X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne SIERPNIÓWCZKI 2015
Odpowiedz

SIERPNIÓWCZKI 2015

Oceń ten wątek:
  • apaczka Autorytet

Wysłany: 12 listopada 2015, 11:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wiecie co, przed chwilą, korzystając z tego ,że młoda zrobiła kupkę i zmieniałam jej ubranka zważyłam ją i wychodzi na to, że od niedzieli przybrała 150g. Żeby było dziwniej wczoraj ją ważyliśmy i waga pokazała tyle co w niedzielę. A dzisiaj waga po siku i kupce. Ciekawe to ;-) to może ona jednak coś zjada ,że nie jest głodna a mi się wydaje, że mało. Dziwna sprawa...

Agaata, magda sz, Paula_071 lubią tę wiadomość

9f7jpx9i1ln9kxb1.png
  • Paula_071 Autorytet

Wysłany: 12 listopada 2015, 11:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam taką żyrafę: http://allegro.pl/sophie-de-vulli-zyrafa-w-pudelku-oryginalna-vu0002-i5142691492.html

13.08.2015 r.
    11.05.2019 r.
  • Zetka Autorytet

Wysłany: 12 listopada 2015, 11:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    apaczka wrote:
    Wiecie co, przed chwilą, korzystając z tego ,że młoda zrobiła kupkę i zmieniałam jej ubranka zważyłam ją i wychodzi na to, że od niedzieli przybrała 150g. Żeby było dziwniej wczoraj ją ważyliśmy i waga pokazała tyle co w niedzielę. A dzisiaj waga po siku i kupce. Ciekawe to ;-) to może ona jednak coś zjada ,że nie jest głodna a mi się wydaje, że mało. Dziwna sprawa...

Albo te wagi takich małych różnic to albo usredniają, zależy jak dziecko się poruszy itp. Nie wiem.

Niecierpliwa, nie ma to jak faceta podejść :) to chyba nie są podróbki ale nie wiem które kupić. Dajcie znać :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 listopada 2015, 11:38

82doh371efo4yjxe.png
    82doh371ee36m5no.png
  • Agaata Autorytet

Wysłany: 12 listopada 2015, 11:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Na tej aukcji, którą Niecierpliwa wkleiła to napisali, które są nieoryginalne, wykonane z gumy.

"UWAGA! Na rynku pojawiają się produkty próbujące imitować Żyrafę Sophie marki Vulli. Są one wykonane ze zwykłej gumy, są chropowate, mają nieprzyjemny zapach - są po prostu nieoryginalne. W Cały dla Mamy masz gwarancję, że kupujesz oryginalną Żyrafę Sophie prosto z Francji od autoryzowanego dystrybutora."

Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 listopada 2015, 11:41

relgj44j0jdjxxnn.png
    f2wlx1hpmkxg2b4v.png
    h4zp0tc7mm1rsrjp.png
  • Ofka Autorytet

Wysłany: 12 listopada 2015, 11:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    małaMyszka wrote:
    Nadrobiłam!
    Jeśli chodzi o mieszkania, to my chyba mamy największe... 34 m2 he he he

W marcu mam mieć wizytę u gin, to zapytam czy od lipca możemy działać.

Nie mamy na co czekać. A mieszkanie lub dom może wynajmiemy, bo kupić nie mamy szans. Poza tym nie chce związać się z hipoteką do końca życia...
    Ale z czym dzialac...z druga ciaza po cc? Mi mowila ze min 2lata...

Neyla lubi tę wiadomość

tb73i09k881y3sjt.png
  • Amberla Autorytet

Wysłany: 12 listopada 2015, 11:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    jesslin87 wrote:
    Neyla zakochalam sie w Twoich paznokciach az spojrzalam na moje krotkie i niepomalowane :( niestety musialabym malowac w nocy jak dziecko spi a wtedy po prostu padam na pysk hehe

Wogole to jak sie robi paznokcie hybrydowebco jest potrzebne?

A tak wogole to dzien dobry :D

Amberla biedna ta Twoja corka. Dobrze ze szybko sie udalo ustalic co wywolalo taki obrzek. Dzieki za zdjecia dobrze wiedziec jak to wyglada. Mam nadzieje ze zadnej z nas taka wiedza sie nie przyda.

