SIERPNIÓWCZKI 2015
-
WIADOMOŚĆ
-
Dziewczyny!
Nie mogłam sobie wymarzyć innego dziecka
A to wszystko było moim marzeniem: moje duże oczka i usta tatusia heh
I oczywiście zachowanie jego. Całe noce przesypia i w dzień po każdym jedzeniu również śpi, jest bardzo grzeczny, płacze tylko wtedy kiedy jest głodny.
Pięknie je cyca po dwóch tygodniach niekarmienia uwielbia mimo że z butelki lepiej się pije
Ciągle się śmiejei dużo gaworzy.
Jest wymarzonym dłuuuugo wyczekiwanym dzieckiem
Dokładnie w ciąży marzyłam o takim dziecku, dokładnie o takim
http://naforum.zapodaj.net/thumbs/8dac0f3c8c42.jpg
15 lat czekania na takiego skarba0na88, Weridiana, aaaaga, Maniuś, apaczka, Paula_071, mamasia, magda sz, Pulpecja, Amberla, Neyla, 5ylwia, jesslin87, kasiuleek, Katarka, gianna88, Martucha86, zabka11, Zetka lubią tę wiadomość
-
Hej kochaniutkie
My zaraz zbieramy sie na kontrole do lekarza...na dodatek Maly dostal uczulenia od antybiotykukuzwa kiedy to sie skonczy...
Jutro chrzcinyi w poniedzialek do domku
Ps.Griszanka i PatiBelgia u Was tez imprezki z tego co pamietamwszystkiego dobrego dla Waszych maluszkow
Pozdrawiamy wszystkie ciocie i dzieciaczki
Milego weekenduWeridiana, Laura, lys, jesslin87, Martucha86 lubią tę wiadomość
-
Kurde mlody dostał odparzenia pod siusiakiem a pod jajkami jakiejś wysypki czy to mozliwe ze od nowych chusteczek ? Zazwyczaj przemywamy wacikiem i woda ale fakt ostatnio trochę wiecej chusteczek bylo uzywanych ( kupilam dla wyprobowania dada juz sa w koszu ) i wyszla jakas wysypka
-
Maniuś wrote:Hej kochaniutkie
My zaraz zbieramy sie na kontrole do lekarza...na dodatek Maly dostal uczulenia od antybiotykukuzwa kiedy to sie skonczy...
Jutro chrzcinyi w poniedzialek do domku
Ps.Griszanka i PatiBelgia u Was tez imprezki z tego co pamietamwszystkiego dobrego dla Waszych maluszkow
Pozdrawiamy wszystkie ciocie i dzieciaczki
Milego weekendu
My mieliśmy inhalacje i pomogły. Dominiś miał kaszelek i katarek. -
Czesc dziewczynki, ja tylko tak szybciutko, kurde zesz bedzie strach wyjsc gdzies, masakra co sie dzieje na tym swiecie;////
Laura cudowne uczucie, ja tez mówie z elepszego nie mogłam sobie wymarzyc, nawet jak marudzi:) dziś mamy 4 miesiace, nie moge uwierzyc ze to tak szybko leci!Laura, Paula_071, mamasia, Weridiana, jesslin87, Martucha86, Maniuś lubią tę wiadomość
-
Dziewczyny, nie mozna generalizowac ze wszyscy o wygladzie Araba to terrorysci. Naprawdę mozna skrzywdzic ludzi oceniajac ich w ten sposob. Tez jestem wstrzasnieta tymi atakami, tym, ze gina niewinni ludzie. Terrorysci to straszne zlo...
Weridiana, lys, apaczka, jesslin87 lubią tę wiadomość
13.08.2015 r.
11.05.2019 r. -
Ja też nie jestem rasistką ani nic z tych rzeczy ale po tych wszystkich zamachach, jak widzę araba, czy arabkę w burce to serce mi bije mocniej i mam stracha czy przypadkiem nie ma na sobie bomby. Wiem że to głupie ale nic na to nie poradzę, zawsze mam stracha. Uważam że sami są sobie winni że takie myśli nachodzą, zapewne nie tylko mnie.
