X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne SIERPNIÓWCZKI 2015
Odpowiedz

SIERPNIÓWCZKI 2015

Oceń ten wątek:
  • lys Autorytet

Wysłany: 11 listopada 2015, 12:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    niecierpliwa wrote:
    Lys a robilas usg brzuszka?

nie, nikt nie zlecił

9f7jtv73juycdhvl.png
  • aaaaga Autorytet

Wysłany: 11 listopada 2015, 12:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej po 2czorajszej wizycie u rehabilitantki ok mlody w sumie ma lekka asymetrie ale taka niemowleca z ktorej juz wyrasta ale za to ma niskie napiecie miesniowe mamy zestaw cwiczen do wykonania w domu najlepiej 2 x dziennie pani doktor przesympatyczna z mega podejsciem do dzieci jak to okreslila mamy sympatycznego wesolego gadule miekkiego jak kaczuszka. :-)
    Powrot od p doktor to był jakis armagedon miasto zatkane na amen trase ktora zazwyczaj pokonuje sie w 20 min gora 30 jechalismy 2 godz a to dopiero polowa trasy maz bluzgal pod nosem mlody troche spal troche marudzil zblizala sie pora karmienia przygotowana butle wciagnal przed wizyta i co teraz dobrze ze kuzynka mieszka po drodze wiec zaliczylismy jeszcze szybkie odwiedziny na przewiniecie i karmienie jakos nie umialabym w samochodzie. W domu bylismy o 20 wtchodzac o 14.20 no masakra

Zetka lubi tę wiadomość

f2wlj44jgrn4a0f6.png

Matko Boska Matemblewska módl się za nami !
    04.02.2014 - 7tc [*]
  • lys Autorytet

Wysłany: 11 listopada 2015, 12:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    zabka tez mamy te krople, nie ma zbytnio różnicy

9f7jtv73juycdhvl.png
  • aaaaga Autorytet

Wysłany: 11 listopada 2015, 13:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lys pieknie trzyma glowke twoja slicznota Magdasz ale silaczka z twojej corki i te wlosy Karolina twoja Pola to cala Ty! Zetka fajne chlopaki
    Mieli nas dzisiaj odwiedzic tesciowie ale uwaga mogli przyjechac o 12 na godzinke bo cos tam jak uslyszeli ze mlody spi to stwierdzili ze im sie nie oplaca w takim razie hehe

zabka11, lys, jesslin87, magda sz, Zetka lubią tę wiadomość

f2wlj44jgrn4a0f6.png

Matko Boska Matemblewska módl się za nami !
    04.02.2014 - 7tc [*]
  • niecierpliwa Autorytet

Wysłany: 11 listopada 2015, 13:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    lys wrote:
    nie, nikt nie zlecił

Moze warto zrobic

apaczka, lys lubią tę wiadomość

• apaczka Autorytet

Wysłany: 11 listopada 2015, 14:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Też uważam, że warto zrobić usg. U nas problemy z brzuszkiem są dużo mniejsze a Natalka miała usg. Poza nieznacznie poszerzoną miedniczką w lewej nerce nie ma odchyleń. Ja bym zrobiła, badanie nieinwazyjne a może coś wniesie.

niecierpliwa, lys, Paula_071 lubią tę wiadomość

9f7jpx9i1ln9kxb1.png
  • Agaata Autorytet

Wysłany: 11 listopada 2015, 15:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My też robiliśmy usg brzuszka i też myślę, że warto zrobić.

lys, Weridiana lubią tę wiadomość

relgj44j0jdjxxnn.png
    f2wlx1hpmkxg2b4v.png
    h4zp0tc7mm1rsrjp.png
  • Amberla Autorytet

