SIERPNIÓWCZKI 2015
-
WIADOMOŚĆ
-
U nas nocna przerwa w ostatnie 3 noce to 7-9h. Karmienie ok 19:30 i do 4 bez pobudki. Cyce jak bomby, jednym sie najada ale wciskam mu drugiego na chwilke chociaż, pare lyczkow i nic nie ściągam bo mi się nie chce
w sumie nie pamiętam kiedy laktatora uzywalam ostatnio
aaaaga, Weridiana lubią tę wiadomość
-
Hej:) Młody śpi wiec mam chwile na forum
!
Magda współczuję stresu!
W sobotę byłam na spotkaniu z kolezankami wróciłem o 1...mega się stesknilam za Stasiem. Było fajnie ale to już nie takie szaleństwa jak dawniej:)!
U nas chyba bolesne dziąsła...karmie tylko jak przysypia bo dopiero wtedy zasysa...ciężki czas.
Wczoraj wymasowałam mu dziąsła i spał po tym 1,5h. Idę dziś kupić maść i jakąś nakładkę na palec.
Wyskoczyło mu uczulenie na buzi...nie mam pojęcia od czego bo mojego mleka je przecież bardzo mało...jak nie zejdzie idę do lekarza, ma tylko zaczerwienione policzki nigdzie więcej nie wyszło. Albo to od pokarmu albo od zębów...innego pomysłu nie mam.
Dostałam okres, ściema jest ze po porodzie brzuch boli mniej...jest tak samo
Miłego dnia; )
Weridiana, lys lubią tę wiadomość
-
Martucha z okresem roznie bywa, jedne kobiety maja mniej bolesne miesiaczki inne bardziej. Ja okres przed ciaza mialam bardzo lagodny , po ciazy zdecydowanie bardziej go czulam, bez tragedii ale boli bardziej.jestem bardziej swiadoma swojego ciala, wiem kiedy jest jajeczkowanie itd
chcebycmama ja mam zwykla sukienke, rozpinana na plecach , jednak u nas chrzciny w domu i zawsze moge sie przebrac w bluzke. Do kosciola wezme butelke w razie czego.
Pulpecja my wlasnie po szczepieniu. Oj bylo placzu bo trzy zastrzyki. Dalam jej calpol i lezy przy cycku.
Iys a spróbuj moze z jakimś zielarzem , ja wierze w ziola i naturalna medycyne.
do tego mysl ze jest dobrze, wiem ze jest ciezko i brzmi to jak Sekret (czytalas?) ale cos w tym jestMalagosia, lys lubią tę wiadomość
-
a się wkurwiłam, wyszykowałam sie na spacer, zniosłam wózek, schodze z małym a tu deszcz wrrrr, on taka minka z etrzeba wracać do domu, wystawiłam go na balkon w gondoli, drzwi otwartę to chałupa się wietrzy, dobrze że męza nie ma bo by mi dał, gondola okryta, najwazniejsze z emały się wietrzy:)
na tarasie haha
Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 listopada 2015, 13:33
niecierpliwa, Paula_071, małaMyszka, jesslin87, Weridiana, zabka11 lubią tę wiadomość
-
U nas tak wieje ze szok. Choć dziś to nic w porównaniu do weekendu.
Ja tez jeszcze okresu nie mam (tfu tfu tfu)
A dziewczyny które kp i maja, czy nie bolą Was piersi w trakcie okresu jak dziecko ssie? Przyjaciółka mi mówiła ze dla niej to właśnie masakra. Ona dostała jakoś w 2-3mcu po cc a karmi juz siódmy czy ósmy miesiąc i strasznie ja boli podczas @Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 listopada 2015, 13:39
-
Magdasz ladnie odciagasz ja mam po 3 godz przerwy z prawego ledwo 30 a z lewego 120
Raz z tego gorszego odciagnelam 100 ml
My spacerujemy no dzisiaj mniej wieje niz w weekend i słoneczko wyszlo jest 13 stopniWiadomość wyedytowana przez autora: 9 listopada 2015, 13:48
jesslin87, Weridiana lubią tę wiadomość
-
Amberla, współczuje. Skąd ona to złapała?
