X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne SIERPNIÓWCZKI 2015
Odpowiedz

SIERPNIÓWCZKI 2015

Oceń ten wątek:
  • 0na88 Autorytet

Wysłany: 6 listopada 2015, 11:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jessslin87 - usmielam sie , niezla riposta tesciowej :D

jesslin87, małaMyszka lubią tę wiadomość

hchys65gxjilzsx1.png

3i49e6ydzrgzswlb.png
  • 0na88 Autorytet

Wysłany: 6 listopada 2015, 11:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Glupia bylam ze nie zareagowalam od razu , moze przez to ze ogolnie ja zawsze lubialam - bo ona taka pozytwnie zakrecona , ale z tym zakreceniem to przesadzila po urodzinach malej. Ponioslo ja troche... bardzo ;-)

małaMyszka lubi tę wiadomość

hchys65gxjilzsx1.png

3i49e6ydzrgzswlb.png
  • Griszanka Autorytet

Wysłany: 6 listopada 2015, 11:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ostatnio znajomi chrzcili dziecko, mlody juz mial 3 lata, wiec juz nie takie male i "niestety" bardzo komunikatywne.
    Wyobrazcie sobie, ksiadz polewa mu glowe, a ten w glos "O kurwa, ale zimna". Mina ksiedza - bezcenna, rodzice sploneli i o malo nie zapadli sie pod ziemie. A w kosciele smiech przeplatal sie z oburzeniem ;)

A ja wczoraj z malym bylam u pediatry z tym siusiakiem. Okazalo sie, ze popekaly mu zrosty przy napletku - wyglada to okropnie. Musxe mu odciagac napletek przy kaxdej zmianie pieluszki, przemywac i smatowac linomagiem. Maxtez opuchnietego tez tego siusiaka i zaczal sie tam mnozyc jakis grzybek, na to dostal masc przeciwgrzybicza na noc. Przez bol wstrzymywal mocz i mam mu podawac przez 3 dni furaginum z witamina C. Dzisiaj juz tak nie placze, wiec chyba troche pomaga.

0na88, Migotkaa, jesslin87, apaczka, magda sz, lys, Weridiana, małaMyszka, Martucha86, mamasia, zabka11, Paula_071, Maniuś lubią tę wiadomość

Synek Karolek <3
    relgupjywjsi69wb.png
    m6cq8p0.png
  • 0na88 Autorytet

Wysłany: 6 listopada 2015, 11:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Griszanka polubilam za 3 latka - wlasnie w to w dzieciach jest najlepsze , ta calkowita szczerosc , nie lubia kogos to placza , usmiech zawsze szczery , slowa tez - ehh :)

hchys65gxjilzsx1.png

3i49e6ydzrgzswlb.png
  • 0na88 Autorytet

Wysłany: 6 listopada 2015, 11:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agaata wrote:
    Ona, szkoda ze nie nagralas tesciowej, byloby idealne na yt.
    Swoja droga to ja nie wiem, czy te baby nie maja co robic, ze sie wpierdzielaja w kazda sprawe w naszym życiu? Czy to jest jakiś brak kultury? O co chodzi?
    Moja teściowa próbuje mi udzielać jakichś rad, ale ja to jestem niemiła bardzo, natychmiast z mojej strony jest mur, więc słabo jej idzie. Tak samo robię z mama, bo ona też kultura w tym aspekcie nie grzeszy.

to chyba taka natura - ja jestem przeszczesliwa ze mieszkamy sami , moja matka z kolei to jakby mogla to przywlaszczylaby sobie moje dziecko - jak jestem u niej to Zosia tylko jeknie i juz na rece , przytulanie . Dzwoni z 3 razy dziennie co u niej i wlasciwie tylko Zosia , ZOsia i ZOsia o niczym innym juz nie rozmawiamy - sfixowala kompletnie . Tesciowa czuje sie matka polka narodu i jest najmadrzejsza w wychowywaniu dzieci i ta z kolei ciagle daje mi uwagi , rady , wskazowki....

Rad wyslucham ale i tak robie po swojemu.

małaMyszka, zabka11 lubią tę wiadomość

hchys65gxjilzsx1.png

3i49e6ydzrgzswlb.png
  • Migotkaa Autorytet

Wysłany: 6 listopada 2015, 11:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Griszanka padłam haha !

O taaa dzieci są bardzo szczere, ciekawe jak to bedzie z naszymi, nie raz spłoniemy haha

jesslin87, małaMyszka, zabka11 lubią tę wiadomość

gwig1q1.png

8e44aa0d87.png
  • Neyla Autorytet

Wysłany: 6 listopada 2015, 11:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Laura wrote:
    dziewczyny czy karmicie na rogalu?
    do kp i mm mozna uzywac rogala?
    jesli tak to czy jest dziecku wygodnie?

