X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne SIERPNIÓWCZKI 2015
Odpowiedz

SIERPNIÓWCZKI 2015

Oceń ten wątek:
  • Migotkaa Autorytet

Wysłany: 4 listopada 2015, 10:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ofka, wszystkiego co najlepsze! Spełnienia najskrytszych marzen !

małaMyszka lubi tę wiadomość

gwig1q1.png

8e44aa0d87.png
  • Meggi31 Ekspertka

Wysłany: 4 listopada 2015, 10:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ofka wszystkiego najlepszego:)

Moja malutka dała mi się dzisiaj wysapać. Spała od 20 do 5:20 i po karmieniu jeszcze do 8:) Kochany dzieciaczek:)

Paula_071, magda sz, zabka11, małaMyszka, Maniuś, jesslin87 lubią tę wiadomość

iv09gu1r9swezozr.png
  • Agaata Autorytet

Wysłany: 4 listopada 2015, 10:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ofka, ja zblizona wiekiem, bo w marcu skoncze 32 lata.
    Wszystkiego Najlepszego!

relgj44j0jdjxxnn.png
    f2wlx1hpmkxg2b4v.png
    h4zp0tc7mm1rsrjp.png
  • AgaSad Autorytet

Wysłany: 4 listopada 2015, 10:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ofka wszystkiego naj naj!!
    Ja jestem starsza:) 34 skończyłam 7 października. Ale co tam, najważniejsze że mamy swoje skarby przy sobie..
    Ja jeszcze chciałabym mieć drugie ale jestem pełna obaw czy sobie poradzę no i ten wiek.. na tą chwilę chcemy rozpocząć starania na wiosnę o ile moja ginka da nam zielone światło - wstyd przyznać ale jeszcze nie byłam na kontroli.. muszę w końcu ruszyć tyłek..

Aaaga my chrzcimny 14 listopada i ja kupiłam: białe body typu polo, na to kamizelka sweterkowa, białe sztruksy z kantem, kurteczka pikowana. Znalazłam taki komplet używany na OLX i jest bardzo ładny. W komplecie było body koszulowe ale miałam obawy czy będzie wygodne dla małego więc wolę zwykłe bawełniane.

A i jeszcze uroczyście oświadczam że osiągnęłam wagę sprzed ciąży czyli 53 kg:) marzy mi się 50-tka ale to chyba mało realne.. tylko ten brzuch flak na maksa:(

Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 listopada 2015, 10:13

Zetka, Paula_071, magda sz, mamasia, małaMyszka, jesslin87, Weridiana lubią tę wiadomość

1usawn15ju6q9qwm.png
  • 0na88 Autorytet

Wysłany: 4 listopada 2015, 10:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ofka samych wspanialosci !

malaMyszka - trzymam kciuki za wizyte ! :) maluch moze Was pojedna ( o ile sama tego oczywiscie zechcesz)

niecierpliwa - jak czujesz sie zmeczona KP to nie zadreczaj sie , pierdzielnij nim- tylko ze fakt faktem najpierw zacznie sie dokarmianie MM potem bedzie pol na pol z KP a na samym koncu samo MM ( moj przypadek) , teraz juz mi wszystko jedno jak ktos mnie pyta jak karmie - mowie ze butla i tyle. Cycka daje do zasypiania i do zabawy ;-)

niecierpliwa, małaMyszka lubią tę wiadomość

hchys65gxjilzsx1.png

3i49e6ydzrgzswlb.png
  • 5ylwia Autorytet

Wysłany: 4 listopada 2015, 10:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Myszka może warto zacząć wszystko od nowa :) Jednak cały czas rodzice chodzili Ci po głowie i zakłócali spokój.. Może teraz jak się spotkacie od czasu do czasu to będziesz spokojniejsza :) no i dziecko będzie miało dziadków..

Ofka wszystkiego najlepszego!

U nas dzisiaj nocka super! Księciunio poszedł spać o 20 i tylko jedna pobudka o 2, a później już 6.40 i do 8 leżeliśmy w łóżku przy cycusiu dziecko jadło, a mama drzemała! Żyć nie umierać :) od 9 za to dał mi popalić teraz usnął na pół godzinki ale już się kręci więc muszę interweniować ;-)

• Pulpecja Autorytet

Wysłany: 4 listopada 2015, 10:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej wszystkim:-)
    Ofka, wszystkiego najlepszego z okazji urodzin. Chyba ja jestem najstarsza tutaj :-/ w grudniu skończę 36.
    Ja karmię piersią i jem wszystko oprócz kapusty, bo po niej mam rewolucje żołądkowe, więc już dawno wykluczyłam kapustę z diety. Poza tym jem wszystko na co mam ochotę.

