X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne SIERPNIÓWCZKI 2015
Odpowiedz

SIERPNIÓWCZKI 2015

Oceń ten wątek:
  • jesslin87 Autorytet

Wysłany: 12 listopada 2015, 14:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No ja na wesele poprosilam albo o maskotki dla przyszlego dziecka albo wino. Takze mam worek maskotek i mialam :D barek win.

Dzien przed chrzcinami tata mi powiedzial ze dzieci sa niespokojne bo diabel je kusi. Moj pol nocy nie spal tylko sie usmiechal do sciany. Kurcze wsadzilam mu obrazek aniola stroza pod przescieradlo i potem usnal.

Nie wiem czy to z tekstow ojca tak sobie uroilam ale stracha mialam. Dziecko z tym usmiechem wygladalo lekko diabolicznie.

Moja siostra dostala teraz na wesele tyle totkow i ani jednej zlamanej zlotowki nie wygrala...

Moze powinnam teraz wyslac date slubu i dni urodzenia naszej rodzinki...

74diqps6a69lyc94.png
  • Kkarolinaaaa Autorytet

Wysłany: 12 listopada 2015, 14:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Niecierpliwa- co do obrazu, moja Pola zawsze jak się ją przewija to patrzy w jeden punkt i tez sie smieje..tak w głos, jakby ktoś ją zabawiał. Hm..moze to mój dziadek ją odwiedza ? :P Dzieci podobno widzą różne nadprzyrodzone rzeczy.
    W naszym domu jestesmy z meżem pierwszymi mieszkańcami, wczesniej byla tu pusta działka, wiec tłumacze sobie ze to mój dziadek :)

Powiem wam 2 sytuacje które świadczą ze dzieci "coś" widza to prawda.
    Mam dwie siostry cioteczne Magde i Asię (one są rodzonymi)
    Moja Magda urodziła martwą córeczkę w 39 tc.. (przez błąd lekarza)/ Asia ma córke (wtedy miała jakies 2-3 latka) w dzień kiedy Magda rodziła (wszyscy wiedzieli ze dziecko nie zyje) córeczka Asi powiedziała do cioci "Dzidzia była u mnie zrobiła papa" ...

drugi motyw to kolezanki siostrzenica miala 3 latka. Byli u babci i mała mówi "oo pan siedzi" oni zamarli i pytaja jaki pan, gdzie a ona podbiegała w jedno miejsce i powiedziała "o tutaj, siedzi i szyje na maszynie"

A wlasnie w tym miejscu dziadek tej kolezanki (pradziadek tej małej) miał maszyne i szył bo był krawcem.

Weridiana, magda sz, zabka11 lubią tę wiadomość

3i49bd3mn3g76zlc.png
  • niecierpliwa Autorytet

Wysłany: 12 listopada 2015, 14:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karolina az mnie ciary przeszly

• lys Autorytet

Wysłany: 12 listopada 2015, 14:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a ja w takie głupoty nie wierzę

Agaata, Ewa123, Paula_071, gianna88 lubią tę wiadomość

9f7jtv73juycdhvl.png
  • Agaata Autorytet

Wysłany: 12 listopada 2015, 14:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    lys wrote:
    a ja w takie głupoty nie wierzę

I ja też nie. :-D

Lys wspolczuje trudnej nocy... Zrob to usg, moze ja bym jeszcze zrobila crp, zeby zobaczyc czy Lily nie ma jakiejs infekcji.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 listopada 2015, 14:59

lys lubi tę wiadomość

relgj44j0jdjxxnn.png
    f2wlx1hpmkxg2b4v.png
    h4zp0tc7mm1rsrjp.png
  • Zetka Autorytet

Wysłany: 12 listopada 2015, 15:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mnie też..

Magda, daj znać proszę który to szampon bo patrze w Gemini i tam kilka. Dzięki

Ja żyrafa zamówię, tylko jeszcze nie wiem skąd :)

82doh371efo4yjxe.png
    82doh371ee36m5no.png
  • Kkarolinaaaa Autorytet

Wysłany: 12 listopada 2015, 15:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja wierze,bo skad by takie dzieci to braly skoro nikt nogdy przy nich nie rozmawial na taki temat.

3i49bd3mn3g76zlc.png
  • lys Autorytet

Wysłany: 12 listopada 2015, 15:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agaata wrote:
    I ja też nie. :-D

Lys wspolczuje trudnej nocy... Zrob to usg, moze ja bym jeszcze zrobila crp, zeby zobaczyc czy Lily nie ma jakiejs infekcji.

Mam wyniki badania ogólnego moczu z dzisiaj - jest prawidłowe :)
    CRP nie chcę robić, bo musiałabym ją kłuć, a miała już 2 razy robioną morfologię i miała też CRP robione we wrześniu, jak byliśmy w szpitalu (było prawidłowe). USG oczywiście zrobię.

