X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne SIERPNIÓWCZKI 2015
Odpowiedz

SIERPNIÓWCZKI 2015

Oceń ten wątek:
  • Griszanka Autorytet

Wysłany: 6 listopada 2015, 13:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Madziu piwiedzieli Ci co to moze byc?
    Polip, miesniak czy jakies inne cos?
    Ja mialam dwukrotnie polipy, mialam histeroskopie z lyzeczkowaniem, zawsze w plytkiej narkozie. Po 3-4 godz do domu, tylko musialam byc pod opieka, bo bylam skolowana troche, jakbym przesadzila z winem ;)
    Jak to Cie pocieszy, to ja mam spora torbiel na szyjce, jak sie nie wchlonie do grudnia, to czeka mnie zabieg.

małaMyszka lubi tę wiadomość

Synek Karolek <3
    relgupjywjsi69wb.png
    m6cq8p0.png
  • psioszka11 Autorytet

Wysłany: 6 listopada 2015, 13:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Madzia trzymam kciuki.Daj znać co w szpitalu.Powodzenia

bl9ci09kql96ri27.png

Nasze szczęście LEON -53cm i 3680g -21.07.2015
  • 0na88 Autorytet

Wysłany: 6 listopada 2015, 13:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Madzia - kciuki zacisniete , pozbadz sie dziadostwa !

hchys65gxjilzsx1.png

3i49e6ydzrgzswlb.png
  • Agaata Autorytet

Wysłany: 6 listopada 2015, 13:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magda trzymam kciuki żeby było ok!

relgj44j0jdjxxnn.png
    f2wlx1hpmkxg2b4v.png
    h4zp0tc7mm1rsrjp.png
  • niecierpliwa Autorytet

Wysłany: 6 listopada 2015, 13:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magda powodzenia! Daj znac koniecznie

• zabka11 Autorytet

Wysłany: 6 listopada 2015, 13:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    niecierpliwa wrote:
    Spiworek kupilam taki, tylko na 90 cm, a i tak jest wielki
    http://allegro.pl/110cm-welna-spiworek-spiwor-wozka-fotelika-sanek-i5558665726.html

Julka w nocy jak spi w kolysce, strasznie sie rzuca i ma odruchy moro, wczoraj tak 30 minut sie rzucala, jak nakarmilam i zostala w lozku spala spokojniej. Ewidentnie sie nie najada, bo wrocily karmienia nocne od jakis 2,3 tygodni i mimo iz przed snem zje odciagniete z butelki i godzine wisi na cycku to po 2h zaczyna juz sie rzucac i tak sie wierci do czasu az nie dokarmie i tak co 3h w nocy. Jestem juz tym zmeczona, a maz ewidentnie nie chce mm, podejrzewam, ze glownie dlatego, ze jak ja karmie to on ma wtedy swiety spokoj no i przy piersi zasypia, a tak trzeba pare godzin nosic.
    Wczoraj czytalam wywiad z zona Soltysika, gdzie w nieboglosy wychwalala karmienie piersia, jaka to czysta przyjemnosc, dobilo mnie to jeszcze bardziej. Czuje sie jak wyrodna matka, a ja zyje tylko od karmienia do karmienia czy w czasie karmienia akurat zechce przysnac, bo inaczej nie ma szans. Wiem, ze dopoki na mm nie przejde nie zaznam spokoju, ale wiem tez ze maz mi zyc nie da, jak po przdjsciu na mm wroca problemy brzuszkowe i ze zrobieniem kupy.
    Przepraszam, ze tak Wam truje, wiem ze pewnie czesc z Was tego nie rozumie, ale tylko tu moge sie wygadac.
    Dzis juz karmilam o 24, 4.20, 5.45 i teraz.

Pytanie do dziewczyn, ktore karmia tylko samym mm, jak np dziecko nie zje porcji, ktora jest podana jako norma dla jego wieku i np zje tylko 80ml to jak jest glodne wczesniej np po 2h to podajecie mleko czy trzeba odczekac te 3h??

