SIERPNIÓWCZKI 2015
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualny
-
Moja spi body plus polspiochy albo w pajacu, cienki kocyk pod pachy ciasno tak zeby jej w cyce nie bylo zimno i w szyjke a od pasa kolderka albo gruby minky.
U nas 22 stopnie, mysle ze jej cieplo. Jak sie rozkopie to sie kreci i marudzi wtedy wiem ze zimno. Ogolnie cieplolubna jest jak w domu okna porozszczelniane to zaraz kicha i czkwaka.
Ja z moja mama odkad mieszkam w wawie dogaduje sie super, teraz zal mo bylo ze wyjezdza, mezowi moze troche dziala na nerwy ale pewnie przez to ze nie kochaja sie raczejjedne co mnie wkurza w niej to ze histeryzuje jak mala placze mocno, malo nie mdleje z nerow..ze mna miala podobnie z tego co mi babcia mowila, taki typ wrazliwy. Ale bardzo mi pomaga jak przyjedzie, no i zabawki ciuchy to jej nowa obsesja. W koncu zajarzyla jak nosic mala, bo ciagle robila z kocyka becik...a Maja dostawala spazmow z nerow.
Dzis byla histeria do potegi z butelka, wypila max 50 ml ale ryk byl taki ze zaczela sie krztusic wiec odpuscilam. Pozniej nie mogla zasnac bo ciagle plakala histerycznie...kurde to co ja mam robic z tym mlekiem ktore sciagam...małaMyszka lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
lys wrote:Tak, ja też mam nadzieję że czas szybko minie, i cały czas się łudzę, że moje dziecko cudownie ozdrowieje z tych wszystkich problemów.
Wychodzi na to, że tylko ja tak lekko ubieram dziecko do spania, żadnych śpiworków tylko cieniutki kocyk, hmmm kurde może też powinnam grubiej ją ubrać czy coś.lys, Paula_071, małaMyszka, zabka11 lubią tę wiadomość
-
zuzka.mom wrote:podobno w pokoju dziecka powinno być 20 stopni
ja też mam 22 przy wietrzeniu cały dzień pokoju i niżej nie chce zejść
Ja też miałam dzisiaj w sypialni okno otwarte cały dzień i też mam ciągle 22 stopnie. Teraz ws sypialni zamknięte a otwarte w kuchni i salonie.
W ogóle to odpalacie grzejniki? U mnie ciągle zakręcone.małaMyszka lubi tę wiadomość
-
apaczka wrote:Lys pewnie cudownego ozdrowienia nie będzie. Po prostu pewnego wieczora położysz Lily spać a ona zaśnie bez problemu, Ty obudzisz się rano wyspana. I takie noce będą coraz częstsze aż w końcu pozostanie Ci tylko wspomnienie tego trudnego okresu
o tak, to by było cudownemałaMyszka lubi tę wiadomość
-
U nas mlody spi w pajacu i pod kocem minky
Moja mama tez na problemy ze sobą kilka rzeczy ja mocno przytloczylo (w tym śmierć przedwczesna siostry ) i nie umie sobie z nimi poradzić a do specjalisty nie chce iść i wyrzywa się na około a szczególnie na ojcu dzisiaj np Artur lezal na kanapie i już zniecierpliwiony stekal ona obok go zagaduje pokazuje grzechotke ja jej mowie ze zaraz będzie plakal zmien cos przeloz go lub wez na rece ona nic to samo moj T ona ze on tylko tak mruczy i gada ja ok zaraz ryknie to sie przekona no i moj tata do niej ze mlody ma juz lezki w oczach co meczysz dzieciaka dla jakiegos widzi mi sie ta na niego ( na mojego ojca ) z krzykiem ze ma sie odwalic ze w ogóle nie bedzie go zabawiac ze nie bedzie jej mowil ze cos zle robi i odeszla od malego ja na ojca na T i mowie ze ma sie nie denerwować bo nikt nic takiego nie powiedzial ta sie obrazila i do konca wizyty nie dotykala wnuka
Psychiczna normalnie
A co się działo jak przechodzila menopauze o jejjjjjj masakramałaMyszka lubi tę wiadomość
-
Z mama tez jest ciezko. A myslalam ze bede miec problemy z tesciowa...
Ja czasem zartujac jak mama trzyma dziecko na rekach rzucam jej tekstami. I moja mama wie ze musi odpuscic ale mowi ze co ma pordzic ze jest tak przewrazliwona na punkcie Maksa.
Wiecie moja Mama jak wrocila za 1 razem ze szpitala to az warczala. Najpierw glownie na tate. Az sie niedalo u nich siedziec taka niezdrowa atmosfera byla.małaMyszka lubi tę wiadomość
-
Dzisiaj bylam u kuzyna i ich syn tez mial kolki. Moj dostal ataku i zona kuzyna pokazala mi sposob na kolke ktorego uzywal jej dziadek ho ho lat temu. Wkladamy dziecko do kocyka i we dwoje bujamy dziecko jak w hamaku. Moje dziecko przestalo plakac i usnelo. Warto sprobowac.