Weridiana, Katarka lubią tę wiadomość

9f7jtv73juycdhvl.png
  • lys Autorytet

Wysłany: 12 listopada 2015, 15:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kkarolinaaaa wrote:
    A ja wierze,bo skad by takie dzieci to braly skoro nikt nogdy przy nich nie rozmawial na taki temat.

dziecku mogło chodzić o zupełnie coś innego, a poza tym to dorośli lubią koloryzować i generalnie konfabulować

Agaata lubi tę wiadomość

9f7jtv73juycdhvl.png
  • Zetka Autorytet

Wysłany: 12 listopada 2015, 15:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kurcze, mi się chyba bardziej podoba ta zyrafka bez łuków.

82doh371efo4yjxe.png
    82doh371ee36m5no.png
  • Neyla Autorytet

Wysłany: 12 listopada 2015, 15:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja tez wierze w takie zjawiska...nawet sama przezylam cos trudnego do wytlumaczenia jak mialam 12 lat.

62b3591443.png
    8p3oyx8df4ipmqn6.png
  • Kkarolinaaaa Autorytet

Wysłany: 12 listopada 2015, 15:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    lys wrote:
    dziecku mogło chodzić o zupełnie coś innego, a poza tym to dorośli lubią koloryzować i generalnie konfabulować

Jezeli dziecko widzi pana ktlry szyje na maszynie w miejscu w ktorym teeaz stoi szafa a wiele lat temu faktycznie tam szyl to o co innego moze chodzic?
    No nie wiem,ja w to wierze..

3i49bd3mn3g76zlc.png
  • Weridiana Autorytet

Wysłany: 12 listopada 2015, 15:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jesli chodzi o zjawiska nadprzyrodzone to z pewnością jest wielu naciagaczy ale skoro nic w przyrodzie nie ginie a my jestesmy jej czescia to moze ta nasza energia , materia czy fale mozgowe gdzies sie przeobrazaja.hmmm tak mysle o telepatii i pozytywnym mysleniu, to my poprzez myslenie materializujemy nasze mysli ....nie mylic z duchami haha a moze to juz moja wiara ? Sama nie wiem

magda sz lubi tę wiadomość

1usasg185gkausx0.png
  • Kkarolinaaaa Autorytet

Wysłany: 12 listopada 2015, 15:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Prawie 5 lat temu zmarl moj dziadek,w szpitalu, ok 23 wieczorem,bylam tam wtedy. Ok 12-1 postanowilam wracac do domu. Weszlam w winde,a winda zaciela sie miedzy pietrem na ktorym lezal jeszcze dziadek a pietrem nizej. Wszyscy byli w szoku bo ta winda ma jakis suuper mechanizm i pierwszy raz odkad powstala cos takiego sie stalo,przyjechal elektryk,resetowali ją,wszystko co mozliwe robili,nie chciala ruszyc,wylaczyli ją od pradu i lomem otwierali drzwi i za rece mnie wyciagali bo n8c kompletnie nie dalo sie zrobic. Ten elektruk to mojego taty znajomy i sam sie smial ze nie moze tego pojac co sie stalo wtedy. Myslalam ze sie zesram ze strachu,na dodatek jak ja wylaczali to po ciemku tam siedzialam. Masakra.

3i49bd3mn3g76zlc.png
  • magda sz Autorytet

Wysłany: 12 listopada 2015, 16:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karolina ciary przeszly. Ja tez wierze, tak male dzieci nie potrafia klamac, wyobraznia moze bujna ale nie na tyle zeby wymyslec cos takiego. Rozne dziwne rzeczy niewytlumaczalne sie dzieja, jak moj dziadek zmarl to pare dni po jego pogrzebie snil mi sie, byl jego pogrzeb a on siedzial w lawce zywy, bez kuli a przed smiercia jezdzil 3 lata nawozku, przed wozkiem chodzil o lasce. Nigdy go nie widzialam bez laski. I pytam sie dziadziu co Ty tu robisz, przeciez Ty odeszles, kilka dni temu modlilam sie przy Tobie a Ty taki zimny byles, na co dziadzio- a bo juz sie obudzilem. Wstalam to tak ryczalam ze nie moglam sie pozbierac. Od tamtego czasu nie snil mi sie w ogole :(. Wracajac do niewytlumaczalnego to wierze ale zawsze jak ide ciemna ulica czy jesten sama to tlumacze sobie- duchy nie istnieja, duchy nie istnieja... Hehe. Aaa jak sie tu wprowadzalam do tego mieszkania to przedemna mieszkal tu hlejus. Ogolnie zly czlowiek, zmarla tu tez jego babcia i dziadek, a ich smierc byla dziwna z tego co mowili sasiedzi. Nie dokobca bylo jasne czy umarli bez niczyjej pomocy. No i sluchajcie z niecirpliwoscia czekalam na ksiedza po koledzie. Musialam czyhac na niego pod klatka bo od kiedy wlasciciele mieszkania zmarli to ten hlejus nie wpuscil ksiedza i ksiadz mial adnotscje ze tu nie zapuka. Czesto spadaly mi rozne rzeczy z polek, trzeszczenie podlogi jakby ktos chodzil a przeciez wszystko nowe- plytki i parkiet. Mieszkalam tak sama kilka miesiecy,bralam deprim i jakies prochy nasenne bo fiksowalam. Ksiadz byl poblogoslawil i od tamtej pory jest ok.
    Powiesilam tez krzyz przy wejsciu do mieszkania. Dodam ze przed wprowadzeniem do tego mieszkania nie bylam w kosciele 5 lat. I po paru miesiacach mieszkania tu cos mnie tknelo i nawrocilo.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 listopada 2015, 16:13