Aaaaa jestem szczesliwa. Jak zaszlam w ciaze to w dalszej galezi rodziny narzeczona jakby kuzyna zaszla tez w ciaze. Terminy rozne o 1 dzien. Niestety stracila dzieciatko w 9 tyg. Tak sie balam wtedy o mojego szkraba. A dowiedzialam sie ze jest w ciazy. Termin na maja. Takie wiadomosci lubie dostawac :)
    Właśnie dlatego zamieściłam zdjęcia żebyście wiedziały jakby co ale mam nadzieje ze wiedza się nie Przyda :) Pauli to praktycznie całkowicie zniknęło więc mamy już pewność że to było to. Najgorsze że na naszym terenie podobno niewiele jest zarażonych. Prędzej Podlasie, pomorze. A tu ja uwalil właśnie taki ;/ nadrobie was później bo widzę ze temat Paznokci i chętnie poczytam bo właśnie sama bym chciała zacząć sobie robić hybryde :)

• Agaata Autorytet

Wysłany: 12 listopada 2015, 11:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ofka wrote:
    Ale z czym dzialac...z druga ciaza po cc? Mi mowila ze min 2lata...

Mi powiedziała, że byłoby dobrze jakbym nie zwlekała z kolejną ciążą i rok po porodzie mogę już zachodzić.

relgj44j0jdjxxnn.png
    f2wlx1hpmkxg2b4v.png
    h4zp0tc7mm1rsrjp.png
  • Agaata Autorytet

Wysłany: 12 listopada 2015, 11:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny kp, jecie orzechy? Albo jakies ciasto z orzechami?

relgj44j0jdjxxnn.png
    f2wlx1hpmkxg2b4v.png
    h4zp0tc7mm1rsrjp.png
  • apaczka Autorytet

Wysłany: 12 listopada 2015, 11:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zetka wrote:
    Albo te wagi takich małych różnic to albo usredniają, zależy jak dziecko się poruszy itp. Nie wiem.

Niecierpliwa, nie ma to jak faceta podejść :) to chyba nie są podróbki ale nie wiem które kupić. Dajcie znać :)
    Ważyłam parę razy i za każdym ok 5430-5460g. No nic, następnym razem ważę w niedzielę i zobaczymy :-) no ale może ona jakoś się najada skoro z głodu nie płacze a dzisiaj w nocy spała od 21 do 3.

9f7jpx9i1ln9kxb1.png
  • Paula_071 Autorytet

Wysłany: 12 listopada 2015, 12:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agaata wrote:

Tak, wczoraj zjadłam całe opakowanie nerkowców które są w promocji w Lidlu:)

Agaata lubi tę wiadomość

13.08.2015 r.
    11.05.2019 r.
  • Zetka Autorytet

Wysłany: 12 listopada 2015, 12:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    apaczka wrote:
    Ważyłam parę razy i za każdym ok 5430-5460g. No nic, następnym razem ważę w niedzielę i zobaczymy :-) no ale może ona jakoś się najada skoro z głodu nie płacze a dzisiaj w nocy spała od 21 do 3.

Na pewno się najada. Położna od laktacji mi mówiła ze takie dzieciaki juz zaglodzic się nie dadzą :)

Mój też teraz tylko 6 minutek ciągnął.

To które te żyrafy są ok?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 listopada 2015, 12:23

apaczka lubi tę wiadomość

82doh371efo4yjxe.png
    82doh371ee36m5no.png
  • lys Autorytet

Wysłany: 12 listopada 2015, 12:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ale padam na ryjek - Lily od 3 rano spała tylko u mnie na rękach, po odłożeniu do łóżeczka ryk, u mnie w łóżku też ryk, męczyła się z gazami, próbowała robić kupę, w końcu zrobiła kupę o 6 rano, potem do 7 łapałam mocz do woreczka. Zasnęła na godzinę do 8 i od 8 znów płacz, i spanie tylko na rączkach. W końcu koło 10 ją całkiem obudziłam, zaniosłam do bujaczka, gdzie oglądała tv przez 15 minut, potem kolejne 15 minut bawiła się na macie, potem znów ryk, dostała butelkę i zasnęła i oczywiście przy próbie odłożenia do łóżeczka histeryczny ryk - tak, więc śpi na kolanach.
    Po południu będą wyniki badania moczu, mam nadzieję że prawidłowe.

