X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne SIERPNIÓWCZKI 2015
Odpowiedz

SIERPNIÓWCZKI 2015

Oceń ten wątek:
  • lys Autorytet

Wysłany: 12 listopada 2015, 23:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    magda sz wrote:
    :( to już nie wiem co poradzić. Moja jak ma histerie to pomaga ciemność i chodzenie to się wycisza jakoś. czasem też głasiam ją po czułku. Rzadko miała takie histerie ale ostatnio co raz częściej :/

Ja dziękuję Magda za każde rady. U nas też już ciemno, cicho, moja mama nosi ją na rękach, ale zaraz ją przejmę, bo matula już nie radzi sobie z wielkością i ciężarem mojej córki. Wcale się nie zdziwię, jak dziś też nie będę spać.

9f7jtv73juycdhvl.png
  • lys Autorytet

Wysłany: 12 listopada 2015, 23:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    jesslin87 wrote:
    Tez bym chciala by byla taka opcja. Raz niech mi powie o co krzycy codziennie miedzy 19 a 20. Zebysmy to mogli wyeliminowac.

Dzisiaj tak strasznie plakal. To chyba byl brzuszek bo sie tak naprezyl caly. Choc jak sie uspokoil to tak sie slinil ze mialam cala koszulke mokra i nawet wlasne body obslinil az takie banki szly z buzi.

codziennie o tej samej porze to brzmi trochę ja ta typowa kolka, albo jest już zmęczony i rozdrażniony zmęczeniem, chce spać ale nie może usnąć

Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 listopada 2015, 23:22

jesslin87 lubi tę wiadomość

9f7jtv73juycdhvl.png
  • mamasia Autorytet

Wysłany: 12 listopada 2015, 23:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kurcze,a mnie dopadło (s)wirusisko :-/ w nocy z wtorku na środę zaczęło mnie boleć gardło to babcinymi sposobami walczylam (mleko z czosnkiem,maliny,wapno ) i była lekka poprawa z gardłem, ale dzisiaj pojawil się katar :-/ poszłam do lekarza i całe szczęście,bo już się zaczęła robić wydzielina i spływa, ale póki co jeszcze nie tak bardzo,choć wyczuwalne osluchowo. W zwzwiązku z kp zbyt dużego pola manewru nie mamy,ale dostałam syropy,krople do nosa,witaminy i zalecenie parówki,bo inhalatora nie mamy i stad tez pytanie czy któraś z Was ma jakiś godny polecenia? Przy małym dziecku chyba będzie to dobra inwestycja,a i ja skorzystam.

bzkxskf.png
  • Migotkaa Autorytet

Wysłany: 12 listopada 2015, 23:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mamasia my mamy bo dostalam w prezencie ale jeszcze nie uzywalam to dupa z porady, ale kup bo napewno sie przyda przy dziecku

gwig1q1.png

8e44aa0d87.png
  • Griszanka Autorytet

Wysłany: 13 listopada 2015, 00:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hejka,
    W końcu udało mi się nadrobić uffff.
    Ja własnie skończyłam piec biszkopty na tort. Jutro wieczorem przełożę, ubiorę i będzie git :D Pisałam Wam, że planuję obłożyć go lukrem królewskim. Robiłam na próbę w ubiegłym tygodniu i wyszło super - powłoczka gładka i błyszcząca jak ze szkła. Tylko trzeba ładnie "wyszpachlować boczki i zrobić go ciut wcześniej, żeby sobie ładnie przyschnął.
    W kwestiach wiary/niewiary w nadprzyrodzone sprawy, to ja chyba wierze, ale też dopuszczam możliwość, że to jednak nasza podświadomość sprawia nam figle. Choć kwestie żegnania się we śnie ludzi, którzy odchodzą zbyt często przewijają się w opowieściach. W sumie to jest dość dziwny zbieg okoliczności, że ktoś akurat jednej konkretnej nocy śni się kilku osobom jednocześnie i często w podobnych okolicznościach.
    A schizy dostaję po horrorach itp, więc staram się nie oglądać. Choć jak miałam problemy ze spaniem i nic w tv nie było, ogłądałam "Paranormal activity",później przez każdy stuk, świst czy trzeszczenie świrowałam buuuu.

