X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne SIERPNIÓWCZKI 2015
Odpowiedz

SIERPNIÓWCZKI 2015

Oceń ten wątek:
  • niecierpliwa Autorytet

Wysłany: 16 listopada 2015, 13:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja sie pocieszam, ze jak za mlodu da popalic to moze pozniej los bedzie bardziej laskawy ;) Jedno jest pewne Julka bedzie jedynaczka, oboje zgodnie z mezem taka decyzje podjelismy.

małaMyszka lubi tę wiadomość

• apaczka Autorytet

Wysłany: 16 listopada 2015, 13:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A zmieniając temat to moja Natalka lubi się przeglądać w lustrze. Takie fajne minki wtedy robi i uśmiecha się :-) Zawsze jak zaczyna pod wieczór marudzić zabieram ją do lustra i się uspokaja. Chyba widzi, że z grymasem jej nie do twarzy ;-)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 listopada 2015, 13:59

niecierpliwa, Pulpecja, lys, Aga89, magda sz, zabka11, Laura, Paula_071, jesslin87, małaMyszka, mamasia, Maniuś, Zetka lubią tę wiadomość

9f7jpx9i1ln9kxb1.png
  • 0na88 Autorytet

Wysłany: 16 listopada 2015, 13:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    nie ma co sluchac co mowia o innch dzieciach... ja sama na pytanie o dziecku tez odpowiadam ze jest grzeczna tylko je i spi - po co mam sie rozwodzic do kazdego i opowiadac o problemach jakie kazda z nas wieksze badz mniejsze ma .

Tak samo jak kolezanki ktore jeszcze nie maja dzieci pytaja sie mnie jak mi sie podoba macierzynski i ze jak to one mi zazdroszca bo jestem na rocznym urlopie i moge siedziec w domu - na to tylko sie usmiecham , co mam je straszyc chronicznym zmeczeniem czy martwieniem sie o kazdy kaszel dziecka czy przypadkiem sie nie krztusi czy wieczne zagladanie czy sie nie odkryla , czy oddycha itp... ;-)

zabka11, apaczka, małaMyszka, Zetka lubią tę wiadomość

hchys65gxjilzsx1.png

3i49e6ydzrgzswlb.png
  • Pulpecja Autorytet

Wysłany: 16 listopada 2015, 14:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    apaczka wrote:
    Jak słyszę, że dziecko znajomych czy rodziny tylko je i śpi i prawie nie płacze to się czasem czuję jak wyrodna matka. U nas tak nigdy nie było. Dobrze, że mam Was to wiem, że większość dzieci taka nie jest i tak po prostu może być. Jest jeden plus naszych problemów - nigdy nikomu nie powiem, że KP to pestka, nie spojrzę jak na kosmitów gdy będą mówić, że dziecko odstawia cyrki czy nie chce jeść bo sama to przeszłam.
    Zła jestem bo właśnie usłyszałam od mamy, że córeczka brata jest super bo tylko je i śpi...wrr. Moja też jest super choć tak nie robi
    apaczka, nie przejmuj się tym. ja sobie wymyśliłam taką teorię, ze Bozia wie jakie dziecko komu dać; nie każda matka dałaby sobie radę z takimi problemami. Ja np. nie ma cierpliwości, dlatego mam bezproblemowe dzieci ;-)
    a jak ostatnio znajomy powiedział, ze jego syn super się rozwija bo już sam potrafi sobie smoczek do buzi wsadzić a jest w tym samym wieku, to powiedziałam, ze widocznie moja ma zadatki na kierowniczkę, bo ma ludzi od wsadzania smoka :-) a tak poważnie to trzeba wyluzować, każde dziecko jest inne, inaczej się rozwija, ma inne problemy, ale dla matki każde jest wyjątkowe. Pocieszę cię jeśli powiem, że z tych problemów wyrośnie? Poza tym wiesz, jeśli dzicko trzymiesięczne tylko je i śpi to chyba nie całkiem normalne...

apaczka, niecierpliwa, jesslin87, małaMyszka lubią tę wiadomość

201508091565.png
  • zabka11 Autorytet

Wysłany: 16 listopada 2015, 14:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    magda sz wrote:
    Agata wyczytałam gdzieś że testy na alergie wykonuje się koło 3 lat dziecka, wcześniej nic nie wyjdzie :(

Żabka kąpie, ale lekko nie jest :) leży na leżaczku flanelowym i się odpycha albo kopie. Ja mam płaski brodzik więc niestety albo u mnie jakaś wieelka wanienka na zmianę albo basenik dmuchany do brodzika..jeszcze się zastanawiamy czy kupić głęboki brodzik to by było idealne. Jak bym miała wannę to bym kupiła taką gąbkę wkładkę i tak kąpała małą.

