X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne SIERPNIÓWCZKI 2015
Odpowiedz

SIERPNIÓWCZKI 2015

Oceń ten wątek:
  • niecierpliwa Autorytet

Wysłany: 16 listopada 2015, 12:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    lys wrote:
    Jutro idziemy do gastrologa. Po wizycie umowie usg. Mi też smutno. Takie to przykre wszystko. Powiem szczerze że ja nie mam już nadzieji ze to się zmieni.

Ja tez nie

małaMyszka lubi tę wiadomość

• niecierpliwa Autorytet

Wysłany: 16 listopada 2015, 12:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agaata wrote:
    My też nie oliwkujemy, kąpiemy w Oilanie i smaruję cienką warstwą balsamu po kąpieli. Oliwka podobno nie jest zalecana na ciało.

U mnie też dzisiaj gorzej, mnóstwo śluzu w kupie (może nawet tylko sluz) i bardzo nasilone ulewanie. Wczoraj jadłam jajecznicę, wcześniej też jadałam ale raczej rzadko, nie wiem może coś go podrażniło. Kurcze, a już było tak dobrze. :/

U mnie dzis juz 2 kupy, a w zasadzie sam sluz i nic wiecej

• 0na88 Autorytet

Wysłany: 16 listopada 2015, 12:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny ,

ja zamorduje swojego meza w koncu - jestem tak wkurzona na niego ze rozumiem chyba zbrodnie w afekcie .

Od Pazdziernika siedzi w domu , teraz po wyjsciu ze szpitala tez l4 ma do 23 listopada... ale to co on odpierdziela to sie w glowie nie miesci , ma w zaleceniach od lekarza ze faktycznie ma nie dzwigac i nie przeciazac sie - ok , zgadzam sie.

Ja rozumiem , nie dzwigac wanienki z woda bo akurat wody to lejemy do wanny duzo - wiec ok juz moja dzialka , czy nie dzwigac ciezkiego wozka po schodach z pakowaniem go do auta wlacznie ok , ja to robie,

Ale do cholery jasnej :

- dziecka na reke nie wezmie bo dzwigac nie moze ,
    - nie nakarmi i nie przebierze bo sie schylac nie moze ,
    - identycznie sytuacja wyglada z przebieraniem.

Wpada w panike jak zazyje pol godziny pozniej antybiotyk a ja mam ochote go kopnac w dupe!

nie pomaga mi wcale , tlumaczac sie choroba i przejaskrawionymi zaleceniami lekarskimi. Nad ranem dzis peklam i tak sie pobuczalam ze leb mi teraz peka.

W pologu zapierdzielalam jak osiol , no bo ja to moge ON PANISKO wielkie - nie.

hchys65gxjilzsx1.png

3i49e6ydzrgzswlb.png
  • zabka11 Autorytet

Wysłany: 16 listopada 2015, 12:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lys strasznie ci wspolczuje...musi ci byc cholernie ciezko...ja bym rozwazyla jakas niuanie w ciagu dnia, zeby zajela sie mala, a ty moglabys sie kimnac....trzymam kciuki za wizyty, oby w koncu cos sie wyjasnilo i polepszylo.

Jutro zapowiada sie ciezki dzien:
    Na 8:45 szczepienie.
    Potem o 12:30 julcia ma cwiczenia, a o 16:30 wizyta u ortodonty.
    O 17 mam wywiadowke, musze zatem podrzuciuc Klare tesciowej.
    Istny maraton ;)

