SIERPNIÓWCZKI 2015
-
WIADOMOŚĆ
-
AgaSad wrote:Odnośnie ząbkowania to koleżanka polecała zakupić żyrafę Sophie.. ja pierwsze słyszę ale faktycznie jest taka zabawka gryzak i ponoć bardzo sprwdza się przy zębach..
u nas bardzo fajny dzień, mały dużo spał i był bardzo wesoły.. uwielbiam takie dni..
Ja kupiłam żyrafkę Sophie, z tym, że nie zwróciłam uwagi i kupiłam dla dzieci w fazie zaawansowanego ząbkowania a nie wczesnego ząbkowania i póki co leży i czeka na swoją kolej. Myślę, że to gryzak jak gryzak, z tym, że ponoć aktualnie żyrafka Sophie jest bardzo modna.
Jakby co to link:
http://muppetshop.eu/zabawki-i-akcesoria/zabawki/gryzak-zyrafka-sophie-so-pure-miekki-detail.html -
Zetka wrote:Czy Wasze dzieci podczas spania tez tak się kręcą i przywracają główka z prawej na lewą?
Moj śpi jeszcze w koszu Mojżesza i dziś tak strasznie mocno machal głową ze ciągle uderzał w boki. Nie wiem czy to normalne.
A w ogóle dzień dobryZetka, jesslin87 lubią tę wiadomość
-
Zetka wrote:Czy Wasze dzieci podczas spania tez tak się kręcą i przywracają główka z prawej na lewą?
Moj śpi jeszcze w koszu Mojżesza i dziś tak strasznie mocno machal głową ze ciągle uderzał w boki. Nie wiem czy to normalne.
Jak Julka tak niespokojnie spi i sie rzuca to zmieniam jej pozycje, ale tak jak pisze Pulpecja czesto gesto wtedy chce jej sie odbic.
Tez sie witamZetka, jesslin87 lubią tę wiadomość
-
Agaata wrote:Ja kupiłam żyrafkę Sophie, z tym, że nie zwróciłam uwagi i kupiłam dla dzieci w fazie zaawansowanego ząbkowania a nie wczesnego ząbkowania i póki co leży i czeka na swoją kolej. Myślę, że to gryzak jak gryzak, z tym, że ponoć aktualnie żyrafka Sophie jest bardzo modna
.
Jakby co to link:
http://muppetshop.eu/zabawki-i-akcesoria/zabawki/gryzak-zyrafka-sophie-so-pure-miekki-detail.html
Gryzak za blisko'50 zl??? A czym on sie tak wyrozniaAgaata, Zetka, Katarka, jesslin87 lubią tę wiadomość
-
Niecierpliwa, jeśli chodzi o ten gryzak to pewnie niczym wielkim się nie wyróżnia, ale to co mi się spodobało to, że jest zrobiony z bezpiecznych składników do gryzienia dla dziecka, nie ma w środku tej wody/ płynu - takich gryzaków nie lubię, bo nie wiem co pływa tam w środku i co będzie jak dziecko to przegryzie i się tego napije. Dodatkowo bardzo podoba mi się kształt tego gryzaka, bo jest bardzo łatwy do chwytania dla dziecka i ma dużo fragmentów do gryzienia. To tyle.
niecierpliwa, Zetka, jesslin87 lubią tę wiadomość
-
Agaata wrote:Niecierpliwa, jeśli chodzi o ten gryzak to pewnie niczym wielkim się nie wyróżnia, ale to co mi się spodobało to, że jest zrobiony z bezpiecznych składników do gryzienia dla dziecka, nie ma w środku tej wody/ płynu - takich gryzaków nie lubię, bo nie wiem co pływa tam w środku i co będzie jak dziecko to przegryzie i się tego napije. Dodatkowo bardzo podoba mi się kształt tego gryzaka, bo jest bardzo łatwy do chwytania dla dziecka i ma dużo fragmentów do gryzienia. To tyle.
Fakt, faktem ksztalt genialny, ale cena dalej do mnie nie przemawia -
Niecierpliwa, nie martw się, do mnie cena też nie przemawia.