Moja mała ma od rana cudowny humorek, obudziła się, zjadła, przebrałam pieluchę, po 10 minutach w czystego pampersa oczywiście kupa poszla :-) pobawiła się, zdrzemnęła na macie, a teraz znów się obudziła i gadado zabawek i próbuje sięgnąć po coś. Uwielbiam jak taka jest, a jak drze koparę nie wiadomo o co to masakra.
    Jeżeli któraś z was wie, że lepiej będzie się czułą karmiąc mm, to niema co się zastanawiać. Kp powinno być przyjemnoscią, jeżeli nie jest to mija się z celem.

AgaSad, małaMyszka, zabka11, jesslin87 lubią tę wiadomość

201508091565.png
  • Zetka Autorytet

Wysłany: 4 listopada 2015, 10:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ofka wrote:
    Heeeeja ja dzis koncze 34 lata, jest ktos starszy ode mnie na forum?:))
    Rok temu zyczylam sobie dzidziusia, zaszlam piec dni pozniej w ciaze. Rano maz zyczyl mi coreczki, snilo mu sie w nocy ze mielismy drugie dziecko. Iwek suszyl dziąsla do mnie.
    Ja juz wszystko w zyciu mam, wspaniale dziecko, cudownego meza...nic wiecej nie potrzebuje.

Iwo jest nadal bezproblemowy. Ani odparzenia, ani kolki, kupy robi, nie placze, niema ciemieniuchy, potowki, nic...je, spi (now nocy krotko ale zazwyczaj w dzien ladnie) no wczoraj plakal ale wzielam go na spacer w nosidle albo zmarzl albo go cos uciskalo. Tak to luz nie placze, czasami kweka.

Niecierpliwa moja siostra tez sie meczyla bo jej mamanie chciala jesc bo miala refluks.
    Aaaaa czekajcie zaraz wracam...
    Ofka sto lat! :)
    Ja jestem starsza. Pod koniec września skończyłam 34 :) jesteśmy dziećmi stanu wojennego :)

AgaSad, małaMyszka, zabka11, jesslin87 lubią tę wiadomość

82doh371efo4yjxe.png
    82doh371ee36m5no.png
  • aaaaga Autorytet

Wysłany: 4 listopada 2015, 10:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ofka sto lat naj naj najlepszego

f2wlj44jgrn4a0f6.png

Matko Boska Matemblewska módl się za nami !
    04.02.2014 - 7tc [*]
  • Griszanka Autorytet

Wysłany: 4 listopada 2015, 10:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ofka ja zycze Ci, zeby to co daje Ci szczescie trwalo wiecznie. Zebys zyla w zdrowiu, z cudownym mezczyzna u boku, a Iwo niech daje Ci wiele radosci i niech Cie odmladza. Mentalnie masz 20 lat i to jest piekne. Sciskam

Synek Karolek <3
    relgupjywjsi69wb.png
    m6cq8p0.png
  • Laura Autorytet

Wysłany: 4 listopada 2015, 10:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ofka Wszystkiego Najlepszego!

Synuś mamusi i tatusia :)
    Dominiś 2890, 52cm <3
    89c50790be.png

• lys Autorytet

Wysłany: 4 listopada 2015, 10:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    sto lat Ofka!!!

- ja teraz mam właśnie te puzzle z wyjmowanymi elementami, bo na szybko kupowałam, ale na razie są ok

http://allegro.pl/show_item.php?item=5715316019

a teraz zamówiłam te bez elementów, jak przyjdą dam znać:

http://allegro.pl/show_item.php?item=5707180620

Te co mam i te co przyjdą mają ok 1 cm grubości, ale jest to wystarczające, nawet jak kładę swój ciężki zad na tym to mi miękko ;)

gianna88, małaMyszka lubią tę wiadomość

9f7jtv73juycdhvl.png
  • Laura Autorytet

Wysłany: 4 listopada 2015, 10:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny czy kupki waszych dzieci też są mega smierdzące??

My od zeszłej środy tylko na mm dlatego że mam silny antybiotyk na moją pierś ale ściągam pokarm co 3 godziny.
    I zauważyłam że tylko po mm Dominiś robi śmierdzące kupki.
    W niedzielę będę mogła podawać już pierś :), antybiotyk kończę w piątek późnym wieczorem.

Dominiś 2890, 52cm <3
    89c50790be.png

• Ofka Autorytet

Wysłany: 4 listopada 2015, 10:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jestem.

