X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne SIERPNIÓWCZKI 2015
Odpowiedz

SIERPNIÓWCZKI 2015

Oceń ten wątek:
  • niecierpliwa Autorytet

Wysłany: 31 października 2015, 13:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Po wylizaniu garnka na sucho pyychaa, albo ja jestem taka wyposzczona :P

jesslin87, apaczka, mamasia, zabka11, małaMyszka lubią tę wiadomość

• Paula_071 Autorytet

Wysłany: 31 października 2015, 14:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    5ylwia wrote:
    U nas piękna pogoda.. a ja zamiast spacerować z wózeczkiem to siedzę z małą marudą w domu bo mój zajebisty mąż pojechał sobie do rodziców sprzątać samochód (już drugi raz w tym tygodniu) i przez przypadek zabrał moje klucze! Oczywiście mógłby się wrócić dać mi klucze i jechać w cholerę ale nie! Przecież nie będzie marnował cennego czasu, a ja na spacer mogę iść później.. Gnojek!!! Jakbym wiedziała, że tak będzie w życiu bym się nie zgodziła na kupno nowego samochodu! Jak nie mecze to samochody! A gdzie moje potrzeby i przyjemności? Nawet nie mam kiedy paznokci pomalować.. Uf wyżaliłam się :-D
    Mam nadzieję kochane, że Wy macie lepszy dzień :)

Czy mamy wspolnego meza?:) moj wydal milion zlotych na kosmetyki do samochodu i tez go czyści przy kazdej mozliwej okazji. A z grobow lecilismy pierunem bo przeciez mecz w tv :-)

mamasia, małaMyszka lubią tę wiadomość

13.08.2015 r.
    11.05.2019 r.
  • 0na88 Autorytet

Wysłany: 31 października 2015, 14:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    zaczelam czytac nasz watek od poczatku - ale czad :) jak narazie jestem na 8 stronie .

niecierpliwa, gianna88, Paula_071, zabka11, mamasia, małaMyszka, Maniuś lubią tę wiadomość

hchys65gxjilzsx1.png

3i49e6ydzrgzswlb.png
  • 5ylwia Autorytet

Wysłany: 31 października 2015, 14:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paula_071 wrote:
    Czy mamy wspolnego meza?:) moj wydal milion zlotych na kosmetyki do samochodu i tez go czyści przy kazdej mozliwej okazji. A z grobow lecilismy pierunem bo przeciez mecz w tv :-)
    Mój właśnie przyjechał i pokazuje mi zdjęcia samochodu jak pięknie się świeci! Zaraz idziemy na spacer auto stoi pod blokiem.. ale stwierdził, że pewnie bym nie zwróciła uwagi.. I ma rację! :)
    Ciekawe, czy nasi synowie odziedziczą zamiłowania po tatusiach ;-)

Paula_071, mamasia, małaMyszka lubią tę wiadomość

• aaaaga Autorytet

Wysłany: 31 października 2015, 15:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moj właśnie druga godzine spaceruje z mlodym a ja mam czas dla siebie oczywiscie polowa czasu byla przeznaczona na ogarniecie domu ale później wzięłam dluuugu prysznic z mini spa peeling maseczka na wlosy depilacja nabalsamowanie kazdego cm ciala ehhh jak przyjemnie :-) :-) nawet obiad zdążę zjesc Gianna moj tez smiga na mecz

Paula_071, zabka11, mamasia, małaMyszka, Maniuś lubią tę wiadomość

f2wlj44jgrn4a0f6.png

Matko Boska Matemblewska módl się za nami !
    04.02.2014 - 7tc [*]
  • AgaSad Autorytet

Wysłany: 31 października 2015, 15:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No i gdzie te 17 stopni i słońce???? zimnica aż wychodzić się nie chce, byłam z młodym tylko 40 min - jemu to pewnie było ciepło ale ja zmarzłam jak cholera i dałam sobie spokój, za karę usypiałam go w domu i już 4 raz się wybudza.. ech mam nadzieję że trochę pośpi.. zdążyłam ogarnąć chatę i odgrzewam sobie rosół.. odpoczęłabym trochę a po 16 mają być teściowie..

