X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne SIERPNIÓWCZKI 2015
Odpowiedz

SIERPNIÓWCZKI 2015

Oceń ten wątek:
  • Katarka Autorytet

Wysłany: 4 listopada 2015, 08:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ale tu dzisiaj cisza..
    Dziewczyny co możemy brać na przeziębienie przy kp? Gardło boli, z nosa cieknie, ogólnie masakra :/

małaMyszka lubi tę wiadomość

lb17w98.png
  • Pati Belgia Autorytet

Wysłany: 4 listopada 2015, 08:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej laski :-)

My dzis nocka kiepska. Mała od 4 prawie nie spała... Zasypiam...

Miłego dnia :-)

f2wl3e5eifigbu3h.png[/url]
    l22nkrhmmhbh7btb.png
    ****gang 18+****
  • Pati Belgia Autorytet

Wysłany: 4 listopada 2015, 08:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Katarka wrote:
    Ale tu dzisiaj cisza..
    Dziewczyny co możemy brać na przeziębienie przy kp? Gardło boli, z nosa cieknie, ogólnie masakra :/
    Kochana ja piłam herbatę z miodem i mleko z miodem. Zaznaczę, ze małej nic nie było po miodzie.

Katarka, małaMyszka, Weridiana lubią tę wiadomość

l22nkrhmmhbh7btb.png
    ****gang 18+****
  • Agaata Autorytet

Wysłany: 4 listopada 2015, 08:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Katarka, na pewno możesz paracetamol, do gardła Tantum Verde, rutinoscorbin.

U mnie fajnie, bo Hubert zaczął wydłużać nocne spanie bez karmienia, dzisiaj spał od 20.30 do 3.30, obudził się, zjadł, zmieniłam pieluchę i spał do 7.00 rano, nawet udało mi się w miarę wyspać. Cieszy mnie to, bo przy dwóch pobudkach na karmienie to chodzę zmęczona.

Paula_071, Katarka, małaMyszka, Weridiana lubią tę wiadomość

relgj44j0jdjxxnn.png
    f2wlx1hpmkxg2b4v.png
    h4zp0tc7mm1rsrjp.png
  • Pati Belgia Autorytet

Wysłany: 4 listopada 2015, 08:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A tak wogole mam pytanie do dziewczyn, ktore karmią piersia. Wszystko juz jecie?

l22nkrhmmhbh7btb.png
    ****gang 18+****
  • chcebycmama Autorytet

Wysłany: 4 listopada 2015, 08:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja jem wszystko. Dziś był wazony 5,760 g a waga urodzeniowa 3,560 g

Edit: No oprócz wzdymajacych warzyw i kawa Anatol z mlekiem.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 listopada 2015, 09:07

Paula_071, Pati Belgia, mamasia, małaMyszka lubią tę wiadomość

Syn, roczek.
    Okruszek, 20 tydzień w brzuszku. :-)
  • Paula_071 Autorytet

Wysłany: 4 listopada 2015, 09:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja tez juz jem wszystko - w weekend bigos, murzynek, a wczoraj nalesniki ze szpinakiem i czosnkiem. Nie pije kawy, bo nigdy nie pilam i nie jem surowego miesa i ryb.

Pati Belgia, małaMyszka lubią tę wiadomość

13.08.2015 r.
    11.05.2019 r.
  • Kkarolinaaaa Autorytet

Wysłany: 4 listopada 2015, 09:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pati Belgia wrote:
    A tak wogole mam pytanie do dziewczyn, ktore karmią piersia. Wszystko juz jecie?

Jem wszystko oprócz kapusty (bigosu,kapusniaczku,surówek z kapusty-wyjątkiem jest pekinnska-ją jem czesto) a tak to i smazone,pieczone,przyprawiane mocno,tłusciejsze typu karkówka,żeberka też jem,pizze,słodycze..przyprawiam czosnkiem (i bagietki czosnkowe te z lidla tez jem ;p) surówke z pora..
    Nic jej nie bylo nigdy :)
    Co raz troche coli łykne.
    Nie pije tylko kawy zwykłej, tylko inke :)

Boze kochany mam jęczmień w oku i tak mi spuchło jakbym dostala w gałe :O

Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 listopada 2015, 09:04

3i49bd3mn3g76zlc.png
  • aaaaga Autorytet

Wysłany: 4 listopada 2015, 09:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Druga noc z rzedu bez pobudki i karmienia kwekal o 5 z minutami wzielam na klate i spal do 6.20 wczoraj przespal jedno popoludniowe karmienie z 7 karmien zrobilo sie 5 kurde z jednej strony fajnie ale boję sie o laktacje bo do tej pory 5 razy byl cyc dwa razy butla z moim a ja sie odciagalam dwa razy
    Chrzcimy 6 grudnia dzisiaj po pracy T jedzie knajpke zalatwiac skromnie bedzie 11 osób wiec fajnie sami najbliżsi

małaMyszka, Weridiana lubią tę wiadomość

f2wlj44jgrn4a0f6.png

Matko Boska Matemblewska módl się za nami !
    04.02.2014 - 7tc [*]
  • aaaaga Autorytet

