SIERPNIÓWCZKI 2015
-
WIADOMOŚĆ
-
Zetka wrote:No właśnie, Mikołajki dobry pomysł
Ja nie wiem czy kupować woombie. Może posłał by w dzień dłużej.
Kurde martwi mnie ta nierosnąca wagawaga co wcześniej pisałam.
Czy jak ja się gorzej odzywam to mleko tez jest słabsze? Ostatnio asortyment ze względu na te kupy mniejszy.Zetka, Katarka, jesslin87, aaaaga lubią tę wiadomość
-
Zetka wrote:Dzięki dziewczyny!
Słuchajcie, znalazłam te:
http://www.allegro.pl/ShowItem2.php?item=5780968577
Miękki i twardy, ale zastanawiam się czym się różnią te z kształtem kółeczka i tym paskiem na dole a te bez.
Ja widze różnice w wielkosci, te bez kółeczka są duże a te z kółeczkiem są małeale czy to cała różnica to nie wiem
Ja chyba kupie dla Poli pod choinke
Zetka lubi tę wiadomość
-
Neyla wrote:Dziewczyny co to jest? Czy to nie afta się robi?
http://naforum.zapodaj.net/thumbs/72a61183cf59.jpg
Może to było przyczyną płaczu nocnego?
Neyla lubi tę wiadomość
-
Migotkaa wrote:Neyla ładne paznokietki:) ja tez robie sobie i przynajmniej jest spokoj na 3 tyg,
jaka firma robisz?
Baza i Top Semilac, a kolory baardzo tanie - New Color It. trzymają się już ponad tydzień i nic nie odprysnęło. wyczytałam na necie ze jak baza i top dobre to te kolory się super trzymają. -
Ja tak na szybko, bo Młody domaga się noszenia
U nas też przyrosty słabe i jak zwykle niespokojne ssanie piersi, przy okazji ssie bardzo krótko, po około 4 minutach nie chce już piersi, wtedy przechodzimy na drugą i z drugą jest tak samo - więc mam wrażenie, że zjada tylko 1 fazę.
Zadzwoniłam do babki od laktacji i ona mówi tak:
- na tym etapie średnie przyrosty 17 g na dobę są ok, zwykle dzieci zwalniają z przybieraniem po 3 mscu życia, ale niektóre trochę wcześniej
- jeśli trzyma ciągle ten sam centyl to jest dobrze, gorzej jeśli ma spore spadki w tej siatce centylowej;
- dzieci na etapie 3-4 msc czesto odstawiaja cyrki przy piersi, bo jedzenie jest dla nich nudne, a one bardzo ciekawe świata - jak cyrkuje to karmić chodząc, albo szukac innej pozycji, ktora go uspokoi;
- jak nie chce piersi to odessac, przystawic do drugiej, ale pozniej wrocic do tej pierwszej zeby wyssal 2 faze;
- kupy z domieszka sluzu nie sa problemem, dziecko jeszcze uczy sie trawic, problem gdy jest przewaga sluzu badz sam sluz;
apaczka, jesslin87, Paula_071, Zetka, Katarka lubią tę wiadomość
-
A ja nie wiem o jakim koleczku mowicie
Ale podeszlam meza mowie do niego, ze pogadaj ze swoimi rodzicami, bo pewnie cos kupia Julce na mikolaja, Twoj ojciec chcial jej kupic gryzaka, ale twierdzi, ze wszystkie to chinski badziew, wiec ja znalazlam takie niechinskie. Maz sie pyta ile kosztuja i mowi, ze mam nie swiRowac i sami jej kupimy na mikolajkiA mi o to wlasnie chodzilo, a on sie cieszy, ze jest na jego a ja ze beda gryzaki
Agaata, apaczka, jesslin87, kasiuleek, Paula_071, Zetka, mamasia, Aga89, lys, Weridiana, Laura, zabka11 lubią tę wiadomość
-
Agaata wrote:Chyba dwa, miękki i twardy.
Tu pisze, ze miekki i bardziej miekki, a na innej aukcji widzialam miekki i bardzo miekki a w tym dwupaku miekki i twardy, wiec juz nie wiem -
niecierpliwa wrote:http://allegro.pl/gryzak-miekki-zyrafa-sophie-so-pure-2-wzory-i5719639136.html
Tu pisze, ze miekki i bardziej miekki, a na innej aukcji widzialam miekki i bardzo miekki a w tym dwupaku miekki i twardy, wiec juz nie wiem
To ja juz sama nie wiem, ja mam napisane na op. ze dla dzieci w zaawansowanym stadium ząbkowania.
Edit: aaa już widzę - ja mam souple sofy czyli wg tego sprzedawcy na allegro - to "miękki".Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 listopada 2015, 10:49
niecierpliwa lubi tę wiadomość
-
Neyla wrote:Baza i Top Semilac, a kolory baardzo tanie - New Color It. trzymają się już ponad tydzień i nic nie odprysnęło. wyczytałam na necie ze jak baza i top dobre to te kolory się super trzymają.
a ja znowu baza i top 2w1 z mistero a kolory z semilaca, -
Neyla zakochalam sie w Twoich paznokciach az spojrzalam na moje krotkie i niepomalowane
niestety musialabym malowac w nocy jak dziecko spi a wtedy po prostu padam na pysk hehe
Wogole to jak sie robi paznokcie hybrydowebco jest potrzebne?
A tak wogole to dzien dobry
Amberla biedna ta Twoja corka. Dobrze ze szybko sie udalo ustalic co wywolalo taki obrzek. Dzieki za zdjecia dobrze wiedziec jak to wyglada. Mam nadzieje ze zadnej z nas taka wiedza sie nie przyda.
Aaaaa jestem szczesliwa. Jak zaszlam w ciaze to w dalszej galezi rodziny narzeczona jakby kuzyna zaszla tez w ciaze. Terminy rozne o 1 dzien. Niestety stracila dzieciatko w 9 tyg. Tak sie balam wtedy o mojego szkraba. A dowiedzialam sie ze jest w ciazy. Termin na maja. Takie wiadomosci lubie dostawacapaczka, Paula_071, Amberla, mamasia, magda sz, Neyla, Weridiana, zabka11 lubią tę wiadomość
-
jessin, przedewszystkim lapa, top, baza, odtłuszczacz, bloczki polerskie, waciki bezpyłowe, pilniki noi lakiery:) ja jestem zadowolona ze obie sama bo robie kiedy mam czas a nie musze si eumawiac na konkretny dzień godzinę bo przy dziecku nie wiem co mnie czeka
Neyla lubi tę wiadomość
-
Nadrobiłam!
Jeśli chodzi o mieszkania, to my chyba mamy największe... 34 m2 he he he
W marcu mam mieć wizytę u gin, to zapytam czy od lipca możemy działać.
Nie mamy na co czekać. A mieszkanie lub dom może wynajmiemy, bo kupić nie mamy szans. Poza tym nie chce związać się z hipoteką do końca życia...lys, magda sz lubią tę wiadomość
-
małaMyszka wrote:Nadrobiłam!
Jeśli chodzi o mieszkania, to my chyba mamy największe... 34 m2 he he he
W marcu mam mieć wizytę u gin, to zapytam czy od lipca możemy działać.
Nie mamy na co czekać. A mieszkanie lub dom może wynajmiemy, bo kupić nie mamy szans. Poza tym nie chce związać się z hipoteką do końca życia...
Myszka ja tak mysle jeszcze by isc na przetarg mieszkan moze sie cos znajdzie... w sumie tez nie chce sie wiazac hipoteka...