X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne SIERPNIÓWCZKI 2015
Odpowiedz

SIERPNIÓWCZKI 2015

Oceń ten wątek:
  • chcebycmama Autorytet

Wysłany: 11 listopada 2015, 21:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lys a robiłaś badania kupy i moczu Lily?

Po nich można zdiagnozować problemy brzuszkowe. No i usg jamy brzusznej. Cos za długo Lily się już meczy. :-(

lys lubi tę wiadomość

Syn, roczek.
    Okruszek, 20 tydzień w brzuszku. :-)
  • lys Autorytet

Wysłany: 11 listopada 2015, 21:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Robiłam posiew moczu i posiew kału, oba wyszły ok. Teraz zrobię badanie ogólne moczu (jak w końcu uda mi się złapać mocz). Zrobię też usg brzuszka tak, jak wszyscy radzicie. I chyba zamówię wizytę domową pediatry na piątek, niech mi obejrzy dziecko dokładnie, bo 18.11 mamy szczepienie i muszę się upewnić, że może być zaszczepiona (lekarka w przychodni mnie nie przekonuje).

Agaata, Weridiana lubią tę wiadomość

9f7jtv73juycdhvl.png
  • magda sz Autorytet

Wysłany: 11 listopada 2015, 21:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    3 atak histerii, teraz przez sen, cyca nie chce ja nie wiem co by zęby szły? ślini się niezmiernie.

oc7e509.png
    ySkMp1.png
  • Agaata Autorytet

Wysłany: 11 listopada 2015, 21:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magda, a może jednak ją brzuszek boli. U nas ślinienie jest też bardzo duże, ciągle wszystko mokre, ale ja tego z zębami nie wiążę - no dzieci się po prostu ślinią mocno, ale to nie znaczy, że zęby idą.

zabka11, Paula_071 lubią tę wiadomość

relgj44j0jdjxxnn.png
    f2wlx1hpmkxg2b4v.png
    h4zp0tc7mm1rsrjp.png
  • lys Autorytet

Wysłany: 11 listopada 2015, 21:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    magda sz wrote:
    3 atak histerii, teraz przez sen, cyca nie chce ja nie wiem co by zęby szły? ślini się niezmiernie.

No to u nas ataki histerii od ostatnich 3 dni codziennie po kilka razy, dziś pół dnia, płacz trochę inny niż dotychczas dlatego zwątpiłam, bo nie umiałam dojść o co chodzi. Nawet wizja wizyty w szpitalu mi błysnęła w umyśle. Na szczęście się uspokoiła, to kamień spadł mi z serca. Też się bardzo ślini i gryzie nerwowo piąstki, pomyślałam o ząbkach, ale dziąsełka wyglądają normalnie.

9f7jtv73juycdhvl.png
  • Agaata Autorytet

Wysłany: 11 listopada 2015, 21:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hubert piąstki ssie cały czas, czasem tak głośno przy tym cmoka, że przychodzę z drugiego pokoju ;-)

zabka11 lubi tę wiadomość

relgj44j0jdjxxnn.png
    f2wlx1hpmkxg2b4v.png
    h4zp0tc7mm1rsrjp.png
  • magda sz Autorytet

Wysłany: 11 listopada 2015, 21:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agata, Lys, u mnie ten płacz też jest inny. Jak płakała przez brzuszek to inaczej to wyglądało plus do tego prężyła się, teraz taki pretensjonalny płacz jakby nie wiem co się stało i strasznie się wtula. Piąstka i ślinia to tak ale od kilku dni też jest wzmożone ssanie, cyc musi być ciągle w buzi, jezdzi nim sobie po dziąsłach dlatego mam podejrzenie zębów. Zapytam jutro pediatrę.

oc7e509.png
    ySkMp1.png
  • Agaata Autorytet

Wysłany: 11 listopada 2015, 21:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie taki dziwny, bardzo głęboki płacz pojawił się pierwszy raz juuż jakiś czas temu, to było w nocy - tak ryknął, że zerwałam się na równe nogi w sekundę. Teraz mu się zdarza tak płakać czasem, mam wrażenie, że to taki płacz jak on chce coś już natychmiast bez możliwości czekania. ;-)

relgj44j0jdjxxnn.png
    f2wlx1hpmkxg2b4v.png
    h4zp0tc7mm1rsrjp.png
  • apaczka Autorytet

Wysłany: 11 listopada 2015, 21:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A moja z kolei dzisiaj mało je. Tzn przynajmniej mi się tak wydaje bo albo wcale nie chce jeść jak przystawiam albo weźmie cycek do buzi i go ciumka, usta zaciska jakby go chciała odgryźć. Chociaż piersi nie bomby więc może coś tam je. Nie wiem o co chodzi bo poza tym humor dopisuje. Ona tak miewa czasem. Idę spać, może jutro jej się odmieni...

