X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne SIERPNIÓWCZKI 2015
Odpowiedz

SIERPNIÓWCZKI 2015

Oceń ten wątek:
  • Ofka Autorytet

Wysłany: 6 listopada 2015, 15:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Migotkaa wrote:
    kasiulek, u mnie ciut lepiej ale dalej to nie jest to co powinno być

Ja rogala nie używam, my sie tulimy, mały u mnie na rączkach:)

Dziewczyny które miały problemy z hemoroidami jak u Was ? marzy mi sie zeby zniknęły chociaz wiem ze to niemozliwe..
    Mozliwe, nie trac wiary. Moj byl wyjatkowo zlosliwy, nie wiem czy pamietasz co pisalam. Wole trzy cesarki niz jednego hemoroida, moj mial skrzep chyba bo wtedy tak boli kurewsko. Chodzilam po scianach, cc sie chowa. Gotowa bylam pol dupy wyciac. Co ja nie robilam, zamrazalam sztyftem, smarowalam mascia,nasiadowki z kory debu, leki obkurczajace, 3 razy dziennie czopki, masaz kostkami lodu i chuj.

I wreszcie objawienie olej z czarnuszki. Po trzech dniach obkurczyl sie do wielkosci ziarna pieprzu i przestal bolec w ogole. Pilam tez ten olej ale przy kp sa rozne opinie. Natomiast katar mi przeszedl po dwoch dniach.bo to jest w ogole na wszystko procz smierci:))) tak pisza. Wiec pij lyzeczke dwa razy dziennie i smaruj lub przykladaj wacik.

Laski po sn tez sprobojcie.

małaMyszka, zabka11, Weridiana lubią tę wiadomość

tb73i09k881y3sjt.png
  • Ofka Autorytet

Wysłany: 6 listopada 2015, 15:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kasiuleek wrote:
    Jeśli chodzi o hemoroidy. Skąd będę wiedziała że to to?
    Wypróżniam się codziennie, ale za każdym razem prawie płacze z bólu. Jest krew na papierze, ale nic nie wychodzi. Bo z tego co słyszałam to hemoroidy wychodzą tak?
    Mam tak od porodu i mam wrażenie, że jest coraz gorzej:(
    Moze masz wewnetrzne wtedy nie wychodza. Jesli kp to pil olej lniany a z czarnuszki smaruj ten z czarnuszki jest silny. Ale moj maz mial hemoroidy 4 stopnia i mega krwawil po lnianym krwawienie przeszlo a krwalil 5 lat. I nic nie robil z tym az skonczylo sie operacja skalpelowa bo na inne metody bylo za pozno.

małaMyszka, kasiuleek lubią tę wiadomość

tb73i09k881y3sjt.png
  • Migotkaa Autorytet

Wysłany: 6 listopada 2015, 15:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    12 butelek, osz hooj że tak powiem, w sumie to mam 4, ale używam tylko 2 bo te 2 są na 120 ml a mój maluch pije wiecej:)

kurde dzięki za tą podpowiedz z olejem z czarnuszki:) ja mam 2, niby sie obkurczył trochu ale są, i jak mam zaparcia to niestety nabrzmiewają:(

małaMyszka lubi tę wiadomość

gwig1q1.png

8e44aa0d87.png
  • Ofka Autorytet

Wysłany: 6 listopada 2015, 15:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    niecierpliwa wrote:
    Agata dzis kupuje woombie, mam nadzieje ze szybko przyjdzie, bo przez te rece nonstop mi sie wybudza
    A gdzie kupujesz??? Kurcze tez chcialam, moze by dluzej spal, ale boje sie ze sie wkurwi i wydam tylko kase...

tb73i09k881y3sjt.png
  • Ofka Autorytet

Wysłany: 6 listopada 2015, 15:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Madzia biedulko wspolczuje.

Lys jest kupa brawo!!!

