X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne SIERPNIÓWCZKI 2015
Odpowiedz

SIERPNIÓWCZKI 2015

Oceń ten wątek:
  • Agaata Autorytet

Wysłany: 11 listopada 2015, 09:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zetka wrote:
    No, pokazałam jej pieluche. Powiedziała ze śluz to biegunka, a niestrawione resztki w postaci jaśniejszych kuleczek są ok.

Czyli wg niej jak dziecko robi jedną kupę raz na dwa dni i w tej kupie jest śluz to ma biegunkę? No ja nie jestem przekonana.

niecierpliwa, chcebycmama lubią tę wiadomość

relgj44j0jdjxxnn.png
    f2wlx1hpmkxg2b4v.png
    h4zp0tc7mm1rsrjp.png
  • jesslin87 Autorytet

Wysłany: 11 listopada 2015, 10:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A dzisiaj u nas po raz pierwszy wyszla kupa plecami :D no ale jak w nocy nie robi kup to rano wycisnie wszystko. Mina Matki jak wsadzila reke pod body i wyciagnela cala brudna bezcenna bo nawet Maks zaczal sie rechotac heheh

zabka11, Paula_071 lubią tę wiadomość

74diqps6a69lyc94.png
  • chcebycmama Autorytet

Wysłany: 11 listopada 2015, 10:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witajcie.

Czy któraś 2alczy z plesniawkami?

Syn, roczek.
    Okruszek, 20 tydzień w brzuszku. :-)
  • jesslin87 Autorytet

Wysłany: 11 listopada 2015, 10:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja walcze smaruje nystatyna 3 razy dziennie. Jak do czwartku nie zejdzie to w piatek idziemy do lekarza.

74diqps6a69lyc94.png
  • zabka11 Autorytet

Wysłany: 11 listopada 2015, 11:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czesc babolki

Wczoraj do 1 rano siuedzialam na tablecie oglasdajac sukienki dla siebie, Klary, Julci..
    Mala wstala o 5na butle i zwykle po niej jeszcze zasypia, a dzis sie zbuntowala i bylo marudzenie do 7...po nieudanych 1000 probach uspania jej w lozeczku wsadzilam do fotelika samochodowego i po kilku bujnieciach zasnela do 9.
    Do 9, bo obudzila nas telefonem tesciowa grrrrrrrr!!!

Lys- super Lili trzyma glowje, moja o wiele gorzej...

Malamyszka- fajnie ze odnawiaja sue twoje relacje z rodzina :)

Paula- jezzzuuu jak ja ci zazdroszcze ze maly ci tyleee spi ciagiem....nuda???ja juz nie pamietam co to slowi oznacza...u mnie wszystko w biegu, bo jak mala zasnie to goooora godzina i wtedy robie w domu 1000rzeczy jednoczesnie.

Ofka- dasz rade, ty jestes stworzona do nauki ;) podziweiam cie, ja przy malej o czytasniu moge zapomniec. Wyjatek=forum ;)
    Trzymam kciuki za Iwo, oby nic od tesciowej nie zlapal

Kaaarolina- mala to cala Ty!

lys, jesslin87, Paula_071, Weridiana, małaMyszka lubią tę wiadomość

3i499vvjdikb2il4.png
    iv09j48argrcm17t.png
  • niecierpliwa Autorytet

Wysłany: 11 listopada 2015, 11:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tatus poszedl z mloda na spacer, ciekawe w jakim stadium zdenerwowania wroci :D Jak go znam to nawet jakby urzadzila czarna rozpacz to powie, ze bylo ok ;)
    Jestem sama w domu pierwszy raz po'porodzie, wzielam sie za obiad, trzasnelam garnkiem i siarczyscie przeklnelam pod nosem i nasluchuje czy sie Julka nie obudzila, dopiero za chwile do mnie dotarlo, ze jej nie ma. Strasznie pusto i smutno

