X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne SIERPNIÓWCZKI 2015
Odpowiedz

SIERPNIÓWCZKI 2015

Oceń ten wątek:
  • 0na88 Autorytet

Wysłany: 6 listopada 2015, 11:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jessslin87 - usmielam sie , niezla riposta tesciowej :D

jesslin87, małaMyszka lubią tę wiadomość

hchys65gxjilzsx1.png

3i49e6ydzrgzswlb.png
  • 0na88 Autorytet

Wysłany: 6 listopada 2015, 11:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Glupia bylam ze nie zareagowalam od razu , moze przez to ze ogolnie ja zawsze lubialam - bo ona taka pozytwnie zakrecona , ale z tym zakreceniem to przesadzila po urodzinach malej. Ponioslo ja troche... bardzo ;-)

małaMyszka lubi tę wiadomość

hchys65gxjilzsx1.png

3i49e6ydzrgzswlb.png
  • Griszanka Autorytet

Wysłany: 6 listopada 2015, 11:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ostatnio znajomi chrzcili dziecko, mlody juz mial 3 lata, wiec juz nie takie male i "niestety" bardzo komunikatywne.
    Wyobrazcie sobie, ksiadz polewa mu glowe, a ten w glos "O kurwa, ale zimna". Mina ksiedza - bezcenna, rodzice sploneli i o malo nie zapadli sie pod ziemie. A w kosciele smiech przeplatal sie z oburzeniem ;)

A ja wczoraj z malym bylam u pediatry z tym siusiakiem. Okazalo sie, ze popekaly mu zrosty przy napletku - wyglada to okropnie. Musxe mu odciagac napletek przy kaxdej zmianie pieluszki, przemywac i smatowac linomagiem. Maxtez opuchnietego tez tego siusiaka i zaczal sie tam mnozyc jakis grzybek, na to dostal masc przeciwgrzybicza na noc. Przez bol wstrzymywal mocz i mam mu podawac przez 3 dni furaginum z witamina C. Dzisiaj juz tak nie placze, wiec chyba troche pomaga.

0na88, Migotkaa, jesslin87, apaczka, magda sz, lys, Weridiana, małaMyszka, Martucha86, mamasia, zabka11, Paula_071, Maniuś lubią tę wiadomość

Synek Karolek <3
    relgupjywjsi69wb.png
    m6cq8p0.png
  • 0na88 Autorytet

Wysłany: 6 listopada 2015, 11:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Griszanka polubilam za 3 latka - wlasnie w to w dzieciach jest najlepsze , ta calkowita szczerosc , nie lubia kogos to placza , usmiech zawsze szczery , slowa tez - ehh :)

hchys65gxjilzsx1.png

3i49e6ydzrgzswlb.png
  • 0na88 Autorytet

Wysłany: 6 listopada 2015, 11:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agaata wrote:
    Ona, szkoda ze nie nagralas tesciowej, byloby idealne na yt.
    Swoja droga to ja nie wiem, czy te baby nie maja co robic, ze sie wpierdzielaja w kazda sprawe w naszym życiu? Czy to jest jakiś brak kultury? O co chodzi?
    Moja teściowa próbuje mi udzielać jakichś rad, ale ja to jestem niemiła bardzo, natychmiast z mojej strony jest mur, więc słabo jej idzie. Tak samo robię z mama, bo ona też kultura w tym aspekcie nie grzeszy.

to chyba taka natura - ja jestem przeszczesliwa ze mieszkamy sami , moja matka z kolei to jakby mogla to przywlaszczylaby sobie moje dziecko - jak jestem u niej to Zosia tylko jeknie i juz na rece , przytulanie . Dzwoni z 3 razy dziennie co u niej i wlasciwie tylko Zosia , ZOsia i ZOsia o niczym innym juz nie rozmawiamy - sfixowala kompletnie . Tesciowa czuje sie matka polka narodu i jest najmadrzejsza w wychowywaniu dzieci i ta z kolei ciagle daje mi uwagi , rady , wskazowki....

Rad wyslucham ale i tak robie po swojemu.

małaMyszka, zabka11 lubią tę wiadomość

hchys65gxjilzsx1.png

3i49e6ydzrgzswlb.png
  • Migotkaa Autorytet

Wysłany: 6 listopada 2015, 11:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Griszanka padłam haha !

O taaa dzieci są bardzo szczere, ciekawe jak to bedzie z naszymi, nie raz spłoniemy haha

jesslin87, małaMyszka, zabka11 lubią tę wiadomość

gwig1q1.png

8e44aa0d87.png
  • Neyla Autorytet

Wysłany: 6 listopada 2015, 11:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Laura wrote:
    dziewczyny czy karmicie na rogalu?
    do kp i mm mozna uzywac rogala?
    jesli tak to czy jest dziecku wygodnie?