9f7jpx9i1ln9kxb1.png
  • niecierpliwa Autorytet

Wysłany: 11 listopada 2015, 22:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja rano posmarowalam dziaselka zelem na zabkowanie, bo jakiegos ataku nerwicy dostla, tak mocno je tarla i potem przez caly dzien byl spokoj, nawet piastek nie ciumkala, wiec cos jest na rzeczy.

Byli u nas znajomi, kapiel byla godzine pozniej i mamy za swoje, przegapilismy moment zmeczenia i dalej nie spi. Wciagnel w ciagu 1,5h 220ml mleka i wisi na cyku po raz trzeci. Mam nadzieje, ze teraz juz zasnie.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 listopada 2015, 22:03

Weridiana lubi tę wiadomość

• psioszka11 Autorytet

Wysłany: 11 listopada 2015, 22:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie już gryzaki trzyma w dwóch raczkach i gryzie bo tak go swedza.A dziś zauważyłam że nauczył się wyciągać język do samej brody-wasze dzieci też tak robią?to prawidłowy odruch?dostał dziś po marchewce pierwszy raz ziemniaka pięknie je.Otwieraz buzke jak widzi łyżeczkę i język wyciąga i palaszuje.Jednakże muszę go częściej przepajac woda bo kupki po marchewce coraz twardsze A ostatnio pluje mi woda.Więc dziś wzięłam go na sposób i dałam z łyżeczki wodę i cwaniak wypił kilka łyżek.

zabka11, Martucha86, lys, Weridiana, niecierpliwa, Paula_071, Maniuś lubią tę wiadomość

bl9ci09kql96ri27.png

Nasze szczęście LEON -53cm i 3680g -21.07.2015
  • Martucha86 Autorytet

Wysłany: 11 listopada 2015, 22:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas ząbkowanie na całego...dopiero zasnął po 1,5h marudzenia i płaczu. Zaczął sam chwytać butelkę i szarpie nią o dziąsła. Widać że daje mu to ulgę. Smaruje mu dziąsła przed kazdym karmieniem i jedzenie jakoś idzie. Pomaga też masaż.
    Moja stomatolog mowi że ząbkowanie boli tak jak wyrzynanie 8. Ktoś pamięta?

Dziś po raz pierwszy dałam Małemu trochę soku z marchwi z wodą ...wypił ze smakiem :)

My mamy małe mieszkanko ale za dwa lata zaczynamy budowe:)!!

lys, Weridiana, Paula_071 lubią tę wiadomość

5fo2vs9.png
  • kasiuleek Autorytet

Wysłany: 11 listopada 2015, 22:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Weridiana wrote:
    Zaraz bede nadrabiala ale w miedzyczasie mam do Was pytanie

Czy po szczepieniu wasze maluszki mialy taka gulke , zgrubienie w okolicy zastrzyku. Moja ma i dziwie sie bo ostatnio nic takiego nie bylo. Jak do jutra sie nie zmniejszy to pojde do lekarza.
    goraczki niema.

Hubi miał ok 2tygodni. Kazali robić okłady altacetem albo czymś zimnym ale nie robiłam nic z tym i samo zeszło.

2nn39n73yer8iupj.png
    07jyqdc.png

• Migotkaa Autorytet

Wysłany: 11 listopada 2015, 22:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Weridiana wrote:
    Zaraz bede nadrabiala ale w miedzyczasie mam do Was pytanie

Czy po szczepieniu wasze maluszki mialy taka gulke , zgrubienie w okolicy zastrzyku. Moja ma i dziwie sie bo ostatnio nic takiego nie bylo. Jak do jutra sie nie zmniejszy to pojde do lekarza.
    goraczki niema.

Mój tak miał po pierwszym szczepieniu na nózce, było widoczne gołym okiem,smarowałam altacetem, znikło po kilku dniach

gwig1q1.png

8e44aa0d87.png
  • kasiuleek Autorytet

Wysłany: 11 listopada 2015, 22:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    magda sz wrote:
    Cześć kochane,
    Maja już śpi ale pewnie zaraz się obudzi, dziś senna maruda. Jutro o 9 szczepienia ;( Boże jak ja tego nienawidzę. Ale jeszcze trochę i będzie dłuższa przerwa między szczepieniami.

Fajna opcja z kartkami, u nas w rodzinie ta tradycja jakoś wygasła przez to że internet i maile.. :/ a taka pocztowa kartka to ma swój urok. My robimy kalendarze dla babć i prababć. Muszę dokończyć projekt ale nie ma kiedy.

