X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne SIERPNIÓWCZKI 2015
Odpowiedz

SIERPNIÓWCZKI 2015

Oceń ten wątek:
  • apaczka Autorytet

Wysłany: 1 listopada 2015, 10:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja nie wiem co jest z moim dzieckiem...ja to Wam zazdroszczę, że Wasze w ogóle jedzą...u nas jest jakaś katastrofa. Natalka pięknie przybierała przez pierwszy miesiąc a później równia pochyła. Wczoraj ją ważyliśmy i przybrała - uwaga - 35g w 5 dni a wcześniej 70g w tydzień. Jestem załamana. Najlepsze jest to, że ona possie 3 - 4 min i już jest najedzona. Szturchanie, zmiana piersi nic nie daje. Wczoraj wieczorem po takim 'jedzeniu' spała 4h. W nocy jest tak samo. Ona zawsze marudziła przy piersi itp ale chociaż jak już jadła to była aktywna a teraz poje to co łatwo wyleci i sobie ciumka. Rzadko kiedy jest głodna, przynajmniej tak to wygląda. W ogóle wszystko się nam pokiełbasiło, były już stałe pory drzemek, jakiś stały rytm a teraz wywrocone do góry nogami. U męża na rękach płacze, u mnie nie. Trudno ją odłożyć do łóżeczka bo zaraz pobudka. Chce być non stop noszona i to tylko przeze mnie. Śpi niespokojnie. Wie ktoś o co chodzi? Bo ja już się pogubiłam...fajnie się rozwija, co do tego nie mam zastrzeżeń ale czemu tak mało je i nie przybiera? Spada nam z 50 centyla na 25. Powoli godze się, że będę musiała zacząć dokarmiać tylko skoro ona nie jest głodna to czy będzie chciała jeść mm...ech powiem Wam, że załamuje mnie ta sytuacja i nie wiem co jest grane...

małaMyszka lubi tę wiadomość

9f7jpx9i1ln9kxb1.png
  • Paula_071 Autorytet

Wysłany: 1 listopada 2015, 11:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja daje mu wiecej zjesc. Normalnie daje muciumkac 15 minut, a po kapieli dostaje cyca 25 minut i wtedy dlugo spi. Tylko jak sie budzi w nocy na jedzenie to strzela 3 kupy co zajmuje mu z 20 minut po karmieniu.

13.08.2015 r.
    11.05.2019 r.
  • niecierpliwa Autorytet

Wysłany: 1 listopada 2015, 11:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Apaczka wiem co czujesz, ja dokladnie tak samo sie czuje, tyle ze u nas sprawa wyglada tak, ze je rowno co'2h z zegarkiem w'reku i ssie roznie od 10 do 30 minut i przybrala 100g w tydzien, spadla z 75 centyla na 50, niby dramatu nie ma, ale skoro je tak dlugo i czesto to o co chodzi?? Nawet wrocilo nocne jedzenie, a nie ma szans jej dluzej przetrzymac niz te 2h. Wczoraj raz udalo sie 3h, bo spala. Wczesniej bylo tak pieknie karmienie cyckiem do 16, potem 2 butelki, a teraz butelke zje od swieta, ja czuje sie wiezniem wlasnego dziecka, tak bym chciala z nia gdzies pojechac, ale to poki co nierealne, bo pewnie tylko bym sobie nerwy zszarpala, a nie odpoczela.

• lys Autorytet

Wysłany: 1 listopada 2015, 11:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Apaczka a skąd wiesz ze się najada? Może tak krótko ssie bo nie ma siły ciągnąć albo pić? Probowalas odciagac i dawać z butelki żeby zobaczyć ile w ogóle wypija?

9f7jtv73juycdhvl.png
  • apaczka Autorytet

Wysłany: 1 listopada 2015, 11:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Właśnie nie wiem czy się najada, pewnie nie bo w przeciwnym razie by dobrze przybierała. Jakiś czas temu gdy było podobnie dostała moje mleko z butelki i nie chciała pić. Dzisiaj też spróbuję to zrobić. Gdyby była głodna to chciała jeść co chwilę, oferuje pierś a ona albo zaczyna płakać i nie ma mowy o jedzeniu albo possie chwilę i zaczyna lecieć mleko i też przestaje. Kupki robi, pieluchy moczy a nie przybiera.