małaMyszka lubi tę wiadomość

1usawn15ju6q9qwm.png
  • apaczka Autorytet

Wysłany: 31 października 2015, 16:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    niecierpliwa wrote:
    Moj maz to chyba cos przeskrobal, bo pierwszy raz w zyciu piecze dla mnie ciasto bez jaj i mleka :D albo wygladam juz na mocno zdolowana czytaniem etykiet. Za godzine Wam powiem co z tego wyjdzie :P

5ylwia faktycznie gnojek :P Moj jakby taki numer zrobil to by wracal tempem rakiety odrzutowej, bo wiedzialby ze by sluchal najblizsze 5 lat :D
    No i jak to ciacho? Pochwal się a najlepiej daj przepis :-) kurcze, mojemu dziecku w odróżnieniu ode mnie chyba ta dieta NIC służy bo buźka i kupy lepsze.

niecierpliwa, małaMyszka lubią tę wiadomość

9f7jpx9i1ln9kxb1.png
  • mamasia Autorytet

Wysłany: 31 października 2015, 17:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Katarka wrote:
    Jak czytam ile te wasze dzieci przybierają to nie wiem co myśleć. Waga urodzeniowa Laury to 3740 g, na wyjście do domu 3560 g, a we wtorek (2 dni przed ukończeniem 3 miesiąca) 5520 g, czyli od wyjścia ze szpitala przybrała 1960 g. A wy piszecie, że tyle wasze dzieci przybierają w półtora miesiąca... Ale lekarka nic nie mówiła, żeby to było za mało.
    Nic się nie martw :-) mój urodzony 3830, przy wypis 3700 a teraz nie ma 6 kg jeszcze :-) jest na kp i lekarka powiedziała, że ok. W środę mały będzie miał 3 miesiące

małaMyszka, Katarka lubią tę wiadomość

bzkxskf.png
  • niecierpliwa Autorytet

Wysłany: 31 października 2015, 18:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    apaczka wrote:
    No i jak to ciacho? Pochwal się a najlepiej daj przepis :-) kurcze, mojemu dziecku w odróżnieniu ode mnie chyba ta dieta NIC służy bo buźka i kupy lepsze.

Bardzo dobre :) Wciagnelam 1/4 blachy az mi niedobrze :P
    http://allrecipes.pl/przepis/467/babciny-placek-bez-jajek--mas-a-i-mleka.aspx

apaczka, małaMyszka, Katarka lubią tę wiadomość

• Agaata Autorytet

Wysłany: 31 października 2015, 18:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Niecierpliwa zazdroszczę pysznego ciacha.
    Ja przyznam szczerze, że tak średnio trzymam się tej diety, tzn. nie jem mleka, żółtego sera, twarogu, jogurtów i wszystkich takich oczywistych rzeczy nabiałowych, ale nie czytam etykiet - z tym daję sobie spokój. Zwłaszcza, że ja naprawdę nie widzę różnicy po jakimkolwiek jedzeniu lub niejedzeniu czegoś.

Echh miałam ciężki tydzień, najpierw nie było męża od poniedziałku rano do czwartku wieczorem, wczoraj też prawie cały dzień sama, bo on w pracy, a w nocy dostał gorączki i wymiotów i cały dzień leży w łóżku ledwo żywy... Hubert jak na złość dał dzisiaj popalić za dwoje dzieci, cały czas płakał i marudził i tak naprawdę nie wiadomo o co mu chodziło. Mam wrażenie, że był zmęczony ale nie mógł na dłużej zasnąć. W końcu wygrzebałam woombie z szafy (nie używałam już od dwóch tygodni) i go zakokoniłam. Zasnął dosłownie już podczas zapinania woombie i śpi od 14.40 cały czas. Już się zaczynam zastanawiać, czy też się nie rozchoruje... no w każdym razie temperatury nie ma.

relgj44j0jdjxxnn.png
    f2wlx1hpmkxg2b4v.png
    h4zp0tc7mm1rsrjp.png
  • niecierpliwa Autorytet

