X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne SIERPNIÓWCZKI 2015
Odpowiedz

SIERPNIÓWCZKI 2015

Oceń ten wątek:
  • Migotkaa Autorytet

Wysłany: 13 listopada 2015, 10:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny jaka temp maja WAsze maluchu? u nas pokazuje 36,7 do 37,2 ? kiedy tem malucha sie normuje?

gwig1q1.png

8e44aa0d87.png
  • niecierpliwa Autorytet

Wysłany: 13 listopada 2015, 10:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Migotkaa wrote:
    niecierpliwa, ja karmię bebikiem:) włąsnie oglądałam,

I jestes zadowolona?? Jak czesto synus robi kupy??

• Migotkaa Autorytet

Wysłany: 13 listopada 2015, 10:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    niecierpliwa u nas kupa jest raz dziennie, czasem 2 ale rzadko, tylko ze mój robi dosc konkretna ta kupe, zabka tez karmi bebikiem:)
    ja jestem zadowolona:) synus tez bo sie najada i ladnie przybiera:)

gwig1q1.png

8e44aa0d87.png
  • Neyla Autorytet

Wysłany: 13 listopada 2015, 10:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aaaaga wrote:
    Właśnie czytalam o tym nocnym karmieniu i komentarze pod artykułem Neyla piszesz ze karmisz 12 razy kurde to ja się zaczynam bac i stresowac moj je 6 gora 7 i od ponad 2 tyg przesypia noce no w tym tyg raz sie w nocy obudzil na cyca a tak spi od 20.30 do 6 a ja mam lenia i znowu dzisiaj w nocy nie wstalam na odciaganie musze sie zmotywowac
    No ale jak już je to krócej niz 45 minut to nie je

Wolałabym karmić mniej...szczególnie w nocy. Zresztą z tego wynika, że mam małą pojemność piersi, to by się zgadzało, bo jak cyc napełniony, że aż cieknie, to ściągnę z niego laktatorem max 80ml.

Co do temp. to też mieścimy się w przedziale 36,7 do 37,2.

62b3591443.png
    8p3oyx8df4ipmqn6.png
  • lys Autorytet

Wysłany: 13 listopada 2015, 11:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Neyla doskonale Cię rozumiem i współczuję. Przy takim trybie idzie się wykończyć.
    U nas ciężka noc jestem taka zmęczona ze nawet mi się jeść nie chce

9f7jtv73juycdhvl.png
  • lys Autorytet

Wysłany: 13 listopada 2015, 11:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas temp wczoraj 37 stopni i chyba taka ma najczęściej.

9f7jtv73juycdhvl.png
  • lys Autorytet

Wysłany: 13 listopada 2015, 11:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paula nie wiem czy moja tez nie je za dużo nie wiem jak to sprawdzić bo ona się domaga cyca a jak nie dostanie to płacze albo jak nic nie leci to tez placze.
    Usg brzuszka jeszcze nie umówiłam muszę dopiero zadzwonić.

9f7jtv73juycdhvl.png
  • Agaata Autorytet

Wysłany: 13 listopada 2015, 11:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Neyla, ja czegoś takiego nie zaobserwowałam, u nas w pewnym momencie karmienia się skróciły mocno, skończyło się wiszenie całymi dniami na cycu, jak miał 2 miesiące to pobudki w nocy były bardzo regularne - dwa razy: między 1a2 i między 4a5, teraz jest jedna zazwyczaj ale o różnych porach - dzisiaj o 2, wczoraj o 4 nad ranem. Do niedawna też wstawał o7.30 rano, teraz sobie zmienił na 6.30 i to mnie boli szczerze mówiąc...
    Co do ściągania ja najwięcej z jednej przepełnionej piersi ściągnęłam 90 ml - dlatego zazwyczaj karmię na 2 piersi, baardzo rzadko na jedną.
    Czemu nie chodzisz na spacery? Pogoda jest średnia, ale nie jest bardzo zimno, a dziecko potrzebuje codziennie być na zewnątrz chociaż trochę - może też dlatego Ci marudzi, u mnie dotychczas były może ze 3 dni bez spaceru.

Migotka u mnie też pojawia się to pokasływanie i zauważyłam, że to takie zakrztuszanie się śliną - wczoraj nawet mi się dość mocno zakrztusił, nie mógł złapać powietrza i zaczął strasznie wyć zanim do niego doleciałam. Zdarza mu się też ostatnio lekko ulać śliną z odrobiną mleka. Nie podoba mi się to, bo nie chciałabym aby coś takiego zdarzyło się w nocy.

