X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne SIERPNIÓWCZKI 2015
Odpowiedz

SIERPNIÓWCZKI 2015

Oceń ten wątek:
  • Migotkaa Autorytet

Wysłany: 13 listopada 2015, 18:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    pulpecja
    jaka zdolniacha z niej, oj widac ze sie jej podobaja:))

Magda, niezła perspektywa..

Pulpecja lubi tę wiadomość

gwig1q1.png

8e44aa0d87.png
  • Meggi31 Ekspertka

Wysłany: 13 listopada 2015, 19:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magda ja do państwowego żłobka nawet nie próbowałam. Zapisałam mała do prywatnego akurat na dole w moim bloku. Super pasuje mi lokalizacja i mieli miejsca, bo dopiero co zaczęli działać, a tutaj widzę będziecie czekać i czekać ;)

iv09gu1r9swezozr.png
  • Pulpecja Autorytet

Wysłany: 13 listopada 2015, 19:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magda, super miejsca; nie wiem po co takie listy tworzą w ogóle. Szkoda, ze wszystkie nie mieszkamy blisko, założyłybyśmy sobie prywatny klub malucha :-) z sierpniowymi dzieciaczkami.

Paula_071, Weridiana lubią tę wiadomość

201508091565.png
  • Ofka Autorytet

Wysłany: 13 listopada 2015, 19:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zgadnijcie kto zrobil skalpel chodakowskiej?!! Cwicze od tygodnia ale dwadziescia.min dziennie a dzis skalpel. Maz watpil ze zrobie. Cwiczylam w drugim pokoju wiec mysle ze jemu sie wydaje ze siedzialam 40 min na macie a filmik lecial. No i na diecie poltorakg w poltora tygodnia. No. To ide sie uczyc procedury cywilnej w wannie. A co w koncu piateczek nie? A jutro zajecia....Dżizas ale ja mam smetne zycie.

Pulpecja, apaczka, aaaaga, lys, Paula_071, Weridiana, mamasia, Katarka, zabka11 lubią tę wiadomość

tb73i09k881y3sjt.png
  • jesslin87 Autorytet

Wysłany: 13 listopada 2015, 19:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja wiem ze za duzo jej pozwalam ale to wszystko zaczelo sie od choroby i tak do teraz ca rodzina jej poblaza... a jeszcze bedzie miala 1 operacje i kurde ciezko mi jest jej zwrocic uwage :(

74diqps6a69lyc94.png
  • Pulpecja Autorytet

Wysłany: 13 listopada 2015, 19:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rozumiem cię jesslin, ale jeśli pozwolisz za bardzo to ty będziesz sfrustrowana. Zawsze warto podeprzeć się autorytetem lekarza, ze tak kazał i już. Zwłaszcza jeśli chodzi o rzeczy istotne.

aaaaga, jesslin87, zabka11 lubią tę wiadomość

201508091565.png
  • apaczka Autorytet

Wysłany: 13 listopada 2015, 19:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    magda sz wrote:

Mam wyniki do zlobka hahaa dobre co?
    I wybor ZLOBEK nr 17 --> MIEJSCE: 493
    II wybor ZLOBEK nr 24 --> MIEJSCE: 428
    III wybor ZLOBEK nr 28 --> MIEJSCE: 539
    My mamy podobne miejsca ;-) ach no nic trzeba będzie pracować na to żeby ktoś inny zajmował się własnym dzieckiem :-/ Ja dzisiaj zaliczyłam test obciążenia glukozą, nawet mi to cudo smakowało. Cukrzycy brak :-) mała przespała całe badanie a byłam pewna, że zrobi mojej mamie armagedon ;-) dzieci są niepojęte. Dzisiaj ma senny dzień. Już wykąpana i przysypia przy cycu. Oby tak dalej :-) Znów byłam w Rossmanie, obkupiłam się : podkład, puder i róż ( promocja -49%) bo mi się wszystko kończyło...no w sumie puder i róż jeszcze mam ale trzeba było kupić ;-) jak mus to mus. Miłego i przede wszystkim spokojnego wieczoru nam życzę :-)