Kochana ja karmie mala srednio co 2,5-3 godz. Zawsze zjada pelna porcje, ok.140ml. Nie trzymama sie scisle tych zalecen z opakowania, ale faktycznie my sie w tych normach miescimy.
    Nie wiem co ci doradzic, wiem jedno: jesli sie meczysz z kp i nie daje ci ono radosci,a tylko sie zamrtwiasz i robisz to w imie idei, to rzuc to w cholere.
    Nie bedziesz gorsza matka tylko dlatego,ze przejdziesz na mm.dasz malej tyle samo milosci i bliskosci kar iac butla, a jesli ty bedziesz szczesliwa, to ona tez bedzie.
    Njestety z kupkami nie przewidzisz, u nas nie ma zadnych problemow, ale od poczatku nie bylo, ani n kp, ani teraz na mm.
    Trzymam kciuki abys podjela sluszna dla was obu decyzje.

niecierpliwa, małaMyszka lubią tę wiadomość

3i499vvjdikb2il4.png
    iv09j48argrcm17t.png
  • niecierpliwa Autorytet

Wysłany: 6 listopada 2015, 13:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ona88 u nas tez normy drastycznie przekroczone i apeluja, zeby nie wychodzic z domu jesli to nie jest konieczne i nie otwierac okien, a ja jak nigdy cale dopoludnie okno otwarte.

Agata a Hubert spi w nim zawsze czy tylko jak histeryzuje??

• Laura Autorytet

Wysłany: 6 listopada 2015, 13:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magda współczuję. Trzymam kciuki!
    Wiem że jest ci ciężko, ja walczę z piersią.
    W poniedziałek jadę trzeci raz do szpitala na nakłuwanie i nie powiem że jest mi lekko.
    Wszystko będzie dobrze jak i u Ciebie tak i u mnie. Nadal pozytywnie nastawiona jestem. Trzymaj się!

małaMyszka, Martucha86 lubią tę wiadomość

Synuś mamusi i tatusia :)
    Dominiś 2890, 52cm <3
    89c50790be.png

• Weridiana Autorytet

Wysłany: 6 listopada 2015, 13:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magda Griszanka trzymam kciuki!!!

Kasiulek fajnie ze sie odezwalas i rowniez zdrowka zycze
    Z hemoroidami to sa różne sposoby leczenia, doradz sie specjalisty , ktoras z dziewczyn polecala olej z jarmuszki czy cos takiego?
    Order wam sie nalezy kobiety

co do karmienia jest czasochlonne ale nie mam z tym problemu, zapachu mleka maz nie czuje a mi nie przeszkadza. Maz nie moze sie nadziwic ze z kp taka kluska rosnie ;-)

Z serii klopotliwych sytuacji to moja córka (wtedy okolo 3 latka) , zapytala sie glosno : mamo dlaczego ta pani ma wasy? A jechalysmy z ta pania w windzie i nie bylo za bardzo gdzie uciec...
    kobieta nic nie powiedziała, no coz miala wasy ;-)

apaczka, lys, jesslin87, Laura, małaMyszka, Martucha86, zabka11 lubią tę wiadomość

1usasg185gkausx0.png
  • lys Autorytet

Wysłany: 6 listopada 2015, 13:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magda wszystko będzie dobrze. Zdrówka życzę.

Kasiulek ziarninę miałaś usuwaną z zewnętrznej rany czy z wewnętrznej? Jak długo trwa taki zabieg?
    Ja miesiąc temu byłam na kontroli i też miałam niegojącą się ziarninę na wewnętrznej ranie. Dostałam globulki i miałam iść na kontrolę po miesiącu czy jest poprawa, jak nie to zabieg usuwania tej ziarniny. Niestety nie byłam jeszcze na kontroli i nie wiem czy się wygoiło czy nie.

Hehe Migotka Ty karmisz tylko mm i masz dwie butelki, ja karmię kp i mm i mam 10 butelek :D taki paradoksik ;)

Agaata próbowałam wczoraj opatulić małą, włożyłam ją do otulaczka motherhood i małą wpadła w jeszcze większą histerię, chwilkę tak nosiłam ale nie mogłam jej uspokoić i musiałam ją wyjąć. Myślisz, że na woombie zareagowałaby inaczej?

Dziś fizjoterapia od początku do końca czyli 40 minut to był jeden wielki histeryczny płacz. I najgorsze jest to, że nic strasznego się małej nie dzieje, ćwiczenia nie wydają się być hardcorowe. Ehhh ciężko tak patrzeć na płaczące dziecko i nie interweniować, nie tulić. A po zakończeniu dobrą godzinę wszystko jeszcze przeżywa, wzdycha, sapie. Mam nadzieję, że sąsiedzi nie wezwą policji.