Temperaturę mierzę rzadko, więc nie wiem jaką ma zazwyczaj.

relgj44j0jdjxxnn.png
    f2wlx1hpmkxg2b4v.png
    h4zp0tc7mm1rsrjp.png
  • Agaata Autorytet

Wysłany: 13 listopada 2015, 11:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Neyla, co do niewyspania i bycia złą, to ja Ci się wcale nie dziwię, ja też dość często chodzę niewyspana i wkurzona. Ja na tym punkcie jestem dość mocno przewrażliwiona, więc trudno mi się odnieść do innych, dla mnie np. jak wstawałam dwa razy w nocy to już było ciężko. Miałam problemy z samopoczuciem w ciągu dnia. Acha i nie mogę pójść spać później niż o 22.30, bo inaczej następnego dnia kiepsko się czuję. Ale ja jestem na tym punkcie mocno wrażliwa, więc współczuję Ci bardzo.

relgj44j0jdjxxnn.png
    f2wlx1hpmkxg2b4v.png
    h4zp0tc7mm1rsrjp.png
  • Migotkaa Autorytet

Wysłany: 13 listopada 2015, 11:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a mój Szkrab cos nie chce spac a to jego pora, był krzyk, ululałam go i usnął na 10 min, jem szybko sniadanie, zbieram sie i o 12 jedzenie i spadamy na spacer niech sie wyspi, moze zachacze o reserved bo z kuponem minus 30% na wszystko, oczywiscie jak syn pozwoli

gwig1q1.png

8e44aa0d87.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 13 listopada 2015, 11:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, ile mierzą już Wasze szkraby? Moja Miśka z dniem dzisiejszym zapisuje się na 54 centrymetrze, jest to poniżej centyla 0. Fakt faktem urodziła się z 51cm ale jestem ciekawa jaka różnica od urodzenia już jest u Was

• Agaata Autorytet

Wysłany: 13 listopada 2015, 11:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zuzka u mnie, jak mały miał dokładnie 2 msc 2tyg namierzyli go 60 cm (50 centyl), ale urodził się 54 cm. I też to się chyba już teraz inaczej mierzy, bo jak się dziecko rodzi to mierzą po krzywiznach, a teraz już na takiej podkładanej miarce od głowy do stópek.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 listopada 2015, 11:58

relgj44j0jdjxxnn.png
    f2wlx1hpmkxg2b4v.png
    h4zp0tc7mm1rsrjp.png
  • Migotkaa Autorytet

Wysłany: 13 listopada 2015, 12:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas ur sie 54 cm, a tydzien przed ukonczeniem 3 miesiaca miał 64 cm, za tydzien szczepienie to zobaczymy

Zabka, czy TY dopajasz Klarcie? bo ja od wczoraj zaczełam ale krzywi sie, pociagnie 2 łyki i tyle, nawet jak jest głodny.. i smieje sie szyderca mały

gwig1q1.png

8e44aa0d87.png
  • lys Autorytet

Wysłany: 13 listopada 2015, 12:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    z mierzeniem jest tak, że dopóki dziecko samo nie prostuje nóżek to mierzy się po krzywiznach

moja ma jakoś 62-63 cm, urodziła się 56 cm

Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 listopada 2015, 12:22

9f7jtv73juycdhvl.png
  • Agaata Autorytet

Wysłany: 13 listopada 2015, 12:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lys, a u nas było mierzone po krzywiznach przez początkowe wizyty, a teraz już na takiej podkładanej pod dziecko miarce. Lekarka położyła Huberta na tym, lekko przytrzymała mu nóżkę, a główkę położyła w takim zaznaczonym miejscu i wyszło około 60 cm, po krzywiznach pewnie byłoby więcej.

relgj44j0jdjxxnn.png
    f2wlx1hpmkxg2b4v.png
    h4zp0tc7mm1rsrjp.png
  • Agaata Autorytet

Wysłany: 13 listopada 2015, 12:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie dzisiaj trochę nudno póki co (tfu tfu). Młody wstał 0 6.40, później spał od 8.30 do 9.30, zjadł i teraz śpi cały czas. Aż mi dziwnie jakoś, wstawiłąm pranie, zmywarkę, ogarnęłam trochę mieszkanie i zastanawiam się czy zaczynać coś robić jeszcze, bo nie wiem ile pośpi. Dziwne, bo zwykle o tej porze to już jesteśmy na spacerze.

aaaaga, Paula_071, jesslin87 lubią tę wiadomość

relgj44j0jdjxxnn.png
    f2wlx1hpmkxg2b4v.png
    h4zp0tc7mm1rsrjp.png
  • aaaaga Autorytet

