X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne SIERPNIÓWCZKI 2015
Odpowiedz

SIERPNIÓWCZKI 2015

Oceń ten wątek:
  • mamasia Autorytet

Wysłany: 4 listopada 2015, 13:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    0na88 wrote:
    mamasia sto lat dla Piotrusia , hehe ja dzis Zosce od rana sto lat spiewam z okazji skonczenia 3 miesiecy :D
    I dla Zosienki sto latek :-)

0na88, małaMyszka, jesslin87 lubią tę wiadomość

bzkxskf.png
  • Laura Autorytet

Wysłany: 4 listopada 2015, 13:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kurna dziewczyny a mi marzy się wyleczyć tą chorą pierś i być tylko na piersi.
    Jak mi tęskno że mały nie może dostać teraz piersi a on też tęskni na pewno. Jak mu wczoraj pokazałam cyca i się przybliżyłam to chciał chwycić biedny a jak już się oddaliłam to zaczął markocić.
    Muszę, muszę nastawić się psychicznie że wyleczymy cyca i będziemy karmić! nie ma innej opcji!

Paula_071, magda sz, apaczka, małaMyszka, jesslin87, Weridiana lubią tę wiadomość

Synuś mamusi i tatusia :)
    Dominiś 2890, 52cm <3
    89c50790be.png

• mamasia Autorytet

Wysłany: 4 listopada 2015, 13:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    niecierpliwa wrote:
    Ofka w sumie to nie wiem czego Ci zyczyc jak juz wszystko masz, w takim razie zycze Ci spokoju i wiecznej sielanki no i zdania egzaminu ;)

Dziewczyny dzieki za wsparcie, wczoraj mialam imieniny i maz przyszedl z roza i od razu jakos tak mi sie lepiej zrobilo. Kwiatka dostalam od X lat, wiec cieszylam sie jak glupia ;)
    Co do laktacji wczoraj sciagalam po kazdym karmieniu i dzis juz lepiej, piersi pelniejsze, a i po karmieniu sciagam 30,40 ml wiec moze uda sie zrobic jakis zapas butelkowy. Co do mm sprawa nie jest tak prosta, bo nutry nie chce pic, a ja nie mam tyle silnej woli, aby ja przeglodzic 12h i liczyc, ze wtedy zje. Dzis obdzwaniam apteki i szukam tego malego pepti na probe w buteleczce. Zobaczymy.
    Ona88 wiem, ze podanie mm to prorgta droga, do przejscia calkowitego, ale nie mam nic przeciwko o ile zacznie je pic ;)
    Pulpecja to nie jest tak, ze kp nie sprawia mi przyjemnosci, tylko jak pluje cycem i odstawia przy tym histerie, to mam uczucie jakbym jej trucizne dawala. Kolezanka mi powiedziala, ze ona musiala skonczyc kp, bo zyla w stresie i mleko bylo wsciekle, no bzdura totalna, ale powoli zaczelam sobie wkrecac ;) Nie ma dla mnie nic piekniejszego niz Julka wtulona i ssaca piers, a druga reka trzymajaca sie stanika, tak jak to wczoraj 5ylwia napisala, trzyma jakby chciala powiedziec mamo tylko nie odchodz. Tych chwil nie jest duzo, ale kazda staram sie celebrowac. Zobaczymy jak sie dalej sprawa potoczy, wszystko zalezy od mojej malej szefowej ;)
    Ofka gastrolog i pediatra wykluczyly refluks. Mnie tylko zastanawia dlaczego z butelki najwiecej jest w stanie wypic 60-70ml, no ale poczytalam wczoraj inne fora i czasem taki urok dzieci, najwyrazniej taki urok Julki skoro lekarze niczego w tym nie widza.
    Lys jak dlugo potrwa rehabilitacja Lily?
    Najlepsze życzenia imieninkowe :-)

niecierpliwa, małaMyszka, jesslin87 lubią tę wiadomość

bzkxskf.png
  • mamasia Autorytet

Wysłany: 4 listopada 2015, 13:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    magda sz wrote:
    Chcebycmama jak mam np. pokarm z dwoch dni to mieszam go tuz przed podgrzaniem zeby taka sama temp byla zwykle widac ile jakiej fazy jest bo ten tluszczyk na gorze sie odklada.

