SIERPNIÓWCZKI 2015
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualnyDziewczyny, co do butelek to polecam canpol haberman, jest antykolkowa, ma spoko patent- specjalnym przyciskiem wpuszczacie do smoczka mleko z butli i mleko ze smoka już nie wraca do butli a kiedy dziecko pije to powietrze, które się gromadzi jest wypychane. Moja Mała bardzo ulewała, teraz jak ręką odjął a na dodatek butla ma regulację przepływu mleka slow/full a zmienia się to jedynie poprzez przekręcenie butli o pare stopni. Extra sprawa
lys lubi tę wiadomość
-
oo Magda dobrze ze poratowałas bo nie mam tego linka:P zdjecie tylko mam:P
normalnie jest trochu dłuzsza tylko tak jakos mi sie do zdj podwinęła haha, materiał jest jak guma, uciaga sie, i nie jest przeswitujacytaki trochu grubszy:) mam jeszcze taka chabrową tylko na 3/4 rekawka:)
zabka11, jesslin87, Weridiana, Paula_071 lubią tę wiadomość
-
Magda sz- to niezly klocuszek z Majeczki
fajna podusia na prezent
Dreszcz mnie przeszedl jak lrzeczytalam o twoim dziadku i o mieszkaniu...
Dzieki za link do sukieneczki
Masgda sz,Migotka- zamowie na pewno ta sukieneczke, tylko sie nie moge na kolor zdecydowac....w sobote planuje wypad do CH z Julia i moze upoluje jakies fajne szpilki- podobaja mi sie takie, jak ma ta laska: http://allegro.pl/modna-sukienka-oversize-rekaw-3-4-prezent-p401-i5119985269.html lub takie:
http://deezee.pl/obuwie_damskie/szpilki/szpilki_miss_classy_pink_snake_high_heels.html
Jesli nie uda mi sie kupic podobnych, to moze kupie np.zolte i do nich szara sukienke i fasjny naszxyjnik duzy z czyms zoltym?? Hmm co mysliciue???doradzcie cos
Lys - wspolczuje zarwanej nocki...jejciu czekmu ta Lili tak placze????cos jej ewidentnie dolega, to nie jest ot takje grymaszenie, bo zbyt czesto to wystepuje....
Co do mieszkan to my tez nie mamy moze az tak tragicznego kredytu,bo bralismy na 25 lat zostalo nam jeszcze 17, ale sa szanse na splate wczesnjej. Oprocz splaty raty ppdstawowejodkladamy po troszke co miesiac i uzbierala sie juz calkiem niezla sumka, ktora za dwalata wplacimy zeby nadplacic kredyt. Ja osobisxie wolalam wziasc kredyt i splacac swoje mkeszkanje njz placic tyle samo za wynajem mkeszkanja, ktore nigdy moje nie bedzie...a tak jak splace kredyt to mieszkanko bedzie kiedys dla dzieciaczkow naszych, wiec zawsze to juz lepszy start dla nich.
Kaaarolinka- jeeezzuuuu spac nie bede mogla po tym, co napisalas...
Migotka - dzieki za foto- super wygladasz:)Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 listopada 2015, 22:36
lys, Neyla lubią tę wiadomość
-
ale dziś zrobiłam intersez życia mówie Wam, poszłam na spacer z małym a że miałam do kupienia pare rzeczy do kupienia w rosmanie to zachaczyłam i zrobiłam zakupy, w tym pare rzeczy dla małęgo, chusteczki mokre, płyn do kapieli, posiadam ta karte rossne tylko coś mąż musiał ostatnio kupowac i została u niego, a ja nie popatrzyłam ze te promocje to tylko z tą kartą, skapnęłam się jak już byłam pod blokiem, i uwaga taka promocja ze za 4-pak chusteczek zapłaciłam 34.99 haha a z kartą 19.99, nosz hooj trudno haha
mały cos niespokojny w lóżeczku, czyzby zapowiadała się ciekawa noc ? po południu był atak histerii, tatuś ma sposób na niego, pokazuje rączką jak ptaszek leci do niego
aaa Madzia podusia super, sama bym rechotała jak bym taką widziała
nie lubie takich opowieści wiecie.. przyprawiają mnie o dreszcze
wiecie co, mojej siostrze też córka płącze cały czas, w dzień w nocy, ma skazę białkową, prawdopodobnie bedzie nastepna zmiana mleka bo ten bebilon pepti nie pomaga póki co..Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 listopada 2015, 22:29
lys lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyMigotkaa, znam ten ból dlatego kazałam mężowi wyrobić sobie drugą karte rossnę
bo wiecznie zapominam od niego wziąć, zawsze na zakupy bierzemy jego portfel i chociaż ten rabat jest glutowy na początku to własnie promocje extra.
Ja dziś za to zrobiłam naprawdę dobry biznes. Słuchajcie, na OLX można znaleźć wszystko, nawet mm. Mała pije enfamil, w rossmanie 50zł za 800g a ja dziś kupiłam od laski za 40 zł prawie 1,5 kg plus zagęszczacz z bebilona do mleka, który w aptece kosztuje 27zl/1op. a ja kupiłam dwa za 20zł. Kuwa można? możnaPulpecja, zabka11, lys, Paula_071 lubią tę wiadomość
-
U mnie to samo z karta rossnee....jak raz dammezowi, to juz poo niej i wiecznie robie zakupy bez tej karty...