oc7e509.png
    ySkMp1.png
  • lys Autorytet

Wysłany: 12 listopada 2015, 16:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja wierzę w naukę i zbiegi okoliczności, i to są właśnie takie zbiegi okoliczności, które ludzie lubią sobie interpretować po swojemu. Z resztą wystarczy poczytać, jak działa mózg i jak robi nas w konia.

A jak komuś się nudzi to i tu zerknąć można

https://www.fizyka.umk.pl/~duch/Wyklady/Kog1/03-para.htm#nie

Agaata, Paula_071, gianna88, witaminkab lubią tę wiadomość

9f7jtv73juycdhvl.png
  • lys Autorytet

Wysłany: 12 listopada 2015, 16:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    magda średnia wieku dzieci, które zaczynają kłamać albo mieć wyimaginowanych przyjaciół to 2 i pół roku

Agaata lubi tę wiadomość

9f7jtv73juycdhvl.png
  • Kkarolinaaaa Autorytet

Wysłany: 12 listopada 2015, 16:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lys, no to skad dzieci by brały takie rzeczy ? przypadkiem udałoby się im trafić ?

3i49bd3mn3g76zlc.png
  • Agaata Autorytet

Wysłany: 12 listopada 2015, 16:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    lys wrote:
    A ja wierzę w naukę i zbiegi okoliczności, i to są właśnie takie zbiegi okoliczności, które ludzie lubią sobie interpretować po swojemu. Z resztą wystarczy poczytać, jak działa mózg i jak robi nas w konia.

A jak komuś się nudzi to i tu zerknąć można

https://www.fizyka.umk.pl/~duch/Wyklady/Kog1/03-para.htm#nie

Lys, ja się w pełni z Tobą zgadzam.

lys lubi tę wiadomość

relgj44j0jdjxxnn.png
    f2wlx1hpmkxg2b4v.png
    h4zp0tc7mm1rsrjp.png
  • magda sz Autorytet

Wysłany: 12 listopada 2015, 16:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zetka szampon nawilzajacy- oilian

Lys ja wiem ze mozg potrafi nas niezle w konia zrobic, ogladalam duzo programow naukowych wlasnie ze sztuczkami jakie robi mozg. Ale uwazam ze sa wyjatki od tego. Male dzieci moga oszukiac typu czy myles raczki/ zabki albo mamo kupe a sie okazuje ze nic z tych rzeczy ale uwazam ze taki pan szyje na maszynie to raczej zbyt madre klamstwo na taki wiek.

Do duchow w moim domu to o tych niezyjacych dziadkach hlejusa dowiedzialam sie 2-3 lata po tym jak zaczelam znow gadac z Bogiem i wpuszczac ksiedza. Wczesniej mieszkalam w domu rodzicow tam tez umarli wczesniej ludzie i nie raz nocowalam sama i nigdy takich rzeczy nie bylo co tu. Ciezko mi to zrozumiec ale cos w tym jest

Zetka lubi tę wiadomość

oc7e509.png
    ySkMp1.png
‹‹ 2415 2416 2417 2418 2419 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Metody leczenia endometriozy - techniki leczenia, skuteczność, koszty

Endometrioza jest w dalszym ciągu bardzo tajemniczą chorobą. Nic dziwnego, że zarówno diagnostyka, jak i leczenie nie należą do łatwych. Jakie metody stosuje się w zależności od postaci endometriozy? Na czym polegają? Czy są one skuteczne? Jakie czynniki zwiększają szanse na powodzenie leczenia operacyjnego? Czy leczenie endometriozy jest drogie? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak liczyć, który to tydzień ciąży?

Udało Wam się zajść w ciążę? Gratulacje! Określenie tygodnia ciąży jest kluczowe z wielu powodów. Przede wszystkim pozwala ustalić, czy dziecko rozwija się prawidłowo oraz umożliwia wykrycie wcześniejszego porodu bądź poronienia. Pozwala też rodzicom przygotować się do momentu przywitania nowego członka rodziny na świecie. Zobacz, w jaki sposób można ustalić wiek ciąży.

CZYTAJ WIĘCEJ

PMS a zdrowie psychiczne i jakość życia. Jak sobie radzić z objawami?

PMS często jest kojarzony głównie z objawami fizycznymi, takimi jak ból brzucha czy wzdęcia. Jednak coraz więcej badań wskazuje, że ma on istotny wpływ również na zdrowie psychiczne kobiet. Dlatego ważne są: zrozumienie związku między PMS a nastrojem i kondycją psychiczną w ogóle oraz nauka skutecznych strategii radzenia sobie z emocjonalnymi skutkami choroby.

CZYTAJ WIĘCEJ