Wysłany: 13 listopada 2015, 12:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agaata mam to sami mlody spi max godzine (40 min w lozeczku i dosypia na hustawce jakies 20 min ) a teraz spi juz prawie dwie godz w swoim lozeczku ja zrobilam co miałam zrobić i czekam hehe zrobie kawe to sie na pewno obudzi
    Edit: kawa zrobiona mlody spi

Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 listopada 2015, 13:06

f2wlj44jgrn4a0f6.png

Matko Boska Matemblewska módl się za nami !
    04.02.2014 - 7tc [*]
  • Paula_071 Autorytet

Wysłany: 13 listopada 2015, 12:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    zuzka.mom wrote:
    Dziewczyny, ile mierzą już Wasze szkraby? Moja Miśka z dniem dzisiejszym zapisuje się na 54 centrymetrze, jest to poniżej centyla 0. Fakt faktem urodziła się z 51cm ale jestem ciekawa jaka różnica od urodzenia już jest u Was

Moj urodzil sie 53, miesiac temu mial 62. Za tydzien ide do pediatry wiec zobaczymy ile ma.

13.08.2015 r.
    11.05.2019 r.
  • Zetka Autorytet

Wysłany: 13 listopada 2015, 12:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Migotkaa wrote:
    Hej dziewczynki:)

Ja spałam dziś z moją wiercidupką, w nocy ok, nad ranem się krecił.

wiecie co, zaobserwowałam u niego tak 2 razy dziennie taki odruch jak kasłanie, ale wydaje mi sie ze to przy wygłupach albo jak ślina ma zaleci to wtedy odkaszluje, Wasze maluchy tez tak maja?

Mój tak w zeszłym tyg miał. To chyba ślinka.

Neyla, doskonale Cię rozumiem bo mój śpi tylko przy cycku, na rękach lub na brzuchu jak teraz. Jak odkładam ryk. Ostatnio sam spal tydzień temu w pt 2h. No i w weekend jak jest mąż to częściej wtedy śpi obłożony, nie wiem czemu. Nic nie mogę zrobić. Dziś w 15min robiłam biszkopt, zaczął płakać na leżaczki to jedna ręką miksowania, a stopa gilgalam go w nóżki żeby nie płakal.

82doh371efo4yjxe.png
    82doh371ee36m5no.png
  • Kkarolinaaaa Autorytet

Wysłany: 13 listopada 2015, 13:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kupilismy dla Poli mala spacerowke na wyjazdy,zakupy do galerii itp. Bo duzy wozek zajmuje caly bagaznik (a mamy suv'a...ogromny wozek) i wybor padl na Maclaren techno xt - rewelacja!! Jest cudowny ! Kupilismy czarny :) oparcie rozklada sie na plasko wiec juz mozemy go uzywac jak bedziemy jechali gdzies samochodem :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 listopada 2015, 13:16

Weridiana lubi tę wiadomość

3i49bd3mn3g76zlc.png
‹‹ 2420 2421 2422 2423 2424 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

10 fascynujących faktów o ciąży, które poznasz dzięki aplikacji OvuFriend!

Jesteś ciekawa co czeka Cię w kolejnym tygodniu ciąży? Jak rozwija się Twój maluszek? A może chciałabyś na bieżąco śledzić objawy swojej ciąży i przyrost wagi na siatkach centylowych dopasowanych indywidualnie dla Ciebie? Sprawdź, co jeszcze fascynującego odkryjesz w trybie ciążowym w aplikacji OvuFriend! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Test Panorama – jeszcze dokładniejszy dzięki sztucznej inteligencji!

Jeszcze do niedawna wykonywanie dokładnych badań prenatalnych, takich jak amniopunkcja, wiązało się z ryzykiem dla rozwijającego się maleństwa. Rozwój technologii i medycyny przyczynił się powstania nieinwazyjnych testów prenatalnych nowej generacji (NIPT). Jednym z nich jest test Panorama, który jako jedyny wykorzystuje sztuczną inteligencję. Jak wykonuje się test? Na czym polega jego skuteczność? Jakie choroby i schorzenia mogą zostać dzięki niemu wykryte? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Zrozumieć swoje ciało w każdym momencie cyklu menstruacyjnego. Poznaj nieoczywiste objawy przed okresem!

Większość kobiet doświadcza różnego rodzaju objawów fizycznych i emocjonalnych podczas ostatniej fazy cyklu menstruacyjnego. Warto wiedzieć, że nie tylko nietypowe bóle głowy, uczucie zmęczenia czy wzmożona podatność na infekcje mogą mieć związek z zespołem napięcia przedmiesiączkowego.

CZYTAJ WIĘCEJ