Synek Karolek <3
    relgupjywjsi69wb.png
    m6cq8p0.png
  • Weridiana Autorytet

Wysłany: 13 listopada 2015, 00:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ide spac, mala zasnela na kolanach , odloze ja do lozka i moze uda mi sie szybko umyc

dobrej nocki i zdrowka dla waszych dzieciaczków a dla mam wytrwalosci :-)

1usasg185gkausx0.png
  • zabka11 Autorytet

Wysłany: 13 listopada 2015, 06:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pierwsza :) ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 listopada 2015, 06:08

niecierpliwa, Pulpecja, Weridiana, jesslin87 lubią tę wiadomość

3i499vvjdikb2il4.png
    iv09j48argrcm17t.png
  • niecierpliwa Autorytet

Wysłany: 13 listopada 2015, 06:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lys moj maz twierdzi, ze Julka dlatego tak sie rzuca i prezy podczas jedzenia, bo cos jej w moim mleku nie pasuje, byc moze wie, ze wypicie go spowoduje cos w brzuszku i dlatego tak sie broni.

• Paula_071 Autorytet

Wysłany: 13 listopada 2015, 07:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A moze je za duzo? Moj jak sie przeje to marudzi i nie moze spac. Ale sam cycka nie odmowi, za żadne skarby, wiec sama mu "dawkuje".

Lys- kiedy idziesz na usg brzuszka?

Tomek dzisiaj konczy 3msc :-) moj mezczyzna :-)

Pulpecja, Weridiana, mamasia, Aga89, Martucha86 lubią tę wiadomość

13.08.2015 r.
    11.05.2019 r.
  • Pulpecja Autorytet

Wysłany: 13 listopada 2015, 07:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć wszystkim.
    Griszanka, możemy sobie ręce podać. Ja tez nie mogę oglądać horrorów, bo potem sama do toalety nie pójdę. Zresztą nawet jak nie oglądam, to i tak na wszelki wypadek budzę męża i zabraniam mu spać dopóki nie wrócę :-)
    Co do rzucania się przy piersi, moja właśnie uspokaja się jak się z nią położę, bo nic jej nie rozprasza.
    Moje dzieciaki poszły do szkoły, najmłodszy skarb śpi, chyba pora na kawusię.

Weridiana, jesslin87 lubią tę wiadomość

201508091565.png
  • aaaaga Autorytet

Wysłany: 13 listopada 2015, 07:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam sie w piątek 13tego hihi mlody wisi na cycku mąż podal mi sniadanie do łóżka i kawusie mmm super :-) jutro mają teście przyjechać ciekawe czy tym razem dadzą rade 3 podejscie w tym tygodniu
    Milego dzionka

Paula_071, Weridiana lubią tę wiadomość

f2wlj44jgrn4a0f6.png

Matko Boska Matemblewska módl się za nami !
    04.02.2014 - 7tc [*]
  • gianna88 Autorytet

Wysłany: 13 listopada 2015, 08:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witamy sie i my :) ostatnio zawsze pobudka o 5:30 i koniec spania. Wzielam malego do lozka ale szalal tymi nogami, właśnie jakby świece robil hehe no i zmeczyl sie po 2,5h godziny i spi a mama nadrabia neta zamiast pospać tez.
    Piątek ach jak ja uwielbiam ten dzien, maz wraca z pracy juz o 12 jupi :)

atdcpx9izbdly3tt.png
  • psioszka11 Autorytet

Wysłany: 13 listopada 2015, 08:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć Siostry.U nas ok.Mały rośnie jak Na drożdżach.Je już sporo warzyw słoiczek to już jedno danie czyli mniej o jedną butelkę mleka.Od poniedziałku wprowadzam owoce zobaczymy jak będzie.Bardzo dużo przez ten tydzień się rozwinął.Jestem do niedzieli u rodziców potem wracam Na 2tyg do wro i wreszcie się wprowadzam już tu na stałe.
    Griszanka jak będę we wro to się odezwę z tymi pieluchami.
    Szczęśliwego piątku 13go :)

bl9ci09kql96ri27.png

Nasze szczęście LEON -53cm i 3680g -21.07.2015
  • Neyla Autorytet

Wysłany: 13 listopada 2015, 09:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czy zaobserwowałyście po skończeniu 2 m-cy większe zapotrzebowanie na mleczko u Waszych maluszków? My od dwóch dni znowu karmimy się 12 razy na dobę...w nocy nawet co 1,5h przez to padam na twarz. Dodatkowo mała nie chce spać w ciągu dnia... budzi się o 5 rano (gada sobie do 6:30) i jak nie położę się spać z nią około 9, to sama nie śpi (zasypia, ale tylko na kolankach, odkładam-budzi się). A jak na spacer nie pójdziemy (ostatnio pogoda nie daje wyboru), to też ne śpi :(
    Wczoraj spałam z nią rano 1,5h i potem ona sama 40 minut i dopiero po kąpieli zasnęła o 19:30. Tak to cały dzień na rękach marudziła, a jak ją odkładałam to płakała. Od śniadania to tylko wodę piłam do 17. Potem zrobiłam sobie jajecznicę, gdy mała płakała na macie... wyrodna matka :(
    Wieczorem byłam taka zła, że modliłam się żeby mąż przyszedł i ją wziął, bo już miałam jej dosyć. Dzisiaj mam wyrzuty sumienia, ale widzę, że znowu się ciekawy dzień zapowiada...

