie Klara krzykiem o mleko ;)
    Nakarmie ja i ide pod prysznic.

niecierpliwa, małaMyszka lubią tę wiadomość

3i499vvjdikb2il4.png
    iv09j48argrcm17t.png
  • Amberla Autorytet

Wysłany: 1 listopada 2015, 07:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Weridiana wrote:
    Psioszka jak bedzie chodzil i mowil to...chwytal za różne przedmioty , goracy piekarnik , bedzie sie przewaracal na podloge z plytkami , probowal itd itp zawsze cos ;-)

Iys zycze zdrowka dla Was

Amberla jakies dwa dni temu wlaczylam skalpel2, maz z corka rozsiadl sie wygodnie na sofie i zaczeli mi udzielac "niezbednych" rad na temat cwiczen. W rezultacie tak się wkurzylam i wylaczylam cwiczenia, nie bede przy nich cwiczyc

Co do mycia samochodu to dzisiaj facet na myjni stwierdzil ze samochod jest za brudny i jak drugi raz przyjedziemy to go nie umyje lol wyobrazacie sobie taki tekst..a wszystko dlatego bo nie wybralismy drozszego programu bo samochod nie byl strasznie zabrudzony , ochlapany blotem ale niezbyt mocno. Maz sie wkurzyl poprosil o zwrot kasy i wyjechal z myjni mówiac ze już tu nie wroci.
    pierwszy raz spotkalam sie tutaj z taka obsluga...

Weridiana: to u mnie mąż zaczął mnie nagrywać jak ćwiczę z Paula bo powiedział ze to nie do wiary i trzeba to uwiecznić ;) małą musimy na jakiś sport zapisać, tańce Cy coś bo rozsadza ja energia ;) ja chciałam jeszcze wczoraj cwiczyc... To zrezygnowałam, bo mam takie zakwasy ze szok. A wydawało mi się ze Skalpel II to chyba jeden z najprostszych u Chodakowskiej... Ale muszę Poćwiczyć bo przytyłam po ślubie, Brzuch mi się zrobił. A mąż z rozrzewnieniem wspomina jak ćwiczyłam po pierwszej ciąży o jaki miałam ' wspaniały Tyłek' :P

aaaaga, zabka11, jesslin87, małaMyszka lubią tę wiadomość

• aaaaga Autorytet

Wysłany: 1 listopada 2015, 07:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hejka
    Co oni maja z tymi tylkami Moj mi ostatnio powiedzial ze dupcia mi zmalala ale jakas taka miekka sie zrobila myslalam ze go hukne w łeb
    Ja dzisiaj nie jeżdżę po grobach za duzo ludzi zeby z wozkiem sie telepac maz sam jedzie

zabka11, jesslin87, małaMyszka lubią tę wiadomość

f2wlj44jgrn4a0f6.png

Matko Boska Matemblewska módl się za nami !
    04.02.2014 - 7tc [*]
  • Paula_071 Autorytet

Wysłany: 1 listopada 2015, 08:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    małaMyszka wrote:
    Nie boisz się kakao?
    ja wczoraj zjadłam 2 wielkie kawalki murzynka i caly talerz bigosu na obiad. Maly spal ciagiem w nocy ponad 7h, wiec chyba mu smakowalo :-)

Jakie słoneczko piekne! A wczoraj tak pędem zaliczalismy groby bo bylo zimno i wialo :(

jesslin87, małaMyszka lubią tę wiadomość

13.08.2015 r.
    11.05.2019 r.
  • niecierpliwa Autorytet

Wysłany: 1 listopada 2015, 08:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paula_071 wrote:
    ja wczoraj zjadłam 2 wielkie kawalki murzynka i caly talerz bigosu na obiad. Maly spal ciagiem w nocy ponad 7h, wiec chyba mu smakowalo :-)

Jakie słoneczko piekne! A wczoraj tak pędem zaliczalismy groby bo bylo zimno i wialo :(

Idac tym tropem to Julce tez chyba smakowalo, bo spala od 20.30 do 6, no ale zobaczymy jaka kupa bedzie ;)

jesslin87, Paula_071, małaMyszka lubią tę wiadomość

• gianna88 Autorytet

Wysłany: 1 listopada 2015, 08:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi po ciąży stało sie tez cos zlego z tyłkiem.... maz niby twierdzi ze jest ok ale dla mnie to flak, wisi jakos i zmalal... wiec OD JUTRA dołączam sie do ćwiczących :) tylko wezme sie za cwiczenia z Mel B i brzuch z Tiffany :) Chodakowskiej skalpele nie na moja kondycje :D