Niecierpliwa moja z butelki na raz wypije 60-70 max i to szarpac sie trzeba, krzyczy cigle gii czyli ze cyc. a ile w cycu nie wiem.

Ale mialam przeczucie zeby na noc i na rano ubierac w najgorsze lachy bo zawsze zasra i tak bylo tym razem :) body od razu do smieci. A juz mialam w sukieneczke ladna ubrac. Lecimy odwiedzic kolezanke i moze meza w pracy nawiedzimy po drodze :)
    Udanych ploteczek :-)

magda sz, małaMyszka, jesslin87 lubią tę wiadomość

bzkxskf.png
  • Paula_071 Autorytet

Wysłany: 4 listopada 2015, 13:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ofka, najlepszego! Zagryzam Twoje zdrowko waflem z mlekiem w proszku;)

Tak chodze po parku i widze juz 3 mame z wozkiem z blizniakami. A u nas same pojedyncze ciaze na forum :-)

I juz mialam jakis czas temu napisac: polecam muffke do wozka. Rewelacyjna alternatywa dla rekawiczek.

Lys, wyslalam Ci zaproszenie do przyjaciolek. Wysle Ci pozniej numer do nasazystki.

magda sz, lys, małaMyszka, jesslin87 lubią tę wiadomość

13.08.2015 r.
    11.05.2019 r.
  • Laura Autorytet

Wysłany: 4 listopada 2015, 13:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paula a co to za wafelek z mlekiem w proszku?

małaMyszka lubi tę wiadomość

Synuś mamusi i tatusia :)
    Dominiś 2890, 52cm <3
    89c50790be.png

• lys Autorytet

Wysłany: 4 listopada 2015, 13:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ofka a czemu Iwo będzie rehabilitowany?

niecierpliwa my rehabilitujemy się 4 razy w tygodniu, już widać postępy ale jeszcze troszkę pracy przed nami, ile konkretnie - nie wiem. 16.11 mamy wizytę u neurologa to zobaczymy co powie. Problem jest taki, że mój maruder jest nastawiony na NIE :) i zaczyna ryczeć po 10-15 min ćwiczeń i tak ryczy do końca (40 minut trwają ćwiczenia), często kończymy wcześniej bo mała płacze tak bardzo, że mija się to z celem. Dziś też skończyliśmy wcześniej i już pół godziny minęło a Lily dalej się nie uspokoiła, śpi w moich ramionach i ciężko wzdycha.

I jak znalazłaś pepti w płynie w jakiejś aptece? Ewentualnie możesz zamówić w necie:

http://aptekadziecka.pl/product-pol-9372-Bebilon-Pepti-1-mleko-modyfikowane-w-plynie-RTF-90-ml.html

9f7jtv73juycdhvl.png
  • lys Autorytet

Wysłany: 4 listopada 2015, 13:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dzięki Paula

9f7jtv73juycdhvl.png
  • niecierpliwa Autorytet

Wysłany: 4 listopada 2015, 13:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzieki Mamasia.

Jedna jedyna apteka dala mi nadzieje, bo hurtownia ma miec dzis dostawe. Na necie sie nie oplaca, bo z przesylka to wyjdzie cena 1/3 puszki, wiec jak nie uda sie w tej aptece to kupie puszke. Dzis na szczesie od rana dosc ladnie je z piersi, a nawet prawie 2h sama w lozeczku sie bawila, byla juz tak padnieta, ze zasnela od razu przy cycu, possala na spiocha 30minut i oczy jak 5 zl, a zawsze okolo tej godziny miala 2,3h drzemke, no nic kawy w fotelu dziS nie bedzie ;)

Laura trzymam kciuki abys jak najszybciej wyleczyla piers!

lys, Laura, mamasia, małaMyszka, jesslin87 lubią tę wiadomość

• 5ylwia Autorytet

Wysłany: 4 listopada 2015, 14:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Masz rację Niecierpliwa zawsze to jakieś pocieszenie :) ale właśnie je cycusia i szczypie mnie w fałdkę na brzuchu :) żaden masażysta nie zapewni mi takiej przyjemności ;-)

niecierpliwa, Paula_071, małaMyszka, zabka11, jesslin87 lubią tę wiadomość

• lys Autorytet

Wysłany: 4 listopada 2015, 14:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dziewczyny jak to jest z recepta na te preparaty mlekozastępcze typu nutramigen - trzeba latać co chwilę do pediatry po nową receptę?
    Ja kupiłam właśnie drugą puszkę Nutramigenu, a nawet tydzień nie minął, bez recepty cena kosmiczna.