U nas staram sie, aby nie zaburzyc wypracowanego rytmu.
    Mala spi od 20 do 4-5, butla, szybka zmiana pieluszki, odkladam do lozeczka i przy karuzeli zasypia jeszcze do 7-8.
    Wtedy wstaje, butla, przebieranko, toaleta poranna, zabawa na przewijaku i macie- po godzinie juz marudzi bo jesdt zmeczxona, wtedy klade ja do bujaczka, otulam kocykiem i bujam.zasypia na 40min, czasem godzinke.po wstaniu sie przebieramy, troche bawimy i robie jedzonko ok.11. I potem znow ok godzina aktywnosci i spanko.jemy co 3godz.
    Kapiel ok.18-18:30, potem jedzonko i po odbiciu odkladam do lozeczka ( wszystko robie juz przy nocnej lampce, jak mowie to szepcze do niej, zeby sie juz wyciszala),opatulam kocykiem i rozkiem, daje smoka,wlaczam karuzelke i wychodze...nasjczesciej musze jeszcze kilka razy przyjsc bo smok wyleci, ale po max pol godz zasypia.
    Dzieki temu wieczxory sa juz dla mnie, moge zajaz sie Julcia, cos obejrzec w tv :)

Sabsimplex juz odtsawilam od tygodnia i tfu tfu jest w porzadku.

lys, jesslin87, małaMyszka lubią tę wiadomość

3i499vvjdikb2il4.png
    iv09j48argrcm17t.png
  • lys Autorytet

Wysłany: 16 listopada 2015, 12:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    niecierpliwa wrote:
    O 4 zjadla cycka na spiocha. O 8 juz byla glodna, dalam cycka pociagnela i ryk, dalam butelke rzucila sie na nia jakby rok nie jadla i ryk. Dopiero jak ja powiazalam w rozku i dalam smoka to sie uspokoila. Podmienilam smoka na butle i zjadla 110 ml. Noz kurde, ale przeciez nie moge karmic dziecka tylko na spiocha.

wczoraj po południu jak dawałam butelkę to rzucała się na nią, a po chwili zaczynała płakać, piła, przestawała, piła aż w końcu zaczynała płakać na dobre i już nie chciała, szukała piersi ale łapała pierś i puszczała i tak kilka razy i ryk. O 21 zjadła 20 ml mm, a o 23 - 70 ml mm. Za to odrobiła straty w nocy.

9f7jtv73juycdhvl.png
  • apaczka Autorytet

Wysłany: 16 listopada 2015, 12:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    magda sz wrote:
    Apaczka może da jej popalić jak będzie duża :D hehe ja sobie tak zawsze powtarzam w takich sytuacjach, sprawiedliwość gdzieś musi być :D
    Haha, dobre Magda. Uff od razu mi lepiej ;-)

0na88, magda sz, jesslin87, małaMyszka lubią tę wiadomość

9f7jpx9i1ln9kxb1.png
  • zabka11 Autorytet

Wysłany: 16 listopada 2015, 12:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    0na88 wrote:
    Hej dziewczyny ,

ja zamorduje swojego meza w koncu - jestem tak wkurzona na niego ze rozumiem chyba zbrodnie w afekcie .

Od Pazdziernika siedzi w domu , teraz po wyjsciu ze szpitala tez l4 ma do 23 listopada... ale to co on odpierdziela to sie w glowie nie miesci , ma w zaleceniach od lekarza ze faktycznie ma nie dzwigac i nie przeciazac sie - ok , zgadzam sie.

Ja rozumiem , nie dzwigac wanienki z woda bo akurat wody to lejemy do wanny duzo - wiec ok juz moja dzialka , czy nie dzwigac ciezkiego wozka po schodach z pakowaniem go do auta wlacznie ok , ja to robie,

Ale do cholery jasnej :

- dziecka na reke nie wezmie bo dzwigac nie moze ,
    - nie nakarmi i nie przebierze bo sie schylac nie moze ,
    - identycznie sytuacja wyglada z przebieraniem.

Wpada w panike jak zazyje pol godziny pozniej antybiotyk a ja mam ochote go kopnac w dupe!

nie pomaga mi wcale , tlumaczac sie choroba i przejaskrawionymi zaleceniami lekarskimi. Nad ranem dzis peklam i tak sie pobuczalam ze leb mi teraz peka.