9f7jtv73juycdhvl.png
  • niecierpliwa Autorytet

Wysłany: 6 listopada 2015, 13:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hahaha lys az mnie zmobilizowalas kp i 12 butelek kto da wiecej

• psioszka11 Autorytet

Wysłany: 6 listopada 2015, 14:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To Ja na mm i 3 butelki.Wypada z gry :)

bl9ci09kql96ri27.png

Nasze szczęście LEON -53cm i 3680g -21.07.2015
  • lys Autorytet

Wysłany: 6 listopada 2015, 14:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    eee niecierpliwa no to wygrywasz :) a myślałam, że tylko ja mam taki zbiór :P

9f7jtv73juycdhvl.png
  • niecierpliwa Autorytet

Wysłany: 6 listopada 2015, 14:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zeby bylo smieszniej wszystkie w obrocie, glownie do odciagania

• jesslin87 Autorytet

Wysłany: 6 listopada 2015, 14:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Eee ja odpadam kp i 4 butelki a 1 nieuzywana wcale :)

74diqps6a69lyc94.png
  • magda sz Autorytet

Wysłany: 6 listopada 2015, 14:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzieki za slowa otuchy. Najbardziej mnie martwi jak ja bede po tym karmic i czy bede mogla :/ kolejkq jak zwykle, tyle ciezarnych z brzuchami :) sama sie smieje do siebie jak super bylo miec brzuszek :)

małaMyszka, Weridiana lubią tę wiadomość

oc7e509.png
    ySkMp1.png
  • gianna88 Autorytet

Wysłany: 6 listopada 2015, 14:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magda kolezanka miala tak jak Ty to wzieli ja na odzial na zabieg wieczorem a rano wypuscili i później juz mogła karmic. Narkoze tez pewnie dostaniesz, będzie dobrze, trzymam kciuki :)
    Ja mialam lyzeczkowanie od razu po porodzie, niby zastrzyki znieczulajace miejscowo ale darlam sie jak szalona...moje najgorsze wspomnienie porodowe :/

atdcpx9izbdly3tt.png
  • Griszanka Autorytet

Wysłany: 6 listopada 2015, 14:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jeszcze sobie przypomnialam, ze ktoras tu pytala o laktator reczny, ktory lekko chodzi. Ja dostalam taki o nazwie "lakta Mila". Nie mam porownania, ale ten chodzi leciutko i bardzo fajnie sie nim pompuje.

Synek Karolek <3
    relgupjywjsi69wb.png
    m6cq8p0.png
  • lys Autorytet

Wysłany: 6 listopada 2015, 15:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tak, jak pisałam wróciłam do bebilonu pepti i uwaga: Lily sama zrobiła kupę, bez płaczu i prężenia na wszystkie strony. Oby już tak zostało.

niecierpliwa, apaczka, jesslin87, małaMyszka, 5ylwia, zabka11, Paula_071, Weridiana, magda sz, Maniuś lubią tę wiadomość

9f7jtv73juycdhvl.png
  • małaMyszka Autorytet

Wysłany: 6 listopada 2015, 15:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    jesslin87 wrote:
    Hehe ja kiedys do meza przy tesciowej: chlopie kto Cie robil ze takie bzdury gadasz

Tesciowa: no ja robilam ale nie sama
    Posikałam się

jesslin87 lubi tę wiadomość

Alexander
    6 czerwca 2017, 3320, 55 cm, 10 pkt
    47d8cd3eb4.png
    Sebastian
    11 sierpnia 2015, 3370, 55 cm, 10 pkt
    967b64d0e6.png
‹‹ 2380 2381 2382 2383 2384 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

14 zasad dobrego odżywiania podczas starania - co i jak jeść, aby szybciej zajść w ciążę

Odpowiednia dieta płodności może nie tylko polepszyć twoje zdrowie i dobre samopoczucie, ale również wspomóc twoją płodność oraz zapewnić zdrowy rozwój twojego dziecka jak już zajdziesz w ciążę. Co zatem oznacza „odpowiednia dieta”? Znajdziesz tutaj 14 wskazówek, które pomogą Ci lepiej zaplanować posiłki.

CZYTAJ WIĘCEJ

Starania o dziecko, niepłodność? - jak powiedzieć o tym innym?

Często bywa tak, że temat kłopotów z zajściem w ciążę jest owiany tajemnicą. Jak powiedzieć rodzinie i przyjaciołom o Waszych trudnych doświadczeniach związanych z przedłużającymi się staraniami o dziecko? Doświadczony psycholog, który na co dzień pracuje z parami zmagającymi się z niepłodnością - Justyna Kuczmierowska - proponuje napisanie listu. Sprawdź, co powinno znaleźć się w liście do bliskich osób. 

CZYTAJ WIĘCEJ

4 składniki diety wspierające owulację!

Problemy z owulacją są bardzo częstą przyczyną trudności z zajściem w ciążę. Dowiedz się, jak za pomocą diety możesz wesprzeć jajeczkowanie! Poznaj, które składniki diety mogą pozytywnie wpływać na owulację, a które mogą przyczyniać się do niepłodności owulacyjnej. Poznaj propozycje propłodnościowych posiłków od Ani i Zosi z Akademii Płodności! 

CZYTAJ WIĘCEJ