X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne SIERPNIÓWCZKI 2015
Odpowiedz

SIERPNIÓWCZKI 2015

Oceń ten wątek:
  • Migotkaa Autorytet

Wysłany: 13 listopada 2015, 17:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    niecierpliwa wrote:
    Migotka a przesypujesz bebiko do innej puszki?

Przesypuje do pojemnika takiego na sypkie produkty

niecierpliwa lubi tę wiadomość

gwig1q1.png

8e44aa0d87.png
  • jesslin87 Autorytet

Wysłany: 13 listopada 2015, 17:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Neyla ja Cie rozumiem. Moje dziecko polezy samo 10 min. Tak to raczki lub zabawa a tak to placz. Czasem mi tez zdarza sie nie byc matka polka :( a potem jak spi na rekach taki szczesliwy to siedze nad nim i placze. Raz w takiej sytuacji zastal nas maz i myslal ze mam depresje. Poplakalam mu jeszcze na ramieniu ze brakuje mi sil i ze jestem wyrodna matka i czy on Maks to odczuwa.

Maz mnie pocieszyl ze dla niego i tak niewazne co sie stanie bede najlepsza matka pod sloncem.

A ja mam problem z moja mama. Bylam u niej i mi powiedziala ze dziecko ma plesniawki. To dzwonie do lekarza i mowie ze chce przyjsc. Lekarka sie spytala przez telefon czy dziecko je i czy nie ma temp. Po czym powiedziala ze nam wypusze recepte chyba ze zdazymy zajechac.

Nie zdazylismy to odebralismy recepte na nystatyne i mu smarowalam. Dzisiaj bylam na kontroli. Lekarka zaglada do buzi i mi mowi ze to nie sa plesniawki!! Ma brudny jezyk z mleka... wziela gazik i wyczyscila mu jezyk. Nic mu nie bylo...

Heh taki znawca z mojej mamy...

I przy okazji go zbadala bo nam kaslal w nocy. I powiedziala ze czasem dziecku sie cofa pokarm jak za duzo zje i wtedy jak kazdy ma drapanievw gardle i to odkasluje. Powiedziala ze w tym okresie dziecka karmimy na zadanie ale nie co pol h bo sa dzieci co sie najedza ale cycka nie dadza sobie zabrac i najzwyczajniej w swiecie go przekarmiamy. A to prowadzi do refluksu. I stad bialy jezyk i pokaslanie u Maksa.

Powiedziala tez ze wiecej na brzuch bo preferuje lewa strone i mamy to skorygowac do grudnia do szczepien bo jak nie zadbamy to bedzie nas czekac rehabilitacja.

A u mojej mamy jak jestem a jezdze na weekendy ona go nie chce dac na brzuch bo sie dziecko meczy...

Teraz tez jestem u niej. Tata wzial by dziecko nakarmic a ona mi mowi ze mam mu dziecko zabrac... ja pierdziele jakim cudem ona wychowala mnie i siostre...

No i jak Maks steknie to od razu mowi: jest glodny. I co z tego ze on nie chce piersi... jakby mogla to by mi ja chwycila i wsadzila mu do buzi.

Heh sorki musialam sie wygadac.

Tak igrzyska smierci. Ja zamierzam isc do kina :)

I dzisiaj konczymy 2 miesiace :D pamietam jak Maks mial 2 tygodnie i zazdroscilam ze wasze dzieci sie usmiechaja. I tak marzylam by mial 2 miesiace i sie do mnie usmiechal. A usmiecha sie juz od tygodnia. Cudowne uczucie. A na widok piersi ma najwiekszy usmiech i cos gaworzy do niego.

Aaa i podczas karmienia spiewam mu:

Plynie mleko plynie po Maksa krainie.

Wogole b.duzo mu spiewam. Kocham spiewac a talentu raczej nie mam a w koncu mam sluchacza ktory uwielbia moj glos.