zabka11, Weridiana, Zetka lubią tę wiadomość

• lys Autorytet

Wysłany: 11 listopada 2015, 11:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam się i ja.
    Jestem zmęczona bardziej niż zwykle, wczoraj za chiny nie dało się ululać małej, płakała do 1 w nocy, gazy ją męczyły, może też brzuszek ją bolał, sama nie wiem. Noc tragedia - rzucała się po całym łóżku, stękała, budziła co chwilę, o 5 rano wzięłam ją do mojego łóżka, ale przespała tylko godzinkę, a tak to cały czas na cycu wisiała, a jak przysypiała i próbowałam wyciągnąć sutka to od razu ryk. Ja nie wiem po czym ona ma takie gazy, może znowu jej wszystko w jelitach fermentuje. Każda kupa to jeden wielki śluz. Gdyby nie płakała to chyba bym to olała, ale ona płacze to znaczy że ją chyba brzuszek boli.

EDIT dziś Lily kończy 3 miesiące. Długo czekałam na ten dzień z nadzieją, że część problemów minie, no ale nie zapowiada się.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 listopada 2015, 11:30

Martucha86, Weridiana, Zetka lubią tę wiadomość

9f7jtv73juycdhvl.png
  • niecierpliwa Autorytet

Wysłany: 11 listopada 2015, 11:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lys a dajesz espumisan albo delicol?

• Agaata Autorytet

Wysłany: 11 listopada 2015, 11:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lys, my dajemy Bobotic Forte, to jest dużo większe stężenie symetikonu niż w Espumisanie 100, mieliśmy dawać 4x4 krople, ale dla Hubka to było za dużo, dawałam 3 razy dziennie, później dwa, a teraz tylko na wieczór.Może to spróbuj na te gazy.

relgj44j0jdjxxnn.png
    f2wlx1hpmkxg2b4v.png
    h4zp0tc7mm1rsrjp.png
  • lys Autorytet

Wysłany: 11 listopada 2015, 11:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Głownie daję właśnie bobotic forte, a czasami infacol i espumisan 100. Delicolu nie daję - kiedyś na poczatku dawaliśmy, ale ja nie wiedziałam efektu.

9f7jtv73juycdhvl.png
  • Agaata Autorytet

Wysłany: 11 listopada 2015, 11:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ile tego Boboticu podajesz?

relgj44j0jdjxxnn.png
    f2wlx1hpmkxg2b4v.png
    h4zp0tc7mm1rsrjp.png
  • Migotkaa Autorytet

Wysłany: 11 listopada 2015, 11:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witamy sie i my:)

Mały spi, mama ogarnieta, mieszkanie tez:) zaraz idziemy na obiad do tesciow, dzis piergogi z kapusta i grzybami, mniam

zabka11, jesslin87, Weridiana lubią tę wiadomość

gwig1q1.png

8e44aa0d87.png
  • apaczka Autorytet

Wysłany: 11 listopada 2015, 11:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej! My dzisiaj wstaliśmy koło 8, zjedliśmy śniadanie i poszliśmy w trójkę na drzemkę, która trwała do teraz :-) tak pospałam, że potrzebuję kawy na rozbudzenie ;-) znacie to uczucie?

lys, Agaata, magda sz, jesslin87 lubią tę wiadomość

9f7jpx9i1ln9kxb1.png
  • lys Autorytet

Wysłany: 11 listopada 2015, 12:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agaata wrote:
    A ile tego Boboticu podajesz?

po 3-4 krople przed każdym karmieniem, czasem jak karmię piersią jak mi się zapomni to nie daję

Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 listopada 2015, 12:03

Agaata lubi tę wiadomość

9f7jtv73juycdhvl.png
  • Agaata Autorytet

Wysłany: 11 listopada 2015, 12:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    apaczka wrote:
    Hej! My dzisiaj wstaliśmy koło 8, zjedliśmy śniadanie i poszliśmy w trójkę na drzemkę, która trwała do teraz :-) tak pospałam, że potrzebuję kawy na rozbudzenie ;-) znacie to uczucie?