Ja czasami karmię na rogalu jak chcę coś w międzyczasie zjeśc/wypić. Kładę małą w takie pozycji, że ręce mam wolne, a ona sobie ciumka cyca. Wydaje mi się, że jej wygodnie - zasypia na tym rogalu.

Z racji tego, że mój mąż ma dość wymagającą pracę (nową), to w tygodniu śpi w innym pokoju (żeby go mała nie budziła rano), a my z Julią jak królowe w wielkim łożu. Przyzwyczaiłam się strasznie do spania z małą w jednym łóżku i chyba nie prędko z tego zrezygnuje. Dzisiaj rano robię kawę i mąż przyszedł się przytulić i zaczął mnie obwąchiwać i stwierdził, że pachnę mlekiem. Matka karmiąca pełną gębą.

A Julia znowu śpi w wózku :D

jesslin87, Laura, Weridiana, małaMyszka lubią tę wiadomość

62b3591443.png
    8p3oyx8df4ipmqn6.png
  • niecierpliwa Autorytet

Wysłany: 6 listopada 2015, 11:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Laura nie mam nigdzie zapisanego linka do tych zaproszen, moze Paula albo myszka maja, bo tez chyba zamawialy

• gianna88 Autorytet

Wysłany: 6 listopada 2015, 11:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pulpecja wrote:
    Powiem wam jeszcze, ze mi bardzo przeszkadzają duże piersi. Ogólnie mam male, zawsze gadałam, że zrobię sobie operację. A teraz szlag mnie trafia, bo na zdjęciach jakaś taka wielka w klacie jestem, wszystko w biuście za ciasne... chociaż nie są jakieś nabrzmiałe czy coś. Już wiem, że jednak nie chcę dużych piersi.

Mam to samo! Haha zawsze marzylam o takim porządnym biuście :D nawet maz mi obiecał ze jak bede kp nasze dzieci to da mi na operacje bo bałam sie ze się zdeformuja a przy okazji chcialam powiększyć ale teraz juz dziękuję. Wole moje male cycki niz te teraz :)

Neyla, Pulpecja, małaMyszka lubią tę wiadomość

atdcpx9izbdly3tt.png
  • jesslin87 Autorytet

Wysłany: 6 listopada 2015, 12:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kuzyn nauczyl swego synka jak byl maly slowa piwo. I w sklepie typu zabka kuzyn kupul cole i chipsy a pani do synka a Ty co bys chcial no to odpowiedzial: Piwo takze pewnie jeszcze duzo zabawnych sytuacji przed nami ;)

74diqps6a69lyc94.png
  • Migotkaa Autorytet

Wysłany: 6 listopada 2015, 12:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aa co do cycków to sie zgodze, teraz powoli stają sie takie jak przed ciąża , no może sa pół rozmiara większe, bo miałam duże b, w ciązy duże c, teraz mam małe c, i w zyciu bym wiekszych nie chciała, bo tylko dodawało mi kg te cycory, i ten problem ze we wszystkim cycki opięte, o nie dziękuje wole takie jak mam teraz:)

gwig1q1.png

8e44aa0d87.png
  • psioszka11 Autorytet

Wysłany: 6 listopada 2015, 12:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My już jesteśmy z mężem tak opcykani w karmieniu mm że wszystko zajmuje nam ok 15min.Leon ciągnie butlę szybko w tym czasie woda się gotuje wyparzamy i po sprawie.

Z tramwaju: biegnie matka z dzieckiem drzwi się już zamknęły ale motorniczy był tak miły że poczekal I otworzył.Wbiegaja zdyszani na to dziecko: A mowilas że chuj nie poczeka! :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 listopada 2015, 12:09

niecierpliwa, 0na88, Laura, AgaSad, jesslin87, Pati Belgia, apaczka, Weridiana, lys, Pulpecja, gianna88, małaMyszka, Neyla, Martucha86, zabka11, Paula_071, Maniuś lubią tę wiadomość

bl9ci09kql96ri27.png

Nasze szczęście LEON -53cm i 3680g -21.07.2015
  • Migotkaa Autorytet

Wysłany: 6 listopada 2015, 12:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam 2 butelki do karmienia, karmie 5x na dobę więc wyparzam 3 razy w ciągu dnia, nie jest to uciązliwe:) wode mam przygotowaną wczesniej, tylko podgrzewam na 20s w mikrofali:)

małaMyszka, zabka11 lubią tę wiadomość

gwig1q1.png

8e44aa0d87.png
  • niecierpliwa Autorytet

Wysłany: 6 listopada 2015, 12:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agata dzis kupuje woombie, mam nadzieje ze szybko przyjdzie, bo przez te rece nonstop mi sie wybudza