Wysłany: 11 listopada 2015, 15:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja wam powiem ze wyczerpana jestem. Chyba Przesilenie. Bo mimo że śpię 7-8 h z jedną przerwa na karmienie na spiocha to nonstop jestem śpiąca i zmęczona. Chciałabym się języka pouczyć poczytać książkę a jedyne co to idę spać jak mam czas... mówię o czasie dla siebie tylko i wyłącznie a nie tym na Dzieci dom itp. Dziś wyjątkowo starsza śpi w ciągu dnia bo ostatnie dwa dni się awanturowala i była aktywna całe dnie. Śpi od 13. Przy okazji mała tez. My sobie lezymy a ja glaskam P po głowie :) rzadkie chwile ostatnio :) a godzinę temu pocwiczylam z Ewa;) od razu człowiek ma więcej energii ;)
    Jak juz o domach to my mamy jakieś 100 coś metrów. Dom bliźniak. Druga połowa bliźniaka. Należy do P i brata.
    Jak sie tu wprowadzałam to była tragedia. Urządzane dla kawalera przypadkowym
    Rzeczami. Pomieszkalam tak trzy lata i w tym roku były remonty. W końcu to wygląda fajnie. Jeszcze tylko łazienka. Ale
    W sumie myślimy o wybudowaniu domu obok moich rodziców na działce. Kasę mamy ale poczekamy jeszcze ze 4-5 lat. Ten sprzedamy albo wynajmiemy. Po pierwsze ten dom został zaplanowany kompletnie niepraktycznie. Nie mamy żadnego pomieszczenia gospodarczego a przy dzieciach jest niezbędne na rowery, wózki narty sanki itp. Poza tym chce mieć dwie łazienki. Bo o ile teraz to nie problem to za 10 lat przy trzech babach to będzie tragedia ;). Kolejna inna sprawa to linie wysokiego napięcia które idą 20-30 metrów od domu. A to jest dramat dla zdrowia. I planują obok nas właśnie pod tymi liniami napięcia robić trasę Wolbromska. 4 pasmowka - 2 w jedna dwa w druga wiec będzie huk. Pytanie kiedy to zrobią... ja całe życie mieszkałam w domu. Nie potrafiłabym w bloku. Jednak
    Własny ogródek, domek to jest to Mimo że
    Więcej roboty jest. Małe dalej śpią... Wow!!! Idę się drzymnac ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 listopada 2015, 16:05

Paula_071, Weridiana, jesslin87 lubią tę wiadomość

• Weridiana Autorytet

Wysłany: 11 listopada 2015, 16:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zaraz bede nadrabiala ale w miedzyczasie mam do Was pytanie

Czy po szczepieniu wasze maluszki mialy taka gulke , zgrubienie w okolicy zastrzyku. Moja ma i dziwie sie bo ostatnio nic takiego nie bylo. Jak do jutra sie nie zmniejszy to pojde do lekarza.
    goraczki niema.

1usasg185gkausx0.png
  • Aga89 Autorytet

Wysłany: 11 listopada 2015, 16:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Weridiana wrote:
    Zaraz bede nadrabiala ale w miedzyczasie mam do Was pytanie

Czy po szczepieniu wasze maluszki mialy taka gulke , zgrubienie w okolicy zastrzyku. Moja ma i dziwie sie bo ostatnio nic takiego nie bylo. Jak do jutra sie nie zmniejszy to pojde do lekarza.
    goraczki niema.

Moja Natalka tez miała obrzęki na nóżkach to smarowaliśmy to dookoła Altacetem dla dzieci :-)

Weridiana lubi tę wiadomość

[*] 11.04.2014 [*] 28.08.2014 - Moje małe Aniołeczki
    13.08.2015 8:40 - Natalka <3 3500g 55cm <3

3jgxskjohz999gbw.png
  • lys Autorytet

Wysłany: 11 listopada 2015, 16:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Weridiana moja miała na obu udach zgrubienie w miejscu wkłucia, było tez lekko zaczerwienione, a potem lekko opuchło. Podaliśmy paracetamol, następnego dnia było ok.

9f7jtv73juycdhvl.png
  • Weridiana Autorytet

Wysłany: 11 listopada 2015, 16:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasiulek wspolczuje problemow z karmieniem, odciagaj tak jak mowisz.
    wiem ze dziewczyny na mm dopajaja woda

zuzka chyba pytalas o szerokie pieluchowanie, ja tak robilam, uszylam z flaneli i nakladalam na zewnatrz. Po kontroli okazalo sie ze wszystko dobrze

