X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne SIERPNIÓWCZKI 2015
Odpowiedz

SIERPNIÓWCZKI 2015

Oceń ten wątek:
  • Agaata Autorytet

Wysłany: 12 listopada 2015, 16:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kkarolinaaaa wrote:
    Lys, no to skad dzieci by brały takie rzeczy ? przypadkiem udałoby się im trafić ?

Karolina, dzieci bardzo uważnie słuchają co mówią dorośli, później potrafią do tego wrócić za długi czas i niespodziewanie.
    Masz absolutną pewnosc ze NIGDY NIKT przy tym dziecku nie mowil NIC o tej maszynie?

relgj44j0jdjxxnn.png
    f2wlx1hpmkxg2b4v.png
    h4zp0tc7mm1rsrjp.png
  • Kkarolinaaaa Autorytet

Wysłany: 12 listopada 2015, 16:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tak, koleżanka sama sie o tym dowiedziała ze w tamtym miejscu stała maszyna, jedyne co wiedziala to ze był krawcem, a przy Julce nigdy nie gadali na temat tego ze on szył na maszynie i ta maszyna stała dokładnie w tym miejscu.

3i49bd3mn3g76zlc.png
  • lys Autorytet

Wysłany: 12 listopada 2015, 16:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kkarolinaaaa wrote:
    Lys, no to skad dzieci by brały takie rzeczy ? przypadkiem udałoby się im trafić ?

pytanie powinno brzmieć jak wiarygodna jest ta historia, dla mnie w ogóle, ludzie lubią koloryzować, a dzieci słyszą więcej niż się wszystkim wydaje - to dorośli ignorują takich kilkulatków i sami nie zdają sobie sprawy ile rzeczy przy nich mówią

9f7jtv73juycdhvl.png
  • Agaata Autorytet

Wysłany: 12 listopada 2015, 16:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To może u dorosłych nastąpiła jakaś nadinterpretacja.

lys lubi tę wiadomość

relgj44j0jdjxxnn.png
    f2wlx1hpmkxg2b4v.png
    h4zp0tc7mm1rsrjp.png
  • lys Autorytet

Wysłany: 12 listopada 2015, 16:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    w ogóle połowa dzieci w tym wieku nie wie jak wygląda maszyna do szycia,ani jak wygląda osoba która akurat szyje...

Paula_071 lubi tę wiadomość

9f7jtv73juycdhvl.png
  • Paula_071 Autorytet

Wysłany: 12 listopada 2015, 16:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mogli oglądać film, w którym pan szył na maszynie, a potem dziecko mogło to jeszcze raz zobaczyć i nie ma to związku z dziadkiem. Mój bratanek po bajce z konikami widzi konie (w miejscu, gdzie kiedyś 30 lat temu miał sąsiad konie ale też widzi je w innych miejscach np. za kanapą).
    Ja też nie wierzę w takie "cuda". Owszem, są rzeczy których medycyna/fizyka nie jest w stanie teraz wyjaśnić, ale to pewnie kwestia czasu i postępu nauki:)

lys, Agaata lubią tę wiadomość

13.08.2015 r.
    11.05.2019 r.
  • Kkarolinaaaa Autorytet

Wysłany: 12 listopada 2015, 16:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oj bys sie zdziwiła. Córeczka mojego brata ciotecznego w wieku 2,5 roku rozpoznawała po znaczkach marki samochodów, jak siedziała na fotelu to pytała czy mam podnóżek. Osobe szyjaca na maszynie mogla chociazby zobaczyc w filmie i zapytać mame czy kogoś kto to/co to.

3i49bd3mn3g76zlc.png
  • lys Autorytet

Wysłany: 12 listopada 2015, 16:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kkarolinaaaa wrote:
    Oj bys sie zdziwiła. Córeczka mojego brata ciotecznego w wieku 2,5 roku rozpoznawała po znaczkach marki samochodów, jak siedziała na fotelu to pytała czy mam podnóżek. Osobe szyjaca na maszynie mogla chociazby zobaczyc w filmie i zapytać mame czy kogoś kto to/co to.

a mój 3 letni siostrzeniec rozpoznaje wszystkie traktory i ciągniki wraz z nazwami, a nie wie co maszyna do szycia i to pomimo, że akurat w domu mają - nie leży to w jego kręgu zainteresowań. Tak samo nie wie co to mikser. Zatem możemy sobie gdybać. Z resztą nieistotne, mnie i tak nie przekonasz ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 listopada 2015, 16:34

Agaata lubi tę wiadomość

9f7jtv73juycdhvl.png
  • Kkarolinaaaa Autorytet

Wysłany: 12 listopada 2015, 16:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wiec tym bardziej nie powinnaś uważać ze czymś dziwnym jest że takie małe dziecko wie co to maszyna do szycia.

