X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne SIERPNIÓWCZKI 2015
Odpowiedz

SIERPNIÓWCZKI 2015

Oceń ten wątek:
  • niecierpliwa Autorytet

Wysłany: 13 listopada 2015, 13:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Migotka a przesypujesz bebiko do innej puszki?

• Neyla Autorytet

Wysłany: 13 listopada 2015, 13:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agaata wrote:
    Neyla, ja czegoś takiego nie zaobserwowałam, u nas w pewnym momencie karmienia się skróciły mocno, skończyło się wiszenie całymi dniami na cycu, jak miał 2 miesiące to pobudki w nocy były bardzo regularne - dwa razy: między 1a2 i między 4a5, teraz jest jedna zazwyczaj ale o różnych porach - dzisiaj o 2, wczoraj o 4 nad ranem. Do niedawna też wstawał o7.30 rano, teraz sobie zmienił na 6.30 i to mnie boli szczerze mówiąc...
    Co do ściągania ja najwięcej z jednej przepełnionej piersi ściągnęłam 90 ml - dlatego zazwyczaj karmię na 2 piersi, baardzo rzadko na jedną.
    Czemu nie chodzisz na spacery? Pogoda jest średnia, ale nie jest bardzo zimno, a dziecko potrzebuje codziennie być na zewnątrz chociaż trochę - może też dlatego Ci marudzi, u mnie dotychczas były może ze 3 dni bez spaceru.

Migotka u mnie też pojawia się to pokasływanie i zauważyłam, że to takie zakrztuszanie się śliną - wczoraj nawet mi się dość mocno zakrztusił, nie mógł złapać powietrza i zaczął strasznie wyć zanim do niego doleciałam. Zdarza mu się też ostatnio lekko ulać śliną z odrobiną mleka. Nie podoba mi się to, bo nie chciałabym aby coś takiego zdarzyło się w nocy.

Temperaturę mierzę rzadko, więc nie wiem jaką ma zazwyczaj.

U nas ostatnie kilka dni lał deszcz i było bardzo wietrznie (na Mazurach), tak więc tylko się werandowałyśmy (czyt. siedziałam z nią na balkonie ok 30 min, bo wózek 4 piętra niżej). Na szczęście mamy dość zabudowany balkon, wiec nie wiało.

Weridiana lubi tę wiadomość

62b3591443.png
    8p3oyx8df4ipmqn6.png
  • Weridiana Autorytet

Wysłany: 13 listopada 2015, 14:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kkarolinaaaa wrote:
    Kupilismy dla Poli mala spacerowke na wyjazdy,zakupy do galerii itp. Bo duzy wozek zajmuje caly bagaznik (a mamy suv'a...ogromny wozek) i wybor padl na Maclaren techno xt - rewelacja!! Jest cudowny ! Kupilismy czarny :) oparcie rozklada sie na plasko wiec juz mozemy go uzywac jak bedziemy jechali gdzies samochodem :)

Ja tez tak uzywalam, spacerowka w bagazniku a gleboki na spacery kolo domu.:-)
    o o maclarenie slyszalam same dobre rzeczy, jest wytrzymaly, jedynie moglabym sie przyczepic do osobnych raczek, ale to kwestia co kto lubi :-)

A jestem ciekawa czy drogi jest w Pl ? Tutaj okolo £200 nowy ale mozna trafic fajne okazje.
    ja mam graco na razie super zobaczymy na wiosne bo jest w kolorze lemonki ;-)
    No i cenowo £60 lepiej ;-)

1usasg185gkausx0.png
  • Neyla Autorytet

Wysłany: 13 listopada 2015, 14:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A co do długości to Jula miała 57cm, a teraz 63-64cm (wczoraj ją mierzyłam z ciekawości).

62b3591443.png
    8p3oyx8df4ipmqn6.png
  • Paula_071 Autorytet

Wysłany: 13 listopada 2015, 14:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wg Endomondo robie codziennie ok. 7km co sprawia, ze spalam ok.500 kalorii. Myslalam, ze to duzo, a okazuje sie, ze to garsc nerkowcow.

13.08.2015 r.
    11.05.2019 r.
  • psioszka11 Autorytet

Wysłany: 13 listopada 2015, 14:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To mój Leon Chyba siatkarzem będzie-urodzony 53cm A tydzień temu miał 68cm.Tyle że on za parę dni skończy 4miesiące.

bl9ci09kql96ri27.png

Nasze szczęście LEON -53cm i 3680g -21.07.2015
  • Pulpecja Autorytet

Wysłany: 13 listopada 2015, 14:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej, właśnie wróciłam ze spacerku. Bite dwie godziny, a młoda jeszcze dosypia w gondoli. Pogoda po prostu cudna, słoneczko świeci, ale tak jesiennie. Super.
    CO do długości, to u nas w ogóle nie mierzą długości, dopiero wzrost jak dziecko już stoi na nóżkach, około roku przy okazji szczepienia albo bilansu, więc nie wiem ile ma moja Miśka.
    Chyba sobie zrobię kawkę, może zdążę wypić zanim mala wstanie. Synuś jedzie na zgrupowanie, starsza córa u koleżanki, luz :-)