aaaaga, Paula_071, Weridiana, jesslin87, Maniuś lubią tę wiadomość

9f7jpx9i1ln9kxb1.png
  • apaczka Autorytet

Wysłany: 13 listopada 2015, 20:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jak bym wiedziała, że takie jaja ze żłobkami to bym Natalkę zapisała jak zaczynaliśmy się starać. Trochę zeszło i akurat byłoby w sam raz ;-) kurcze, może trzeba już kolejnego bobasa zapisywać? :-D akurat za 3 lata się dostanie.

Weridiana lubi tę wiadomość

9f7jpx9i1ln9kxb1.png
  • aaaaga Autorytet

Wysłany: 13 listopada 2015, 20:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Z tymi zlobkami to popierdolka niech zweryfikuja rzeczywiscie samotne matki a nie "samotne" to odrazu o polowe krotsza lista sie zrobi ehhh :-) :-)

f2wlj44jgrn4a0f6.png

Matko Boska Matemblewska módl się za nami !
    04.02.2014 - 7tc [*]
  • Meggi31 Ekspertka

Wysłany: 13 listopada 2015, 20:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    jesslin87 wrote:
    Ja wiem ze za duzo jej pozwalam ale to wszystko zaczelo sie od choroby i tak do teraz ca rodzina jej poblaza... a jeszcze bedzie miala 1 operacje i kurde ciezko mi jest jej zwrocic uwage :(

Jesslin ja mam tak samo. Moja mama jest mocno chora i teraz nie wiem czy nie ma nawrotu albo przerzutu:/ i ciężko mi jej powiedzieć coś stanowczo, robię i tak jak uważam, ale jej uwagi mnie denerwują. Bo ostatnio słyszę, że przekarmiam dziecko i czytam tylko głupoty w internecie a mleko picia nie zastąpi ;) Ostatnio w ogóle zaczęłam się denerwować bo wszyscy mówią, że moja to taka kluseczka mała. No jest nie mała ale jak Was czytam to też nie jest jakiś grubas mocny, waży coś ok 6600-6700. Eh te babcie;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 listopada 2015, 20:41

Weridiana, jesslin87 lubią tę wiadomość

iv09gu1r9swezozr.png
  • kasiuleek Autorytet

Wysłany: 13 listopada 2015, 21:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    W nocy gdy ściągalam mleko nadrabialam was. Naczytałam się o tych wszystkich waszych historiach o duchach i potem bałam się zejść na dol do kuchni umyć laktator! ;)
    Postanowiłam więc ze będę dzisiaj czytać forum troszkę wcześniej:)

Migotka-Hubert takie pokaslymanie ma w zasadzie od urodzenia. Co dziennie tak z dwa razy sobie kaszlnie. To właśnie wygląda tak jakby ślina mu zaleciala.

Niecierpliwa- ja od kilku dniu podaje bebiko. Kupa raz dziennie. Wcześniej ok 5. Ale teraz karmie naprzemian. Raz bebiko i raz moje odmrożone mleko.

Jeśli chodzi o temperaturę to zawsze jest ok 37.

Ja odbiciam mleko od początku. Z jednej piersi potrafię wyciągnąć po dłużej przerwie nawet 160 ml. :)

Weridiana, niecierpliwa, jesslin87, aaaaga, zabka11 lubią tę wiadomość

2nn39n73yer8iupj.png
    07jyqdc.png

• kasiuleek Autorytet

Wysłany: 13 listopada 2015, 21:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    W nocy gdy ściągalam mleko nadrabialam was. Naczytałam się o tych wszystkich waszych historiach o duchach i potem bałam się zejść na dol do kuchni umyć laktator! ;)
    Postanowiłam więc ze będę dzisiaj czytać forum troszkę wcześniej:)

Migotka-Hubert takie pokaslymanie ma w zasadzie od urodzenia. Co dziennie tak z dwa razy sobie kaszlnie. To właśnie wygląda tak jakby ślina mu zaleciala.

