X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne SIERPNIÓWCZKI 2015
Odpowiedz

SIERPNIÓWCZKI 2015

Oceń ten wątek:
  • aaaaga Autorytet

Wysłany: 16 listopada 2015, 08:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej kochane
    Co do kremow jak nie zapomnę to pokremuje buziola nivea baby krem na kazda pogode
    Magdasz co to za szampon co zwalcza ciemieniuche ? My walczymy z tym czyms i dupa nadal ma zmniejszyla sie ale jeszcze jest

małaMyszka, lys lubią tę wiadomość

f2wlj44jgrn4a0f6.png

Matko Boska Matemblewska módl się za nami !
    04.02.2014 - 7tc [*]
  • Pulpecja Autorytet

Wysłany: 16 listopada 2015, 08:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Myszka, krem ochronny możesz też nałożyć wcześniej, zanim zaczniesz ubierać małego. Skóra wtedy będzie przygotowana na kontakt z zimnym powietrzem. Teraz to nic, ale jak przyjdą mrozy to raczej nie ryzykowałabym smarowania buźki już na dworze.

małaMyszka, Paula_071 lubią tę wiadomość

201508091565.png
  • małaMyszka Autorytet

Wysłany: 16 listopada 2015, 08:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pulpecja wrote:
    Myszka, krem ochronny możesz też nałożyć wcześniej, zanim zaczniesz ubierać małego. Skóra wtedy będzie przygotowana na kontakt z zimnym powietrzem. Teraz to nic, ale jak przyjdą mrozy to raczej nie ryzykowałabym smarowania buźki już na dworze.
    Mi się może ze dwa razy zdarzyło, że posmarowałam zaraz po wyjściu z bloku, więc nie wychłodził się nawet. Najczęściej jak zapomnę to smaruje go jak leży w gondoli i dopiero wychodzę

Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 listopada 2015, 08:53

Pulpecja lubi tę wiadomość

Alexander
    6 czerwca 2017, 3320, 55 cm, 10 pkt
    47d8cd3eb4.png
    Sebastian
    11 sierpnia 2015, 3370, 55 cm, 10 pkt
    967b64d0e6.png
  • Migotkaa Autorytet

Wysłany: 16 listopada 2015, 09:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja smaruje ziajka póki co, pozniej moze jakims bardziej tłustym, my własnie jemy, tzn Szymonek je a mama pije kawe:)

Pulpecja, lys, małaMyszka lubią tę wiadomość

gwig1q1.png

8e44aa0d87.png
  • zabka11 Autorytet

Wysłany: 16 listopada 2015, 09:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    lys wrote:
    Stosujecie już kremy ochronne przeciw chłodowi?
    Ja smaruje ziajka po 3m

Pulpecja, lys, małaMyszka lubią tę wiadomość

3i499vvjdikb2il4.png
    iv09j48argrcm17t.png
  • Migotkaa Autorytet

Wysłany: 16 listopada 2015, 09:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Widziałam w biedronce ma byc z flos leku krem ochronny na zime dla niemowlaków, tylko nie wiem od kiedy

małaMyszka lubi tę wiadomość

gwig1q1.png

8e44aa0d87.png
  • zabka11 Autorytet

Wysłany: 16 listopada 2015, 09:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witajcie babolki

Nadrabiam was...w czwartej i piatek mialam zawrot glowy, zalatwianie menu na chrzciny, odwiedzila nas kuzynka meza....w sobote bylam w CH z Julcia i Klara, Julcia kilka rzeczy sobie kupila, ja juz nie zdazylam popatrzec za czyms dla siebie...
    Wczoraj niedziela, jak to niedziela:obiad, lekcje z Julcia i dzien zlecial.

Moja Klara ma sucha skore na dekoldzie, obojczykach...jaki krem polecacie???
    Po kazdej kapieli ja smaruje nivea, od kilku dni ma ta sucha skore, nie mam pojecia dlaczego...:/

3i499vvjdikb2il4.png
    iv09j48argrcm17t.png
  • Pulpecja Autorytet

Wysłany: 16 listopada 2015, 09:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    żabka, a stosujesz emolienty do kąpieli? Może zmień krem. Ja na ciałko stosuję oliwkę. Ale w tamtym roku starsza miała taką suchą skórę i pediatra zaleciła mocne natłuszczanie i stosowanie emolientow do kąpieli. Powiedziała, ze to przez to, ze długo zimno było i skóra nie jest odkryta, poza tym ogrzewanie też robi swoje.