9f7jpx9i1ln9kxb1.png
  • Agaata Autorytet

Wysłany: 1 listopada 2015, 11:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Apaczka u nas też coś podobnego... Od środy nie przybrał ani grama, chociaż wcześniej przybierał 200 g tygodniowo... Rzuca się przy piersi, dzisiaj np. jadł 6 minut z 1 piersi i 2 minuty z drugiej i nie było szans, żeby go zmusić na więcej. Rozmroziłam swoje mleko z nadzieją, że zje, ale gdzie tam, pół godziny walczyłam aby zassał smoczek z butelki, a on wypychał językiem i się śmiał, w końcu zassał na chwilkę, poleciało mleko, więc je wypluł... Waży 5080 g i jest w 10 centylu, więc szału nie ma. Nie wiem jak miałabym go dokarmić, skoro nie chce mleka z butelki. Zresztą nawet jakbyś chciała dokarmiać, to pamiętaj, żeby to robić własnym mlekiem a nie mm. Nie wiem już naprawdę o co mu chodzi. Kupy od 3 dni robi ładne, moczy pieluszki. Cholera wie.

relgj44j0jdjxxnn.png
    f2wlx1hpmkxg2b4v.png
    h4zp0tc7mm1rsrjp.png
  • niecierpliwa Autorytet

Wysłany: 1 listopada 2015, 11:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Apaczka, a moze taki urok naszych panienek?? Bo skoro siusiaja, po jedzeniu spia, no to moze po prostu beda niejadki...?

Agata u nas z butelka podobnie, wali usmiechy i wypycha jezykiem

Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 listopada 2015, 11:47

• lys Autorytet

Wysłany: 1 listopada 2015, 12:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gdzieś tam wyczytałam, że nie ważne ile przybiera, ale czy przybiera harmonijnie, czyli np. trzyma się tego 50 centyla itd

dziewczyny spróbujcie z lateksowymi smoczkami, niby nie są już popularne bo szybko się zużywają i niektóre osoby są uczulone na lateks, ale niby bardziej przypominają pierś, silikon jest jednak sztywny i twardy i nawet mój głodomorek często nie chce butelki i widać, że nie podchodzi jej smoczek

apaczka może spróbuj odciągać pokarm, ale pierwszą fazę odlewaj a małej podawaj mleko drugiej fazy, jak ona ssie tak krótko to chyba nie dochodzi do 2 fazy? a to druga faza przecież bogata w tłuszcze?

9f7jtv73juycdhvl.png
  • niecierpliwa Autorytet

Wysłany: 1 listopada 2015, 12:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lys ja karmie caly czas z nakladkami, wiec to raczej nie smoczek jest problemem. Moja skacze miedzy 50 a 75 centylem.

• apaczka Autorytet

Wysłany: 1 listopada 2015, 12:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Niecierpliwa no ja już nie wiem sama. Moja nie ma po kim być grubaskiem. Jest podobna do taty a on szczupły i taki nie do utuczenia. Po wielkich bojach, owinięta w pieluche i w akompaniamencie szumisia zjadła. Słychać było ładne przelykanie ale oczywiście piersi nie opróżniła. Teraz odciagam i zobaczymy ile będzie.

9f7jpx9i1ln9kxb1.png
  • Agaata Autorytet

Wysłany: 1 listopada 2015, 12:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mnie się też wydaje, że to nie jest kwestia smoczka, tylko tego, że on nie chce jeść po prostu. Bawiłam się z nim z 40 minut, dawałam butelkę, wypychał językiem, nagle zasypiał, śmiał się itp. Dawałam zwykły smoczek - normalnie ciumkał. Zdecydowanie nie wiem o co mu chodzi, ale też mi się wydaje, że zjada tylko1 fazę ostatnio.

relgj44j0jdjxxnn.png
    f2wlx1hpmkxg2b4v.png
    h4zp0tc7mm1rsrjp.png
  • apaczka Autorytet

Wysłany: 1 listopada 2015, 12:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agata musimy zapoznać nasze dzieci, byłaby z nich świetna para haha z piekła rodem ;-)
    Czytałam, że podobno ten wiek, w którym są nasze dziecko sprzyja tego typu akcjom. Na różnych forach jest pelno tego typu historii. Mi tam ciul z jej histeriami, byle rosła ładnie.

Agaata, niecierpliwa, małaMyszka lubią tę wiadomość

9f7jpx9i1ln9kxb1.png
  • apaczka Autorytet

Wysłany: 1 listopada 2015, 12:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No i odciagnęłam z tej jedzonej 35 ml choć jej nie wyzerowałam a z drugiej już 90 ml w niecałe 10 min. Ciekawe czy chociaż z butelki zje...

9f7jpx9i1ln9kxb1.png
  • Agaata Autorytet

Wysłany: 1 listopada 2015, 12:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Apaczka, daj znać, czy zjadła z butelki. Ja odpuściłam, mój z butelki nie zjadł. Zasnął, więc odlożyłam go do łóżeczka i poszłam pod prysznic, więc zaczął płakać po 3 minutach. Mąż go wziął do leżaczka, wychodzę po 15 minutach z łazienki, a on się w najlepsze bawi w leżaczku, a mąż gotuje zupę... Bez komentarza- synuś sobie jaja ze mnie robi. Jak mąż w pracy, to nie daje mi kanapki zjeść, a dzisiaj się bawi sam... I jeszcze mąż mi tu mówi, że dziecko spokojne i dlaczego ja mu obiadków codziennie nie gotuję...

relgj44j0jdjxxnn.png
    f2wlx1hpmkxg2b4v.png
    h4zp0tc7mm1rsrjp.png
  • apaczka Autorytet

Wysłany: 1 listopada 2015, 13:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Z butli nie chce, wpada w szał jak jej wkładam do buzi. Jak nakapie mleka też. Czyli raczej głodna nie jest...