Niecierpliwa- ja od kilku dniu podaje bebiko. Kupa raz dziennie. Wcześniej ok 5. Ale teraz karmie naprzemian. Raz bebiko i raz moje odmrożone mleko.

Jeśli chodzi o temperaturę to zawsze jest ok 37.

Ja odbiciam mleko od początku. Z jednej piersi potrafię wyciągnąć po dłużej przerwie nawet 160 ml. :)

Neyla lubi tę wiadomość

2nn39n73yer8iupj.png
    07jyqdc.png

• kasiuleek Autorytet

Wysłany: 13 listopada 2015, 21:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Co do cm to nie mam pojęcia ile. Ciuszki ubieram tak na 68cm. W przechodzi go nie mierzyli jeszcze a mi zawsze wychodzi inaczej;)

Czy wasze maluchy tez gdy chcą spać albo jeść zaczynają tak bardzo płakać ze aż się zanosza??
    Hubert potrafi ładnie się bawić(od wczoraj chwyta zabawki!!:)) a po chwili robi podkowke i jeśli w ciągu minuty nie uda mi się podać mu mleka zaczyna się kosmos:( dzisiaj aż się popłakam z bezsilności. Wtedy nie wiem czy mam szybko robić mleko czy go uspokajać... Serce się kraje bo toto nie jest zwykły płacz tylko wręcz ryk. Czy to normalne?

2nn39n73yer8iupj.png
    07jyqdc.png

• lys Autorytet

Wysłany: 13 listopada 2015, 21:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    polecam fajny artykuł

http://dziecisawazne.pl/rodzic-u-lekarza/

Pulpecja, apaczka, Weridiana, kasiuleek lubią tę wiadomość

9f7jtv73juycdhvl.png
  • Migotkaa Autorytet

Wysłany: 13 listopada 2015, 21:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kasiulek u nas od niedawna tak jest, dzisiaj było tulenie na popołudniową drzemkę

gwig1q1.png

8e44aa0d87.png
  • apaczka Autorytet

Wysłany: 13 listopada 2015, 22:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie jest tak, że jeśli jest na rękach i marudzi, płacze to albo chce jeść albo spać. W przeciwnym razie na rączkach jest zadowolona :-)

9f7jpx9i1ln9kxb1.png
  • Laura Autorytet

Wysłany: 13 listopada 2015, 22:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kasiuleek wrote:
    Co do cm to nie mam pojęcia ile. Ciuszki ubieram tak na 68cm. W przechodzi go nie mierzyli jeszcze a mi zawsze wychodzi inaczej;)

Czy wasze maluchy tez gdy chcą spać albo jeść zaczynają tak bardzo płakać ze aż się zanosza??
    Hubert potrafi ładnie się bawić(od wczoraj chwyta zabawki!!:)) a po chwili robi podkowke i jeśli w ciągu minuty nie uda mi się podać mu mleka zaczyna się kosmos:( dzisiaj aż się popłakam z bezsilności. Wtedy nie wiem czy mam szybko robić mleko czy go uspokajać... Serce się kraje bo toto nie jest zwykły płacz tylko wręcz ryk. Czy to normalne?
    Kasiuleek u nas jak Dominiś jest głodny to tak płacze bardzo normalnie aż się prawie zanosi. Jeśli mam mu podać butle to w podskokach ją przygotowuje.
    On właśnie tylko wtedy tak płacze.

A tak to śpi i je i je i śpi i przesypia nam każdą noc.
    I śpię z nim tak do 10tej 9tej zależy o której jest pierwsze karmienie rano.