dziewczyny dziekuje za odpowiedzi czyli bede obserwowac zgrubienie

kasiuleek lubi tę wiadomość

1usasg185gkausx0.png
  • jesslin87 Autorytet

Wysłany: 11 listopada 2015, 17:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mieszkam w kawalerce ale po nowym roku bedziemy kupowac nowe. Kredyt sie wezmie ta kawalerke sprzeda to nie bedzie tyle do splaty. Marzylyby mi sie 3 pokoje a to koszt 200 tys a maz mowi ze lepiej juz sie oplaca dom. Zobaczymy gdzie skonczymy ostatecznie. Mamy juz wszystko zeby na kawalerce zrobic remont bo jednak wyglada strasznie a maz pracuje w obi to wyszukuje wolnoroty co sie nie sprzedaja i zalegaja na polkach a market chce sie pozbyc. To kupuje z obnizka 80/90% taniej. Kuzyn jak potrzebowal okna dachowe to za 3 lacznie z kolnierzami i wszystkim co potrzeba zaplacil na takich wolnorotach 1000 zl.

Wiec nie potrzebujemy super mieszkania wyremontowanego bo za grosze sie je wyremontuje po swojemu.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 listopada 2015, 17:59

magda sz, zabka11, Weridiana lubią tę wiadomość

74diqps6a69lyc94.png
  • Paula_071 Autorytet

Wysłany: 11 listopada 2015, 19:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    jesslin87 wrote:
    Ja mieszkam w kawalerce ale po nowym roku bedziemy kupowac nowe. Kredyt sie wezmie ta kawalerke sprzeda to nie bedzie tyle do splaty. Marzylyby mi sie 3 pokoje a to koszt 200 tys a maz mowi ze lepiej juz sie oplaca dom. Zobaczymy gdzie skonczymy ostatecznie. Mamy juz wszystko zeby na kawalerce zrobic remont bo jednak wyglada strasznie a maz pracuje w obi to wyszukuje wolnoroty co sie nie sprzedaja i zalegaja na polkach a market chce sie pozbyc. To kupuje z obnizka 80/90% taniej. Kuzyn jak potrzebowal okna dachowe to za 3 lacznie z kolnierzami i wszystkim co potrzeba zaplacil na takich wolnorotach 1000 zl.

Wiec nie potrzebujemy super mieszkania wyremontowanego bo za grosze sie je wyremontuje po swojemu.

200tys za 3pokojowe mieszkanie? Wow. We Wroclawiu taniej niz 5 tys za metr nie znajdziesz.

Weridiana - obrzek w miejscu wkucia to jeden z najczestrzych skutkow ubocznych, zobacz do ulotki. Tomek mial tylko obrzek po pneumo, po 2 dniach zeszlo.

My bylismy dzisiaj na urodzinach mojego bratanka. Maly juz wykapany, ja tez. Skończę karmic i ide spac, musze nadrobic zaleglosci po wczorajszej imprezie.

13.08.2015 r.
    11.05.2019 r.
  • jesslin87 Autorytet

Wysłany: 11 listopada 2015, 20:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To cena Katowic ale obok w Mikolowie sa tansze ale jakos maz kreci nosem a moja mama to juz wogole najlepiej jakbym kupila obok niej hehe

Paula_071 lubi tę wiadomość

74diqps6a69lyc94.png
  • jesslin87 Autorytet

Wysłany: 11 listopada 2015, 20:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    I mialam wam napisac. Postanowilam wptowadzic nasza wlasna tradycje swiateczna :) kupilam Maksowi body mikolaja mi i mezowi opaski jako renifery i zrobimy wlasne kartki swiateczne ;) mam zestaw do robienia kartek. Musze tylko pstryknac nan fotki wywolac nakleic na 1 strone kartki. Do tego kupilam naklejki zloto-srebrne o tematyce swiatecznej i w tym roku babcie i ciocie od Maksa bede miec niespodzianke :)

magda sz, zabka11, mamasia, apaczka, Weridiana, Paula_071, Maniuś lubią tę wiadomość

74diqps6a69lyc94.png
  • magda sz Autorytet

Wysłany: 11 listopada 2015, 20:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć kochane,
    Maja już śpi ale pewnie zaraz się obudzi, dziś senna maruda. Jutro o 9 szczepienia ;( Boże jak ja tego nienawidzę. Ale jeszcze trochę i będzie dłuższa przerwa między szczepieniami.