Wysłany: 31 października 2015, 19:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agata 4 h snu popoludniu??? Zazdroszcze ;) Julka popoludniami to tylko takie kilkunastominutowki sobie urzadza, ale rano spala do 7, potem o 8.30 do 9.30, a potem od 11 do 15 z pobudka na jedzenie, no a od 15 to tak co 1,5h przysnie na max 15-20 minut

• Agaata Autorytet

Wysłany: 31 października 2015, 19:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Niecierpliwa, to ona pięknie śpi w dzień. U mnie zazwyczaj jest tak, że Hubert w domu śpi dwa razy - rano około 9.00 śpi przez pół godziny i po południu z godzinkę, gdzieś około 17.00. Dłuższe spanie ma na spacerze, wtedy śpi zazwyczaj około 3 godzin. dzisiaj wyjątkowo - na spacerze nie mógł zasnąć, bo zapomnieliśmy smoczka i marudził, w domu po spacerze to już płakał, więc woombie nas uratowało. Póki co śpi nadal, zaraz będę budzić na kąpiel.

relgj44j0jdjxxnn.png
    f2wlx1hpmkxg2b4v.png
    h4zp0tc7mm1rsrjp.png
  • zabka11 Autorytet

Wysłany: 31 października 2015, 19:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aaaaga wrote:
    Moj właśnie druga godzine spaceruje z mlodym a ja mam czas dla siebie oczywiscie polowa czasu byla przeznaczona na ogarniecie domu ale później wzięłam dluuugu prysznic z mini spa peeling maseczka na wlosy depilacja nabalsamowanie kazdego cm ciala ehhh jak przyjemnie :-) :-) nawet obiad zdążę zjesc Gianna moj tez smiga na mecz
    Wowwww zazdroszcze....tez tak chce!!!!!!

3i499vvjdikb2il4.png
    iv09j48argrcm17t.png
  • zabka11 Autorytet

Wysłany: 31 października 2015, 19:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny czy uzywacie dzbankow filtrujacych do wody, jesli tak to jakie polecacie?

3i499vvjdikb2il4.png
    iv09j48argrcm17t.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 31 października 2015, 20:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    zabka11 wrote:
    Dziewczyny czy uzywacie dzbankow filtrujacych do wody, jesli tak to jakie polecacie?

Cze! Wchodzę na tematy forum, to przy okazji odpowiadam, że mam dafi i jest ok. Kupuję 3 sztuki filtrów w paczce bo taniej. Często są na nie promo w Carrefour. Mam w kranie wodę średnią. Woda z dzbanka inaczej smakuje.

• małaMyszka Autorytet

Wysłany: 31 października 2015, 21:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    niecierpliwa wrote:
    Bardzo dobre :) Wciagnelam 1/4 blachy az mi niedobrze :P
    http://allrecipes.pl/przepis/467/babciny-placek-bez-jajek--mas-a-i-mleka.aspx
    Nie boisz się kakao?

Alexander
    6 czerwca 2017, 3320, 55 cm, 10 pkt
    47d8cd3eb4.png
    Sebastian
    11 sierpnia 2015, 3370, 55 cm, 10 pkt
    967b64d0e6.png
  • AgaSad Autorytet

Wysłany: 31 października 2015, 21:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    jaju jaki dziś koszmarny dzień!!! mały był strasznie rozdrażniony po południu bo nie mógł zasnąć i jak przyszli teściowie i zaczęli ciumkać i brać na ręce to juz tak się wystraszył że nie mogłam go uspokić.. zasnął mi na rękach, w tym czasie teściowie poszli a przyszła kuzynka ale ona tak cichutko i spokojnie do niego mówiła że było ok, no i tak siedział sobie w bujaczku i miał super humorek i uwaga: spadła grzechotka z sofy!! i to był koniec.. wystraszył się i ryk taki że szok, uspokajałam go do 21 aż w końcu padł ze zmęczenia! nie czuję pleców...