O tej żyrafce czytałam już kilka miesięcy temu na jakimś blogu, miałam pierwszą myśl "a może kupię" a potem się rozmyśliłam. Jednak myślę, że jeśli dziecku spodoba się ta żyrafa jako zabawka i jednocześnie służy jako gryzak to może warto kupić. Większość gryzaków jest jednak nudna, a te lepsze też nie są super tanie. Chociaż może dziecku to wszystko jedno byleby się dało gryźć... ;)

9f7jtv73juycdhvl.png
  • niecierpliwa Autorytet

Wysłany: 12 listopada 2015, 12:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zetka ja biore tehttp://allegro.pl/showitem/description/5780968577.html

Zetka lubi tę wiadomość

• lys Autorytet

Wysłany: 12 listopada 2015, 12:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    tu sa wskazane punkty gdzie można nabyć oryginał

http://zyrafa-sophie.pl/

http://zyrafka-sophie.pl/pl/punkty-sprzedazy/internetowe-punkty-sprzedazy

Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 listopada 2015, 12:53

niecierpliwa, Zetka lubią tę wiadomość

9f7jtv73juycdhvl.png
  • Neyla Autorytet

Wysłany: 12 listopada 2015, 13:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    małaMyszka wrote:
    Nadrobiłam!
    Jeśli chodzi o mieszkania, to my chyba mamy największe... 34 m2 he he he

W marcu mam mieć wizytę u gin, to zapytam czy od lipca możemy działać.

Nie mamy na co czekać. A mieszkanie lub dom może wynajmiemy, bo kupić nie mamy szans. Poza tym nie chce związać się z hipoteką do końca życia...

My braliśmy kredyt "tylko" na 19 lat. Zostało nam jeszcze 14. Biorąc pod uwagę, że wiele znajomych ma na 30-35 lat, to mamy bardzo krótki okres kredytowy. Mieliśmy dużo wkładu własnego i kupiliśmy ostatnie mieszkanie w bloku, co sprawiało, że było duuużo taniej za metr.

Paula_071 lubi tę wiadomość

62b3591443.png
    8p3oyx8df4ipmqn6.png
  • Neyla Autorytet

Wysłany: 12 listopada 2015, 13:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agaata wrote:

Jem ciastka z orzeszkami, ale samych orzechów nie.

62b3591443.png
    8p3oyx8df4ipmqn6.png
  • magda sz Autorytet

Wysłany: 12 listopada 2015, 13:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bry :)
    My po szczepieniu, Maja nawet nie zapłakała ufff. Wypiła też koktajl rota i poszła spać. Aż się przestraszyłam że coś nie tak, jak to moje dziecko śpi w dzień? Ale lekarka mówiła że normalne. Waży 6380, jak ważyłam w domu to wyszło 6600 czy coś koło tego ale wiadomo że waga dla niemowląt to co innego niż waga domowa. Jest na 90 centylu. Lekarka powiedziała że dobrze bo wcześniej był 97 centyl i nawet delikatnie więcej. Powiedziała że to pewnie przez dłuższe przerwy między karmieniami w nocy no i to by się sprawdziło bo ostatnio mamy 7-8 godzin przerwy.
    Zębów nie ma ale robią się jakieś zalążki zębowe i stąd te ataki histerii, ślinienia i swędzenie dziąseł. 41 głowa i 41 w cyckach ma

Pediatra poleciła mi też szampon nawilżający Oilian na cimieniuchę, podobno pomaga i zapobiega nawrotowi.