3i49bd3mn3g76zlc.png
  • Weridiana Autorytet

Wysłany: 12 listopada 2015, 17:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ale dziewczyny jedno nie wyklucza drugiego, wiara moze byc nauka i vice versa.
    Dwa wieki temu jakbysmy powiedzieli ze jestesmy zbudowani z komorek to spaliliby nas na stosie ;-) itp)
    moze skoro mamy fale mozgowe to mozemy sie jakos komunikowac bez slow...a moze to kwestia nastepnych dwustu lat ;-)

zabka11 lubi tę wiadomość

1usasg185gkausx0.png
  • Neyla Autorytet

Wysłany: 12 listopada 2015, 17:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja Wam opowiem co mi się przytrafiło. Mając 12 lat przyśnił mi się mój ukochany dziadek, który już dawni nie mieszkał z moją babcią i się nie widywaliśmy (rozwód). W tym śnie dziadek siedział w więzieniu w swoim strażackim stroju i był zakuty w kajdany. Ja przyjechałam go odwiedzić. Strasznie płakałam siedząc z nim w jego celi, że czemu od tu jest, że ja go strasznie kocham i że chcę żeby wrócił (nie mogłam go dotknąć). A on mi na to, że jest mu tu dobrze i że Bóg mu wybaczył złe czyny (alkoholizm) i żebyśmy się za niego modlili 8 ludzkich lat. Rano jak się obudziłam okazało się, że dziadek nie żyje, a bardzo podobny sen miał mój wujek (strój strażacki, kajdany, 8 lat) mieszkający 50 km od nas.
    I jeszcze z takich dziwnych zjawisk, to zawsze śnią mi się zęby wypadające, a za jakiś czas umierają sąsiedzi :/

magda sz, Amberla, zabka11 lubią tę wiadomość

62b3591443.png
    8p3oyx8df4ipmqn6.png
  • Paula_071 Autorytet

Wysłany: 12 listopada 2015, 17:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kontynuując jeszcze temat żyrafy i fajnych prezentów to dostałam od kuzynki korale- gryzaki. Takie o: http://www.chewbeads.com/

Agaata, lys, lys, kasiuleek, Aga89 lubią tę wiadomość

13.08.2015 r.
    11.05.2019 r.
  • Agaata Autorytet

Wysłany: 12 listopada 2015, 17:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paula, super!

relgj44j0jdjxxnn.png
    f2wlx1hpmkxg2b4v.png
    h4zp0tc7mm1rsrjp.png
  • niecierpliwa Autorytet

Wysłany: 12 listopada 2015, 17:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Julka ma dzis zatwardzenie, taka zbita kupa i cisnie caly dzien. Juz 3 taka twarda dzis. Moze po tej czekoladzie, ktora wdupilam :/
    Apaczka u mnie tez po 3 dniach ladnego jedzenia znowu regres, zeby zjadla 70ml z butelki to tak sie trzeba nakombinowac, ze rece opadaja.

• Kkarolinaaaa Autorytet

Wysłany: 12 listopada 2015, 17:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kuźwa..ja nie wiem czy mi pokarm powoli nie zanika..od paru dni nawet po bardzo długiej przerwie nie czuje "cięzkich cycek" ..niby cos tam leci bo mała jednak jje, ale boje sie ze to moze byc za malo :/ musze kupic herbatki laktacyjne..

3i49bd3mn3g76zlc.png
  • Neyla Autorytet

Wysłany: 12 listopada 2015, 18:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karola ja też nie mam już twardych...po prostu się laktacja unormowała.