Griszanka wyslalam

Ide na rehabilitacje z Mikrym. Trzymajcie kciuki zeby sie nie darl.

lys, małaMyszka, Weridiana lubią tę wiadomość

tb73i09k881y3sjt.png
  • małaMyszka Autorytet

Wysłany: 6 listopada 2015, 15:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zaproszenia

http://www.allegro.pl/ShowItem2.php?item=5625968388

Laura lubi tę wiadomość

Alexander
    6 czerwca 2017, 3320, 55 cm, 10 pkt
    47d8cd3eb4.png
    Sebastian
    11 sierpnia 2015, 3370, 55 cm, 10 pkt
    967b64d0e6.png
  • Migotkaa Autorytet

Wysłany: 6 listopada 2015, 15:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dziewczyny doradzcie bo zamawiam spiworek, lepiej taki do rozmiaru 74 czy 84?

gwig1q1.png

8e44aa0d87.png
  • Ofka Autorytet

Wysłany: 6 listopada 2015, 15:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Migotkaa wrote:
    12 butelek, osz hooj że tak powiem, w sumie to mam 4, ale używam tylko 2 bo te 2 są na 120 ml a mój maluch pije wiecej:)

kurde dzięki za tą podpowiedz z olejem z czarnuszki:) ja mam 2, niby sie obkurczył trochu ale są, i jak mam zaparcia to niestety nabrzmiewają:(
    Przede wszystkim pozbadz sie zaparc. Kefir na czczo, trzy razy dziennie olej lniany lub babka jajcowata. Polecam olej.

małaMyszka, Weridiana lubią tę wiadomość

tb73i09k881y3sjt.png
  • niecierpliwa Autorytet

Wysłany: 6 listopada 2015, 15:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ofka wrote:
    A gdzie kupujesz??? Kurcze tez chcialam, moze by dluzej spal, ale boje sie ze sie wkurwi i wydam tylko kase...
    http://otulacz.pl/sklep/woombie-convertible/woombie-convertible-gray-duze-dziecko-6-9-kg-otulacz/

Tez sie boje, ze kasa pojdzie w bloto :/ ale jak ja kolysam to i tak jej musze rece trzymac

• lys Autorytet

Wysłany: 6 listopada 2015, 15:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ofka daj znać po rehabilitacji jak było

9f7jtv73juycdhvl.png
  • aaaaga Autorytet

Wysłany: 6 listopada 2015, 15:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ofka. Jaka ty masz dietę bo nie moge znaleźć podsj nazwę i linka plisss

f2wlj44jgrn4a0f6.png

Matko Boska Matemblewska módl się za nami !
    04.02.2014 - 7tc [*]
  • zabka11 Autorytet

Wysłany: 6 listopada 2015, 16:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    magda sz wrote:
    Niecierpliwa ja tez juz karmie 5 raz. Wczoraj duzo spala w dzien i noc byla ciezka co 1.5-2h karmienie. Ale nie zawsze tak jest. Ona wyczuwa kiedy mam cos waznego nastepnego dnia i wtedy daje popalic heheh. Cyrki tez odstawia przy cycku ale ja za leniwa zeby przejsc na mm. No i jak widze jak wyglada karmienie z buteli to mniw szlak trafia bo to walka pol godz zeby 70 ml wypila. Wkurza mnie nastomiast zpach mleka, te jej ulewanie gdzie mleko smierdzi 10x gorzej, to ze jestem uwiazana non stpp bo w dzien co godzinne ssie ale jak widze jak ona kocha tego cycysia to nie zabiore niech pije sobie.
    Maz mnie wkurzyl wczoraj go prosilam zeby mi zniosl wozek na dol jak bedzie do pracy szedl, ale oczywiscie gral w gre wiec jak kula w plot. I oczywiscie patrze rano a wozek stoi w pokoju.. wczoraj tez mowie wez zobacz nawilzacze powietrza to sie wydarl ze mu przeszkadzam. Wczesniej mu obiecalam bzykanko ale jak tak mnie potraktowal to pozniej widzialam ze wylaczyl gre i siedzial i czekal az cos zaczne a ja w tym czasie w najlepsze gadalam z kolezanka na fb, niech spada na drzewo. Wkurwia mnie to niesamowocie ze jak gra to jakby go nie bylo, wyczulona na tym punkcie jestem i mam ochote czasem garnek wody wylac na ten komputer kiedy on gra. Fakt ze czesto tego nie robi ale kuzwa ja w ogole nie mam czasu na takie pierdoly. Jeszcze te gry takie durnowate pokroju pacmana.. no drugie dziecko. Dzis mu pokaze gdzie raki zimuja

Magda magda magda!!!!! Dopinguje cie! Daj mu popalic!!! ;)
    Ostatnimi czasy jestem cieta na facetow, wszytskich bym wykarczowala!!!

niecierpliwa, małaMyszka lubią tę wiadomość

3i499vvjdikb2il4.png
    iv09j48argrcm17t.png
  • Agaata Autorytet

Wysłany: 6 listopada 2015, 16:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Niecierpliwa, Hubert nie śpi zawsze w woombie, zazwyczaj biegiem zapinam jak zacznie się histerii, albo jak macha rękami i przez to nie może spać, czasem w srodku nocy.