My też już po szczepieniu. Trzy wkłucia, troszkę popłakała, ale nie było źle. Waży 6330, przyrost w porządku. Teraz śpi sobie w łóżeczku, od wczoraj ładnie się przewraca na brzuszek i nawet chwili na plecach nie poleży. W każdym razie spokojnie śpi, mam nadzieję, ze tak zostanie i nie będzie gorączki wieczorem.jesslin87, Weridiana, Paula_071 lubią tę wiadomość
-
Witamy witamy
bardzo spokojnie tu u nas ostatnio
dzieciaczki coraz bardziej absorbujace widocznie
My sie nadal inhalujemy ale dzis ide z Malym do kontroli-zobaczymy co powie lekarz...
W niedziele chrzcimyw poniedzialek wracamy do Austrii...bedzie mi ciezko wrocic do rzeczywistosci
znowu cale dnie sama
ale damy rade
musimy
Witaminkab-milo bylo Was poznac
Dziewczynkipiszcie czesciej co u Was
PozdrawiamymałaMyszka, jesslin87, Weridiana, lys lubią tę wiadomość
-
Dopiero teraz brzuch mi zszedł słuchajcie, normalnie w oczach po tym zabiegu, ale mam bóle gorzej niż okresowe jak karmie teraz. Pewnie dopiero teraz macica mi sie skurczyla.
Mam sposób na kupe, Maja tylko sra jak siedzi i oglada tv- swinka pepa wygrywa w losci kup haaha. Wlasnie narobila po 1 dniowej przerwie, ciekawe czy znow mnie obsrala boje sie ja odrywac od siebie.
Migotka na rece po pranniu kup polecam emolienty dziecka hhee, jedyne co mnie nie piecze jak smaruje.jesslin87, Weridiana, zabka11 lubią tę wiadomość
-
Hej
Moje dziecko już tak mnie wyszkoliło, że teraz cycek tylko w ruchu.. Muszę z nim chodzić inaczej nie zjenie potrafię go "przetrzymać".. zasada jak będzie głodny to zje, raczej się nie spawdzi bo drze się jak opętany.. To samo w nocy po jedzeniu (je z butli) chodzę z nim minimum godzinę po mieszkaniu dopiero usypia! U męża się drze.. Dzisiaj 2 godziny marszu od 1.30 do 3.20.. wykończyć się idzie! Czy ja go rozpieściłam?
małaMyszka lubi tę wiadomość
-
Pulpecja wrote:Tak, od początku miała tak, ze parę minut i się odrywa. Czasami próbuje jeszcze sobie pociumkać, tylko wtedy jej się ulewa ten nadmiar
także jak widzę, ze kończy i odwraca głowę, to już jej nie wciskam. Przybiera dość dobrze chyba, dzisiaj będą ją pewnie ważyć to zobaczymy co powie lekarka. Ale śpi spokojnie, więc myslę, że się najada.
Moja tez je zaledwie kilka minut (5-i sie odrywa. Na wadze b.db. przybiera, wiec przestalam wierzyc w te fazy mleka. Mala jest w 75centylu bedac tylko na cycu wiec wszystko ok mimo krotkich karmien. Czesto tez siusia i kupczy (3-5kupk na dobe).
Zetka, małaMyszka lubią tę wiadomość
-
Neyla wrote:Moja tez je zaledwie kilka minut (5-
i sie odrywa. Na wadze b.db. przybiera, wiec przestalam wierzyc w te fazy mleka. Mala jest w 75centylu bedac tylko na cycu wiec wszystko ok mimo krotkich karmien. Czesto tez siusia i kupczy (3-5kupk na dobe).
Neyla, jesslin87, Weridiana, niecierpliwa, Paula_071, Zetka, małaMyszka lubią tę wiadomość
-
I jeszcze dzisiaj udalo mi sie wyjsc na spacer. Bez placzu! Spala ladnie
nawet zakupy na obiad zrobilam i chrzciny ugadalam z ksiedzem na sob. 12.12. Mamy z b.daleka ojca chrzestnegi i stad chrzcimy w sob. To teraz czas na babskie zakupy dla mnie i Julki.
Pulpecja, jesslin87, Weridiana, małaMyszka lubią tę wiadomość