201508091565.png
  • zabka11 Autorytet

Wysłany: 16 listopada 2015, 09:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    psioszka11 wrote:
    A jeszcze jedno dziewczyny.W czym i pod czym śpią wasze dzieci?bo ja zakładam Na pampersa całego pajaca na to spiworek bawełniany bez rąk i przykrywam kocykiem.Ale zastanawiam się czy to Nie czas na kołdrę bo w końcu ja śpię pod ciepłą kołdrą to dziecku nie jest zimno?A jeśli kołdra top jaka?

U nas papmers, body z dl.rekawem i na to pajac.zawijam w bawelniany kocyk i otulam rozkiem, ale u nas w sypialni jest dosc chlodno, dlatego tyle warstw.

3i499vvjdikb2il4.png
    iv09j48argrcm17t.png
  • zabka11 Autorytet

Wysłany: 16 listopada 2015, 09:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    psioszka11 wrote:
    A czy któraś z Was dalej Nie może liczyć na męża i wszystko jest na waszych barach?czy tylko ja tak dalej mam???

Umnie do niedawna tak bylo, po ostrej awanturze mojego autorstwa nieco sie ooprawilo....zaczal maz sie bawic z mala, karmi , odbija, pare razy juz wykapal, zatem pomalu sie cos zmienia na lepsze.

aaaaga, małaMyszka lubią tę wiadomość

3i499vvjdikb2il4.png
    iv09j48argrcm17t.png
  • aaaaga Autorytet

Wysłany: 16 listopada 2015, 09:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja po każdej kąpieli masuje mlodego olejkiem ze słodkich migdałów polecam

zabka11, małaMyszka lubią tę wiadomość

f2wlj44jgrn4a0f6.png

Matko Boska Matemblewska módl się za nami !
    04.02.2014 - 7tc [*]
  • zabka11 Autorytet

Wysłany: 16 listopada 2015, 10:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pulpecja wrote:
    żabka, a stosujesz emolienty do kąpieli? Może zmień krem. Ja na ciałko stosuję oliwkę. Ale w tamtym roku starsza miała taką suchą skórę i pediatra zaleciła mocne natłuszczanie i stosowanie emolientow do kąpieli. Powiedziała, ze to przez to, ze długo zimno było i skóra nie jest odkryta, poza tym ogrzewanie też robi swoje.

Nie, kapie plynje jonsona i potem oliwka albo balsam nivea...i do tej pory od urodzenia nie bylo problemow ze skora....

3i499vvjdikb2il4.png
    iv09j48argrcm17t.png
  • Pulpecja Autorytet

Wysłany: 16 listopada 2015, 10:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    zabka11 wrote:
    Nie, kapie plynje jonsona i potem oliwka albo balsam nivea...i do tej pory od urodzenia nie bylo problemow ze skora....
    Moja przez siedem lat nie miała problemów aż do zeszłej zimy. Może musisz coś bardziej "aptecznego" użyć.

zabka11, małaMyszka lubią tę wiadomość

201508091565.png
  • jesslin87 Autorytet

Wysłany: 16 listopada 2015, 10:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzisiaj cud sie zdarzyl. Od wczoraj podaje sab-simplex. Rano wstal zjadl, byla poranna toaleta, pobawilismy sie i dziecko lezac na lozku zamknelo oczy i samo usnelo. Pierwszy raz nie czuwa tylko mocno spi. Wychodzi na to ze jestem wyrodna matka a brzuszek go juz od dluzszego czasu musial bolec...

Dla mam karmiacych co odciagaja mleko. Moja pediatra powiedziala mi ze w dzien pokarm jest bardziej wodnisty, zeby tez gasic pragnienie dziecka a wieczorem i w nocy jest bardziej geste i tresciwe by dziecko dluzej spalo. Nie robicie tak ze mleko odciagniete w dzien podajecie w nocy? Bo wg tego powinniscie na noc miec mleko odciagniete w nocy.

magda sz, małaMyszka, zabka11, mamasia lubią tę wiadomość

74diqps6a69lyc94.png
  • Laura Autorytet

Wysłany: 16 listopada 2015, 10:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    zabka11 wrote:
    Witajcie babolki

Nadrabiam was...w czwartej i piatek mialam zawrot glowy, zalatwianie menu na chrzciny, odwiedzila nas kuzynka meza....w sobote bylam w CH z Julcia i Klara, Julcia kilka rzeczy sobie kupila, ja juz nie zdazylam popatrzec za czyms dla siebie...
    Wczoraj niedziela, jak to niedziela:obiad, lekcje z Julcia i dzien zlecial.