W pologu zapierdzielalam jak osiol , no bo ja to moge ON PANISKO wielkie - nie.

Ona nie daj sie!!!!
    Facet chory = facet umierajacy.
    Wspolczuje ci, bo mnie cholera bierze, jak moj ma katar...wtedy lezy pod trzema koldrami i steka....
    Tak jak piszesz, my czy choroba, czy polog, mamy zawsze zapierdzielac i mamy miec nieskoncxone sily na wszystko, dzwiganie, karmienie nocne...caly dom do ogarniecia.
    Daj mu kopa w tylek i niech sie chlop ogarnie i przestanjie sie ze soba piescic!!! Bo Toba sie nikt nie przejmowal, jak bylas wyczerpana porodem...

0na88, małaMyszka lubią tę wiadomość

3i499vvjdikb2il4.png
    iv09j48argrcm17t.png
  • lys Autorytet

Wysłany: 16 listopada 2015, 12:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ona współczuję, wiadomo mąż ma się oszczędzać, ale niech nie przesadza.
    Ci faceci to jacyś nieogarnięci. Mój mąż, na którego generalnie nie narzekam, jak jeszcze był z nami w domu to jak nosiliśmy Lily i mnie non stop napierdzielały plecy to tylko mnie pocieszał, ledwo chodziłam bo i rana mnie bardzo bolała i miałam tą rwę kulszową i plecy naparzały, a jak zaczął więcej dźwigać małą i źle stanął i coś mu w plecach strzeliło, to do łóżka się położył, zaczął łykać przeciwbólowe i było: "plecy mnie bolą, ja nie mogę dźwigać". Śmiać mi się wtedy chciało, bo jak ja ledwo mogłam iść i łzy mi z bólu płynęły po twarzy to do łóżka się nie kładłam, bo trzeba było się dzieckiem zająć.

Żabka super macie rozplanowane dni, wszystko poukładane i pomimo że masz tyle na głowie to tak ładnie Ci to wychodzi, żeby wszystko ogarnąć.

0na88, małaMyszka, Weridiana lubią tę wiadomość

9f7jtv73juycdhvl.png
  • 0na88 Autorytet

Wysłany: 16 listopada 2015, 12:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    oj dokladnie dziewczyny , ruszam z nim na wojne !

zabka11, małaMyszka lubią tę wiadomość

hchys65gxjilzsx1.png

3i49e6ydzrgzswlb.png
  • apaczka Autorytet

Wysłany: 16 listopada 2015, 12:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agata u takich małych dzieci raczej tylko dieta u matki, prowokacja, obserwacja...czyli trochę błądzenie po omacku. Ja np próbowałam z jajkiem w środę i do dzisiaj jest gorzej. Wiec dziękuję za te prowokacje póki co. Poza tym część alergii pokarmowych jest niezależna od IgE i nie wyjdzie w panelu :/

Agaata, małaMyszka lubią tę wiadomość

9f7jpx9i1ln9kxb1.png
  • niecierpliwa Autorytet

Wysłany: 16 listopada 2015, 13:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    lys wrote:
    wczoraj po południu jak dawałam butelkę to rzucała się na nią, a po chwili zaczynała płakać, piła, przestawała, piła aż w końcu zaczynała płakać na dobre i już nie chciała, szukała piersi ale łapała pierś i puszczała i tak kilka razy i ryk. O 21 zjadła 20 ml mm, a o 23 - 70 ml mm. Za to odrobiła straty w nocy.