Aga89, Agaata, małaMyszka lubią tę wiadomość

• Laura Autorytet

Wysłany: 6 listopada 2015, 12:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    niecierpliwa wrote:
    Laura nie mam nigdzie zapisanego linka do tych zaproszen, moze Paula albo myszka maja, bo tez chyba zamawialy
    dziewczyny macie plisssss ;)

Synuś mamusi i tatusia :)
    Dominiś 2890, 52cm <3
    89c50790be.png

• niecierpliwa Autorytet

Wysłany: 6 listopada 2015, 12:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tak szczerzdm Ci powiem, ze nawet nie pamietam dobrze jak one wygladaly, ale jak maz wroci z pracy to zerknie na swoje allegro, bo pewnie sie to zapisalo gdzies.

Laura, małaMyszka lubią tę wiadomość

• apaczka Autorytet

Wysłany: 6 listopada 2015, 12:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mojego brata córeczka 2.5 roku ostatnio jak wychodzili ze starszym bratem 4l ze sklepu z automatycznymi drzwiami a one się nie otwarły, powiedziała do starszego brata "Olek to trzeba przypierdolić"...2.5 roku ;-)

niecierpliwa, Weridiana, lys, gianna88, małaMyszka, zabka11, Maniuś lubią tę wiadomość

9f7jpx9i1ln9kxb1.png
  • magda sz Autorytet

Wysłany: 6 listopada 2015, 12:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No i jest hujnia, jade do szpitala. Okazalo sie ze mam cos w macicy 17mm na 34mm i te krwawienia i bole stad. Beda mnie chyba lyzeczkowac, powinien wyjsc jedeb dzien w szpitalu sle to zalezy co tam bedzie. Narazie jade do szpitala zeby mnie jeszcze raz zbadali i umowic sie na zabieg. Nie powinnam w ogole brac tych tabletek ktore biore anty bo to pogorszylo sprawe :/ luduuu mam nadzieje ze ten zabieg w znieczuleniu i ze da rade karmic... :(

Weridiana, małaMyszka lubią tę wiadomość

oc7e509.png
    ySkMp1.png
  • Agaata Autorytet

Wysłany: 6 listopada 2015, 13:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    niecierpliwa wrote:
    Agata dzis kupuje woombie, mam nadzieje ze szybko przyjdzie, bo przez te rece nonstop mi sie wybudza

Mam nadzieje ze sie sprawdzi jak u mnie i bedziesz zadowolona, mojej koleżanki syn tez z sierpnia i ma silny odruch Moro i kolezanka mowi ze bez woombie w ogóle nie ma mowy o spaniu.

relgj44j0jdjxxnn.png
    f2wlx1hpmkxg2b4v.png
    h4zp0tc7mm1rsrjp.png
  • Migotkaa Autorytet

Wysłany: 6 listopada 2015, 13:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Madzia, kurcze trzymaj sie :*

gwig1q1.png

8e44aa0d87.png
‹‹ 2379 2380 2381 2382 2383 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

MUUVO Quick SE 2 – dlaczego jest idealny na pierwszy wózek dla dziecka?

Zastanawiasz się, który wózek sprawdzi się najlepiej już od pierwszych spacerów z maluchem? MUUVO Quick SE 2 to wyjątkowa propozycja, która łączy w sobie elegancki design z praktycznymi funkcjami docenianymi i przez dzieci, i rodziców. Warto zwrócić uwagę na innowacyjne rozwiązania, takie jak regulowana budka, wentylowane oparcie i wygoda składania. Sprawdź, co sprawia, że Quick SE 2 może stać się idealnym wyborem na start.

CZYTAJ WIĘCEJ

8 rzeczy, które warto wiedzieć o diagnostyce endometriozy

Diagnoza endometriozy niekiedy trwa latami... Wszystko za sprawą niespecyficznych objawów, które daje to schorzenie. A jak wiadomo - im szybsza diagnoza, tym większa szansa na podjęcie efektywnego leczenia. Przeczytaj najważniejsze i najbardziej kluczowe rzeczy o diagnostyce endometriozy. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Smog - czy smog w Polsce może obniżać płodność?

Polska jest jednym z najbardziej zanieczyszczonych krajów na świecie. To niestety przykry fakt. Jesteśmy świadomi, że smog negatywnie wpływa na nasz organizm - płuca, serce. Ale czy może również upośledzać naszą płodność? Czy może dodatkowo obniżać parametry nasienia? Czy możemy mądrze się przed tym zabezpieczać, czy to już histeria? Zadaliśmy to pytanie ekspertom, przeczytaj co usłyszeliśmy!  

CZYTAJ WIĘCEJ