9f7jpx9i1ln9kxb1.png
  • niecierpliwa Autorytet

Wysłany: 1 listopada 2015, 13:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    apaczka wrote:
    Z butli nie chce, wpada w szał jak jej wkładam do buzi. Jak nakapie mleka też. Czyli raczej głodna nie jest...

A probowalas lyzeczka??

• lys Autorytet

Wysłany: 1 listopada 2015, 13:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    apaczka a Natalka bardzo ulewa? Może to jest przyczyną słabego przyrostu?

9f7jtv73juycdhvl.png
  • lys Autorytet

Wysłany: 1 listopada 2015, 13:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agaata wrote:
    Apaczka, daj znać, czy zjadła z butelki. Ja odpuściłam, mój z butelki nie zjadł. Zasnął, więc odlożyłam go do łóżeczka i poszłam pod prysznic, więc zaczął płakać po 3 minutach. Mąż go wziął do leżaczka, wychodzę po 15 minutach z łazienki, a on się w najlepsze bawi w leżaczku, a mąż gotuje zupę... Bez komentarza- synuś sobie jaja ze mnie robi. Jak mąż w pracy, to nie daje mi kanapki zjeść, a dzisiaj się bawi sam... I jeszcze mąż mi tu mówi, że dziecko spokojne i dlaczego ja mu obiadków codziennie nie gotuję...

Mi się wydaję, że nasze pociechy inaczej traktują mamę od reszty, jakby więcej od mamuni wymagają :) U nas czasami jet tak, że ja wezmę małą na ręce i ta nawet jak jadła od razu szuka cyca i zaczyna ryczeć, dam ją mojej mamie i się uspokaja.
    Tak samo, jak była malutka u mnie awantury, u męża lekki grymas i lulu. Nawet ostatnio podczas rehabilitacji zaczęła ryczeć, więc fizjo mówi żebym wzięła na ręce, przytuliła to się uspokoi, taaa jak ją wzięłam to od razu większy raban, bo przecież mama to trzeba zakomunikować baaardzo głośno "jak mi źle" ;)

apaczka, małaMyszka lubią tę wiadomość

9f7jtv73juycdhvl.png
  • apaczka Autorytet

Wysłany: 1 listopada 2015, 13:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    niecierpliwa wrote:
    A probowalas lyzeczka??
    Tego jeszcze nie próbowałam ale uwaga, jak miałam 4 miesiące mama karmila mnie łyżeczką więc czego ja oczekuję od dziecka ;-)

9f7jpx9i1ln9kxb1.png
  • apaczka Autorytet

Wysłany: 1 listopada 2015, 13:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    lys wrote:
    apaczka a Natalka bardzo ulewa? Może to jest przyczyną słabego przyrostu?
    Ona sporadycznie ulewa i raczej niewiele. Myślałam, że to kwestia problemów z brzuszkiem, te kupki ze śluzem itp. Jestem na diecie, kupki są lepsze i póki co zobaczymy jak się zachowa waga za jakiś czas.

9f7jpx9i1ln9kxb1.png
‹‹ 2344 2345 2346 2347 2348 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Nie pozwól, by decydował przypadek – świadomie zaplanuj swoje rodzicielstwo

Planowanie rodziny to proces, który wymaga nie tylko przygotowania emocjonalnego, ale również kompleksowego podejścia zdrowotnego. Współczesna medycyna oferuje narzędzia, które pozwalają przyszłym rodzicom świadomie zadbać o zdrowie swojego potomstwa. W tym kontekście niezwykle istotne jest zrozumienie roli genetyki i docenienie możliwości wczesnego wykrywania ryzyka chorób dziedzicznych. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Naturalne sposoby łagodzenia bólu porodowego

Poród nierozerwalnie łączy się z bólem. Ten fakt wiele przyszłych mam napawa lękiem. Bez względu na to, czy rodzą po raz pierwszy czy po raz kolejny, wizja skurczy powoduje pytanie: czy dam radę? Co, jeśli nie wytrzymam? Na szczęście jest wiele łagodnych, niefarmakologicznych metod, które mogą pomóc oswoić porodowe bóle.

CZYTAJ WIĘCEJ

10 mitów na temat premenopauzy, które warto wiedzieć mając 40 lat lub więcej

Premenopauza (perimenopauza) to nie tylko wciąż temat tabu, ale również etap życia kobiety, który często owiany jest mitami i nieporozumieniami. W rzeczywistości jest to naturalny okres przejściowy, który poprzedza menopauzę, a jego zrozumienie może zaoszczędzić Ci wiele stresu, lęku i znacząco wpłynąć na jakość życia i zdrowie hormonalne. Wraz z ekspertami zebraliśmy dla Ciebie 10 najpowszechniejszych mitów dotyczących premenopauzy i menopauzy, opierając się na najbardziej wiarygodnych i aktualnych danych naukowych.  

CZYTAJ WIĘCEJ