Poza tym nie przemawia do mnie cena większości zabawek, bo są naprawdę drogie. Jeszcze teraz pół biedy, ale jak patrzyłam dla starszych dzieci to masakra.
niecierpliwa, Amberla, Zetka, jesslin87 lubią tę wiadomość
-
Agaata wrote:Niecierpliwa, nie martw się, do mnie cena też nie przemawia.
Poza tym nie przemawia do mnie cena większości zabawek, bo są naprawdę drogie. Jeszcze teraz pół biedy, ale jak patrzyłam dla starszych dzieci to masakra.
Agaata, niecierpliwa, Paula_071, Amberla, Zetka, jesslin87 lubią tę wiadomość
-
Dziewczyny czy Wasze dzieci też robią mostek? Mój od jakiegoś czasu zaczął go robić i teraz ciągle powtarza - na przewijaku, na macie itd. Oczywiście w necie wszędzie piszą, że to nieprawidłowe, ale przy okazji czytam, że większość dzieci to robi, więc już sama nie wiem.
-
Agata fajny ten gryzaczek
fakt sporo kosztuje ale tak jak piszesz dobre jest to ze wyprodukowany jest z dobrych materiałów
chyba się skuszę ale nie wiem który - chyba twardszy bardziej się przyda ?
-
Widziałam ze sklep stacjonarny jest w Warszawie na Ursusie
w grudniu będę u rodziców w Warszawie to się wybiorę i na miejscu zdecyduje który lepszy
A co do mostka to Natalka tez czasem robi. Ale bardziej zastanawia mnie to że mocno odpycha się nogami czy to na plecach czy na brzuchu. My mąż się śmieje ze zaraz raczkowac będzieWiadomość wyedytowana przez autora: 12 listopada 2015, 08:43
niecierpliwa, jesslin87 lubią tę wiadomość
-
Zetka moja tak robi. W nocy teraz z 3 razy się do niej budzę bo tak się kręci że muszę korygować jej ułożenie w łóżeczku bo boję się, że sobie główkę pobije, bo przy tym przemieszcza się po całym łóżeczku.Zetka lubi tę wiadomość
-
Ja Sophie dostalam w wielkiej paczce od kuzynki ze Stanow, ponoc u jej corki bardzo sie sprawdzilo. Ostatnio w parku tez widzialam dziecko gryzace te zyrafe.
Wczoraj mama przesadzila. Dalam na noc jesc Tomkowi jesc pol godziny, i biedny nie mogl zasnac z przejedzenia. Niestety nic sie nie zmienilo i musze sama ograniczac mu jedzenie, bo sam to nigdy nie odpadnie od cycka.
Moj od dawna robi mostek, zazwyczaj jak sie przestraszy.Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 listopada 2015, 08:46
13.08.2015 r.
11.05.2019 r. -
Paula, a mój właśnie robi w ramach zabawy... Wyczaił, że dzięki temu może się przemieszczać, wybija się w jedną stronę, odpycha nogami i jakby pełza na plecach. Dzisiaj zostawiłam go na macie a zastałam na dywanie śmiejącego się do mnie. Nie wiem czy tak powinno być.
A i jeszcze jedno, czy Wasze dzieci sięgają po zabawki leżąc na brzuszku. Zauważyłam, że on leżąc na brzuszku wyciąga ręce do zabawek. -
Dziewczyny mostek dzieci często robią przy napięciu mięśni pleców, dlatego tak jak mówi Paula mały tak robi jak się wystraszy - spina się i robi mostek. Jeżeli poza tym jest ok, tzn potrafi leżąc na pleckach połączyć rączki, nie odgina cały czas główki do tyłu, fika nóżkami to najprawdopodobniej jest ok. Czasami dziecko coś odkryje i powtarza tę czynność do znudzenia. Moja odkryła przewracanie się na brzuch i teraz nie ma szans żeby poleżala na plecach.
Agaata, Zetka, Weridiana lubią tę wiadomość