Jestesmy w drodze na cmentarze, cale szczęście takie poza miastem wiec z wozeczkiem powinnismy dac rade, no i wcześnie jest :)

jesslin87, małaMyszka lubią tę wiadomość

atdcpx9izbdly3tt.png
  • gianna88 Autorytet

Wysłany: 1 listopada 2015, 08:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jejku dziewczyny jak ja Wam zazdroszcze ze tyle te Wasze dzidzie śpią, moj ostatnio najdłużej 4h w nocy spi i budzi sie taaaki glodny ze hoho... dużo bym dala za 7h snu :)

jesslin87, Paula_071, małaMyszka lubią tę wiadomość

atdcpx9izbdly3tt.png
  • niecierpliwa Autorytet

Wysłany: 1 listopada 2015, 08:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A probowalas go natankowac do pelna przed snem?? Np dac o 21 i o 23??

• gianna88 Autorytet

Wysłany: 1 listopada 2015, 09:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tak to nie robilam. Dostaje dwa cyce przed 21 i spi do 1. Na spiocha tankowac? Robisz tak? Boję sie ze sie rozbudzi i bedzie problemu z zasnieciem.

atdcpx9izbdly3tt.png
  • lys Autorytet

Wysłany: 1 listopada 2015, 09:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja tez zazdroszczę. Mała spała ze trzy razy po 5h kilka razy po 4h a tak na ogół śpi max 3h. Dziś w nocy budziła się co 2.5 h i tez za każdym razem mega głodna rzucała się na cyca.

9f7jtv73juycdhvl.png
  • aaaaga Autorytet

Wysłany: 1 listopada 2015, 10:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mlody zasnal o 20.20 wybudzil sie o 21 wiec przekrecilam go na brzuch spal niespokojnie mruczal stekal obudzil się o 2.20 zjadł i ani myslal isc spac gadal i smial sie do lampy zasnal dopiero chwile po 4 a o 5.17 sie obudzil i zwymiotowal :-( szybka akcja z oczyszczaniem i pospal na mnie do 6.20. A ja od tej 5 juz nie spie padam na twarz a maz wlasnie wychodzi i bedzie dopiero ok 16. Jak nie pozniej :-( :-[

f2wlj44jgrn4a0f6.png

Matko Boska Matemblewska módl się za nami !
    04.02.2014 - 7tc [*]
  • niecierpliwa Autorytet

Wysłany: 1 listopada 2015, 10:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    gianna88 wrote:
    Tak to nie robilam. Dostaje dwa cyce przed 21 i spi do 1. Na spiocha tankowac? Robisz tak? Boję sie ze sie rozbudzi i bedzie problemu z zasnieciem.

U nas zazwyczaj zasypia ok 22, wiec je 19-20 i 21-22 i to czasem jej starcza do 5,6 rano, a czasem daje na spiocha w nocy ok 2,3 jak mocno sie wierci i szuka cycka.

‹‹ 2343 2344 2345 2346 2347 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Inseminacja (IUI) koszt i wskazania. Jaka jest skuteczność inseminacji?

Inseminacja domaciczna jest zabiegiem mającym na celu, ułatwienie zapłodnienia, poprzez skrócenie drogi, jaką mają do pokonania plemniki do komórki jajowej. Czy warto ją wykonać, jaki jest koszt i przy jakich schorzeniach odnotowuje się najlepsze rezultaty? Przeczytaj również jakie badania należy wykonać przed inseminacją i jak się do niej przygotować. 

CZYTAJ WIĘCEJ

USG, test PAPP-A. Nieprawidłowe wyniki badań w ciąży – co dalej?

W badaniu USG lekarz wykrył jakieś nieprawidłowości? A może wyniki testu PAPP-A są niezadowalające? Co dalej? Jakie kroki podjąć? Czy w takiej sytuacji nieinwazyjny test genetyczny może okazać się pomocny? Jakich informacji może dostarczyć test NIPT?

CZYTAJ WIĘCEJ

Brak ochoty na seks... - najczęstsze przyczyny niskiego libido u kobiet

Czym jest libido i jakie czynniki mają największy wpływ na popęd seksualny? Co robić, kiedy brak ochoty na seks? Przeczytaj o najczęstszych przyczynach niskiego libido u kobiet oraz dowiedz się, jak możesz poradzić sobie z tym problemem. 

CZYTAJ WIĘCEJ