201508091565.png
  • niecierpliwa Autorytet

Wysłany: 13 listopada 2015, 14:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja nie mam pojecia ile mierzy, bo w przychodni twierdza, ze nie moga mierzyc, bo potem jest wina pielegniarek, ze dziecia wyrywaja stawy biodrowe :/

• aaaaga Autorytet

Wysłany: 13 listopada 2015, 14:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oj muszę zmierzyc mlodego jedynym wyznacznikiem wzrostu sa ciuchy 62 za male 68 za duze urodzil sie 53 cm wazy wg donowej wagi ok 6300 urodzil sie 3600

f2wlj44jgrn4a0f6.png

Matko Boska Matemblewska módl się za nami !
    04.02.2014 - 7tc [*]
  • Pulpecja Autorytet

Wysłany: 13 listopada 2015, 14:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    niecierpliwa wrote:
    A ja nie mam pojecia ile mierzy, bo w przychodni twierdza, ze nie moga mierzyc, bo potem jest wina pielegniarek, ze dziecia wyrywaja stawy biodrowe :/
    Mniej wiesz, dłużej żyjesz ;-)

aaaaga, Paula_071 lubią tę wiadomość

201508091565.png
  • aaaaga Autorytet

Wysłany: 13 listopada 2015, 14:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    We wtorek szczepienie wiec dokladnie sie dowiem

f2wlj44jgrn4a0f6.png

Matko Boska Matemblewska módl się za nami !
    04.02.2014 - 7tc [*]
  • Kkarolinaaaa Autorytet

Wysłany: 13 listopada 2015, 14:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Weridiana wrote:
    Ja tez tak uzywalam, spacerowka w bagazniku a gleboki na spacery kolo domu.:-)
    o o maclarenie slyszalam same dobre rzeczy, jest wytrzymaly, jedynie moglabym sie przyczepic do osobnych raczek, ale to kwestia co kto lubi :-)

A jestem ciekawa czy drogi jest w Pl ? Tutaj okolo £200 nowy ale mozna trafic fajne okazje.
    ja mam graco na razie super zobaczymy na wiosne bo jest w kolorze lemonki ;-)
    No i cenowo £60 lepiej ;-)

No te osobne rączki to z jednej strony + (bo składa się do mniejszych rozmiarów jak parasolka) ale - bo juz ciezko 1 ręką prowadzic.. coś za coś :P Ale narazie jezdziłam w nim po domu to naprawde solidny :)

Jezeli chodzi o cene no to podobnie, my zapłaciliśmy nie całe 1100zł ..drogi, ale bedzie jezdziła w nim Pola a później jej rodzeństwo :)

3i49bd3mn3g76zlc.png
  • Neyla Autorytet

Wysłany: 13 listopada 2015, 14:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My dzisiaj tez zaliczylysmy spacer...mala zasypiala juz jak ja w kombinezonie po klatce nioslam :) Ciesze sie ze juz jej minela trauma wozkowa i moge wychodzic. Bylam w sklepie i kupilam sobie skladniki na ciasto...jutro moze bedziemy miec gosci (wieczorem dadza znac) to ciacho upieke. Po kapieli malej ide do galerii bo jakies promocje sa...chce kupic sobie stroj na chrzciny. Sciagnelam mleko z cyca...90 ml tylko. Czyli jednak moje cycki maja mala pojemnosc :( chujnia z grzybnia. Fajnie byloby miec te 120ml z jednego cyca. Ktoras tyle sciaga?

I nareszcie udalo mi sie uspac mojego dziecia :D

62b3591443.png
    8p3oyx8df4ipmqn6.png
  • Kkarolinaaaa Autorytet

Wysłany: 13 listopada 2015, 15:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Neyla wrote:
    My dzisiaj tez zaliczylysmy spacer...mala zasypiala juz jak ja w kombinezonie po klatce nioslam :) Ciesze sie ze juz jej minela trauma wozkowa i moge wychodzic. Bylam w sklepie i kupilam sobie skladniki na ciasto...jutro moze bedziemy miec gosci (wieczorem dadza znac) to ciacho upieke. Po kapieli malej ide do galerii bo jakies promocje sa...chce kupic sobie stroj na chrzciny. Sciagnelam mleko z cyca...90 ml tylko. Czyli jednak moje cycki maja mala pojemnosc :( chujnia z grzybnia. Fajnie byloby miec te 120ml z jednego cyca. Ktoras tyle sciaga?

