SIERPNIÓWCZKI 2015
-
WIADOMOŚĆ
-
psioszka11 wrote:Mamaasia my idziemy w pt do chirurga z tym Samym problemem.Już mnie brzuch boli na sama myśl...
trzymam kciuki by u Was były lepsze wieści. A gdzie idziecie do chirurga? do szpitala?
małaMyszka lubi tę wiadomość
-
mamasia sto lat dla Piotrusia , hehe ja dzis Zosce od rana sto lat spiewam z okazji skonczenia 3 miesiecy
Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 listopada 2015, 11:00
niecierpliwa, lys, mamasia, małaMyszka, jesslin87, Martucha86 lubią tę wiadomość
-
a to mój dzisiejszy trzymiesięczniak :
Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 lutego 2016, 15:27
Laura, magda sz, gianna88, Katarka, KasiaeN., niecierpliwa, Meggi31, 5ylwia, apaczka, Pati Belgia, lys, 0na88, małaMyszka, zabka11, Maniuś, jesslin87, Martucha86, Weridiana, witaminkab lubią tę wiadomość
-
Ofka sto lat! Córeczki Wam życzę, albo i drugiego synka
nie ma tak dobrze że dziecko takie grzeczne, my tak narzekamy na te nasze diabełki ale tak naprawdę nie wyobrażamy sobie żeby mogłyby być inne
mamy teraz wymówkę czego brudno w chacie i połowa rzeczy nie zrobiona
Jakiś urok jest w tym wszystkim.
Myszka daj rodzicom szansę, dla Sebka. Może okażą się super dziadkamiOfka dobrze pisze bądz ponad to. Minęło kupę czasu może dorośli do takiej roli
Moja dziś spała 21:30 do 4:30 pozniej do 7 i o 9:50 już wstałyśmy. O 4:30 już zaczęła się faza na zabawę ale miałam tyle mleka w cycu że się zapoiła i odleciała.
Niecierpliwa przy ustabiliowanej laktacji cyce podobno są flaczki, ja ściągam laktatorem po 7 godz 50-60ml ale jak ręką doję jak krowę to potrafie 150 ml ściągnąć z jednej. Laktator nie wyznacza ile masz mleka, po odsysaniu laktatorem mam pełne piersi a córa jak ściągnie to od razu flak. Maluszek potrafi sobi wyssać. Ale jak masz wrażenie że tam naprawdę mało jest to dokarmiaj i pomału przejdz na mm bo psychicznie się wykonczysz. Ja codziennie w nocy ściągam laktatorem i się doje żeby podtrzymać poziom laktacji, Maja jak zasypia o 21 to ciumka pół godz jedną pierś wiec o 3 mam kamienie a ona o 3 i tak zje tylko z jednej więc drugą muszę odciągnąć.
Zbieram się do koleżanki z patologii ciąży i jej córeczkipowspominamy brzuchowe czasy.
niecierpliwa, małaMyszka, zabka11, jesslin87, Weridiana lubią tę wiadomość
-
Katarka można, ja mam tantumverde do ssania. Przy KP podobno można lekką kawę z rana ale jak moje dziecko i tak nie śpi to nie chcę wiedziec co się bedzie dzialo po kawie hhaha. Z owoców jem jabłka, banany, winogrona, dzemy z wisni, porzeczki. Teraz to z tych owoców całe gie jest
no a cytrusy odpadają.
http://www.kobiety.med.pl/leki/search.php
http://www.kobiety.med.pl/cnol/index.php?option=com_content&view=article&id=131&Itemid=49
tutaj macie leksykon lekow dla kobiet karmiacych co mozna a co nie.Katarka, małaMyszka, zabka11, Weridiana lubią tę wiadomość
-
Ofka wrote:Heeeeja ja dzis koncze 34 lata, jest ktos starszy ode mnie na forum?
)
Rok temu zyczylam sobie dzidziusia, zaszlam piec dni pozniej w ciaze. Rano maz zyczyl mi coreczki, snilo mu sie w nocy ze mielismy drugie dziecko. Iwek suszyl dziąsla do mnie.
Ja juz wszystko w zyciu mam, wspaniale dziecko, cudownego meza...nic wiecej nie potrzebuje.
Iwo jest nadal bezproblemowy. Ani odparzenia, ani kolki, kupy robi, nie placze, niema ciemieniuchy, potowki, nic...je, spi (now nocy krotko ale zazwyczaj w dzien ladnie) no wczoraj plakal ale wzielam go na spacer w nosidle albo zmarzl albo go cos uciskalo. Tak to luz nie placze, czasami kweka.
Niecierpliwa moja siostra tez sie meczyla bo jej mamanie chciala jesc bo miala refluks.
Aaaaa czekajcie zaraz wracam...małaMyszka lubi tę wiadomość
-
Ofka w sumie to nie wiem czego Ci zyczyc jak juz wszystko masz, w takim razie zycze Ci spokoju i wiecznej sielanki no i zdania egzaminu
Dziewczyny dzieki za wsparcie, wczoraj mialam imieniny i maz przyszedl z roza i od razu jakos tak mi sie lepiej zrobilo. Kwiatka dostalam od X lat, wiec cieszylam sie jak glupia
Co do laktacji wczoraj sciagalam po kazdym karmieniu i dzis juz lepiej, piersi pelniejsze, a i po karmieniu sciagam 30,40 ml wiec moze uda sie zrobic jakis zapas butelkowy. Co do mm sprawa nie jest tak prosta, bo nutry nie chce pic, a ja nie mam tyle silnej woli, aby ja przeglodzic 12h i liczyc, ze wtedy zje. Dzis obdzwaniam apteki i szukam tego malego pepti na probe w buteleczce. Zobaczymy.
