X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne SIERPNIÓWCZKI 2015
Odpowiedz

SIERPNIÓWCZKI 2015

Oceń ten wątek:
  • apaczka Autorytet

Wysłany: 15 listopada 2015, 22:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moja śpi w pajacyku i śpiworku trochę grubszym bez rączek. Chociaż ostatnimi czasy śpi z nami a wtedy lekko okrywam ją kołdrą.

małaMyszka lubi tę wiadomość

9f7jpx9i1ln9kxb1.png
  • lys Autorytet

Wysłany: 15 listopada 2015, 22:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    magda :) nieźle, może mała piosenkarka Ci rośnie ;)

małaMyszka, magda sz lubią tę wiadomość

9f7jtv73juycdhvl.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 15 listopada 2015, 22:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas w domu jest też bardzo ciepło, Miśka ma na sobie body z długim rękawem, spodenki i przykrywam kołderką, nic więcej nie potrzeba a jest jej ciepło :)

• magda sz Autorytet

Wysłany: 15 listopada 2015, 22:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moja spi body plus polspiochy albo w pajacu, cienki kocyk pod pachy ciasno tak zeby jej w cyce nie bylo zimno i w szyjke a od pasa kolderka albo gruby minky.
    U nas 22 stopnie, mysle ze jej cieplo. Jak sie rozkopie to sie kreci i marudzi wtedy wiem ze zimno. Ogolnie cieplolubna jest jak w domu okna porozszczelniane to zaraz kicha i czkwaka.

Ja z moja mama odkad mieszkam w wawie dogaduje sie super, teraz zal mo bylo ze wyjezdza, mezowi moze troche dziala na nerwy ale pewnie przez to ze nie kochaja sie raczej :) jedne co mnie wkurza w niej to ze histeryzuje jak mala placze mocno, malo nie mdleje z nerow..ze mna miala podobnie z tego co mi babcia mowila, taki typ wrazliwy. Ale bardzo mi pomaga jak przyjedzie, no i zabawki ciuchy to jej nowa obsesja. W koncu zajarzyla jak nosic mala, bo ciagle robila z kocyka becik...a Maja dostawala spazmow z nerow.

Dzis byla histeria do potegi z butelka, wypila max 50 ml ale ryk byl taki ze zaczela sie krztusic wiec odpuscilam. Pozniej nie mogla zasnac bo ciagle plakala histerycznie...kurde to co ja mam robic z tym mlekiem ktore sciagam... :/

oc7e509.png
    ySkMp1.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 15 listopada 2015, 22:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    podobno w pokoju dziecka powinno być 20 stopni :) ja też mam 22 przy wietrzeniu cały dzień pokoju i niżej nie chce zejść

• apaczka Autorytet

Wysłany: 15 listopada 2015, 22:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    lys wrote:
    Tak, ja też mam nadzieję że czas szybko minie, i cały czas się łudzę, że moje dziecko cudownie ozdrowieje z tych wszystkich problemów.

Wychodzi na to, że tylko ja tak lekko ubieram dziecko do spania, żadnych śpiworków tylko cieniutki kocyk, hmmm kurde może też powinnam grubiej ją ubrać czy coś.
    Lys pewnie cudownego ozdrowienia nie będzie. Po prostu pewnego wieczora położysz Lily spać a ona zaśnie bez problemu, Ty obudzisz się rano wyspana. I takie noce będą coraz częstsze aż w końcu pozostanie Ci tylko wspomnienie tego trudnego okresu :-)

lys, Paula_071, małaMyszka, zabka11 lubią tę wiadomość

9f7jpx9i1ln9kxb1.png
  • Agaata Autorytet

Wysłany: 15 listopada 2015, 22:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    zuzka.mom wrote:
    podobno w pokoju dziecka powinno być 20 stopni :) ja też mam 22 przy wietrzeniu cały dzień pokoju i niżej nie chce zejść