Ja czasami karmię na rogalu jak chcę coś w międzyczasie zjeśc/wypić. Kładę małą w takie pozycji, że ręce mam wolne, a ona sobie ciumka cyca. Wydaje mi się, że jej wygodnie - zasypia na tym rogalu.

Z racji tego, że mój mąż ma dość wymagającą pracę (nową), to w tygodniu śpi w innym pokoju (żeby go mała nie budziła rano), a my z Julią jak królowe w wielkim łożu. Przyzwyczaiłam się strasznie do spania z małą w jednym łóżku i chyba nie prędko z tego zrezygnuje. Dzisiaj rano robię kawę i mąż przyszedł się przytulić i zaczął mnie obwąchiwać i stwierdził, że pachnę mlekiem. Matka karmiąca pełną gębą.

A Julia znowu śpi w wózku :D

jesslin87, Laura, Weridiana, małaMyszka lubią tę wiadomość

62b3591443.png
    8p3oyx8df4ipmqn6.png
  • niecierpliwa Autorytet

Wysłany: 6 listopada 2015, 11:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Laura nie mam nigdzie zapisanego linka do tych zaproszen, moze Paula albo myszka maja, bo tez chyba zamawialy

• gianna88 Autorytet

Wysłany: 6 listopada 2015, 11:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pulpecja wrote:
    Powiem wam jeszcze, ze mi bardzo przeszkadzają duże piersi. Ogólnie mam male, zawsze gadałam, że zrobię sobie operację. A teraz szlag mnie trafia, bo na zdjęciach jakaś taka wielka w klacie jestem, wszystko w biuście za ciasne... chociaż nie są jakieś nabrzmiałe czy coś. Już wiem, że jednak nie chcę dużych piersi.

Mam to samo! Haha zawsze marzylam o takim porządnym biuście :D nawet maz mi obiecał ze jak bede kp nasze dzieci to da mi na operacje bo bałam sie ze się zdeformuja a przy okazji chcialam powiększyć ale teraz juz dziękuję. Wole moje male cycki niz te teraz :)

Neyla, Pulpecja, małaMyszka lubią tę wiadomość

atdcpx9izbdly3tt.png
  • jesslin87 Autorytet

Wysłany: 6 listopada 2015, 12:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kuzyn nauczyl swego synka jak byl maly slowa piwo. I w sklepie typu zabka kuzyn kupul cole i chipsy a pani do synka a Ty co bys chcial no to odpowiedzial: Piwo takze pewnie jeszcze duzo zabawnych sytuacji przed nami ;)

74diqps6a69lyc94.png
  • Migotkaa Autorytet

Wysłany: 6 listopada 2015, 12:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aa co do cycków to sie zgodze, teraz powoli stają sie takie jak przed ciąża , no może sa pół rozmiara większe, bo miałam duże b, w ciązy duże c, teraz mam małe c, i w zyciu bym wiekszych nie chciała, bo tylko dodawało mi kg te cycory, i ten problem ze we wszystkim cycki opięte, o nie dziękuje wole takie jak mam teraz:)

gwig1q1.png

8e44aa0d87.png
  • psioszka11 Autorytet

Wysłany: 6 listopada 2015, 12:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My już jesteśmy z mężem tak opcykani w karmieniu mm że wszystko zajmuje nam ok 15min.Leon ciągnie butlę szybko w tym czasie woda się gotuje wyparzamy i po sprawie.

Z tramwaju: biegnie matka z dzieckiem drzwi się już zamknęły ale motorniczy był tak miły że poczekal I otworzył.Wbiegaja zdyszani na to dziecko: A mowilas że chuj nie poczeka! :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 listopada 2015, 12:09

niecierpliwa, 0na88, Laura, AgaSad, jesslin87, Pati Belgia, apaczka, Weridiana, lys, Pulpecja, gianna88, małaMyszka, Neyla, Martucha86, zabka11, Paula_071, Maniuś lubią tę wiadomość

bl9ci09kql96ri27.png

Nasze szczęście LEON -53cm i 3680g -21.07.2015
  • Migotkaa Autorytet

Wysłany: 6 listopada 2015, 12:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam 2 butelki do karmienia, karmie 5x na dobę więc wyparzam 3 razy w ciągu dnia, nie jest to uciązliwe:) wode mam przygotowaną wczesniej, tylko podgrzewam na 20s w mikrofali:)

małaMyszka, zabka11 lubią tę wiadomość

gwig1q1.png

8e44aa0d87.png
  • niecierpliwa Autorytet

Wysłany: 6 listopada 2015, 12:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agata dzis kupuje woombie, mam nadzieje ze szybko przyjdzie, bo przez te rece nonstop mi sie wybudza