Moj sypia w body na to spiochy i do pasa przykryty kocykiem. Raczki i szyje ma ciepla a w mieszkaniu 21 stopni.małaMyszka lubi tę wiadomość
-
Tyle że moja ma prawie 4 msc
no nie jest duża. Starsza przy tym wzroście ważyła z 6500 wiec dla mnie Laura jest drobna
u nas ostatnio też histeria przy cycku wieczorami, nie chce jeść, ale owijam w koc kołysam i trochę zmuszam i Po jakimś czasie je. U mnie Narazie wszyscy śpią a ja karmie Laure. Co do Ubierania do spania. Ja ubieram body z krótkim i pajac.i owijam kocem. Uwielbia być owinieta. Dziś palilismy kominkiem a nie piecem. Napiszę później bo mam kilka rzeczy a jadę do Lidla kupić pościel w gwiazdy Pauli coby mi nie wykupili
małaMyszka, jesslin87 lubią tę wiadomość
-
lys wrote:Tak, ja też mam nadzieję że czas szybko minie, i cały czas się łudzę, że moje dziecko cudownie ozdrowieje z tych wszystkich problemów.
Wychodzi na to, że tylko ja tak lekko ubieram dziecko do spania, żadnych śpiworków tylko cieniutki kocyk, hmmm kurde może też powinnam grubiej ją ubrać czy coś.
Moja śpi tylko w pajacyku (takim welurowym) i pod cieniutkim kocykiem. Jak spała pod kołdrą to się rozkopywała.małaMyszka lubi tę wiadomość
-
Dzien dobry
Mojej córeczce coś się pomieszało,zawsze o tej porze spała jeszcze po cycku, a dzisiaj marudzi. Zachowuje się tak, jakby chciała zasnąć i nie mogła. Pobuja się w huśtawce, może zaśnie. Ja mam teraz porę kawy, zaburzyłą mi rytm dnia
Co do spania, to moja śpi w bawełnianym pajacu bez stópek. Przykrywam cenkim kocykiem dopiero jak dobrze zaśnie, bo inaczej nie zaśnie. U nas cały dzień okno jest uchylone, a i tak ponad 20 jest. My śpimy w majtkach, więc jej też nie ubieram ciepło do spania.
U nas leje podobnie jak wczoraj, pewnie znów na spacer nie wyjdę. No chyba, ze się cudem jakimś rozjaśni. Miłego dnia.małaMyszka lubi tę wiadomość
-
lys wrote:Stosujecie już kremy ochronne przeciw chłodowi?
lys lubi tę wiadomość
-
magda sz wrote:Ja z moja mama odkad mieszkam w wawie dogaduje sie super, teraz zal mo bylo ze wyjezdza, mezowi moze troche dziala na nerwy ale pewnie przez to ze nie kochaja sie raczej
jedne co mnie wkurza w niej to ze histeryzuje jak mala placze mocno, malo nie mdleje z nerow..ze mna miala podobnie z tego co mi babcia mowila, taki typ wrazliwy. Ale bardzo mi pomaga jak przyjedzie, no i zabawki ciuchy to jej nowa obsesja. W koncu zajarzyla jak nosic mala, bo ciagle robila z kocyka becik...a Maja dostawala spazmow z nerow.
Dzis byla histeria do potegi z butelka, wypila max 50 ml ale ryk byl taki ze zaczela sie krztusic wiec odpuscilam. Pozniej nie mogla zasnac bo ciagle plakala histerycznie...kurde to co ja mam robic z tym mlekiem ktore sciagam...
Nosisz dziecko w kocyku?
A dlaczego sciagasz mleko? Nie chcesz karmic tylko piersia?
U nas noc spokojna. Tomek obudzil sie o 6:30, slyszalam jak przewraca sie w lozeczku. Stwierdzilam, ze nie wstaje tylko ide dalej spac. Obudzilam sie o 7:30 bo Tomek glosno gadal do karuzeli i lusterka. Ale poki nie plakal to poszlam nastawic pranie i zrobic sobie owsianke. Dopiero po 8 poczuł glod i zaczal poplakiwac. Wiec nie wiem czy on zajmowal sie sam soba pol godziny czy poltorej godziny
Mame mam kochaną, ojca tez. Codziennie rozmawiam przez tel z jednym i drugim po kilka razy. Widzimy sie 2 razy w tygodniu.
Edit. Myszka pamietaj, ze krem nakladany na zimna skore sie nie wchlania.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 listopada 2015, 08:37
Pulpecja, małaMyszka, Amberla lubią tę wiadomość
13.08.2015 r.
11.05.2019 r. -
Śpi w pajacu i śpiworku. Nie wiem ile mam stopni mamy w mieszkaniu, bo ją ciągle mam okna otwarte i zamykam ok. południa. Jak gotuje to uchylam i zostawiam aż odparuja okna