X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne SIERPNIÓWCZKI 2015
Odpowiedz

SIERPNIÓWCZKI 2015

Oceń ten wątek:
  • Agaata Autorytet

Wysłany: 15 listopada 2015, 19:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lys ja mam Nivea na każdą pogodę i nic nie uczula, jest delikatny i na srokao ma dobrą opinię. :-)

lys, Paula_071, małaMyszka lubią tę wiadomość

relgj44j0jdjxxnn.png
    f2wlx1hpmkxg2b4v.png
    h4zp0tc7mm1rsrjp.png
  • Agaata Autorytet

Wysłany: 15 listopada 2015, 19:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kurcze, u mnie dzisiaj jakoś gorzej brzuszkowo. Młody strasznie mi poulewał podczas wieczornego karmienia, był chlust buzią i nosem, później duże ulanie i na koniec jeszcze małe. Nie wiem o co chodzi, bo przez ostatnie dni w ogóle nie ulewał. Do tego widzę, że mu się cofa trochę. :/ Mąż go właśnie usypia, zobaczymy jaka będzie noc.

Acha, byliśmy wczoraj na rehabilitacji pierwszy raz. Póki co mieliśmy instruktaż z podnoszenia, odkładania, przewracania na brzuszek itp. Jak na razie idzie mi tylko podnoszenie i odkładanie, resztę trochę zapomniałam. Większą część spotkania Młody się śmiał i cieszył, ale pod koniec już była histeria niesamowita. Hubert jest trochę asymetryczny, przewraca się z brzucha na plecy ciągnąc głową resztę ciała, a powinien to jakby od nogi robić, robi też ten mostek - i to nie jest problemem generalnie, ale on go niestety robi póki co w jedną stronę.I to będziemy musieli wyćwiczyć. Poza tym ok.

małaMyszka lubi tę wiadomość

relgj44j0jdjxxnn.png
    f2wlx1hpmkxg2b4v.png
    h4zp0tc7mm1rsrjp.png
  • niecierpliwa Autorytet

Wysłany: 15 listopada 2015, 19:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agata a jak po wizycie mamy? Jak kupy?

• Agaata Autorytet

Wysłany: 15 listopada 2015, 19:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Niecierpliwa, w kupach śluz nadal więc nic się nie zmieniło. Nie wiadomo od czago, może od niczego, więc jest tak jak było. Zastanawia mnie to dzisiejsze mocne ulewanie, bo takiego to już dawno nie mieliśmy. No i takie cofki pokarmu, że słyszę jak się mu to cofa i on sie z tym męczy :/

relgj44j0jdjxxnn.png
    f2wlx1hpmkxg2b4v.png
    h4zp0tc7mm1rsrjp.png
  • niecierpliwa Autorytet

Wysłany: 15 listopada 2015, 20:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Julce tez sie cofa, wczoraj nawet pomimo tego, ze zjadla pierwszy raz po 18 to po 19 tak jej sie cofnelo i potem ulalo, ze maz nawet zdazyl zlapac to na reke

• Laura Autorytet

Wysłany: 15 listopada 2015, 20:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agaata a kup Hubercikowi dicoflor. My odkąd dajemy Dominisiowi to nie ma śluzu w kupce. Dajemy codziennie po 5 kropelek. Wcześniej było dużo śluzu.

Agaata, małaMyszka lubią tę wiadomość

Synuś mamusi i tatusia :)
    Dominiś 2890, 52cm <3
    89c50790be.png

• Agaata Autorytet

Wysłany: 15 listopada 2015, 20:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Laura, dzięki, tak zrobię! Ostatnio nie stosowałam już probiotyku, ale może to i racja, żeby wrócić do tematu ;-)

relgj44j0jdjxxnn.png
    f2wlx1hpmkxg2b4v.png
    h4zp0tc7mm1rsrjp.png
  • Laura Autorytet

Wysłany: 15 listopada 2015, 20:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Niecierpliwa my mieliśmy Debridat na ulewanie. Podawaliśmy jakoś z 3 tygodnie. Dominiś strasznie ulewał. Teraz ulewa nie wiele a czasem wcale.
    Współczuję problemów z malutką.
    Udaj się jak najszybciej z nią do innego szpitala. Ona musi jeść.