Ja też miałam dzisiaj w sypialni okno otwarte cały dzień i też mam ciągle 22 stopnie. Teraz ws sypialni zamknięte a otwarte w kuchni i salonie.
    W ogóle to odpalacie grzejniki? U mnie ciągle zakręcone.

relgj44j0jdjxxnn.png
    f2wlx1hpmkxg2b4v.png
    h4zp0tc7mm1rsrjp.png
  • Migotkaa Autorytet

Wysłany: 15 listopada 2015, 22:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie grzejniki zakrecone, i raczej odkrecac ich nie bede, ja chodze po domu w koszulce na szelkach, nifdy do tej pory nie odkrecalismy grzejnikkow bo blok jest bardzo ciepły

gwig1q1.png

8e44aa0d87.png
  • lys Autorytet

Wysłany: 15 listopada 2015, 22:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    apaczka wrote:
    Lys pewnie cudownego ozdrowienia nie będzie. Po prostu pewnego wieczora położysz Lily spać a ona zaśnie bez problemu, Ty obudzisz się rano wyspana. I takie noce będą coraz częstsze aż w końcu pozostanie Ci tylko wspomnienie tego trudnego okresu :-)

o tak, to by było cudowne

9f7jtv73juycdhvl.png
  • aaaaga Autorytet

Wysłany: 15 listopada 2015, 23:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas mlody spi w pajacu i pod kocem minky
    Moja mama tez na problemy ze sobą kilka rzeczy ja mocno przytloczylo (w tym śmierć przedwczesna siostry ) i nie umie sobie z nimi poradzić a do specjalisty nie chce iść i wyrzywa się na około a szczególnie na ojcu dzisiaj np Artur lezal na kanapie i już zniecierpliwiony stekal ona obok go zagaduje pokazuje grzechotke ja jej mowie ze zaraz będzie plakal zmien cos przeloz go lub wez na rece ona nic to samo moj T ona ze on tylko tak mruczy i gada ja ok zaraz ryknie to sie przekona no i moj tata do niej ze mlody ma juz lezki w oczach co meczysz dzieciaka dla jakiegos widzi mi sie ta na niego ( na mojego ojca ) z krzykiem ze ma sie odwalic ze w ogóle nie bedzie go zabawiac ze nie bedzie jej mowil ze cos zle robi i odeszla od malego ja na ojca na T i mowie ze ma sie nie denerwować bo nikt nic takiego nie powiedzial ta sie obrazila i do konca wizyty nie dotykala wnuka
    Psychiczna normalnie
    A co się działo jak przechodzila menopauze o jejjjjjj masakra

f2wlj44jgrn4a0f6.png

Matko Boska Matemblewska módl się za nami !
    04.02.2014 - 7tc [*]
  • Migotkaa Autorytet

Wysłany: 15 listopada 2015, 23:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    lys wrote:
    o tak, to by było cudowne
    Ja mysle ze to bedzie taki prezent mikolajkowy dla Ciebie i dla wszystkich zatroskanych mam !

lys, lys, jesslin87, Paula_071, małaMyszka lubią tę wiadomość

gwig1q1.png

8e44aa0d87.png
  • jesslin87 Autorytet

Wysłany: 15 listopada 2015, 23:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Z mama tez jest ciezko. A myslalam ze bede miec problemy z tesciowa...

Ja czasem zartujac jak mama trzyma dziecko na rekach rzucam jej tekstami. I moja mama wie ze musi odpuscic ale mowi ze co ma pordzic ze jest tak przewrazliwona na punkcie Maksa.

Wiecie moja Mama jak wrocila za 1 razem ze szpitala to az warczala. Najpierw glownie na tate. Az sie niedalo u nich siedziec taka niezdrowa atmosfera byla.