Ona88 wiem, ze podanie mm to prorgta droga, do przejscia calkowitego, ale nie mam nic przeciwko o ile zacznie je pic
Pulpecja to nie jest tak, ze kp nie sprawia mi przyjemnosci, tylko jak pluje cycem i odstawia przy tym histerie, to mam uczucie jakbym jej trucizne dawala. Kolezanka mi powiedziala, ze ona musiala skonczyc kp, bo zyla w stresie i mleko bylo wsciekle, no bzdura totalna, ale powoli zaczelam sobie wkrecacNie ma dla mnie nic piekniejszego niz Julka wtulona i ssaca piers, a druga reka trzymajaca sie stanika, tak jak to wczoraj 5ylwia napisala, trzyma jakby chciala powiedziec mamo tylko nie odchodz. Tych chwil nie jest duzo, ale kazda staram sie celebrowac. Zobaczymy jak sie dalej sprawa potoczy, wszystko zalezy od mojej malej szefowej
Ofka gastrolog i pediatra wykluczyly refluks. Mnie tylko zastanawia dlaczego z butelki najwiecej jest w stanie wypic 60-70ml, no ale poczytalam wczoraj inne fora i czasem taki urok dzieci, najwyrazniej taki urok Julki skoro lekarze niczego w tym nie widza.
Lys jak dlugo potrwa rehabilitacja Lily?apaczka, 0na88, małaMyszka, zabka11, jesslin87, Weridiana lubią tę wiadomość
-
Dziewczyny jak odciagacie pokarm to mieszacie mleko z obu piersi czy podajecie osobno dziecku mleko z lewej i z prawej?
Może głupie pytanie ale są te fazy mleka i się zaczęłam zastanawiać.Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 listopada 2015, 12:31
małaMyszka lubi tę wiadomość
Syn, roczek.
Okruszek, 20 tydzień w brzuszku. -
Niecierpliwa mam tak samo.. Uwielbiam te chwilę przy piersi! Dzisiaj rano aż zawołałam męża żeby nam zrobił zdjęcie bo muszę mieć pamiątkę tych chwil
Tak jak pisałam rano od 6.40 do 8 leżał i ssał pierś, a o 11 na sam widok cyca dostał szału
Dałam mu mleko ściągnięte w nocy 100 ml żeby zaspokoił pierwszy głód i dojadł resztę cycka ale niestety wrzask był taki, że biegiem leciałam do kuchni dorobić 30 ml mm bo bałam się, że się zakrztusi z tego płaczu
oczywiście płakałam razem z nim.. Już nie mam siły
dlaczego tak reaguje na tego cycka!? Wszyscy mi mówią przejdź na mm po co męczysz siebie i dziecko.. ale nie mogę przeżyć, że mam mleko, a moje dziecko nie chce ssać piersi
Jak się doję laktatorem to aż mi słabo! Wczoraj miałam taki dobry humor, a dzisiaj jakaś masakra!
Dobra biorę się w garśćDam sobie czas do 14 listopada! Jak dalej będą takie szopki to przechodzę na mm!
niecierpliwa, mamasia, zabka11, małaMyszka, jesslin87 lubią tę wiadomość
-
Chcebycmama jak mam np. pokarm z dwoch dni to mieszam go tuz przed podgrzaniem zeby taka sama temp byla zwykle widac ile jakiej fazy jest bo ten tluszczyk na gorze sie odklada.
Niecierpliwa moja z butelki na raz wypije 60-70 max i to szarpac sie trzeba, krzyczy cigle gii czyli ze cyc. a ile w cycu nie wiem.
Ale mialam przeczucie zeby na noc i na rano ubierac w najgorsze lachy bo zawsze zasra i tak bylo tym razembody od razu do smieci. A juz mialam w sukieneczke ladna ubrac. Lecimy odwiedzic kolezanke i moze meza w pracy nawiedzimy po drodze
chcebycmama, niecierpliwa, Paula_071, mamasia, zabka11, małaMyszka, jesslin87 lubią tę wiadomość
-
Chcebyc mama ja lacze pokarm sciagniety w przeciagu 12h, tylko musi byc doprowadzony do tej samej temperatury, nigdy nie rozdzielalam na piersi. To tez nie jest tak, ze to mleko 1 fazy nie ma tluszczyku, bo kiedys sciagalam po 5 min przed karmieniem polaczylam i po schlodzeniu na gorze byla dosc spora warstwa tluszczu.
Magda to mnie pocieszylas, bo myslalam ze moja taki ewenement, ze jak juz pije z butelki to tak malo
5ylwia spojrz na to z tej strony Ty przynajmniej masz alternatywe w postaci mm, ktore chetnie pije
Odnosnie kup ze sluzem jestem ostrozna optymistka, widze mala poprawe, nie wiem na ile to zmiana probiotyku na ile scisla dieta, ale jest tego sluzu mniej, wiec ja obstawiam jajka, bo poprawa jest po ich odstawieniu. Do czasu kontroli, ktora jest za 3 tygodnie bede na diecie i zobczymy.małaMyszka, jesslin87 lubią tę wiadomość