62b3591443.png
    8p3oyx8df4ipmqn6.png
  • Paula_071 Autorytet

Wysłany: 12 listopada 2015, 18:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Może kij w mrowisko, ale wklejam dla tych dziewczyn, które mają wątpliwość kiedy rozszerzyć dietę. http://mataja.pl/2015/02/wprowadzanie-posilkow-uzupelniajacych-do-diety-niemowlaka-dlaczego-mamy-nie-sluchaja-rekomendacji-i-co-z-tego-wynika/

http://www.hafija.pl/2014/05/rozszerzanie-diety-dzieci-zrob-to-dobrze.html

Żeby nie było: mnie przekonuje Światowa Organizacja Zdrowia, która mówi o skończonych 6 msc, a nie wpisy na blogu, ale jest tam przystępnie napisane.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 listopada 2015, 18:25

lys, Agaata, Pulpecja, Neyla, magda sz, aaaaga, 5ylwia, Katarka lubią tę wiadomość

13.08.2015 r.
    11.05.2019 r.
  • Amberla Autorytet

Wysłany: 12 listopada 2015, 18:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Poszłam dziś kupić taśmę i papier żeby zapakować w formie Prezentu wyprawkę którą wysyłam kuzynce i co? Oczywiście wyszłam z puzzlamiwz kucykami Pony dla Pauli :(

Paula_071, magda sz, zabka11 lubią tę wiadomość

• Agaata Autorytet

Wysłany: 12 listopada 2015, 18:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paula_071 wrote:
    Może kij w mrowisko, ale wklejam dla tych dziewczyn, które mają wątpliwość kiedy rozszerzyć dietę. http://mataja.pl/2015/02/wprowadzanie-posilkow-uzupelniajacych-do-diety-niemowlaka-dlaczego-mamy-nie-sluchaja-rekomendacji-i-co-z-tego-wynika/

http://www.hafija.pl/2014/05/rozszerzanie-diety-dzieci-zrob-to-dobrze.html

Żeby nie było: mnie przekonuje Światowa Organizacja Zdrowia, która mówi o skończonych 6 msc, a nie wpisy na blogu, ale jest tam przystępnie napisane.

Paula, napisane bardzo przystępnie i ja generalnie się zgadzam z tymi blogami.

Paula_071 lubi tę wiadomość

relgj44j0jdjxxnn.png
    f2wlx1hpmkxg2b4v.png
    h4zp0tc7mm1rsrjp.png
  • Pulpecja Autorytet

Wysłany: 12 listopada 2015, 18:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paula, wszystko się zgadza, ogólnie mnie też to przekonuje. Jest tylko jedno ale: 30 lat temu były zupełnie inne zalecenia, jeszcze inne 20 i 10lat temu, nie ma żadnej gwarancji, że naukowcy za kilka lat nie dojdą do jeszcze mądrzejszych wniosków. A tak naprawdę trzeba się kierować zdrowym rozsądkiem. Każde dziecko jest inne i tak naprawdę może mieć inne potrzeby. Tak samo jak fizycznie różnie się rozwijają i nie ma w tym nic nieprawidłowego tak samo mogą mieć różne potrzeby żywieniowe.

apaczka, zabka11, Weridiana lubią tę wiadomość

201508091565.png
‹‹ 2416 2417 2418 2419 2420 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Pierwsze objawy ciąży - po czym poznać, że możesz być w ciąży

Starając się zajść w ciążę, często nie potrafimy przestać interpretować każdego, nawet najmniejszego ukłucia w jajniku i nie traktować go jako potencjalnego objawu ciąży. Które z objawów mogą faktycznie coś znaczyć i z czym możemy je pomylić? Które z objawów ciążowych na wczesnym etapie ciąży są po prostu rzadko spotykane? Zapoznaj się z listą pierwszych objawów ciążowych!

CZYTAJ WIĘCEJ

Badania prenatalne w ciąży, czym są i czy warto je robić

Pojęcie badań prenatalnych nie dla wszystkich jest zrozumiałe. Często kojarzone jest wyłącznie z inwazyjnymi badaniami prenatalnymi płodu i tym samym utożsamiane jest z ryzykiem utraty ciąży. Postrzeganie to jest zupełnie błędne. Czym zatem są badania prenatalne, kto powinien je wykonywać i czy są one bezpieczne dla dziecka?

CZYTAJ WIĘCEJ

Sen a zdrowie hormonalne kobiety – jak na siebie wpływają?

Jak sen wpływa na zdrowie hormonalne kobiety? Jakie mogą być skutki niedoboru snu w kontekście kobiecej płodności? Jakie hormony są szczególnie wrażliwe na problemy z bezsennością u kobiet? Jak zadbać o prawidłową higienę snu?

CZYTAJ WIĘCEJ