74diqps6a69lyc94.png
  • lys Autorytet

Wysłany: 16 listopada 2015, 00:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    zamówiłam chustę kółkową, może dzięki temu będę w stanie wyjść z dzieckiem chociaż do sklepu

jesslin87, małaMyszka lubią tę wiadomość

9f7jtv73juycdhvl.png
  • jesslin87 Autorytet

Wysłany: 16 listopada 2015, 00:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzisiaj bylam u kuzyna i ich syn tez mial kolki. Moj dostal ataku i zona kuzyna pokazala mi sposob na kolke ktorego uzywal jej dziadek ho ho lat temu. Wkladamy dziecko do kocyka i we dwoje bujamy dziecko jak w hamaku. Moje dziecko przestalo plakac i usnelo. Warto sprobowac.

Moj sypia w body na to spiochy i do pasa przykryty kocykiem. Raczki i szyje ma ciepla a w mieszkaniu 21 stopni.

74diqps6a69lyc94.png
  • Amberla Autorytet

Wysłany: 16 listopada 2015, 07:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tyle że moja ma prawie 4 msc :) no nie jest duża. Starsza przy tym wzroście ważyła z 6500 wiec dla mnie Laura jest drobna :) u nas ostatnio też histeria przy cycku wieczorami, nie chce jeść, ale owijam w koc kołysam i trochę zmuszam i Po jakimś czasie je. U mnie Narazie wszyscy śpią a ja karmie Laure. Co do Ubierania do spania. Ja ubieram body z krótkim i pajac.i owijam kocem. Uwielbia być owinieta. Dziś palilismy kominkiem a nie piecem. Napiszę później bo mam kilka rzeczy a jadę do Lidla kupić pościel w gwiazdy Pauli coby mi nie wykupili ;)

małaMyszka, jesslin87 lubią tę wiadomość

• Neyla Autorytet

Wysłany: 16 listopada 2015, 07:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    lys wrote:
    Tak, ja też mam nadzieję że czas szybko minie, i cały czas się łudzę, że moje dziecko cudownie ozdrowieje z tych wszystkich problemów.

Wychodzi na to, że tylko ja tak lekko ubieram dziecko do spania, żadnych śpiworków tylko cieniutki kocyk, hmmm kurde może też powinnam grubiej ją ubrać czy coś.

Moja śpi tylko w pajacyku (takim welurowym) i pod cieniutkim kocykiem. Jak spała pod kołdrą to się rozkopywała.

62b3591443.png
    8p3oyx8df4ipmqn6.png
  • Pulpecja Autorytet

Wysłany: 16 listopada 2015, 07:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzien dobry :-)
    Mojej córeczce coś się pomieszało,zawsze o tej porze spała jeszcze po cycku, a dzisiaj marudzi. Zachowuje się tak, jakby chciała zasnąć i nie mogła. Pobuja się w huśtawce, może zaśnie. Ja mam teraz porę kawy, zaburzyłą mi rytm dnia ;-)
    Co do spania, to moja śpi w bawełnianym pajacu bez stópek. Przykrywam cenkim kocykiem dopiero jak dobrze zaśnie, bo inaczej nie zaśnie. U nas cały dzień okno jest uchylone, a i tak ponad 20 jest. My śpimy w majtkach, więc jej też nie ubieram ciepło do spania.
    U nas leje podobnie jak wczoraj, pewnie znów na spacer nie wyjdę. No chyba, ze się cudem jakimś rozjaśni. Miłego dnia.

201508091565.png
  • małaMyszka Autorytet

Wysłany: 16 listopada 2015, 08:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    lys wrote:
    Stosujecie już kremy ochronne przeciw chłodowi?
    Ja od zawsze smaruje Bambino lub ziajką. Czasami robię to już na spacerze, bo jak małego ubiorę i włożę do wózka to płacz jest taki, że pół bloku wie, że idziemy na spacer. Jak tylko zejde na dół, ten już śpi...

lys lubi tę wiadomość

Alexander
    6 czerwca 2017, 3320, 55 cm, 10 pkt
    47d8cd3eb4.png
    Sebastian
    11 sierpnia 2015, 3370, 55 cm, 10 pkt
    967b64d0e6.png
  • Paula_071 Autorytet

Wysłany: 16 listopada 2015, 08:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    magda sz wrote:
    Ja z moja mama odkad mieszkam w wawie dogaduje sie super, teraz zal mo bylo ze wyjezdza, mezowi moze troche dziala na nerwy ale pewnie przez to ze nie kochaja sie raczej :) jedne co mnie wkurza w niej to ze histeryzuje jak mala placze mocno, malo nie mdleje z nerow..ze mna miala podobnie z tego co mi babcia mowila, taki typ wrazliwy. Ale bardzo mi pomaga jak przyjedzie, no i zabawki ciuchy to jej nowa obsesja. W koncu zajarzyla jak nosic mala, bo ciagle robila z kocyka becik...a Maja dostawala spazmow z nerow.