Aga89, Agaata, małaMyszka lubią tę wiadomość

• Laura Autorytet

Wysłany: 6 listopada 2015, 12:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    niecierpliwa wrote:
    Laura nie mam nigdzie zapisanego linka do tych zaproszen, moze Paula albo myszka maja, bo tez chyba zamawialy
    dziewczyny macie plisssss ;)

Synuś mamusi i tatusia :)
    Dominiś 2890, 52cm <3
    89c50790be.png

• niecierpliwa Autorytet

Wysłany: 6 listopada 2015, 12:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tak szczerzdm Ci powiem, ze nawet nie pamietam dobrze jak one wygladaly, ale jak maz wroci z pracy to zerknie na swoje allegro, bo pewnie sie to zapisalo gdzies.

Laura, małaMyszka lubią tę wiadomość

• apaczka Autorytet

Wysłany: 6 listopada 2015, 12:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mojego brata córeczka 2.5 roku ostatnio jak wychodzili ze starszym bratem 4l ze sklepu z automatycznymi drzwiami a one się nie otwarły, powiedziała do starszego brata "Olek to trzeba przypierdolić"...2.5 roku ;-)

niecierpliwa, Weridiana, lys, gianna88, małaMyszka, zabka11, Maniuś lubią tę wiadomość

9f7jpx9i1ln9kxb1.png
  • magda sz Autorytet

Wysłany: 6 listopada 2015, 12:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No i jest hujnia, jade do szpitala. Okazalo sie ze mam cos w macicy 17mm na 34mm i te krwawienia i bole stad. Beda mnie chyba lyzeczkowac, powinien wyjsc jedeb dzien w szpitalu sle to zalezy co tam bedzie. Narazie jade do szpitala zeby mnie jeszcze raz zbadali i umowic sie na zabieg. Nie powinnam w ogole brac tych tabletek ktore biore anty bo to pogorszylo sprawe :/ luduuu mam nadzieje ze ten zabieg w znieczuleniu i ze da rade karmic... :(

Weridiana, małaMyszka lubią tę wiadomość

oc7e509.png
    ySkMp1.png
  • Agaata Autorytet

Wysłany: 6 listopada 2015, 13:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    niecierpliwa wrote:
    Agata dzis kupuje woombie, mam nadzieje ze szybko przyjdzie, bo przez te rece nonstop mi sie wybudza

Mam nadzieje ze sie sprawdzi jak u mnie i bedziesz zadowolona, mojej koleżanki syn tez z sierpnia i ma silny odruch Moro i kolezanka mowi ze bez woombie w ogóle nie ma mowy o spaniu.

relgj44j0jdjxxnn.png
    f2wlx1hpmkxg2b4v.png
    h4zp0tc7mm1rsrjp.png
  • Migotkaa Autorytet

Wysłany: 6 listopada 2015, 13:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Madzia, kurcze trzymaj sie :*

gwig1q1.png

8e44aa0d87.png
‹‹ 2379 2380 2381 2382 2383 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak pielęgnować skórę podczas ciąży?

W czasie ciąży skóra wymaga specjalnego traktowania - wystarczy poświęcić kilka minut dziennie, aby zadbać o jej dobrą kondycję i sprawić, by była bardziej elastyczna. Może to być bardzo pomocne w zminimalizowaniu ryzyka powstania rozstępów. Sprawdź, jak pielęgnować skórę podczas ciąży. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Zagnieżdżenie zarodka - ile dni po stosunku? Jakie mogą być objawy zagnieżdżenia?

Czym jest i kiedy następuje zagnieżdżenie zarodka w macicy, ile dni po stosunku dochodzi do implantacji? Czy zagnieżdżenie zarodka można zaobserwować? Jakie objawy mogą towarzyszyć implantacji? 

CZYTAJ WIĘCEJ

PMS a zdrowie psychiczne i jakość życia. Jak sobie radzić z objawami?

PMS często jest kojarzony głównie z objawami fizycznymi, takimi jak ból brzucha czy wzdęcia. Jednak coraz więcej badań wskazuje, że ma on istotny wpływ również na zdrowie psychiczne kobiet. Dlatego ważne są: zrozumienie związku między PMS a nastrojem i kondycją psychiczną w ogóle oraz nauka skutecznych strategii radzenia sobie z emocjonalnymi skutkami choroby.

CZYTAJ WIĘCEJ