Fajna opcja z kartkami, u nas w rodzinie ta tradycja jakoś wygasła przez to że internet i maile.. :/ a taka pocztowa kartka to ma swój urok. My robimy kalendarze dla babć i prababć. Muszę dokończyć projekt ale nie ma kiedy.

Mama przyjechała z wałówką :) mniaamm

Nie wiem co się dzieje ale Maja miała dziś dwa krótkie ataki histerii tak nagle, leżała na mnie i w wielki ryk nagle, aż wzdrygała się. Po kilku min się uspakajała. To na bank nie kolka tylko jakieś takie strachy czy coś. Zdarza Wam się coś takiego?

oc7e509.png
    ySkMp1.png
  • Agaata Autorytet

Wysłany: 11 listopada 2015, 21:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magda, u nas się coś takiego zdarza i właśnie często podczas spania u mnie na brzuchu - nagłe przebudzenie i ryk. Ja to jednak zawsze wiążę z bólem brzucha.

relgj44j0jdjxxnn.png
    f2wlx1hpmkxg2b4v.png
    h4zp0tc7mm1rsrjp.png
  • Neyla Autorytet

Wysłany: 11 listopada 2015, 21:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Też miałam takie wycie przez sen jeden raz, ale mi się wydaje, że to był zły sen. Nie mogłam malutkiej dobudzić, a tak strasznie płakała. Dopiero jak ją podniosłam do pionu i zapaliłam światło, to otworzyła oczy i jak gdyby nigdy nic. Ale jeszcze nigdy wcześniej tak nie płakała...normalnie biegłam do niej z drugiego pokoju.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 listopada 2015, 21:03

62b3591443.png
    8p3oyx8df4ipmqn6.png
  • maaadzik1207 Autorytet

Wysłany: 11 listopada 2015, 21:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hej,dawno się nie odzywałam bo u nas dużo sie dzieje. Przy trójce dzieci jest co robić mimo iż pół dnia siedzę sama z Olim to nie mam czasu na nic.
    Oli miał dopiero 1 szczepienie drugie bedziemy mieli pod koniec listopada.Waży 6,5kg w ciągu miesiąca przybrał 700g.Robimy badanie kupki bo lekarka podejrzewa alergie gdyż w kupce jest dużo śluzu i leci sama woda;( u młodszego podejrzewają cukrzyce,tarczyce i jeszcze mamy wizyte u neurologa i on stwierdzi czy ma okulary nosić czy nie;( a z najstarszym zero problemów.

Rośnij kinderku ❤❤❤
    16udgywlq3r6pkjj.png
‹‹ 2409 2410 2411 2412 2413 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Odstawienie tabletek antykoncepcyjnych a zajście w ciążę

Bierzesz tabletki antykoncepcyjne i czujesz, że przyszedł czas na odstawienie tabeletek, bo chciałabyś już zajść w ciążę? Podobnie jak w przypadku przyjmowania tabletek, odstawienie ich także musi być świadomym działaniem. Zanim podejmiesz taką decyzję, warto dowiedzieć się, jakie mogą być ewentualne objawy odstawienia tabletek antykoncepcyjnych. Jak cały proces wpływa na organizm kobiety? Czy przyczynia się ona do komplikacji związanych z zajściem w ciążę? Odpowiadamy!  

CZYTAJ WIĘCEJ

PMS, czyli zespół napięcia przedmiesiączkowego - przyczyny, objawy, leczenie

Zespół napięcia przedmiesiączkowego to ogólne określenie na objawy i dolegliwości, które odczuwają kobiety przed miesiączką. A jakie są najczęstsze objawy PMS? Co jest ich przyczyną? Czy i kiedy napięcie przedmiesiączkowe wymaga leczenia? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Witaminy na męską płodność - które najważniejsze?

Powszechnie wiadomo, że witaminy są niezbędne dla prawidłowego funkcjonowania organizmu człowieka. Jaką jednak rolę odgrywają witaminy na męską płodność? Po jakie produkty sięgać, by dostarczać witamin, które mogą poprawić jakość nasienia i zwiększyć szanse na zajście w ciążę? 

CZYTAJ WIĘCEJ