Mama przyjechała z wałówką :) mniaamm

Nie wiem co się dzieje ale Maja miała dziś dwa krótkie ataki histerii tak nagle, leżała na mnie i w wielki ryk nagle, aż wzdrygała się. Po kilku min się uspakajała. To na bank nie kolka tylko jakieś takie strachy czy coś. Zdarza Wam się coś takiego?

Hubert ma niestety takie ataki często. Czasami i dwa razy dziennie i nie mam pojęcia od czego. Paniczny płacz i po chwili się uspokaja...

2nn39n73yer8iupj.png
    07jyqdc.png

• AgaSad Autorytet

Wysłany: 11 listopada 2015, 22:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Odnośnie ząbkowania to koleżanka polecała zakupić żyrafę Sophie.. ja pierwsze słyszę ale faktycznie jest taka zabawka gryzak i ponoć bardzo sprwdza się przy zębach..
    u nas bardzo fajny dzień, mały dużo spał i był bardzo wesoły.. uwielbiam takie dni..

Weridiana, Agaata, Paula_071, Maniuś lubią tę wiadomość

1usawn15ju6q9qwm.png
  • Migotkaa Autorytet

Wysłany: 11 listopada 2015, 22:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas napewno ząbki, wczoraj tak zgryzł dziąsłami palca że aż miał całęgo czerwonego, ale widze ze jak smaruje żelem dziąsełka to jest poprawa, nie pcha tak nerwowo pięsci do buzi

Dziś od bardzo dawna, własciwie od porodu pierwszy raz popołudniu jak młody spał oglądnełam z męzem film hih, tak z czipsami na luziee, tytuł Iluzja, polecam:)

Aaa i dziś zaobserwowałam u Szymonka jak leżał w bujaczku że tez podrywa się do siadania tak jak Maja Magdy, siłacz mały mój:)

Mojemu tez czasem zdarzaja sie takie ataki, ale bardzo zadko

Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 listopada 2015, 22:57

gwig1q1.png

8e44aa0d87.png
  • Zetka Autorytet

Wysłany: 11 listopada 2015, 23:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mój też ma takie ataki czasami, jak śpi. Nagle płacz. Myślałam że mu się śni cos. Jak podchodzę i głaszcze to się uspokaja.

A ja się podlamalam. Wiem ze dziecka nie powinno się ważyć codziennie ale chciałam sprawdzić. W pn 6080 a dziś 6040 :( te same pory, przed jedzeniem. Nie wiem czemu. Dziś zwazyłam go też przed i po jedzeniu i roznica była 140g wiec coś tam zjada.

82doh371efo4yjxe.png
    82doh371ee36m5no.png
  • Migotkaa Autorytet

Wysłany: 11 listopada 2015, 23:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jezuuu jak patrze na forum ze sa lipcowki 2016 a niedlugo beda sierpniowki to zazdraszczam, nawet zdj z brzuszkiem sobie wlaczylam, ale to bym cudny czas, to oczekiwanie, eh...

Paula_071, jesslin87, Maniuś lubią tę wiadomość

gwig1q1.png

8e44aa0d87.png
  • Neyla Autorytet

Wysłany: 12 listopada 2015, 03:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    W zla godzine wypowiedzialam slowa z mojego poprzedniego posta... Mala placze przez sen i nie wiem co jej jest. Dopiero jak ja lulam to sie wycisza i przysypia. Juz od polnocy spie jak na szpilkach bo co chwila pisk. Teraz przysnela mi na klacie...

62b3591443.png
    8p3oyx8df4ipmqn6.png
‹‹ 2410 2411 2412 2413 2414 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Krew miesiączkowa - kolor krwi podczas okresu

Czy to normalne, że krew miesiączkowa zmienia swój kolor i konsystencję? Czy brązowy kolor krwi podczas okres powinien Cię niepokoić, czy jest to zjawisko naturalne? Kiedy krwawienie miesiączkowe wymaga konsultacji z lekarzem? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Stres oksydacyjny w plemnikach jako przyczyna męskiej niepłodności

Wiadomo, że stres może mieć negatywny wpływ na funkcjonowanie całego organizmu. Ale co ma wspólnego stres oksydacyjny z plemnikami? Czy może być on przyczyną męskiej niepłodności? Dowiedz się, skąd bierze się stres oksydacyjny oraz jak diagnozuje się jego obecność w męskim nasieniu?

CZYTAJ WIĘCEJ

"Nie mogę zajść w ciążę" - moja historia starania o dziecko

"Prawdziwe historie kobiet starających się o dziecko". Opowieść o kobiecie, która nie traci nadziei... "Nie mogę zajść w ciążę, ale nie tracimy nadziei..." - nieplodna_optymistka opowiada o swoich staraniach, drodze do macierzyństwa, leczeniu niepłodności i niegasnącej wierze w to, że się uda! 

CZYTAJ WIĘCEJ