SIERPNIÓWCZKI 2015
-
WIADOMOŚĆ
-
Neyla ja Cie rozumiem. Moje dziecko polezy samo 10 min. Tak to raczki lub zabawa a tak to placz. Czasem mi tez zdarza sie nie byc matka polka
a potem jak spi na rekach taki szczesliwy to siedze nad nim i placze. Raz w takiej sytuacji zastal nas maz i myslal ze mam depresje. Poplakalam mu jeszcze na ramieniu ze brakuje mi sil i ze jestem wyrodna matka i czy on Maks to odczuwa.
Maz mnie pocieszyl ze dla niego i tak niewazne co sie stanie bede najlepsza matka pod sloncem.
A ja mam problem z moja mama. Bylam u niej i mi powiedziala ze dziecko ma plesniawki. To dzwonie do lekarza i mowie ze chce przyjsc. Lekarka sie spytala przez telefon czy dziecko je i czy nie ma temp. Po czym powiedziala ze nam wypusze recepte chyba ze zdazymy zajechac.
Nie zdazylismy to odebralismy recepte na nystatyne i mu smarowalam. Dzisiaj bylam na kontroli. Lekarka zaglada do buzi i mi mowi ze to nie sa plesniawki!! Ma brudny jezyk z mleka... wziela gazik i wyczyscila mu jezyk. Nic mu nie bylo...
Heh taki znawca z mojej mamy...
I przy okazji go zbadala bo nam kaslal w nocy. I powiedziala ze czasem dziecku sie cofa pokarm jak za duzo zje i wtedy jak kazdy ma drapanievw gardle i to odkasluje. Powiedziala ze w tym okresie dziecka karmimy na zadanie ale nie co pol h bo sa dzieci co sie najedza ale cycka nie dadza sobie zabrac i najzwyczajniej w swiecie go przekarmiamy. A to prowadzi do refluksu. I stad bialy jezyk i pokaslanie u Maksa.
Powiedziala tez ze wiecej na brzuch bo preferuje lewa strone i mamy to skorygowac do grudnia do szczepien bo jak nie zadbamy to bedzie nas czekac rehabilitacja.
A u mojej mamy jak jestem a jezdze na weekendy ona go nie chce dac na brzuch bo sie dziecko meczy...
Teraz tez jestem u niej. Tata wzial by dziecko nakarmic a ona mi mowi ze mam mu dziecko zabrac... ja pierdziele jakim cudem ona wychowala mnie i siostre...
No i jak Maks steknie to od razu mowi: jest glodny. I co z tego ze on nie chce piersi... jakby mogla to by mi ja chwycila i wsadzila mu do buzi.
Heh sorki musialam sie wygadac.
Tak igrzyska smierci. Ja zamierzam isc do kina
I dzisiaj konczymy 2 miesiacepamietam jak Maks mial 2 tygodnie i zazdroscilam ze wasze dzieci sie usmiechaja. I tak marzylam by mial 2 miesiace i sie do mnie usmiechal. A usmiecha sie juz od tygodnia. Cudowne uczucie. A na widok piersi ma najwiekszy usmiech i cos gaworzy do niego.
Aaa i podczas karmienia spiewam mu:
Plynie mleko plynie po Maksa krainie.
Wogole b.duzo mu spiewam. Kocham spiewac a talentu raczej nie mam a w koncu mam sluchacza ktory uwielbia moj glos.
Nic milego dnia dziewczynyniecierpliwa, Neyla, apaczka, Weridiana, Paula_071, Martucha86 lubią tę wiadomość
-
jesslin,nieważne czy mama czy teściowa czy sąsiadka, to ty jesteś matką i decydujesz o swoim dziecku. Co to znaczy, że twoja mama nie cjhce go dać na brzuch? A co ona ma do powiedzenia jeśli to ty decydujesz? Sorki, ale nie dawaj sobie wchodzić na głowę. Mama miała swoje dzieci i mogła sobie wychowywać jak chciała, teraz twoja kolej.
Co do śpiewania mam podobnie. Zero talentu ale uwielbiam jej śpiewaćapaczka, aaaaga lubią tę wiadomość
-
Pulpecja wrote:czy jak wrzucę filmik na dysk gogle to będę miała jakiegoś linka żeby wam podać?
tak, po wczytaniu na dysk klikasz prawym na film i tam masz opcjeWiadomość wyedytowana przez autora: 13 listopada 2015, 17:37
Pulpecja lubi tę wiadomość
-
Pulpecja ja właśnie też wychodzę z tego założenia, że nie trzeba i nie podaję, tylko naszły mnie wątpliwości bo moja mama ciągle mnie dopytuje czy podaję jej wodę i jak to nie, że suche powietrze w domu, że sama pierś nie wystarczy ehhh
Pulpecja lubi tę wiadomość
-
Meggi na poczatku ssania leci niemalz woda z cyca. Ja bym dopajala woda jakby upaly byly ale w zimie to raczej takiej potrzeby nie ma.
Pulpecja super Michalinkazeby moja tak na tym brzuchu lubiła..
Mam wyniki do zlobka hahaa dobre co?
I wybor ZLOBEK nr 17 --> MIEJSCE: 493
II wybor ZLOBEK nr 24 --> MIEJSCE: 428
III wybor ZLOBEK nr 28 --> MIEJSCE: 539
Pulpecja, Paula_071, jesslin87, Weridiana, Katarka, zabka11 lubią tę wiadomość