Dziekuje za zyczenia kochane.
    Mysza przyjmij rodzicow. Pomysl mama jednak ryzykowala zycie wydala Cie na swiat, chronila, sama widzisz jaki to wysilek. Kochana z szacunku do macierzynstwa i dla przykladu, zeby Twoj syn widziaj ze jestes ponad to wszystko co bolalo...:*:*:*
    Niecierpliwa moja siostrzenica miala od refluksu poparzony przelyk. Co poltora h musieli ja dokarmiac cala dobe a.potem pol h w pionie. Szok.mala byla ponizej wszystkich centyli. Do dzis jest drobna. Ma dwa i pol roku i ostatnio ciotka ubrala ja w kaftanik mojego Iwa. No byl przyciasny i przykrotki ale ja to nie zniechecilo i dzieciak tak chodzil pol dnia.

Mysza mialam u sioryzrobic Ci kostki w termo ale ostatnio u niej nienajlepiej corka od paru dni sie jaka, siostra lekarz juz widzi goz mozgu, ja to len sobie daje uciac ze to ze stresu. Szwagier sie wyprowadzal ostatnio, klotnie. Serce peka jak probuje cos powiedziec:((((

Zabka no kurcze ja to szalu dostaje jak takiego chlopa widze. Moj dostaje malego od razu w progu. Tez maly placze czasami. Ale jest jego ojcem krzywda mu sie nie dzieje do cholery. Ojcem sie jest jak sie z dzieckiem spedza czas. Aco to ja mam miecmonopol na osrane pieluchy bo co? Ja ryzykowalam zycie zeby spelnic jego marzenie o rodzinie i oczekuje ze dzwigniemy to raxem. No po rowno sie nie da, niestety.
    Lys Lilypieknie trzyba glowke. My mamy rehabilitacje 6go.

Aaa dzis pierwszy dzien diety chodakowskiej. Kalorii jest 2200na dzien. Duzo. Tempo chudniecia jest pol kg w tydzien. No i nie zjem torta dzis:(((
    Pasuje mi to bo listazakupow jest na tydzien ja mam przeliczone na dwie osoby wiec maz je ze mna. Ustawionyczas przygotowania poliskow mam np na 10 min. No i nie musze wymyslac co jesc. Super.

Zaczelam teznauke do egz koncowego. Czytamna necie ludzie sie ucza od czerwca po trzy h dziennie buahaha. Egzamin w marcu, mam 4 miesiace to malo wiec ruszam codziennie po troche.

magda sz, lys, mamasia, małaMyszka, zabka11, jesslin87, Weridiana lubią tę wiadomość

tb73i09k881y3sjt.png
  • Laura Autorytet

Wysłany: 4 listopada 2015, 10:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Maniuś wrote:
    Uff nadrobilam :) jestem na bierzaco :D

Witamy sie z Nowego Targu <3 dotarlismy w sobote o 1.30 w nocy i moj Skarbus przespal cala droge :) 8 godz bez jedzenia :D

Dziadkowie sa wniebowzieci <3 ciocie i wujki rowniez :P

Niestety Alexiu sie nam troszke rozchorowal-katar kaszel i marudzenie :/ bylam z nim u lekarza i mamy sie inchalowac...kupilam tez katarek-super sprawa :)

Pozdrawiamy :P
    Maniuś Dominiś też był chory w zeszłym tygodniu, miał katarek i kaszel.
    Miał również inhalacje.
    I dzięki Bogu mu przeszło po tygodniu, ale męczył się tym kaszelkiem.
    A co macie do inhalacji?

Dominiś 2890, 52cm <3
    89c50790be.png

• Migotkaa Autorytet

Wysłany: 4 listopada 2015, 10:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Laura mój czasem po zelazie zrobi taka ze az na bezdechy przebieram, takim metalem czuc

małaMyszka, zabka11 lubią tę wiadomość

gwig1q1.png

8e44aa0d87.png
  • Pati Belgia Autorytet

Wysłany: 4 listopada 2015, 10:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki za odpowiedzi. Ja tez jest wszystko oprócz czosnku i cebuli bo mała potem nie za bardzo cyca chce. Czekoladę tez jem i nic małej nie jest. A jesli chodzi o wiercenie sie przy cycu to u nas tez tak od pewnego czasu jest. Czasem żeby zjadła to muszę chodzić po salonie karmiąc jednocześnie :-)

f2wl3e5eifigbu3h.png[/url]
    l22nkrhmmhbh7btb.png
    ****gang 18+****
  • Pati Belgia Autorytet

Wysłany: 4 listopada 2015, 10:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    AgaSad wrote:
    Ofka wszystkiego naj naj!!
    Ja jestem starsza:) 34 skończyłam 7 października. Ale co tam, najważniejsze że mamy swoje skarby przy sobie..
    Ja jeszcze chciałabym mieć drugie ale jestem pełna obaw czy sobie poradzę no i ten wiek.. na tą chwilę chcemy rozpocząć starania na wiosnę o ile moja ginka da nam zielone światło - wstyd przyznać ale jeszcze nie byłam na kontroli.. muszę w końcu ruszyć tyłek..

