X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne SIERPNIÓWCZKI 2015
Odpowiedz

SIERPNIÓWCZKI 2015

Oceń ten wątek:
  • gianna88 Autorytet

Wysłany: 9 listopada 2015, 11:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas nocna przerwa w ostatnie 3 noce to 7-9h. Karmienie ok 19:30 i do 4 bez pobudki. Cyce jak bomby, jednym sie najada ale wciskam mu drugiego na chwilke chociaż, pare lyczkow i nic nie ściągam bo mi się nie chce :P w sumie nie pamiętam kiedy laktatora uzywalam ostatnio :)

aaaaga, Weridiana lubią tę wiadomość

atdcpx9izbdly3tt.png
  • Migotkaa Autorytet

Wysłany: 9 listopada 2015, 11:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    lys dziewczyno ja Cie podziwiam, ale tak jak mówią dziewczyny jezeli nie ma możliwości żeby mąż przyjechał wczesniej to zatrudnij kogos na kilka h dziennie,

lys lubi tę wiadomość

gwig1q1.png

8e44aa0d87.png
  • Martucha86 Autorytet

Wysłany: 9 listopada 2015, 11:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej:) Młody śpi wiec mam chwile na forum :)!
    Magda współczuję stresu!
    W sobotę byłam na spotkaniu z kolezankami wróciłem o 1...mega się stesknilam za Stasiem. Było fajnie ale to już nie takie szaleństwa jak dawniej:)!
    U nas chyba bolesne dziąsła :/...karmie tylko jak przysypia bo dopiero wtedy zasysa...ciężki czas.
    Wczoraj wymasowałam mu dziąsła i spał po tym 1,5h. Idę dziś kupić maść i jakąś nakładkę na palec.
    Wyskoczyło mu uczulenie na buzi...nie mam pojęcia od czego bo mojego mleka je przecież bardzo mało...jak nie zejdzie idę do lekarza, ma tylko zaczerwienione policzki nigdzie więcej nie wyszło. Albo to od pokarmu albo od zębów...innego pomysłu nie mam.
    Dostałam okres, ściema jest ze po porodzie brzuch boli mniej...jest tak samo :/

Miłego dnia; )

Weridiana, lys lubią tę wiadomość

5fo2vs9.png
  • Migotkaa Autorytet

Wysłany: 9 listopada 2015, 11:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Martucha u mnie boli mniej, prawie wogóle, a przed ciążą zjadalam całe opakowanie tabletek w ciągu 3 dni

Weridiana lubi tę wiadomość

gwig1q1.png

8e44aa0d87.png
  • Paula_071 Autorytet

Wysłany: 9 listopada 2015, 12:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Martucha, nie strasz! Ja jeszcze nie dostałam okresu.

13.08.2015 r.
    11.05.2019 r.
  • Weridiana Autorytet

Wysłany: 9 listopada 2015, 12:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Martucha z okresem roznie bywa, jedne kobiety maja mniej bolesne miesiaczki inne bardziej. Ja okres przed ciaza mialam bardzo lagodny , po ciazy zdecydowanie bardziej go czulam, bez tragedii ale boli bardziej.jestem bardziej swiadoma swojego ciala, wiem kiedy jest jajeczkowanie itd

chcebycmama ja mam zwykla sukienke, rozpinana na plecach , jednak u nas chrzciny w domu i zawsze moge sie przebrac w bluzke. Do kosciola wezme butelke w razie czego.

Pulpecja my wlasnie po szczepieniu. Oj bylo placzu bo trzy zastrzyki. Dalam jej calpol i lezy przy cycku.

Iys a spróbuj moze z jakimś zielarzem , ja wierze w ziola i naturalna medycyne.
    do tego mysl ze jest dobrze, wiem ze jest ciezko i brzmi to jak Sekret (czytalas?) ale cos w tym jest

Malagosia, lys lubią tę wiadomość

1usasg185gkausx0.png
  • Migotkaa Autorytet

Wysłany: 9 listopada 2015, 13:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a się wkurwiłam, wyszykowałam sie na spacer, zniosłam wózek, schodze z małym a tu deszcz wrrrr, on taka minka z etrzeba wracać do domu, wystawiłam go na balkon w gondoli, drzwi otwartę to chałupa się wietrzy, dobrze że męza nie ma bo by mi dał, gondola okryta, najwazniejsze z emały się wietrzy:)

na tarasie haha
    0a66279ce0db42e8med.jpg

Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 listopada 2015, 13:33

niecierpliwa, Paula_071, małaMyszka, jesslin87, Weridiana, zabka11 lubią tę wiadomość

gwig1q1.png

8e44aa0d87.png
  • Zetka Autorytet

Wysłany: 9 listopada 2015, 13:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas tak wieje ze szok. Choć dziś to nic w porównaniu do weekendu.