Wysłany: 4 listopada 2015, 09:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jem prawie wszystko oprocz orzechow czekolady pije inke i wystrzegam sie cebuli bo mlody kazdy atak brzuszkowy mial gdy zjadłam wlasnie cos z cebula
    Jak ubrac Artura 6 grudnia na chrzest?

f2wlj44jgrn4a0f6.png

Matko Boska Matemblewska módl się za nami !
    04.02.2014 - 7tc [*]
  • Zetka Autorytet

Wysłany: 4 listopada 2015, 09:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Katarka, ja brałam tamtym verde plikacz, tabletki i syrop prenalen, syrop prawoslazowy, isla tabletki,vit c, wapno. Pomogło ze 2 razy ale ostatnio jak nie mogłam wyleczyć gardła mocnego bólu przez 2tyg to dostałam antybiotyk duomox.

Lys, ale pięknie Lilly dźwiga główkę i jak prosto :)

Któraś z Was pisała o filmiku na yt odnośnie napięcia. Czy mogłabym prosić o linka?

Niecierpliwa trzymam kciuki żeby Wam się wszystko udało. Jak masz się lepiej czuć to przechodź na mm. Próbuj ten pepti, mój starszy go jadl chyba do 2 latek albo krócej nie pamiętam. A jak masz siłę to walcz o kp. Koleżanka polecana jakieś granulki homeopatyczne riccinus coś tam 5ch. Dopytam jeśli chcesz. Ja zauważyłam że jak jestem mniej zmęczona, jak gdzieś wyjadę to mam więcej mleka, to chyba psychika. Jak tylko stres i wkurw to słabo.

niecierpliwa, lys, Katarka, zabka11, małaMyszka lubią tę wiadomość

82doh371efo4yjxe.png
    82doh371ee36m5no.png
  • Zetka Autorytet

Wysłany: 4 listopada 2015, 09:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mój też odwala przy cycku raz lepiej raz gorzej. Najgorzej w dzień jak tylko cycek do ssania tak jak teraz. Ciągnie wirga się i to zaje iście boli.

Dziś pierwszy raz jedna pobudka między 21:30 a 6:40 o 3ciej. Ale super gdyby tak zostało.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 listopada 2015, 09:18

niecierpliwa, małaMyszka lubią tę wiadomość

82doh371efo4yjxe.png
    82doh371ee36m5no.png
  • apaczka Autorytet

Wysłany: 4 listopada 2015, 09:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aaaaga wrote:
    Jem prawie wszystko oprocz orzechow czekolady pije inke i wystrzegam sie cebuli bo mlody kazdy atak brzuszkowy mial gdy zjadłam wlasnie cos z cebula
    Jak ubrac Artura 6 grudnia na chrzest?
    Może w strój św. Mikołaja? ;) w końcu chrzcicie w mikołajki, fajna data :)

niecierpliwa, gianna88, Zetka, aaaaga, Laura, magda sz, małaMyszka, Maniuś lubią tę wiadomość

9f7jpx9i1ln9kxb1.png
  • gianna88 Autorytet

Wysłany: 4 listopada 2015, 09:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie dzis kiepska noc :( poszedl spac kolo 20:30, o 1:30 juz sie obudzil na jedzenie i spac mu sie nie chciało. I od tej pory co chwile smok albo szumis...o 5 z braku sil wzielam go do łóżka i zaczelo się gadanie do 7. Godzinna drzemka do 8 i koniec. Julek pełni sil a ja padam na ryj. Dobrze ze dzis tesciowa przyjdzie go wziac na spacer to odetchne... skad w tych dzieciach tyle energii?

Lys gratulacje dla Was, świetna robota, pięknie Lily trzyma glowke :) gdzie kupilas te puzzle piankowe? Bylam ostatnio w smyku ale takie cieniutkie mieli i z małymi elementami...

A ja przy kp jem wszystko oprócz jablek i soku jabłkowego bo miał wysypke dwa razy i sie boje. A tak to wszystko włącznie z bigosem w weekend ;) pije kawe i czasem cole.

lys, Pati Belgia, zabka11, małaMyszka lubią tę wiadomość

atdcpx9izbdly3tt.png
  • chcebycmama Autorytet

Wysłany: 4 listopada 2015, 09:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny mogę prosić linka do puzzli piankowych układanych na podłodze?

Może któraś z Was kupiła i jest zadowolona, nie chciałabym żeby były za cienkie.