Mama łazi z małą jeszcze po dworze od 9:30 rano mała poza domem :) Kupiłam w pepco bluzczkę z reniferkiem, czapkę mikołaja i śliniak świąteczny, nie mogę się doczekać świąt! :)
    Gryzaka sofi nie kupuje bo to przesada jak za gryzak, z resztą dostaliśmy bardzo dużo różnych gryzaków ale i tak najlepiej smakuje moja ręka albo cycek. Szumisia też nie kupiliśmy, jakoś nie potrafię ulec takim wynalazkom bo sprawdzają sie u nas stare metody i uspokajacze.
    Na mikołaja kupuje jej podusie przytulanke z Vippi Design- mało nie oszalała jak zobaczyła w sklepie. Pierwszy raz krzyczała śmiejąc się i jakby mogła pofrunełaby także ułatwiła mi wybór co kupić na mikołaja :) nie ma na necie tego wzoru i koloru ale coś w tym stylu:
    https://vippidesign.com/poduszki-przytulanki/143-poduszka-kotek.html

Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 listopada 2015, 13:29

Zetka, zabka11 lubią tę wiadomość

oc7e509.png
    ySkMp1.png
  • jesslin87 Autorytet

Wysłany: 12 listopada 2015, 13:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Haa siostra ma lampe i nie uzywa to powiedziala ze mi da :D jeszcze tylko musze poczytac jak je robic :D

Mi temat mieszkan i domow nie daje spac. Jakbym tak wygrala w totka to bym se zrobila dom z basenem w srodku... heh moje marzenia. Najwiecej wygralam po slubie. Wpisalam date slubu, nasze dni urodzenia i 1 przypadkowa liczbe. Trafila sie 5. Wiec to chyba znaczy ze nasze malzenstwo to przeznaczenie hehe

magda sz, Paula_071, Neyla, Zetka, zabka11, Maniuś lubią tę wiadomość

74diqps6a69lyc94.png
  • magda sz Autorytet

Wysłany: 12 listopada 2015, 13:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja tez mam zestaw do hybrydy ale tak mi ciężko złazi acetonem że po ostatnim zdejmowaniu dałam sobie siana. Tęsknię za frenchem, chodzę ciągle z takimi niepomalowanymi, ledwo znajduje czas na spiłowanie a hybryda uhuu to musiałabym w nocy siedzieć żeby zrobić ale french w nocy nie wyjdzie bo światło kiepskie i nierówno.

Jesslin to graj ! ja nie mam szczęścia do takich gier, z wesela zebraliśmy z 30 totolotków wygraliśmy..... 45 zł :) także nie bawię się w to

Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 listopada 2015, 13:37

oc7e509.png
    ySkMp1.png
  • Weridiana Autorytet

Wysłany: 12 listopada 2015, 13:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Neyla z tym dziaselkiem to niestety moze byc tez stan zapalny. Moja starsza tak miala a pozniej to byla ropa. Przemywaj szalwia w razie czego i najlepiej zapytaj dentyste.

ladne paznokcie, nigdy hybryd nie robilam itp

Niecierpliwa z tym obrazem to az mi ciarki przeszly ;-)

Iys moja tez dzisiaj tylko raczki

Neyla, lys lubią tę wiadomość

1usasg185gkausx0.png
‹‹ 2414 2415 2416 2417 2418 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Problemy z zajściem w ciążę - 13 niepokojących objawów

Czy problemy z zajściem w ciążę można przewidzieć? Przeczytaj listę 13 potencjalnych symptomów, którym powinnaś się bliżej przyjrzeć. Nieregularme miesiączki, obfite miesiączki, niskie libido czy utrata włosów - nie ignoruj tych i innych symptomów mogących świadczyć o zaburzeniach hormonalnych czy innych schorzeniach powodujących problemy z zajściem w ciążę. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Poronienie - stres, obniżony nastrój i depresja po poronieniu.

Poronienie - bolesna strata, często przeżywana w ukryciu, samotności, niezaopiekowana i nienazwana. Dlaczego jest taka trudna? Czy kobieta, która straciła swoje dziecko jeszcze przed przyjściem jego na świat, ma prawo do żałoby? W jaki sposób sobie z nią poradzić? Jak przetrwać? Co zrobić, kiedy pojawi się depresja po poronieniu? Dowiedz się dlaczego warto pozwolić sobie na przeżycie żałoby i gdzie szukać pomocy. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Płodność i zdrowie w posiłkach - co jeść w okresie przesilenia zimowego?

Wiadomo nie od dziś, że to co jemy ma ogromny wpływ na nasze zdrowie i płodność. Co jednak zrobić, kiedy dostępność świeżych i sezonowych produktów jest ograniczona? Po jakie produkty sięgać zimą, aby dostarczać organizmowi kluczowych składników dla zdrowia i płodności? 

CZYTAJ WIĘCEJ