Ja tez jeszcze okresu nie mam (tfu tfu tfu) :)
    A dziewczyny które kp i maja, czy nie bolą Was piersi w trakcie okresu jak dziecko ssie? Przyjaciółka mi mówiła ze dla niej to właśnie masakra. Ona dostała jakoś w 2-3mcu po cc a karmi juz siódmy czy ósmy miesiąc i strasznie ja boli podczas @

Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 listopada 2015, 13:39

82doh371efo4yjxe.png
    82doh371ee36m5no.png
  • Paula_071 Autorytet

Wysłany: 9 listopada 2015, 13:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas rano lało i wialo. Teraz wyszlo slonce i jest ladnie, wiec wybralismy sie na spacer. Jest cieplutko, kurtke zdjelam a maly w spiochach, skarpetkach i polarze.

jesslin87, Weridiana lubią tę wiadomość

13.08.2015 r.
    11.05.2019 r.
  • aaaaga Autorytet

Wysłany: 9 listopada 2015, 13:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magdasz ladnie odciagasz ja mam po 3 godz przerwy z prawego ledwo 30 a z lewego 120
    Raz z tego gorszego odciagnelam 100 ml
    My spacerujemy no dzisiaj mniej wieje niz w weekend i słoneczko wyszlo jest 13 stopni

Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 listopada 2015, 13:48

jesslin87, Weridiana lubią tę wiadomość

f2wlj44jgrn4a0f6.png

Matko Boska Matemblewska módl się za nami !
    04.02.2014 - 7tc [*]
  • Martucha86 Autorytet

Wysłany: 9 listopada 2015, 13:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Migotkaa wrote:
    Martucha u mnie boli mniej, prawie wogóle, a przed ciążą zjadalam całe opakowanie tabletek w ciągu 3 dni
    Szczęściara:)

Weridiana lubi tę wiadomość

5fo2vs9.png
  • Amberla Autorytet

Wysłany: 9 listopada 2015, 14:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A u nas hujnia z grzybnia - Starsza ma borelioze i jesteśmy na jej pierwszym antybiotyku ;/

• Pulpecja Autorytet

Wysłany: 9 listopada 2015, 14:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Amberla, współczuje. Skąd ona to złapała?
    My też już po szczepieniu. Trzy wkłucia, troszkę popłakała, ale nie było źle. Waży 6330, przyrost w porządku. Teraz śpi sobie w łóżeczku, od wczoraj ładnie się przewraca na brzuszek i nawet chwili na plecach nie poleży. W każdym razie spokojnie śpi, mam nadzieję, ze tak zostanie i nie będzie gorączki wieczorem.

jesslin87, Weridiana, Paula_071 lubią tę wiadomość

201508091565.png
  • magda sz Autorytet

Wysłany: 9 listopada 2015, 14:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ojej Amberla kleszcza złapała wczesniej? Jak to wyczailiscie w sensie objawy? Dużo dużo zdrówka!!!

oc7e509.png
    ySkMp1.png
  • Maniuś Autorytet

Wysłany: 9 listopada 2015, 14:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witamy witamy :) bardzo spokojnie tu u nas ostatnio :/ dzieciaczki coraz bardziej absorbujace widocznie :)

My sie nadal inhalujemy ale dzis ide z Malym do kontroli-zobaczymy co powie lekarz...

W niedziele chrzcimy :) w poniedzialek wracamy do Austrii...bedzie mi ciezko wrocic do rzeczywistosci :( znowu cale dnie sama :( ale damy rade :D musimy :D

Witaminkab-milo bylo Was poznac :P

Dziewczynkipiszcie czesciej co u Was :)

Pozdrawiamy :D :D :D

małaMyszka, jesslin87, Weridiana, lys lubią tę wiadomość

zrz69vvjbeicd46f.png
    Synek 19.08.2015 ❤️
    Synek 05.05.2017 ❤️
  • magda sz Autorytet

Wysłany: 9 listopada 2015, 14:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dopiero teraz brzuch mi zszedł słuchajcie, normalnie w oczach po tym zabiegu, ale mam bóle gorzej niż okresowe jak karmie teraz. Pewnie dopiero teraz macica mi sie skurczyla.

Mam sposób na kupe, Maja tylko sra jak siedzi i oglada tv- swinka pepa wygrywa w losci kup haaha. Wlasnie narobila po 1 dniowej przerwie, ciekawe czy znow mnie obsrala boje sie ja odrywac od siebie.