Dzis byla histeria do potegi z butelka, wypila max 50 ml ale ryk byl taki ze zaczela sie krztusic wiec odpuscilam. Pozniej nie mogla zasnac bo ciagle plakala histerycznie...kurde to co ja mam robic z tym mlekiem ktore sciagam... :/

Nosisz dziecko w kocyku?:)
    A dlaczego sciagasz mleko? Nie chcesz karmic tylko piersia?

U nas noc spokojna. Tomek obudzil sie o 6:30, slyszalam jak przewraca sie w lozeczku. Stwierdzilam, ze nie wstaje tylko ide dalej spac. Obudzilam sie o 7:30 bo Tomek glosno gadal do karuzeli i lusterka. Ale poki nie plakal to poszlam nastawic pranie i zrobic sobie owsianke. Dopiero po 8 poczuł glod i zaczal poplakiwac. Wiec nie wiem czy on zajmowal sie sam soba pol godziny czy poltorej godziny

Mame mam kochaną, ojca tez. Codziennie rozmawiam przez tel z jednym i drugim po kilka razy. Widzimy sie 2 razy w tygodniu.

Edit. Myszka pamietaj, ze krem nakladany na zimna skore sie nie wchlania.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 listopada 2015, 08:37

Pulpecja, małaMyszka, Amberla lubią tę wiadomość

13.08.2015 r.
    11.05.2019 r.
  • małaMyszka Autorytet

Wysłany: 16 listopada 2015, 08:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Śpi w pajacu i śpiworku. Nie wiem ile mam stopni mamy w mieszkaniu, bo ją ciągle mam okna otwarte i zamykam ok. południa. Jak gotuje to uchylam i zostawiam aż odparuja okna

Alexander
    6 czerwca 2017, 3320, 55 cm, 10 pkt
    47d8cd3eb4.png
    Sebastian
    11 sierpnia 2015, 3370, 55 cm, 10 pkt
    967b64d0e6.png
‹‹ 2434 2435 2436 2437 2438 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Śluz płodny a owulacja i dni płodne - jak prowadzić obserwacje?

Na rynku dostępnych jest wiele pomocy w wyznaczaniu dni płodnych. Większość z nich działa na podobnej zasadzie – rozpoznaje zmianę hormonów w ciele kobiety i na tej podstawie wskazuje dni płodne. Czy wiesz, że jedno z takich „narzędzi” masz już w sobie? Twój śluz płodny, który pojawia się w czasie dni płodnych, czyli przed wystąpieniem owulacji!

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak czuć się wygodnie w każdych warunkach? Cykl menstruacyjny bez tajemnic

Przeczytaj, co dzieje się w poszczególnych fazach cyklu oraz jaki może to mieć wpływ na kobiecy organizm. Sprawdź, jak możesz zadbać o swój komfort fizyczny i psychiczny na przestrzeni cyklu menstruacyjnego. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Kwas foliowy podczas starania o dziecko, kwas foliowy w ciąży - dlaczego tak ważny?

Kwas foliowy to witamina z grupy B, o której żadna starająca się o ciążę kobieta, nie powinna zapominać! Kwas foliowy ma ogromny wpływ na rozwój płodu, prawidłowy przebieg ciąży, ale i również płodność kobiety! Dodatkowo przeczytaj dlaczego suplementacja kwasu foliowego zalecana jest czasem również dla mężczyzn.   

CZYTAJ WIĘCEJ