Syn, roczek.
  • chcebycmama Autorytet

Wysłany: 4 listopada 2015, 09:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gianna88 to samo pytanie w tym samym czasie. ;-)

gianna88, małaMyszka lubią tę wiadomość

Syn, roczek.
  • apaczka Autorytet

Wysłany: 4 listopada 2015, 09:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    2f03jgl.jpg

małaMyszka, 5ylwia, lys, aaaaga, Laura, Pati Belgia, magda sz, gianna88, niecierpliwa, kasiuleek, jesslin87, zabka11, Maniuś, Weridiana lubią tę wiadomość

9f7jpx9i1ln9kxb1.png
  • Ofka Autorytet

Wysłany: 4 listopada 2015, 09:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Heeeeja ja dzis koncze 34 lata, jest ktos starszy ode mnie na forum?:))
    Rok temu zyczylam sobie dzidziusia, zaszlam piec dni pozniej w ciaze. Rano maz zyczyl mi coreczki, snilo mu sie w nocy ze mielismy drugie dziecko. Iwek suszyl dziąsla do mnie.
    Ja juz wszystko w zyciu mam, wspaniale dziecko, cudownego meza...nic wiecej nie potrzebuje.

Iwo jest nadal bezproblemowy. Ani odparzenia, ani kolki, kupy robi, nie placze, niema ciemieniuchy, potowki, nic...je, spi (now nocy krotko ale zazwyczaj w dzien ladnie) no wczoraj plakal ale wzielam go na spacer w nosidle albo zmarzl albo go cos uciskalo. Tak to luz nie placze, czasami kweka.

Niecierpliwa moja siostra tez sie meczyla bo jej mamanie chciala jesc bo miala refluks.
    Aaaaa czekajcie zaraz wracam...

małaMyszka, 0na88, Paula_071, magda sz, gianna88, niecierpliwa, mamasia, jesslin87, zabka11, Maniuś, apaczka, Martucha86, Weridiana lubią tę wiadomość

tb73i09k881y3sjt.png
  • małaMyszka Autorytet

Wysłany: 4 listopada 2015, 09:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ofka Najlepszego Kochana!!!!!
    Może jednak córcia?

Dzisiaj ok.12 odwiedzą nas MOI rodzice... Długo się zastanawiałam czy ich przyjąć, ale ostatnio mój mąż powiedział do małego, że musi mamie kupić autko, żeby mógł jeździć do dziadków, na co ja, że nie chcę tam jeździć, a on: ale mały powinien poznać i mieć drugich dziadków...

5ylwia, Paula_071, magda sz, gianna88, niecierpliwa, zabka11, Maniuś lubią tę wiadomość

Alexander
    6 czerwca 2017, 3320, 55 cm, 10 pkt
    47d8cd3eb4.png
    Sebastian
    11 sierpnia 2015, 3370, 55 cm, 10 pkt
    967b64d0e6.png
  • małaMyszka Autorytet

Wysłany: 4 listopada 2015, 09:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lys pięknie trzyma główkę!!!

lys lubi tę wiadomość

Alexander
    6 czerwca 2017, 3320, 55 cm, 10 pkt
    47d8cd3eb4.png
    Sebastian
    11 sierpnia 2015, 3370, 55 cm, 10 pkt
    967b64d0e6.png
‹‹ 2361 2362 2363 2364 2365 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Masturbacja - 9 najczęstszych pytań o samozaspokojenie!

Masturbacja to jeden z największych tematów tabu - dlaczego tak się dzieje? Czy kobiety się masturbują? Czy masturbacja w związku jest normalna? Kiedy masturbacja może być niebezpieczna, a kiedy może przynosić korzyści? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Koronawirus a problemy z płodnością - o emocjach w obliczu pandemii

Pandemia koronawirusa szczególnie mocno uderza w pary starające się o dziecko lub zmagające się z niepłodnością. Jak radzić sobie z emocjami w tym trudnym czasie? Na czym skupić swoją energię i uwagę? Jak obecny czas może przysłużyć się płodności? Czy z obecnej sytuacji można wyciągnąć dobrą lekcję? O tym wszystkim opowiada doświadczona psycholog, każdego dnia wspierająca pary w drodze do rodzicielstwa - Justyna Kuczmierowska. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Płodność i zdrowie w posiłkach - co jeść w okresie przesilenia zimowego?

Wiadomo nie od dziś, że to co jemy ma ogromny wpływ na nasze zdrowie i płodność. Co jednak zrobić, kiedy dostępność świeżych i sezonowych produktów jest ograniczona? Po jakie produkty sięgać zimą, aby dostarczać organizmowi kluczowych składników dla zdrowia i płodności? 

CZYTAJ WIĘCEJ