Synuś mamusi i tatusia :)
    Dominiś 2890, 52cm <3
    89c50790be.png

• Migotkaa Autorytet

Wysłany: 13 listopada 2015, 22:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas tez nocki przespane, wstyd sie czasem przyznac ze spimy do 9 haha

Aa matka wykapana lezy w lozeczku juz, dzis kroliczek usnal przy wieczornej butli,plan od dzis jest taki ze kapanie przed 8, butelka o 20,30 i lozeczko

Przyszedl nam dzis spiworek, super jakosc, zobaczymy czy mlody bedzie chcial w nim spac, poki co sie suszy w lazience

Czy ktoras podaje herbatke do picia granulowana ? Ja zakupilam rumiankowa, pisze po 4 miesiacu, chyba zaczne podawac, mialam taka do parzenia a on mi wypija raptem 20 ml za caly dzien to bez sensu, na wieczor wylewam cala butle

Weridiana, zabka11 lubią tę wiadomość

gwig1q1.png

8e44aa0d87.png
  • Griszanka Autorytet

Wysłany: 13 listopada 2015, 22:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hejka dziewczyny,
    Dzisiaj dzien dziecka, mlody bez kapieli, tatus spi, bo wypil z kolega (jutro ma urodziny, wiec wyjatkowo przebaczam), a ja padam na pysk szykujac sie do chrzcin. Dzisiaj ide spac na trola, nie mam sil nawet na prysznic.
    Tort prawie zrobiony, jutro tylko ozdobic i bedzie git. Nie wiem jak ja sie wyrobie, jutro jeszcze musze zaliczyc spowiedz, spotkanie u ksiedza, zrobic drobne zakupy, ogarnac do konca chate i chociaz przeplukac kiecke - szczesliwie dzisiaj dotarla, a zamowilam ja zdecydowanie za pozno ;) Glupi to ma szczescie.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 listopada 2015, 22:39

Weridiana, jesslin87, Maniuś lubią tę wiadomość

Synek Karolek <3
    relgupjywjsi69wb.png
    m6cq8p0.png
  • Weridiana Autorytet

Wysłany: 13 listopada 2015, 22:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    lys wrote:
    polecam fajny artykuł

http://dziecisawazne.pl/rodzic-u-lekarza/

Przeczytałam z uwaga , bardzo ciekawy.

I trochę mi ulzylo :-) czyli moja intuicja ma naukowe uzasadnienie

chodzi mi tu glownie o noszenie na rekach i spanie z dzieckiem

apaczka, Neyla, jesslin87, Pulpecja, lys lubią tę wiadomość

1usasg185gkausx0.png
‹‹ 2423 2424 2425 2426 2427 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Gdzie rodzić - wybór szpitala do porodu

Poród to wyjątkowa chwila. Wraz ze zbliżającym się terminem porodu, wiele kobiet zastanawia się gdzie rodzić. Warto poświęcić trochę czasu na wybór szpitala, w którym chciałabyś aby przyszło na świat Twoje dziecko. Przeczytaj jak się do tego dobrze przygotować, czym się kierować przy wyborze szpitala i jakie informacje zebrać na temat wybranej placówki.   

CZYTAJ WIĘCEJ

Znaczenie jakości męskiego nasienia

Jest wiele czynników, które wpływają na szanse na zajście w ciążę u pary, która marzy o rodzicielstwie. Jednak niewątpliwie wśród najważniejszych jest odpowiednia jakość komórki jajowej i plemników. Wyjaśniamy, dlaczego jakościowe komórki jajowe czasami nie gwarantują sukcesu. Jakie znaczenie odgrywa jakość męskiego nasienia? Jak wygląda diagnostyka i leczenie?

CZYTAJ WIĘCEJ

Problemy z zajściem w ciążę - 13 niepokojących objawów

Czy problemy z zajściem w ciążę można przewidzieć? Przeczytaj listę 13 potencjalnych symptomów, którym powinnaś się bliżej przyjrzeć. Nieregularme miesiączki, obfite miesiączki, niskie libido czy utrata włosów - nie ignoruj tych i innych symptomów mogących świadczyć o zaburzeniach hormonalnych czy innych schorzeniach powodujących problemy z zajściem w ciążę. 

CZYTAJ WIĘCEJ