SIERPNIÓWCZKI 2015
-
WIADOMOŚĆ
-
lys wrote:niecierpliwa rzeczywiście nieciekawie, to ile Julka zjada dobowo?
Dzis jak zjadla 100 ml to max. Wczoraj 490ml. Uszu nie sprawdzala, ale ewidentnie cos w buzi, bo budzi sie z krzykiem i od razu reka w buzie i mamla tak dziwnie jezykiem, jakbxm cos wypychalamałaMyszka lubi tę wiadomość
-
niecierpliwa wrote:Dzis jak zjadla 100 ml to max. Wczoraj 490ml. Uszu nie sprawdzala, ale ewidentnie cos w buzi, bo budzi sie z krzykiem i od razu reka w buzie i mamla tak dziwnie jezykiem, jakbxm cos wypychala
O kurcze 100 ml? Masakra, może wieczorem/w nocy nadrobi. Macie podawać coś co ma zapobiec odwodnieniu - elektrolity itd?
490 też mało, nie wiem ale czy to nie powinno oscylować koło 900 ml na dobę? Orientuje się ktoś?
małaMyszka lubi tę wiadomość
-
niecierpliwa wrote:Lekarka powiedziala, ze powinna pic min 120ml 6 razy na dobe. Nic jej nie kazala podawac, tylko starac sie podawac mleko strzykawka. Nie wiem juz gdzie szukbc pomocy
To by dawało: 720 ml... hmm
na mleku modyfikowanym taka ilość jest przewidziana dla 2 miesięcznego dziecka, dla 3 m jest 5*150 czyli 750, a dla 4 m 5*180 czyli 900 ml.
Zawsze mi się wydawało, że dzieci jedzą więcej pokarmu mamy niż modyfikowanego, ale teraz to ja już nie wiem.
Lily je na dobę kilka razy z piersi plus od 290 do 420 ml mm.
EDIT: aha Wy powinniście chyba iść do gastrologa, albo kogoś typowo od diety, a nie zwykłego pediatryWiadomość wyedytowana przez autora: 14 listopada 2015, 20:55
-
to chyba zalezy od rodzaju mleka MM - na bebilonie 1 tez jest 120 ml 6 razy na dobe .
Niecierpliwa - a moze czas zeby wprowadzic jej juz cos pomalutku nowego , zeby dojadla sobie.. cholera , nic nie zaproponowala lekarka w tej kwestii ?
-
Niecierpliwa pytałam o uszy bo moja mama mi mówiła że ze mną miała ten problem.Dzieci nie chcą jeść wtedy gdy boli ucho boli przelykanie ciagniecie dnia czy piersi A właśnie często lekarze tego nie skojarza.
apaczka, Paula_071, niecierpliwa, jesslin87, małaMyszka lubią tę wiadomość
Nasze szczęście LEON -53cm i 3680g -21.07.2015
-
psioszka11 wrote:Niecierpliwa pytałam o uszy bo moja mama mi mówiła że ze mną miała ten problem.Dzieci nie chcą jeść wtedy gdy boli ucho boli przelykanie ciagniecie dnia czy piersi A właśnie często lekarze tego nie skojarza.
Zasugeruje i to, pytalam takze o refluks i usg brzucha, powiedziala, ze na refluks nic nie wskazuje, a usg brzucha raczej nie ma sensu i tyle sie dowiedzialammałaMyszka lubi tę wiadomość
-
0na88 wrote:to chyba zalezy od rodzaju mleka MM - na bebilonie 1 tez jest 120 ml 6 razy na dobe .
Niecierpliwa - a moze czas zeby wprowadzic jej juz cos pomalutku nowego , zeby dojadla sobie.. cholera , nic nie zaproponowala lekarka w tej kwestii ?
z rozszerzaniem diety trzeba uważać, bo może mieć skutek taki że coś tam sobie doje, ale przez to zje mniej mleka, mniej kalorii i sumie może jeszcze mniej przybieraćapaczka, Paula_071, małaMyszka lubią tę wiadomość
-
A z uszami to nie jest tak, że gdyby bolało ucho to dziecko by bardzo płakało? Ja jak byłam dzieckiem miałam zapalenie ucha środkowego i darłam się jak opętana.
Pisałaś, że Julka uśmiechnięta, tylko przy jedzeniu ryk, więc chyba by płakała jak by ją coś bolało?niecierpliwa, małaMyszka lubią tę wiadomość
-
Niecierpliwa przytulam, kurcze a jak z przyrostami? Julka chyba ma wage ok? Dziwne to, moja tez gaworzy ale tak jakby cos ja bolalo. Zazwyczaj jak chce spac ale nie moze.
Faktycznie idz do gastrologa. Co ile Twoja je ogolnie? Moja cyca co 1,5 h-2h je, butelke na raz tez malo. Karmisz ja czasem cyckiem samym?małaMyszka lubi tę wiadomość