Lys trudno powiedzieć czy zadziała, u mnie działa bardzo dobrze ale w połączeniu ze smokiem i szumisiem. Karp zaleca jeszcze kolysanie lub skokolysanie ale u mnie już tego nie trzeba.

lys, małaMyszka lubią tę wiadomość

relgj44j0jdjxxnn.png
    f2wlx1hpmkxg2b4v.png
    h4zp0tc7mm1rsrjp.png
  • Migotkaa Autorytet

Wysłany: 6 listopada 2015, 16:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    eh.. do dupy sie czuje jakoś..
    mały położony ale oczywiscie matka nie ma kiedy sie połozyc zawsze cos do roboty, pozmywam po obiedzie i biore sie za paprykę bo kupiłam do marynowania, a jutro mam w dupie, ogarne z rana i pozniej jak mały bedzie spał to mam zamiar sie wyłozyc 2h i obejrzec jakis film, plany plany tylko czy wypalą ?

małaMyszka, zabka11 lubią tę wiadomość

gwig1q1.png

8e44aa0d87.png
  • zabka11 Autorytet

Wysłany: 6 listopada 2015, 16:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    0na88 wrote:
    niecierpliwa - zona Soltysika wystapila w jakiejs sesji kobiet karmiacych piersia , chyba do kalendarza cos w DDTVn mi sie rzucilo w oczy , wiec watpie zeby pozniej miala nadawac na KP - interes by sie gryzl ;-)

U mnie byla okropna presja na KP ze strony rodziny ( choc obydwie rodziny dzieci mialy ostatnio 30 lat temu) Tesciowa przychodzila do mnie po porodzie z tesciem i mi cycki ogladala , sciskala ,przystawiala na sile mala ktora darla sie w nieboglosy- dawala cudowne rady o pokarmie a ja czulam sie jak idiotka ktora nie potrafi nawet swojemu dziecku dac jesc... kur** jak sobie przypomne co ta kobieta wyrabiala to dziwie sie sobie ze nie zareagowalam (lacznie ze wsadzaniem jej piersi do laktatora - zeby sprawdzic jak ssie) ale to bylo swiezo po wyjsciu do domu wiec wydawalo mi sie ze powinnam sluchac wszystkich co juz maja jakies doswiadczenie bo jak to powiedzial moj maz " Ona czworke dzieci wykarmila - to wie" itd...

Tak samo w glowie mam obrazek siebie dzien po urodzeniu jeszcze w szpitalu , stoi nademna moja matka , maz kieruje piers malej do ust a z przodu polozna ktora nasadza (nieudolnie) moje rozwydrzone dziecko i bezbronna ja i dwie dziewczyny na sali ktore sie temu przyglady .

Ja dostalam chyba urazu do KP po tych wydarzeniach , na spokojnie w domu jak juz bylismy sami zaczelam karmic a raczej dokarmiac KP a dziecko wciaz bylo na MM.
    Pytania ludzi mi bardzo przeszkadzaly na zasadzie" karmisz?" .

Obecnie mam to w dupie , juz wszyscy wiedza ze karmie MM i ze to moj wybor -pytania sie skonczyly i moje wyrzuty sumienia.

a moje piersi mleka odrobine jeszcze maja - mala dostaje je na zasadzie "dobijacza" na dobranoc . W ciagu dnia tez pozwalam jej pociumkac - choc nic w nich pewnie nie ma , ale jest wczesniej najedzona MM wiec ciumkanie piersi to taka nasza chwila - i juz bez stresu.

Aaaaaaaa padlam po tekscvie z proba laktatora przez Twoja tesciowa!!!!!

Masz racje, te wszytskie zdarzenia sie nawarstwily i z pewnoscia mialy wplyw na kp i nastawienie do niego.
    U mnie tez bylo z kazdej strony cisnienie na kp, fakt ze sama tez bardzo chcialam karmic, ale po 1,5 miesiaca kolek i nieprzespanych nocy wymieklam, gdy nagle mala zaczela przesypiac nocki...z poprzednia corka mialam super, bo zero kolek, wiec teraz te ataki mnie kompeltnie dobily...gdy zaczelam dokarmiac mm, kolki ustapily...