Nic milego dnia dziewczyny :)

niecierpliwa, Neyla, apaczka, Weridiana, Paula_071, Martucha86 lubią tę wiadomość

74diqps6a69lyc94.png
  • Neyla Autorytet

Wysłany: 13 listopada 2015, 17:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja dzisiaj tańczyłam Julce i o dziwo była cisza całe 3 piosenki! Chyba wprowadzę te tańce na stałe...trochę ruchu, muzyki i nawet dzidzia zadowolona :)

apaczka, Weridiana lubią tę wiadomość

62b3591443.png
    8p3oyx8df4ipmqn6.png
  • Pulpecja Autorytet

Wysłany: 13 listopada 2015, 17:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    jesslin,nieważne czy mama czy teściowa czy sąsiadka, to ty jesteś matką i decydujesz o swoim dziecku. Co to znaczy, że twoja mama nie cjhce go dać na brzuch? A co ona ma do powiedzenia jeśli to ty decydujesz? Sorki, ale nie dawaj sobie wchodzić na głowę. Mama miała swoje dzieci i mogła sobie wychowywać jak chciała, teraz twoja kolej.
    Co do śpiewania mam podobnie. Zero talentu ale uwielbiam jej śpiewać :-)

apaczka, aaaaga lubią tę wiadomość

201508091565.png
  • Migotkaa Autorytet

Wysłany: 13 listopada 2015, 17:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a żebyście widzieli jak sie ostatnio mój Szymono cieczyl jak robiłam mu pajacyki haha

Neyla lubi tę wiadomość

gwig1q1.png

8e44aa0d87.png
  • Pulpecja Autorytet

Wysłany: 13 listopada 2015, 17:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    czy jak wrzucę filmik na dysk gogle to będę miała jakiegoś linka żeby wam podać?

201508091565.png
  • lys Autorytet

Wysłany: 13 listopada 2015, 17:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pulpecja wrote:
    czy jak wrzucę filmik na dysk gogle to będę miała jakiegoś linka żeby wam podać?

tak, po wczytaniu na dysk klikasz prawym na film i tam masz opcje

Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 listopada 2015, 17:37

Pulpecja lubi tę wiadomość

9f7jtv73juycdhvl.png
  • Kkarolinaaaa Autorytet

Wysłany: 13 listopada 2015, 17:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pola ma w bujaczku rozne melodyjki i ostatnio tanczylam w ich rytm i nucilam je (bo oczywiscie znam juz je wszystkie) czulam sie jak czubek ale dla niej sie to podobalo..:p

Panie janie,panie janie..

3i49bd3mn3g76zlc.png
  • Pulpecja Autorytet

Wysłany: 13 listopada 2015, 17:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    https://drive.google.com/file/d/0B8E4ZnIUgxvgUzVCQjZLOG80VGc/view?usp=sharing

proszę, to moja gwiazdeczka :-) mam nadzieję, ze dobrze wszystko zrobiłam.

niecierpliwa, kasiuleek, mamasia, Katarka, Martucha86 lubią tę wiadomość

201508091565.png
  • Neyla Autorytet

Wysłany: 13 listopada 2015, 17:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja śpiewam "ach śpij kochanie", albo "Hush Little Baby".

62b3591443.png
    8p3oyx8df4ipmqn6.png
  • Neyla Autorytet

Wysłany: 13 listopada 2015, 17:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pulpecja wrote:
    https://drive.google.com/file/d/0B8E4ZnIUgxvgUzVCQjZLOG80VGc/view?usp=sharing

proszę, to moja gwiazdeczka :-) mam nadzieję, ze dobrze wszystko zrobiłam.

Jaka słodka gwiazdeczka :)

62b3591443.png
    8p3oyx8df4ipmqn6.png
  • lys Autorytet

Wysłany: 13 listopada 2015, 17:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    wow Pulpecja ale się fajnie obraca :D

9f7jtv73juycdhvl.png
  • Pulpecja Autorytet

Wysłany: 13 listopada 2015, 17:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    lys wrote:
    wow Pulpecja ale się fajnie obraca :D
    wszystko zrobi, żeby te kropeczki zobaczyć:-) uwielbia je

Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 listopada 2015, 17:51

lys, Weridiana lubią tę wiadomość

201508091565.png
  • chcebycmama Autorytet

Wysłany: 13 listopada 2015, 17:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pulpecja śliczna Michalinka. :-)

Syn, roczek.
    Okruszek, 20 tydzień w brzuszku. :-)
  • Weridiana Autorytet

Wysłany: 13 listopada 2015, 18:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Super Pulpecja, moja jeszcze sie nie obraca moze dlatego ze nie lubi lezec na brzuszku