Ciągle słyszy się o zamachach, porwaniach, ściętych głowach.. nie słyszy się o niczym dobrym co by zrobili tylko o samych tragediach. Sami siebie nie szanują, ludzkie życie nic dla nich nie znaczy. Ta kultura jest popierdolona do kwadratu. Współczuje tylko kobietom arabskim bo są strasznie traktowane i pewnie nie wiedzą jak powinno wyglądać normalne życie, niewielu z nich udaje się ogarnąć, uciec, choć są i takie co też mają klapki na oczach.
Jak byłam na wakacjach w krajach muzułmańskich to bardzo mile spędziłam tam czas i czułam się bezpiecznie, więc nie chcę wrzucać ich do jednego wora. Ale 1/100 z nich robi okropny PR całemu narodowi. Z drugiej strony nie wiem czy te fajne araby z wakacji na wezwanie od ich boga i nie założyłby bomby i się wysadził w centrum miasta, czy nie wziął by do ręki broni maszynowej i zaczął strzelać do niewinnych. Nie da im ufać, nie nie daaaaaga, jesslin87 lubią tę wiadomość
-
Pamietajcie, ze Syryjczycy uciekaja wlasnie dlatego, ze uich w kraju takie sytuacje jak wczoraj we Francji są na porządku dziennym.
Ale dzisiaj wiatrzysko, tylko godzinę daliśmy rade na spacerze.Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 listopada 2015, 14:32
13.08.2015 r.
11.05.2019 r. -
Mamy na MM , czy wasze dzieci tez jedza co 2-2,5 godziny ?
hmm bo my jemy mniej wiecej tak ( po 120 ml): 7:30 , 9:30 , 12.00 , 14:30 , 16:30 , 18:30 i 20:30.
kolo 21 zasypia i budzi sie dopiero o 7:30 na jedzenie.
Tylko czy ta przerwa nie jest za dluga ;/ wczoraj zasnela przy butli kolo 20:30 wlasnie i spala do 7:30 - to jest 11 godzin.... nie to zebym narzekala , bo jezeli o mnie chodzi to bajka ale czy az taka przerwa u dziecka jest ok.
NIby na pudelku pisze ze powinna dostawac 6 razy na dobe 120 ml - u nas wychodzi 7 karmien , co prawda nic o odstepach czasu nie pisze , no ale..
Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 listopada 2015, 16:29
-
Ona ja karmie tak 9:00 , 12:00, 15:00, 18:00 i 20:30-21:00, tyle że daje rano 180 ml i na wieczór a tak to 165ml, pytałam lekarza o tą długa przerwę powiedział że jezeli dziecko sie nie domaga to nie budzic specjalnie na jedzenie, zreszta ładnie przybiera to nie ma sensu, co do zaleceń na pudełku to neistety każde dziecko inne i ma inny schemat jedzenia:)
my dzis nie wychdozilismy na spacer bo wieje tak że łeb chce urwać a ja coś katar mam nie chce sie rozchorować
A nie boli ja brzuszek od czestego jedzenia? przepajasz czymś?Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 listopada 2015, 16:30
0na88 lubi tę wiadomość
-
Niecierpliwa a może powinnaś zmienić mleko? Czy dajesz odciągniete?
A może smoczek jej nie odpowiada? Sama nie wiem.. Trzeba próbować. Masz mały to akurat w druga stronę.
Hubert czy dostaje moje mleko czy mm (zawsze 120ml i często zachowuje się jakby mu było mało) wola tak co 2.5-3 h . W nocy się dzisiaj obudził 3razy na mleko. Wiec wczoraj miał 8karmien (mieszane, raz moje raz mm), dzisiaj juz jadł 7 razy...
Ale jeśli nie dostanie mleka to wpada w histerie.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 listopada 2015, 16:37
0na88 lubi tę wiadomość