Julka w nocy nie je, myslalam czy nie karmic jej w nocy z raz, ale jak spi spokojnie to nie wiem sama

• Agaata Autorytet

Wysłany: 16 listopada 2015, 13:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    apaczka wrote:
    Agata u takich małych dzieci raczej tylko dieta u matki, prowokacja, obserwacja...czyli trochę błądzenie po omacku. Ja np próbowałam z jajkiem w środę i do dzisiaj jest gorzej. Wiec dziękuję za te prowokacje póki co. Poza tym część alergii pokarmowych jest niezależna od IgE i nie wyjdzie w panelu :/

Echh niby to wiem, ale po cichu liczyłam na inną odpowiedź. ;-)

relgj44j0jdjxxnn.png
    f2wlx1hpmkxg2b4v.png
    h4zp0tc7mm1rsrjp.png
  • zabka11 Autorytet

Wysłany: 16 listopada 2015, 13:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    lys wrote:

Żabka super macie rozplanowane dni, wszystko poukładane i pomimo że masz tyle na głowie to tak ładnie Ci to wychodzi, żeby wszystko ogarnąć.

Oj uwierz mi ze bywa roznie, np teraz mala pospala 20 min i juz, siedzi wbujaku i zajada raczki;) ale zapodalam suszarke z youtube i bujam, moze jeszcze zasnie ;)
    Plus taki, ze nie musze usypiac jej na rekach, bo i tak kregoslup mi siada od nachylanja sie non stop...
    Gotuje wieczorem na nastepony dzien, bo w dzien to nigdy nie wiem ile pospi i wkurza mnie gotowanie na raty.

Magdasz - ty tez masz wanienke z ikei.Maja sie w niej jeszcze kapie???bo moja juz ledwo sie miesci, a jak wierzga nogami to glowa uderza w wanienke i jest ryk...tak sie zastanawiam czy kupowac wieksza wanienke, na ktora kompletnie nie mam miejsca, czy moze po prostu kapac mala w normalnej wannie..

lys, małaMyszka lubią tę wiadomość

3i499vvjdikb2il4.png
    iv09j48argrcm17t.png
  • lys Autorytet

Wysłany: 16 listopada 2015, 13:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    niecierpliwa wrote:
    Julka w nocy nie je, myslalam czy nie karmic jej w nocy z raz, ale jak spi spokojnie to nie wiem sama

Lily tylko w nocy je normalnie, w dzień zawsze cyrk i płacz przy butelce i przy cycku. U nas tak od początku, nie wiem dlaczego.
    Przemyśl opcje karmienia w nocy.

9f7jtv73juycdhvl.png
  • 0na88 Autorytet

Wysłany: 16 listopada 2015, 13:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My tez mamy ta wanienke z Ikei i u nas identycznie ze dziecko odpycha sie nogami i uderza glowa w jej sciane , mam jeszcze w zapasie taka anatomiczna ,ktoras z Was tez taka kupowala - nie jestem pewna ale czy to nie Lys byla .

Lys to Ty ? kapiesz w niej Lily ? bo sie wlasnie zastanawiam czy sie nie przerzucic na nia lub ewentualnie kupic cos innego bo tamta poki Zoska nie bedzie siedziec sie juz nie nadaje.

hchys65gxjilzsx1.png

3i49e6ydzrgzswlb.png
  • niecierpliwa Autorytet

Wysłany: 16 listopada 2015, 13:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja ta wanienke z Ikei juz sprzedalam i od miesiaca kapiemy w wiekszej, bo w tamtej sie nie miescila

• lys Autorytet

Wysłany: 16 listopada 2015, 13:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tak ja mam tą anatomiczna i od początku kąpie w niej mała. Na to siedzisko podkładam tetre żeby nie było jej twardo. Mi odpowiada ta wanienka.