0na88, małaMyszka lubią tę wiadomość

3i499vvjdikb2il4.png
    iv09j48argrcm17t.png
  • zabka11 Autorytet

Wysłany: 6 listopada 2015, 16:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Laura wrote:
    dziewczyny czy karmicie na rogalu?
    do kp i mm mozna uzywac rogala?
    jesli tak to czy jest dziecku wygodnie?

Ja uzywalam przy kp i teraz przy mm :)

Kaaasiulek wspolczyje ciezkiego porodu, po tych wszytskich traumatycznych przezyciach tulisz teraz swoja nagrode:)

Laura, małaMyszka lubią tę wiadomość

3i499vvjdikb2il4.png
    iv09j48argrcm17t.png
  • zabka11 Autorytet

Wysłany: 6 listopada 2015, 16:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kasiuleek wrote:
    Dziewczyny a co z waszym wypróżnianiem? Macie z tym problemy czy wszystko już wróciło do normy?

Z wyproznianiem jest ok, ale mam bole jelitowe, przelewanie, jakies burczenia i gazyyyyyy....:/

3i499vvjdikb2il4.png
    iv09j48argrcm17t.png
  • 5ylwia Autorytet

Wysłany: 6 listopada 2015, 16:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Niecierpliwa, ja karmię z nakładkami.. ale wiesz, że u mnie też nie jest różowo więc to żadne pocieszenie.. Mój syn potrafi zerwać mi nakładkę i wypluć na podłogę :( w takich momentach opadam z sił..
    Migotka myślę, że u nas jeszcze trochę posłuży ten śpiworek 74 ale może kup większy to będziesz miała na dłużej :)
    Magda trzymam kciuki żeby wszystko dobrze się skończyło!

• zabka11 Autorytet

Wysłany: 6 listopada 2015, 16:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Migotka - mi na hemoroidy pomogl proctoglivenol- masc i czopki. Shcowaly mi sie te dwa dziady i od miesiaca ich nie czuje wcale....

Kaaasiulek- hemoroidy moga tez byc wewnetrzne, objawiaja sie wlasnje bolem podczas wyprozniania i krwia...

3i499vvjdikb2il4.png
    iv09j48argrcm17t.png
  • 5ylwia Autorytet

Wysłany: 6 listopada 2015, 16:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    u mnie odwrotnie cała rodzina gada przejdź na mm! Ale ja uparciuch się męczę ;-) wmawiam sobie, że z każdym dniem będzie lepiej..

niecierpliwa, małaMyszka, kasiuleek lubią tę wiadomość

‹‹ 2381 2382 2383 2384 2385 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

14 zasad dobrego odżywiania podczas starania - co i jak jeść, aby szybciej zajść w ciążę

Odpowiednia dieta płodności może nie tylko polepszyć twoje zdrowie i dobre samopoczucie, ale również wspomóc twoją płodność oraz zapewnić zdrowy rozwój twojego dziecka jak już zajdziesz w ciążę. Co zatem oznacza „odpowiednia dieta”? Znajdziesz tutaj 14 wskazówek, które pomogą Ci lepiej zaplanować posiłki.

CZYTAJ WIĘCEJ

Nowości i innowacyjne algorytmy sztucznej inteligencji wdrożone w aplikacji OvuFriend

Przeczytaj o nowościach, które właśnie wdrożyliśmy w aplikacji OvuFriend! Są to wyniki naszych ponad dwuletnich prac badawczo-rozwojowych, w które byli zaangażowani najlepsi eksperci medyczni i naukowcy od analizy danych i algorytmów sztucznej inteligencji w Polsce. Projekt otrzymał również wsparcie od Narodowego Centrum Badań i Rozwoju oraz Google for Startups. Co to oznacza dla użytkowniczek OvuFriend? Przeczytaj więcej. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Test owulacyjny. Jak działają testy owulacyjne i czy są skuteczne?

Testy owulacyjne są jednym z najprostszych narzędzi do samodzielnego wykrywania dni płodnych i zbliżającej się owulacji. Przeczytaj jak działają testy owulacyjne, jak je prawidłowo wykonać, ile kosztują i czy można im zaufać w 100%. Podpowiemy Ci również jak skutecznie zwiększyć działanie testów owulacyjnych! 

CZYTAJ WIĘCEJ