Moja Klara ma sucha skore na dekoldzie, obojczykach...jaki krem polecacie???
    Po kazdej kapieli ja smaruje nivea, od kilku dni ma ta sucha skore, nie mam pojecia dlaczego...:/
    U nas to samo, Dominiś ma strasznie suchą skórę aż mu schodzi do tego wysypke ma na brzuszku, klatce i rączkach.
    Kąpiemy w ziajce i smarujemy zawsze oliwką a mimo to skóra sucha.
    Dzisiaj wieczorem idziemy do pediatry zapytać o tą wysypke.

Synuś mamusi i tatusia :)
    Dominiś 2890, 52cm <3
    89c50790be.png

• Pulpecja Autorytet

Wysłany: 16 listopada 2015, 11:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Laura wrote:
    U nas to samo, Dominiś ma strasznie suchą skórę aż mu schodzi do tego wysypke ma na brzuszku, klatce i rączkach.
    Kąpiemy w ziajce i smarujemy zawsze oliwką a mimo to skóra sucha.
    Dzisiaj wieczorem idziemy do pediatry zapytać o tą wysypke.
    A nie zmieniłaś może proszku do prania, nie użyłaś czegoś nowego? Bo wysypka to być może uczulenie na coś, podrażnienie.

201508091565.png
  • niecierpliwa Autorytet

Wysłany: 16 listopada 2015, 11:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Laura mi polozna mowila, zeby nie oliwkowac, bo oliwka wysusza skore, ile w tym prawdy nie wiem. Ja po kapieli kremuje ziajka

• Laura Autorytet

Wysłany: 16 listopada 2015, 11:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pulpecja wrote:
    A nie zmieniłaś może proszku do prania, nie użyłaś czegoś nowego? Bo wysypka to być może uczulenie na coś, podrażnienie.
    cały czas piorę w lovelli, a może za dużo wlałam? i dlatego

Dominiś 2890, 52cm <3
    89c50790be.png

• Laura Autorytet

Wysłany: 16 listopada 2015, 11:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    niecierpliwa wrote:
    Laura mi polozna mowila, zeby nie oliwkowac, bo oliwka wysusza skore, ile w tym prawdy nie wiem. Ja po kapieli kremuje ziajka
    no widzisz a my oliwkujemy za każdym razem i na głowce też mu schodzi tak jakby się łuszczy a głowkę oliwkowałam bardzo często w dzień bo ciemieniucha się pojawiała nawet na brwiach

Dominiś 2890, 52cm <3
    89c50790be.png

• Laura Autorytet

Wysłany: 16 listopada 2015, 11:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Niecierpliwa jak Julka? je więcej?

Dominiś 2890, 52cm <3
    89c50790be.png

‹‹ 2435 2436 2437 2438 2439 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

3 naturalne sposoby na mdłości w ciąży

Mdłości i nudności to jedna z najczęstszych i najbardziej typowych dolegliwości w pierwszych tygodniach ciąży. Czym są one spowodowane i jak sobie pomóc? Poznaj sprawdzone i skuteczne sposoby, jak zmniejszyć mdłości w ciąży.

CZYTAJ WIĘCEJ

Ciąża po 40 - jak zwiększyć szanse na zajście w ciążę

Czy starania o ciążę po 40 roku życia różnią się? Na co zwrócić uwagę i jak zwiększyć swoje szanse? Przeczytaj 5 sprawdzonych sposobów na zwiększenie szans na zajście w ciążę po 40 roku życia. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Kwas foliowy podczas starania o dziecko, kwas foliowy w ciąży - dlaczego tak ważny?

Kwas foliowy to witamina z grupy B, o której żadna starająca się o ciążę kobieta, nie powinna zapominać! Kwas foliowy ma ogromny wpływ na rozwój płodu, prawidłowy przebieg ciąży, ale i również płodność kobiety! Dodatkowo przeczytaj dlaczego suplementacja kwasu foliowego zalecana jest czasem również dla mężczyzn.   

CZYTAJ WIĘCEJ