Synuś mamusi i tatusia :)
    Dominiś 2890, 52cm <3
    89c50790be.png

• Agaata Autorytet

Wysłany: 15 listopada 2015, 20:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    niecierpliwa wrote:
    Julce tez sie cofa, wczoraj nawet pomimo tego, ze zjadla pierwszy raz po 18 to po 19 tak jej sie cofnelo i potem ulalo, ze maz nawet zdazyl zlapac to na reke

U Huberta to jest coś takiego, że słychać jak mu coś jakby w przełyku stoi, on to próbuje przełknąć albo wypchnąć, wygląda to jakby go to dusiło, a on nie może się z tym uporać. Zawsze jak coś takiego się stanie to chwilę po tym jest ogromny taki specyficzny ryk :/ I nie ulewa wtedy tylko ma ślad mleka w buzi. To na pewno jest refluks ale chyba niemowlęta mają też fizjologiczny refluks, nie wszystko jest patologią? Dobrze kojarzę?

relgj44j0jdjxxnn.png
    f2wlx1hpmkxg2b4v.png
    h4zp0tc7mm1rsrjp.png
  • Paula_071 Autorytet

Wysłany: 15 listopada 2015, 20:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agaata wrote:
    Lys ja mam Nivea na każdą pogodę i nic nie uczula, jest delikatny i na srokao ma dobrą opinię. :-)

Wlasnie dlatego go kupilam, bo niby dobry sklad. Za rada tesciowej kupie jednak emolient.

lys, małaMyszka lubią tę wiadomość

13.08.2015 r.
    11.05.2019 r.
  • Agaata Autorytet

Wysłany: 15 listopada 2015, 20:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paula, ja buźkę smaruję codziennie wieczorem Oilatum dla niemowląt, bo ma trochę podrażnioną od ślinienia się. Jest bardzo dobry.

relgj44j0jdjxxnn.png
    f2wlx1hpmkxg2b4v.png
    h4zp0tc7mm1rsrjp.png
  • niecierpliwa Autorytet

Wysłany: 15 listopada 2015, 20:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tak Agata racja, gdzies czytalam, ze bodajze 50% niemowlat ma patologiczny, z czego duza czesc niezdiagnozowany

• niecierpliwa Autorytet

Wysłany: 15 listopada 2015, 20:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Laura wrote:
    Niecierpliwa my mieliśmy Debridat na ulewanie. Podawaliśmy jakoś z 3 tygodnie. Dominiś strasznie ulewał. Teraz ulewa nie wiele a czasem wcale.
    Współczuję problemów z malutką.
    Udaj się jak najszybciej z nią do innego szpitala. Ona musi jeść.

Tego ulewania nie ma jakos nadmiernie duzo, czesciej wlasnie jej sie cofa i potem tak jak u Huberta ma serek w buzi

• Paula_071 Autorytet

Wysłany: 15 listopada 2015, 20:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agaata wrote:
    Paula, ja buźkę smaruję codziennie wieczorem Oilatum dla niemowląt, bo ma trochę podrażnioną od ślinienia się. Jest bardzo dobry.

Ja rano uzywam Biodermy do skory atopowej, bo dostalam kiedys 2 opakowania w gratisie i tez sobie chwalę. Ale na dwor cos bardziej tlustego potrzebuje.

13.08.2015 r.
    11.05.2019 r.
  • Pulpecja Autorytet

Wysłany: 15 listopada 2015, 20:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też na buźkę stosuję oilatum. Świetny jest też niemiecki Bubchen, z tego mam całą serię, oliwkę płyn do kąpieli, kremy i polecam.

201508091565.png
  • Agaata Autorytet

Wysłany: 15 listopada 2015, 20:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paula_071 wrote:
    Ja rano uzywam Biodermy do skory atopowej, bo dostalam kiedys 2 opakowania w gratisie i tez sobie chwalę. Ale na dwor cos bardziej tlustego potrzebuje.