62b3591443.png
    8p3oyx8df4ipmqn6.png
  • Migotkaa Autorytet

Wysłany: 13 listopada 2015, 09:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczynki:)

Ja spałam dziś z moją wiercidupką, w nocy ok, nad ranem się krecił.

wiecie co, zaobserwowałam u niego tak 2 razy dziennie taki odruch jak kasłanie, ale wydaje mi sie ze to przy wygłupach albo jak ślina ma zaleci to wtedy odkaszluje, Wasze maluchy tez tak maja?

Neyla lubi tę wiadomość

gwig1q1.png

8e44aa0d87.png
  • Neyla Autorytet

Wysłany: 13 listopada 2015, 09:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A i dzisiaj rano jak moja mała już nie spała obudziło mnie...łapanie za sutek. Otwieram oczy a tam mała łapka łapie mnie za mojego wentylka. Obserwowałam chwilkę te jej próby :) śmieszne to było.

Weridiana, jesslin87, Zetka, Katarka lubią tę wiadomość

62b3591443.png
    8p3oyx8df4ipmqn6.png
  • aaaaga Autorytet

Wysłany: 13 listopada 2015, 09:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Właśnie czytalam o tym nocnym karmieniu i komentarze pod artykułem Neyla piszesz ze karmisz 12 razy kurde to ja się zaczynam bac i stresowac moj je 6 gora 7 i od ponad 2 tyg przesypia noce no w tym tyg raz sie w nocy obudzil na cyca a tak spi od 20.30 do 6 a ja mam lenia i znowu dzisiaj w nocy nie wstalam na odciaganie musze sie zmotywowac
    No ale jak już je to krócej niz 45 minut to nie je

Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 listopada 2015, 09:50

f2wlj44jgrn4a0f6.png

Matko Boska Matemblewska módl się za nami !
    04.02.2014 - 7tc [*]
  • niecierpliwa Autorytet

Wysłany: 13 listopada 2015, 09:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czy ktoras z mam karmi bebiko??

• niecierpliwa Autorytet

Wysłany: 13 listopada 2015, 09:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Migotka Julka teym czasem pokasluje, ale wtedy jak za szybko gada. Czytalam tez, ze takie pokaslywanie jest jednym z objawow zabkowania.

W pztaniu na sniadanie o metodzi BLW

• Migotkaa Autorytet

Wysłany: 13 listopada 2015, 10:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    niecierpliwa, ja karmię bebikiem:) włąsnie oglądałam,

gwig1q1.png

8e44aa0d87.png
‹‹ 2419 2420 2421 2422 2423 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Odstawienie tabletek antykoncepcyjnych a zajście w ciążę

Bierzesz tabletki antykoncepcyjne i czujesz, że przyszedł czas na odstawienie tabeletek, bo chciałabyś już zajść w ciążę? Podobnie jak w przypadku przyjmowania tabletek, odstawienie ich także musi być świadomym działaniem. Zanim podejmiesz taką decyzję, warto dowiedzieć się, jakie mogą być ewentualne objawy odstawienia tabletek antykoncepcyjnych. Jak cały proces wpływa na organizm kobiety? Czy przyczynia się ona do komplikacji związanych z zajściem w ciążę? Odpowiadamy!  

CZYTAJ WIĘCEJ

Czy jestem w ciąży? - ciąża urojona a widoczne objawy ciąży

Zdarzyło Ci się usłyszeć coś, co bardzo chciałaś usłyszeć lub czego usłyszeć za wszelką cenę nie chciałaś, mimo panującej wokół ciszy? Czasem nasz mózg płata nam figle. Jeśli bardzo czegoś pragniemy, jesteśmy skłonni dostrzegać przejawy tego pragnienia, mimo ich braku. Wiele kobiet starających się o dziecko, co miesiąc zasatanawia się: "Czy jestem w ciąży?", dostrzega u siebie pierwsze objawy ciąży, po czym po wykonaniu testu ciążowego widzi jedną kreskę. Ciąża urojona czy "urojenie ciążowe" - jak je rozpoznać? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Bolesne miesiączki - skąd się biorą bóle miesiączkowe? Przyczyny, objawy, leczenie.

Bolesne miesiączki mogą występować nawet u 75% kobiet w wieku rozrodczym! Jakie są najczęstsze przyczyny bólu miesiączkowego? Czym jest bolesne miesiączkowanie pierwotne, a czym wtórne? Kiedy bolesne miesiączkowanie wymaga konsultacji z lekarzem? 

CZYTAJ WIĘCEJ