Maz pojechal do pracy na nocna zmiane, dziewczynki spia, ide pod cieply prysznic i do wyrka z ksiazka i tabletemwypozyczylam sobie "Igrzyska smierci" bo uwielbiasm ten film, as ksiazki jeszcze nie czytalam, i jeszcze jakas babska ksiazke "Szczescie do poprawki"
Ciekawe czy wygra ksiazka, czy tablet....Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 listopada 2015, 22:43
Weridiana lubi tę wiadomość
-
Dziewczyny karty nie trzeba mieć przy sobie, wystarczy podać numer przy kasie.
My już idziemy spać, tzn Natalka juz dawno chrapie. Oczywiście na środku naszego łóżkaNic na to nie poradzę, to silniejsze ode mnie. Kiedy jak nie teraz
Jutro korzystając z tego, że jest moja mama w końcu po 3 miesiącach od porodu zrobię próbę obciążenia glukozą. To będą pierwsze 2h bez dziecka od 3 mcy. Ale się wynudze
Dobranoc!zabka11, Weridiana, Neyla lubią tę wiadomość
-
żabka fajne te szpilki z wężowej skórki
Nie wiem, o co kaman z moim dzieckiem. Niby ma alergię na białko mleka krowiego i dyschezję niemowlęcą, ale musi być jeszcze coś na rzeczy bo ja mam wrażenie jakby ją dosłownie brzuch bolał czy miała skurcze jelit. Śluzowate kupy są cały czas i na pewno ma to związek. Teraz też jest ryk, nie mam pojęcia dlaczego, chce cycka ale rzuca się przy nim kosmicznie i płacze, może dlatego że nie ma pokarmu, z drugiej jednak strony w takich sytuacjach daję jej butlę z bebilonem pepti, ale dziś nie chce pić.
zabka11 lubi tę wiadomość
-
Lys mi dziś pediatra mówiła że dziecko może się rzucać przy piersi bo się rozprasza, nudzi się, szuka punktu zaczepienia. Ja ostatnio chodzę i karmię bo na leżąco ani na siedząco się nie da wygląda to mniej więcej tak
http://3.bp.blogspot.com/-vOtAuHLPr-0/Vjs22s0Y_mI/AAAAAAAAF1c/dl-FRBWfES4/s1600/The%2BMILKY%2BWAY%2B-%2BSave%2Bthe%2BMagic%2BMoments%2B%25288%2529.jpg
Douczam się właśnie tekstu Wielka Miłość bo perfekt nie znałam i jest taki fragment jakby o karmieniu hhehe
"Ej, za krótko trwa godzina,
niech się chwila ta zatrzyma,
moim szczęściem chcę nakarmić
calutki świat, zdziwiony tak"zabka11, Martucha86 lubią tę wiadomość
-
Zabka czytalam igrzyska. Fajnie sie czyta. Wogole lubie porownywac ksiazki z filmami. A i przed dzieckiem bylam molem ksiazkowym a teraz jedyne co czytam to forum hehe
Z ksiazek jedyne co ciezko mi sie czytalo to wladce pierscieni. No i mam ksiazki do ktorych lubie wracac co jakis czas.
I jakby ktoras chciala jest fajna seria no coz mlodziezowa ale czytalam jako nastolatka i lubie wracac do niej. Nazywa sie posredniczka Meg Cabot.zabka11 lubi tę wiadomość
-
Żabka super te szpile, obyś znalazła ale może być ciężko bo nie sezon, ale może w necie znajdziesz. Jak nie to opcja z szaro-żółtym też ok. Nie wiem jakie kolory lubisz i w czym Ci do twarzy więc ciężko doradzić ale szary z żółtym się raczej lubią
zabka11 lubi tę wiadomość
-
magda ja też tak karmię na "chodząco" często, ale teraz cycki puste, bo najpierw ściągnęłam 30 ml a potem resztkę wyssała Lily i chyba chce więcej. Samo rzucanie się przy cycu nie jest dla mnie problemem ani nowością, bo ona tak robi odkąd skończyła 2 tygodnie, problemem jest że ona płacze.
-
Migotkaa wrote:Lys bidulka ta Twoja lily, zeby mogla tylko tak raz powiedziec co ja boli..
Dokładnie, wiele bym za to oddała. Jutro wieczorem odwiedzi nas pediatra, niech coś radzi, bo kolejna noc, a mała ryczy, śpi tylko na rękach i budzi się dosłownie co chwilę. -
Migotkaa wrote:Lys bidulka ta Twoja lily, zeby mogla tylko tak raz powiedziec co ja boli..
Tez bym chciala by byla taka opcja. Raz niech mi powie o co krzycy codziennie miedzy 19 a 20. Zebysmy to mogli wyeliminowac.
Dzisiaj tak strasznie plakal. To chyba byl brzuszek bo sie tak naprezyl caly. Choc jak sie uspokoil to tak sie slinil ze mialam cala koszulke mokra i nawet wlasne body obslinil az takie banki szly z buzi.