Dokładnie tak, na zewnątrz, szczególnie na mróz to Oilatum nie będzie dobry bo jest za mało tłusty.

relgj44j0jdjxxnn.png
    f2wlx1hpmkxg2b4v.png
    h4zp0tc7mm1rsrjp.png
  • magda sz Autorytet

Wysłany: 15 listopada 2015, 20:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moja też nie cierpi ubrań wierzchnich, na dworze w miare ok jest w takim świorko-kombinezonie
    http://www.smyk.com/cool-club-kombinezon-dziewczecy-rozmiar-62,p1110554667,ubranka-dla-dzieci-p
    Zapinam go na dole przed wyjściem z klatki bo inaczej niezłe echo idzie z klatki :D

W samochodzie na dłuższa trasę zdejmuje, siedzi w takim ubraniu jak po domu tylko że przykrywam kocykiem. Jak do sklepu no to nie bawię się w rozbieranie i ubieranie.

lys, małaMyszka lubią tę wiadomość

oc7e509.png
    ySkMp1.png
  • lys Autorytet

Wysłany: 15 listopada 2015, 20:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agaata wrote:
    Laura, dzięki, tak zrobię! Ostatnio nie stosowałam już probiotyku, ale może to i racja, żeby wrócić do tematu ;-)

my uzywamy dicoflor codziennie (2 buteleczka nam się kończy) a śluz jest cały czas

9f7jtv73juycdhvl.png
  • magda sz Autorytet

Wysłany: 15 listopada 2015, 20:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi pediatra mówiła że póki nie ma mrozów to może być Oilatum, jak będzie na minusie to zwykły bambino a jak mała będzie miała już ok 5 miesięcy to można ten barierowy z Emolium na mrozy.

oc7e509.png
    ySkMp1.png
  • zabka11 Autorytet

Wysłany: 15 listopada 2015, 20:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Migotkaa wrote:
    U nas ur sie 54 cm, a tydzien przed ukonczeniem 3 miesiaca miał 64 cm, za tydzien szczepienie to zobaczymy

Zabka, czy TY dopajasz Klarcie? bo ja od wczoraj zaczełam ale krzywi sie, pociagnie 2 łyki i tyle, nawet jak jest głodny.. i smieje sie szyderca mały

Migotka staram sie , ale tez niechetnie pije...najlepiej probowac jak juz dzieciaki sa troszeczke glodne, wtedy troche wypija...podaje wode lub herbatke rumiankowa

3i499vvjdikb2il4.png
    iv09j48argrcm17t.png
‹‹ 2432 2433 2434 2435 2436 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Mikroelementy dające makro-poprawę męskiej płodności

Dowiedz się, które mikroelementy odgrywają kluczową rolę w kontekście męskiej płodności. Na co zwracać uwagę i których składników nie powinno zabraknąć w diecie przyszłego taty? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Pierwsze objawy ciąży - po czym poznać, że możesz być w ciąży

Starając się zajść w ciążę, często nie potrafimy przestać interpretować każdego, nawet najmniejszego ukłucia w jajniku i nie traktować go jako potencjalnego objawu ciąży. Które z objawów mogą faktycznie coś znaczyć i z czym możemy je pomylić? Które z objawów ciążowych na wczesnym etapie ciąży są po prostu rzadko spotykane? Zapoznaj się z listą pierwszych objawów ciążowych!

CZYTAJ WIĘCEJ

Gdzie rodzić - wybór szpitala do porodu

Poród to wyjątkowa chwila. Wraz ze zbliżającym się terminem porodu, wiele kobiet zastanawia się gdzie rodzić. Warto poświęcić trochę czasu na wybór szpitala, w którym chciałabyś aby przyszło na świat Twoje dziecko. Przeczytaj jak się do tego dobrze przygotować, czym się kierować przy wyborze szpitala i jakie informacje zebrać na temat wybranej placówki.   

CZYTAJ WIĘCEJ