9f7jtv73juycdhvl.png
  • mamasia Autorytet

Wysłany: 4 listopada 2015, 14:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    5ylwia wrote:
    Masz rację Niecierpliwa zawsze to jakieś pocieszenie :) ale właśnie je cycusia i szczypie mnie w fałdkę na brzuchu :) żaden masażysta nie zapewni mi takiej przyjemności ;-)
    Hehe, mój synek też mnie tak masuje po fałdce :P

małaMyszka, jesslin87, Weridiana lubią tę wiadomość

bzkxskf.png
  • małaMyszka Autorytet

Wysłany: 4 listopada 2015, 14:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ofka Kochanie!!! Te kostki to przecież nie są tak ważne. Młoda pewnie ze stresu ma problem. Jeny!!! Żeby wszystko było ok. Daj znać jak coś będziesz wiedziała. Mam nadzieję że to tylko przejściowe i szybko minie.

Alexander
    6 czerwca 2017, 3320, 55 cm, 10 pkt
    47d8cd3eb4.png
    Sebastian
    11 sierpnia 2015, 3370, 55 cm, 10 pkt
    967b64d0e6.png
  • Pulpecja Autorytet

Wysłany: 4 listopada 2015, 14:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Niecierpliwa, bardziej chodzi mi o to, że w stresie to kp jest utrudnione i mleko nie wytwarza się tak jak powinno właśnie przez stres. Patrzę choćby na przykład mojej siostry, która miała ogromne problemy z kp ale się uparła i karmila. Z tym, że te miesiące karmienia nie były pełne radości z macierzyństwa tylko pełne stresu frustracji ściągania mleka i zamartwiania się. Z perspektywy czasu stwierdziła, że teraz już by nie była taka głupia tylko od razu przeszła na mm. Ale wtedy powiedzieć sobie nie dała żeby dać butelkę. KP jest piękne i ja np bardzo bym przeżywała jakbym nie mogła karmić, ale w sumie chodzi o to, żeby tylko mama była spokojna i szczęśliwa :-)

niecierpliwa, Paula_071, małaMyszka, jesslin87 lubią tę wiadomość

201508091565.png
  • małaMyszka Autorytet

Wysłany: 4 listopada 2015, 14:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rodzice pojechali. Dzięki dziewczyny za słowa otuchy.

Tata nakarmiłam małego. Ani razu nie zapłakał. Obserwował go i cieszył jak nigdy. Dziadek nosił i trzymał. Chciał go odłożyć do leżaczka, a ja mówię: dziadek po jedzonku trzeba mnie ponosić heheheeheh no i nosił po mieszkaniu i opowiadał co widzi. Bąki szły same eheheheheh
    Widok dziadka z moim synem bezcenny... Matka to matka przywiozła mi 4 l mleka (a chciałam tylko do kawy hahahahahaahha), 4 litry soku, paletkę serka stopionego, ze 2 kg sera, koncentrat pomidorowy, dżem, olej,normalnie zapasy na całą zimę. Nie wspominając, że moja lodówka święci pustkami.

Babcia zrobiła małemu na drutach śliczny biało zielony sweterek i buciki.

Sebastian dostał nawet pieniążka na małe co nie co... A w zasadzie pięć pieniążków...

Mówiłam, że mąż mi kupuje auto, to od razu powiedzieli, że ich mechanik ma dobre auta w dobrej cenie i zalatwią mi jakiś (ostatnio miał Smarta za ... 300 zł!!!!!! ) normalnie aż się ryj cieszy.