Uczucie znam, ale już prawie zapomniałam o nim ;-)
    Ja dzisiaj ledwo łażę, a Młody śpi w najlepsze od półtorej godziny.

relgj44j0jdjxxnn.png
    f2wlx1hpmkxg2b4v.png
    h4zp0tc7mm1rsrjp.png
  • Agaata Autorytet

Wysłany: 11 listopada 2015, 12:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    lys wrote:
    po 3-4 krople przed każdym karmieniem, czasem jak karmię piersią jak mi się zapomni to nie daję

No to powinno wystarczyć. Cholerka, ciekawe, czemu Lily ma te problemy brzuszkowe.

relgj44j0jdjxxnn.png
    f2wlx1hpmkxg2b4v.png
    h4zp0tc7mm1rsrjp.png
  • apaczka Autorytet

Wysłany: 11 listopada 2015, 12:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agaata wrote:
    Uczucie znam, ale już prawie zapomniałam o nim ;-)
    Ja dzisiaj ledwo łażę, a Młody śpi w najlepsze od półtorej godziny.
    A widzisz, sama jesteś sobie winna ;-) ale u mnie to też rzadkie zjawisko. Przypomniały się dawne czasy gdy człowiek po śniadaniu w wolny dzień szedł jeszcze na drzemkę. Ile my wtedy czasu marnowaliśmy ;-)

9f7jpx9i1ln9kxb1.png
  • lys Autorytet

Wysłany: 11 listopada 2015, 12:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agaata wrote:
    No to powinno wystarczyć. Cholerka, ciekawe, czemu Lily ma te problemy brzuszkowe.

nie wiem, na pewno ma dyschezję i stąd wieczne problemy z kupą, a co do brzuszka brak mi pomysłów, chyba znów trzeba się będzie skonsultować, bo ja nie wiem co mam robić żeby było dobrze

9f7jtv73juycdhvl.png
  • niecierpliwa Autorytet

Wysłany: 11 listopada 2015, 12:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lys a robilas usg brzuszka?

• zabka11 Autorytet

Wysłany: 11 listopada 2015, 12:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zetka- ale masz przystojniakow :)

Magda sz- swietna Maja :) silna babeczka :)

Lys - u nas nagazy pomogly niemieckie kropelki sabsimplex. Mozste wyprobuj?????

Zetka lubi tę wiadomość

3i499vvjdikb2il4.png
    iv09j48argrcm17t.png
‹‹ 2408 2409 2410 2411 2412 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

7 sposobów jak przetrwać przesilenie wiosenne i jak szybko zajść w ciążę!

Przesilenie wiosenne dla wielu kobiet jest trudnym okresem przejściowym, kiedy mogą pojawiać się problemy ze snem, nadmiernym zmęczeniem, brakiem energii, czy obniżoną koncentracją. Wszystko to może mieć wpływ na gospodarkę hormonalną i kobiecą płodność. Jak w tym czasie przygotować się do ciąży? Jakie są skuteczne sposoby na poprawę płodności? Jak szybko zajść w ciążę, wprowadzając proste nawyki do codziennego stylu życia?

CZYTAJ WIĘCEJ

Dieta wegetariańska i dieta wegańska w ciąży i podczas laktacji

Czy dieta wegetariańska i wegańska w ciąży oraz podczas laktacji to dobry pomysł? Na co należy zwrócić uwagę nie jedząc w tym okresie mięsa lub żadnych produktów pochodzenia zwięrzęcego? Czy jest to bezpieczne dla ciąży i rozwoju płodu, a potem niemowlęcia? Przeczytaj jak powinna wyglądać dieta mamy karmiącej i czy spożywane przez nią pokarmy mogą wpływać na dziecko. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Starania o dziecko i ciąża po poronieniu - prawdziwe historie ♡

"Prawdziwe historie kobiet starających się o dziecko" - opowieść o Karolinie, która doświadczyła bolesnej straty w 21. tygodniu ciąży... Jak sama mówi: wszystko układało się idealnie, nic nie wskazywało na to, że coś może być nie tak. "Starania o dziecko i ciąża po poronieniu" -  o bólu, bezsilności, traumie, ale również o pięknym odrodzeniu, niegasnącej nadziei i szczęśliwym zakończeniu. 

CZYTAJ WIĘCEJ