1usasg185gkausx0.png
  • Pulpecja Autorytet

Wysłany: 13 listopada 2015, 18:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Weridiana, pewnie tak, bo moja od początku preferowała brzuszek i często kręciła się dopóki jej nie odwróciłam. A teraz już bez łaski sama się przekręci :-)

Weridiana lubi tę wiadomość

201508091565.png
  • Meggi31 Ekspertka

Wysłany: 13 listopada 2015, 18:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pulpecja super Malutka:)

Dziewczyny karmiące piersią, dajecie wodę swoim maluchom do picia? Bo ja się zastanawiam czy w nocy czasami wody Zuźce nie podać jak się mocno kręci, ale jeszcze jeść nie chce?:)

iv09gu1r9swezozr.png
  • Pulpecja Autorytet

Wysłany: 13 listopada 2015, 18:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Meggi, niby na kp nie trzeba podawać dodatkowo picia, poza tym nocne karmienie nakręca laktację; ja podawałam w nocy wodę starszej córce, jak chciałam ją już odstawić od piersi.

Weridiana lubi tę wiadomość

201508091565.png
  • Meggi31 Ekspertka

Wysłany: 13 listopada 2015, 18:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pulpecja ja właśnie też wychodzę z tego założenia, że nie trzeba i nie podaję, tylko naszły mnie wątpliwości bo moja mama ciągle mnie dopytuje czy podaję jej wodę i jak to nie, że suche powietrze w domu, że sama pierś nie wystarczy ehhh

iv09gu1r9swezozr.png
  • magda sz Autorytet

Wysłany: 13 listopada 2015, 18:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Meggi na poczatku ssania leci niemalz woda z cyca. Ja bym dopajala woda jakby upaly byly ale w zimie to raczej takiej potrzeby nie ma.

Pulpecja super Michalinka :) zeby moja tak na tym brzuchu lubiła..

Mam wyniki do zlobka hahaa dobre co?
    I wybor ZLOBEK nr 17 --> MIEJSCE: 493
    II wybor ZLOBEK nr 24 --> MIEJSCE: 428
    III wybor ZLOBEK nr 28 --> MIEJSCE: 539

Pulpecja, Paula_071, jesslin87, Weridiana, Katarka, zabka11 lubią tę wiadomość

oc7e509.png
    ySkMp1.png
‹‹ 2422 2423 2424 2425 2426 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Starania o dziecko, niepłodność? - jak powiedzieć o tym innym?

Często bywa tak, że temat kłopotów z zajściem w ciążę jest owiany tajemnicą. Jak powiedzieć rodzinie i przyjaciołom o Waszych trudnych doświadczeniach związanych z przedłużającymi się staraniami o dziecko? Doświadczony psycholog, który na co dzień pracuje z parami zmagającymi się z niepłodnością - Justyna Kuczmierowska - proponuje napisanie listu. Sprawdź, co powinno znaleźć się w liście do bliskich osób. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Plamienie i krwawienie międzymiesiączkowe - najczęstsze przyczyny

Czym najczęściej jest spowodowane plamienie lub krwawienie międzymiesiączkowe? Jak odróżnić plamienie od krwawienia z pochwy? Czy brązowe plamienie przed okresem to niepokojący objaw? Kiedy warto skonsultować się z lekarzem? 

CZYTAJ WIĘCEJ

10 mitów na temat premenopauzy, które warto wiedzieć mając 40 lat lub więcej

Premenopauza (perimenopauza) to nie tylko wciąż temat tabu, ale również etap życia kobiety, który często owiany jest mitami i nieporozumieniami. W rzeczywistości jest to naturalny okres przejściowy, który poprzedza menopauzę, a jego zrozumienie może zaoszczędzić Ci wiele stresu, lęku i znacząco wpłynąć na jakość życia i zdrowie hormonalne. Wraz z ekspertami zebraliśmy dla Ciebie 10 najpowszechniejszych mitów dotyczących premenopauzy i menopauzy, opierając się na najbardziej wiarygodnych i aktualnych danych naukowych.  

CZYTAJ WIĘCEJ