I nareszcie udalo mi sie uspac mojego dziecia :D

Ja jak Polę ubieram to juz zaczyna odlatywać :P Pola kocha spacery, codziennie robimy ok 6-8km (zalezy jaką runde robimy;p) jeszcze nigdy mi nie zapłakała na spacerze a nie wyszłam z nią moze z 5 razy :) Mam nadzieje ze to sie nie zmieni :P

Ja 120ml miałam ostatnio z jednej cycki, ale ja tylko w jednej mam pokarm...

Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 listopada 2015, 15:06

Neyla, Weridiana lubią tę wiadomość

3i49bd3mn3g76zlc.png
  • Pulpecja Autorytet

Wysłany: 13 listopada 2015, 15:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moja na szczęście też uwielbia spacery, pod warunkiem, ze wózek jedzie :-) ale ogólnie, mogę nawet po drodze zrobić małe zakupy, połazić ile chcę.

Neyla, Weridiana lubią tę wiadomość

201508091565.png
  • Neyla Autorytet

Wysłany: 13 listopada 2015, 15:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Laktacja jest cudowna i okazuje sie ze z pustego Salomon jednak naleje. Cycek wysaczylam do cna, a jak mala sie przyssala to i tak mleko leci :)

Pulpecja, Weridiana, magda sz, aaaaga, Paula_071 lubią tę wiadomość

62b3591443.png
    8p3oyx8df4ipmqn6.png
  • Weridiana Autorytet

Wysłany: 13 listopada 2015, 15:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas roznie ze spacerami ale wydaje mi się że z czasem bedzie lepiej :-)

Ktos już widzial te igrzyska ognia czy cos takiego , nowa czesc podobno w kinach I mój ze starsza córka chce się wybrać. Warto?
    Podobno ja to niedzisiejsza jestem haha ;-)

1usasg185gkausx0.png
  • Weridiana Autorytet

Wysłany: 13 listopada 2015, 15:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kkarolinaaa to prawda czasem lepiej dolozyc i masz na dluzej.
    Chociaz jak planujesz drugiego dzidziusia w niedalekiej przyszlosci to warto pomyslec o takich wozkach co sa przystosowane do dwojki dzieci ;-)

1usasg185gkausx0.png
  • Kkarolinaaaa Autorytet

Wysłany: 13 listopada 2015, 16:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie nie, drugiego dzidziusia chcialabym jak Pola bedzie miala ze 3 latka;) ale chciec to moge.. zobaczymy jaki nasz los :D

3i49bd3mn3g76zlc.png
  • Migotkaa Autorytet

Wysłany: 13 listopada 2015, 16:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zabka jaką widziałam sukienkę w reserved ! Czerwona, odrazu pomyslałam o Tobie bo szukałas:) nie pmaietam jaka cena była dokłądnie ale była juz na wyprzedazy a teraz jeszcze 30% na wszystko jest:)
    Na długi rekaw i taka trapezkowata troche, patrzyłam ale nie ma na stronie

Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 listopada 2015, 17:06

zabka11 lubi tę wiadomość

gwig1q1.png

8e44aa0d87.png
‹‹ 2421 2422 2423 2424 2425 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak odróżnić w ciąży zdrowe symptomy od tych niepokojących?

Przeczytaj jakich objawów i dolegliwości możesz spodziewać się będąc w ciąży. Które z nich są normalnymi symptomami ciąży a których nigdy nie powinnaś ignorować i które powinny skłonić Cię do konsultacji z lekarzem.   

CZYTAJ WIĘCEJ

Endometrioza a starania o ciążę - poruszające historie trzech kobiet

Endometrioza jest na tyle niezbadaną jeszcze do końca chorobą, że postawienie prawidłowej diagnozy może zająć lata... A właściwa diagnoza i szybkie podjęcie odpowiedniego leczenia, to najważniejsza kwestia szczególnie w przypadku kobiet, które starają się o dziecko. Trzy kobiety podzieliły się z nami swoimi doświadczeniami w drodze do diagnozy endometriozy i upragnionego macierzyństwa. Przeczytaj historie, które dodają skrzydeł i nadziei, że pomimo trudów będzie dobrze! 

CZYTAJ WIĘCEJ

O tym jak kalendarz dni płodnych zjednoczył kobiety podczas starania o dziecko - relacja ze spotkania Ovu dzieci!

Jeśli kiedykolwiek zastanawiałaś się co sprawia, że kobiety, matki są tak silne i wytrzymałe, to musisz to przeczytać! My znamy już odpowiedź – nasza moc leży w relacjach jakie potrafimy tworzyć z innymi kobietami. Wsparcie jakie sobie dajemy i energię do działania jaką sobie nawzajem przekazujemy jest wartością o której należy mówić głośno! Dowodem na to jest ta relacja z wyjątkowego zdarzenia – zlotu użytkowniczek OvuFriend i BellyBestFriend, wspaniałych kobiet, cudownych Mam! Przeczytaj, jak kalendarz dni płodnych zjednoczył kobiety podczas starania o dziecko  

CZYTAJ WIĘCEJ