0na88, małaMyszka lubią tę wiadomość

9f7jtv73juycdhvl.png
  • aaaaga Autorytet

Wysłany: 16 listopada 2015, 13:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My jakies 2 tyg temu kupilismy wieksza wanienke bo 80 cm byla za mala mlody tak wierzga syrkami ze sie odbijal od niej teraz ma ponad metrowa i moze do woli "plywac" a jak bedzie juz dobrze siedział bedziemy kapac w brodziku mamy wysoki wiec mozna napuscic sporo wody
    Jakoś zebrac sie na spacer nie moge
    Jutro na 12.30 szczepienie mam nadzieje ze nie bedzie tak plakal moj maluszek

f2wlj44jgrn4a0f6.png

Matko Boska Matemblewska módl się za nami !
    04.02.2014 - 7tc [*]
  • magda sz Autorytet

Wysłany: 16 listopada 2015, 13:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agata wyczytałam gdzieś że testy na alergie wykonuje się koło 3 lat dziecka, wcześniej nic nie wyjdzie :(

Żabka kąpie, ale lekko nie jest :) leży na leżaczku flanelowym i się odpycha albo kopie. Ja mam płaski brodzik więc niestety albo u mnie jakaś wieelka wanienka na zmianę albo basenik dmuchany do brodzika..jeszcze się zastanawiamy czy kupić głęboki brodzik to by było idealne. Jak bym miała wannę to bym kupiła taką gąbkę wkładkę i tak kąpała małą.

oc7e509.png
    ySkMp1.png
  • apaczka Autorytet

Wysłany: 16 listopada 2015, 13:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jak słyszę, że dziecko znajomych czy rodziny tylko je i śpi i prawie nie płacze to się czasem czuję jak wyrodna matka. U nas tak nigdy nie było. Dobrze, że mam Was to wiem, że większość dzieci taka nie jest i tak po prostu może być. Jest jeden plus naszych problemów - nigdy nikomu nie powiem, że KP to pestka, nie spojrzę jak na kosmitów gdy będą mówić, że dziecko odstawia cyrki czy nie chce jeść bo sama to przeszłam.
    Zła jestem bo właśnie usłyszałam od mamy, że córeczka brata jest super bo tylko je i śpi...wrr. Moja też jest super choć tak nie robi

niecierpliwa, 0na88, lys, zabka11, Laura, jesslin87, małaMyszka, mamasia lubią tę wiadomość

9f7jpx9i1ln9kxb1.png
‹‹ 2437 2438 2439 2440 2441 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Odstawienie tabletek antykoncepcyjnych - jak zrobić to bezpiecznie?

Wiele kobiet uważa, że odstawienie tabletek antykoncepcyjnych, plastrów, czy innych środków hormonalnych to bardzo prosta sprawa - wystarczy przestać zażywać. Tymczasem warto znać kilka zasad, które sprawią, że odstawienie antykoncepcji będzie bezpieczne, łagodne dla organizmu i pozwoli jak najbardziej zminimalizować ryzyko wystąpienia skutków ubocznych. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Ciąża bliźniacza – wszystko co musimy o niej wiedzieć

Ciąża bliźniacza to rodzaj ciąży wielopłodowej, podczas której w macicy kobiety rozwijają się jednocześnie dwa płody. Ciąże bliźniacze stanowią około 1,25% wszystkich ciąż, czyli średnio jeden na sto porodów kończy się przyjściem na świat nie jednego, a dwójki dzieci. Współcześnie coraz więcej ciąż to właśnie ciąże bliźniacze. Przeczytaj i dowiedz się m.in. jak powstaje ciąża bliźniacza, jakie są jej rodzaje i jakie może powodować ryzyka. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Endometrioza a starania o ciążę - poruszające historie trzech kobiet

Endometrioza jest na tyle niezbadaną jeszcze do końca chorobą, że postawienie prawidłowej diagnozy może zająć lata... A właściwa diagnoza i szybkie podjęcie odpowiedniego leczenia, to najważniejsza kwestia szczególnie w przypadku kobiet, które starają się o dziecko. Trzy kobiety podzieliły się z nami swoimi doświadczeniami w drodze do diagnozy endometriozy i upragnionego macierzyństwa. Przeczytaj historie, które dodają skrzydeł i nadziei, że pomimo trudów będzie dobrze! 

CZYTAJ WIĘCEJ