1usawn15ju6q9qwm.png
  • 0na88 Autorytet

Wysłany: 31 października 2015, 21:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    AgaSad u nas podobnie jest, kiedys moglo byc u nas wiele osob w mieszkaniu i nic jej nie przeszkadzalo...teraz wystarczy ze ktos obcy sie nachyli to wpada w placz- tak wlasnie jakby sie przestraszyla.

hchys65gxjilzsx1.png

3i49e6ydzrgzswlb.png
  • psioszka11 Autorytet

Wysłany: 31 października 2015, 21:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A my byliśmy dziś na pogotowiu. Leon od rana kicha A później z nosa poszła mu woda.W ogóle taki marudny że masakra.Osluchowo wszystko ok Do obserwacji.Dostaliśmy Wit C w kroplach-któraś mama podawała? I sól Do nosa ale na razie nie dałam bo nic mu Nie leci.
    Strachu się najadlam .Jezuuu jakie to straszne jak dziecko chore nie wie człowiek jak mu pomoc i co zrobić.Ja już chce żeby chodził i mówił!
    Poza tym miałam odpocząć u rodziców A przez akcję z Fado i teraz Leonkiem padam na pysk.Jutro powrót do Wrocławia i tydzień znowu sama z dzieckiem mąż do pracy.Ale znowu na weekend do rodziców.Mam nadzieję że damy radę z Leonkiem.

bl9ci09kql96ri27.png

Nasze szczęście LEON -53cm i 3680g -21.07.2015
  • psioszka11 Autorytet

Wysłany: 31 października 2015, 21:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No dokładnie dziewczyny u nas też podobnie.Nie daj Boże jakiś chaos w domu i zburzony rytm dnia to jest nadają tak jak dziś.
    A i jeszcze jedno:czy Wasze dzieci też urządzają cyrk przed wieczornym dodaniem A jak już zasna to śpią bardzo niespokojnie?mój to się rzuca struś i płacze w nocy przez co się wybudza i dziś np chyba 5x do niego wstawalam. Sąsiadka rodziców pielęgniarka mówi że to przez to że dziecko coraz więcej przeżywa widzi w dzień i ma sporo bodźców i dlatego ten sen jest taki niespokojny.Myślicie że to tak jest??

bl9ci09kql96ri27.png

Nasze szczęście LEON -53cm i 3680g -21.07.2015
‹‹ 2342 2343 2344 2345 2346 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Cykl miesiączkowy a wygląd kobiety - wpływ na skórę i włosy

Cykl miesiączkowy i przemiany hormonalne, które w nim zachodzą mają wpływ na funkcjonowanie całego organizmu. Cykl miesiączkowy a wygląd - jak hormony mogą wpływać na Twoją skórę i włosy? W których fazach cyklu Twoja cera może być w lepszej kondycji, a kiedy mogą pojawiać się problemy? Hormony a trądzik - kiedy problemy z wypryskami mogą się nasilać? 

CZYTAJ WIĘCEJ

7 zaskakujących rzeczy, o których możesz się dowiedzieć prowadząc kalendarz owulacji OvuFriend

Wydaje Ci się, że działanie kalendarza owulacji sprowadza się tylko do wyznaczania dni płodnych i terminu owulacji? Nic bardziej mylnego! Podczas prowadzenia obserwacji w kalendarzu OvuFriend możesz dowiedzieć się o rzeczach, które wspomogą Twoje starania o dziecko. Poznaj 7 zaskakujących rzeczy, o których możesz się dowiedzieć prowadząc kalendarz dni płodnych! 

CZYTAJ WIĘCEJ

6 porad jak wybrać najlepszego specjalistę od leczenia niepłodności

Wybór najlepszego lekarza specjalisty jest najwyższym priorytetem każdej kobiety, której starania przedłużają się lub dotychczasowe leczenie okazało się nieskuteczne. Szukając kompetentnych godnych zaufania lekarzy, którzy mogą pochwalić się wysoką skutecznością, należy brać pod uwagę również jakość placówki, w której przyjmują.   

CZYTAJ WIĘCEJ