Aaaga my chrzcimny 14 listopada i ja kupiłam: białe body typu polo, na to kamizelka sweterkowa, białe sztruksy z kantem, kurteczka pikowana. Znalazłam taki komplet używany na OLX i jest bardzo ładny. W komplecie było body koszulowe ale miałam obawy czy będzie wygodne dla małego więc wolę zwykłe bawełniane.

A i jeszcze uroczyście oświadczam że osiągnęłam wagę sprzed ciąży czyli 53 kg:) marzy mi się 50-tka ale to chyba mało realne.. tylko ten brzuch flak na maksa:(
    A my chrzciny 15 listopada, w niedziele:-)

małaMyszka, Maniuś, Weridiana lubią tę wiadomość

f2wl3e5eifigbu3h.png[/url]
    l22nkrhmmhbh7btb.png
    ****gang 18+****
  • Laura Autorytet

Wysłany: 4 listopada 2015, 10:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Migotkaa wrote:
    Laura mój czasem po zelazie zrobi taka ze az na bezdechy przebieram, takim metalem czuc
    a sa ze sluzem?

Dominiś 2890, 52cm <3
    89c50790be.png

• zabka11 Autorytet

Wysłany: 4 listopada 2015, 10:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jezzzuuuna chwile was zostawic i masakra;) mam maaaseeee stron do nadrobienia, ale to pozniej...
    Mala dosypia w bujaku, ja lece wysuszyc wlosy i po karmieniu idziemy na poczte i zakupy. Mam nadzieje ze obedzie sie bez wrzaskow w wozku.

Maz pomalu sie ogarnia, no zobaczymy...bacznie go obserwuje i coraz wiecej staram sie go angazowac przy malej. Mielismy powazna rozmowe, zobaczymy jakie beda efekty...
    Przyzwyczail sie do dobrego, ze ma czas, a mala na mojej glowie i teraz nie dziwne, ze ona przy nim sie nie potrafi uspokoic...

Bylismy wczoraj u ksiedza, chrzciny 9 stycznia.

Pati Belgia, magda sz, mamasia, małaMyszka, jesslin87, Weridiana lubią tę wiadomość

3i499vvjdikb2il4.png
    iv09j48argrcm17t.png
‹‹ 2362 2363 2364 2365 2366 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Naprotechnologia - naturalna metoda podczas starania o dziecko i nie tylko.

Naprotechnologia (Natural Procreatice Technology, w skrócie: NPT lub NaPro) to metoda naturalnego wsparcia prokreacji. Ma wiele zwolenników, jak i całkiem sporo przeciwników, zanim wypowiesz swoją opinię, przeczytaj informacje jakie dla Ciebie zebraliśmy. Przeczytaj, na czym dokładnie polega naprotechnologia, czy jest przeznaczona tylko dla kobiet, czy również wspiera mężczyzn, w jakich przypadkach okazuje się najskuteczniejsza, a w jakich raczej się nie sprawdzi. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Dieta w ciąży - 10 najważniejszych zasad dla ciężarnej

O zdrowym odżywaniu i diecie w ciąży zostało napisane i powiedziane wiele. Zbyt duża ilość informacji potrafi przytłoczyć każdego. Przestrzeganie wszystkich tych zasad wydaje się wręcz niemożliwe. Jak zatem odróżnić rzeczy ważne od tych mniej istotnych? Zapytaliśmy znaną dietetyczkę Sylwię Leszczyńską co jest naprawdę ważne w diecie kobiet w ciąży. Przeczytaj co robić, aby zapewnić zdrowie sobie i swojemu dziecku! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Czy jestem w ciąży? - ciąża urojona a widoczne objawy ciąży

Zdarzyło Ci się usłyszeć coś, co bardzo chciałaś usłyszeć lub czego usłyszeć za wszelką cenę nie chciałaś, mimo panującej wokół ciszy? Czasem nasz mózg płata nam figle. Jeśli bardzo czegoś pragniemy, jesteśmy skłonni dostrzegać przejawy tego pragnienia, mimo ich braku. Wiele kobiet starających się o dziecko, co miesiąc zasatanawia się: "Czy jestem w ciąży?", dostrzega u siebie pierwsze objawy ciąży, po czym po wykonaniu testu ciążowego widzi jedną kreskę. Ciąża urojona czy "urojenie ciążowe" - jak je rozpoznać? 

CZYTAJ WIĘCEJ