Migotka na rece po pranniu kup polecam emolienty dziecka hhee, jedyne co mnie nie piecze jak smaruje.

jesslin87, Weridiana, zabka11 lubią tę wiadomość

oc7e509.png
    ySkMp1.png
  • 5ylwia Autorytet

Wysłany: 9 listopada 2015, 14:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej :)
    Moje dziecko już tak mnie wyszkoliło, że teraz cycek tylko w ruchu.. Muszę z nim chodzić inaczej nie zje :-( nie potrafię go "przetrzymać".. zasada jak będzie głodny to zje, raczej się nie spawdzi bo drze się jak opętany.. To samo w nocy po jedzeniu (je z butli) chodzę z nim minimum godzinę po mieszkaniu dopiero usypia! U męża się drze.. Dzisiaj 2 godziny marszu od 1.30 do 3.20.. wykończyć się idzie! Czy ja go rozpieściłam?

małaMyszka lubi tę wiadomość

• Neyla Autorytet

Wysłany: 9 listopada 2015, 14:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pulpecja wrote:
    Tak, od początku miała tak, ze parę minut i się odrywa. Czasami próbuje jeszcze sobie pociumkać, tylko wtedy jej się ulewa ten nadmiar :-) także jak widzę, ze kończy i odwraca głowę, to już jej nie wciskam. Przybiera dość dobrze chyba, dzisiaj będą ją pewnie ważyć to zobaczymy co powie lekarka. Ale śpi spokojnie, więc myslę, że się najada.

Moja tez je zaledwie kilka minut (5-8) i sie odrywa. Na wadze b.db. przybiera, wiec przestalam wierzyc w te fazy mleka. Mala jest w 75centylu bedac tylko na cycu wiec wszystko ok mimo krotkich karmien. Czesto tez siusia i kupczy (3-5kupk na dobe).

Zetka, małaMyszka lubią tę wiadomość

62b3591443.png
    8p3oyx8df4ipmqn6.png
  • Pulpecja Autorytet

Wysłany: 9 listopada 2015, 15:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Neyla wrote:
    Moja tez je zaledwie kilka minut (5-8) i sie odrywa. Na wadze b.db. przybiera, wiec przestalam wierzyc w te fazy mleka. Mala jest w 75centylu bedac tylko na cycu wiec wszystko ok mimo krotkich karmien. Czesto tez siusia i kupczy (3-5kupk na dobe).
    No u nas też wychodzi 75 centyl. Dlatego zawsze powtarzam, żeby za bardzo się nie nakręcać że fazy, że dużo, mało itd., kp powinno przebiegć naturalnie bez zastanawiania się większego. Dopiero jak dziecko jest ewidentnie głodne po karmieniu albo nie przybiera na wadze to wtedy jest powód do zmartwienia. A ja mam czasami naprawdę wrażenie że w piersiach nic nie ma, a ona coś tam sobie jednak wyciągnie.

Neyla, jesslin87, Weridiana, niecierpliwa, Paula_071, Zetka, małaMyszka lubią tę wiadomość

201508091565.png
  • Neyla Autorytet

Wysłany: 9 listopada 2015, 15:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    I jeszcze dzisiaj udalo mi sie wyjsc na spacer. Bez placzu! Spala ladnie :) nawet zakupy na obiad zrobilam i chrzciny ugadalam z ksiedzem na sob. 12.12. Mamy z b.daleka ojca chrzestnegi i stad chrzcimy w sob. To teraz czas na babskie zakupy dla mnie i Julki.

Pulpecja, jesslin87, Weridiana, małaMyszka lubią tę wiadomość

62b3591443.png
    8p3oyx8df4ipmqn6.png
‹‹ 2392 2393 2394 2395 2396 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Przygotowanie do porodu - o czym warto pamiętać?

Poród to wyjątkowe przeżycie dla każdej kobiety. Czy można się jakoś do niego przygotować? O czym warto pamiętać, kiedy termin porodu zbliża się wielkimi krokami? Kliknij i przeczytaj nasze sprawdzone sposoby! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Masturbacja - 9 najczęstszych pytań o samozaspokojenie!

Masturbacja to jeden z największych tematów tabu - dlaczego tak się dzieje? Czy kobiety się masturbują? Czy masturbacja w związku jest normalna? Kiedy masturbacja może być niebezpieczna, a kiedy może przynosić korzyści? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Ranking TOP produktów zwiększających szanse na zajście w ciążę

Wybrane produkty, które mogą zwiększyć szanse na zajście w ciążę, skrócić starania o dziecko i szybciej przybliżyć Cię do wymarzonego celu. 

CZYTAJ WIĘCEJ