5ylwia, niecierpliwa, Pulpecja, lys, mamasia, Laura, zabka11, gianna88, magda sz, jesslin87, Maniuś, Weridiana lubią tę wiadomość

Alexander
    47d8cd3eb4.png
    Sebastian
    967b64d0e6.png
  • 5ylwia Autorytet

Wysłany: 4 listopada 2015, 15:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Myszka super! Może z siostrami też się pojednasz? :)

• psioszka11 Autorytet

Wysłany: 4 listopada 2015, 15:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Byłam u lekarza.Pierwszy raz sama bo tak to zawsze z mama albo z mężem ale daliśmy radę.Leon zdrowy więc mam podawać tylko tą Wit C i wodę do nosa i nawilzyc powietrze w pokoju. Na nutramigenie mną być jeszcze miesiąc i później zrobić tygodniową prowokację i zobaczymy jak pójdzie.Kleik ryżowy wycina z mlekiem marchewkę różnie ma dzień że zje 5łyżek albo jak dziś po 3pluje.Kazała jeszcze 2tygodnie dawać warzywa ziemniaki i dynię i później owoce zacząć od jabłka.
    Waży 6700 i nie kazała już go karmić w nocy Na spiocha.
    Do chirurga idziemy w pt na Sienkiewicza dr Krzysztofik czy jakoś tak nie pamiętam.Mam nadzieję że to nic poważnego.
    Dostałam też całą kartę małego bo się przeprowadzamy i żeby następny pediatra wiedział o co kazań.
    Ofka najlepszego dziewczyno!!!

lys, 5ylwia, małaMyszka, jesslin87, Weridiana lubią tę wiadomość

bl9ci09kql96ri27.png

Nasze szczęście LEON -53cm i 3680g -21.07.2015
  • Paula_071 Autorytet

Wysłany: 4 listopada 2015, 15:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Psioszka a co z ugryzieniem?

Myszka - gratuluje pojednania sie :-)

Laura - Ofka kiedys pisala, ze zajada sie waflami z mlekiem w proszku. Narobila mi smaka, bo dla mnie to wspomnienie dziecinstwa. W necie jest sporo przepisow, z telefonu nie mam jak wrzucic :-)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 listopada 2015, 15:28

małaMyszka, Laura, jesslin87 lubią tę wiadomość

13.08.2015 r.
    11.05.2019 r.
  • małaMyszka Autorytet

Wysłany: 4 listopada 2015, 15:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    5ylwia wrote:
    Myszka super! Może z siostrami też się pojednasz? :)
    W to nie wierzę... Od lat starałam się utrzymać kontakt ale one nie chcą... To nie. Ja tam nie mam parcia... Ale na tacie mi najbardziej zależało

Alexander
    47d8cd3eb4.png
    Sebastian
    967b64d0e6.png
  • psioszka11 Autorytet

Wysłany: 4 listopada 2015, 15:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ugryzienie ok goi się.Mąż ma się przejść do tych ludzi bo mieszkają parę bloków dalej.

małaMyszka, magda sz, jesslin87 lubią tę wiadomość

bl9ci09kql96ri27.png

Nasze szczęście LEON -53cm i 3680g -21.07.2015
‹‹ 2364 2365 2366 2367 2368 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

4 składniki diety wspierające owulację!

Problemy z owulacją są bardzo częstą przyczyną trudności z zajściem w ciążę. Dowiedz się, jak za pomocą diety możesz wesprzeć jajeczkowanie! Poznaj, które składniki diety mogą pozytywnie wpływać na owulację, a które mogą przyczyniać się do niepłodności owulacyjnej. Poznaj propozycje propłodnościowych posiłków od Ani i Zosi z Akademii Płodności! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Ciąża po 40 - jak zwiększyć szanse na zajście w ciążę

Czy starania o ciążę po 40 roku życia różnią się? Na co zwrócić uwagę i jak zwiększyć swoje szanse? Przeczytaj 5 sprawdzonych sposobów na zwiększenie szans na zajście w ciążę po 40 roku życia. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Objawy ciąży i testy ciążowe – co powinnaś wiedzieć?

Czy to nietypowe zachcianki, czy zmiany nastroju zwiastują nowy etap w Twoim życiu? Poznaj kluczowe objawy ciąży oraz najpopularniejsze testy ciążowe, które rozwieją Twoje wątpliwości i pozwolą odkryć, czy naprawdę zostaniesz mamą. Podajemy ważne informacje! Sprawdź!

CZYTAJ WIĘCEJ