Ja mam wlasnie ta gabke wkladke i na niej bede kapac w normalnej wannie.
    Nie mam gdzie trzymac wiekszej wanienki, zreszta moja Julcia nie moze sie doczekac kiedy Klara bedzie siedziec i beda mogly sie kapac razem ;)

jesslin87, małaMyszka lubią tę wiadomość

3i499vvjdikb2il4.png
    iv09j48argrcm17t.png
  • apaczka Autorytet

Wysłany: 16 listopada 2015, 14:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pulpecja wrote:
    apaczka, nie przejmuj się tym. ja sobie wymyśliłam taką teorię, ze Bozia wie jakie dziecko komu dać; nie każda matka dałaby sobie radę z takimi problemami. Ja np. nie ma cierpliwości, dlatego mam bezproblemowe dzieci ;-)
    a jak ostatnio znajomy powiedział, ze jego syn super się rozwija bo już sam potrafi sobie smoczek do buzi wsadzić a jest w tym samym wieku, to powiedziałam, ze widocznie moja ma zadatki na kierowniczkę, bo ma ludzi od wsadzania smoka :-) a tak poważnie to trzeba wyluzować, każde dziecko jest inne, inaczej się rozwija, ma inne problemy, ale dla matki każde jest wyjątkowe. Pocieszę cię jeśli powiem, że z tych problemów wyrośnie? Poza tym wiesz, jeśli dzicko trzymiesięczne tylko je i śpi to chyba nie całkiem normalne...
    Dobrze prawisz :-) ja to wszystko wiem tylko po prostu w dwa dni usłyszałam dwa razy jakie to idealne są inne dzieci i mi gul skoczył. Jeszcze się pytają czemu ona płacze? Sremu. Bo lubi :-P mam ochotę powiedzieć. Ja mam dużo cierpliwości i nie narzekam. U nas nie jest tak najgorzej a wręcz coraz lepiej tylko męczą mnie czasem ludzie bo zachowują się jakby to było coś dziwnego, że moje dziecko płacze a Kowalskiej nie. To nie ja mam z tym problem tylko oni.

Pulpecja, lys, niecierpliwa, 0na88, jesslin87, małaMyszka, aaaaga lubią tę wiadomość

9f7jpx9i1ln9kxb1.png
  • magda sz Autorytet

Wysłany: 16 listopada 2015, 14:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Apaczka ja myślę że jakby nasze dzieci tylko jadły i spały to byśmy psychicznie nie wytrzymały z nudów. A tak to cała masa atrakcji...niestety nie tylko pozytywnych ale jak po problemach typu zaparcia, nieprzespane noce, wierzganie przy cycku itp. bardziej doceniam każdą "nowość", a już nie wspomnę jak wspaniale się czuje jak po 2 dni bez kupy nasra po pachy :D fakt że ręce opadają jak widzę ile prania ale płakać mi się chce ze szczęścia że moją córcię już nic nie boli :) Mojej ciotki dzieci były aniołki za młodu, trzymała je tak krotko że teraz w okresie studia/liceum jest prawdziwa masakra, wszystkie możliwe używki, dziewczyny, chłopaki, wagary itp. Ja też byłam grzeczna i dałam popalić moim rodzicom w okresie dojrzewania, mój brat był całe życie niegrzeczny ale teraz się ogarnął na studiach heheh

Pulpecja, zabka11, apaczka, jesslin87, małaMyszka, Weridiana, Zetka lubią tę wiadomość

oc7e509.png
    ySkMp1.png
  • Pulpecja Autorytet

Wysłany: 16 listopada 2015, 14:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    apaczka wrote:
    Dobrze prawisz :-) ja to wszystko wiem tylko po prostu w dwa dni usłyszałam dwa razy jakie to idealne są inne dzieci i mi gul skoczył. Jeszcze się pytają czemu ona płacze? Sremu. Bo lubi :-P mam ochotę powiedzieć. Ja mam dużo cierpliwości i nie narzekam. U nas nie jest tak najgorzej a wręcz coraz lepiej tylko męczą mnie czasem ludzie bo zachowują się jakby to było coś dziwnego, że moje dziecko płacze a Kowalskiej nie. To nie ja mam z tym problem tylko oni.
    no jak widzi takich wk...... ludzi to płacze nad ich głupotą haha. Ja wiem doskonale jak to jest, bo u nas usiłowali mnie przestawić jak starsza córka była malutka. Jak to, to ona nie śpi o 20? Powinna spać, to byście mieli wieczór dla siebie. Nie pije soczków? Soki to witaminy!!! Biega bez kapci? Nie boisz się, ze się rozchoruje? Noż k... a może mi tak właśnie pasuje? Ludzie zawsze zadają dziwne pytania.

jesslin87, małaMyszka, aaaaga lubią tę wiadomość

201508091565.png
  • niecierpliwa Autorytet

Wysłany: 16 listopada 2015, 14:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pulpecja jestem zywym dowodem na obalenie Twojej teorii :D moja nie dosc, ze ostatnio slabo spi w ciagu dni, tylko drzemki po kilkanascie minut, to i z jedzeniem krucho a i cierpliwosc to nie moja mocna strona :P

Pulpecja, jesslin87, małaMyszka, Zetka lubią tę wiadomość

• Pulpecja Autorytet

Wysłany: 16 listopada 2015, 14:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    niecierpliwa wrote:
    Pulpecja jestem zywym dowodem na obalenie Twojej teorii :D moja nie dosc, ze ostatnio slabo spi w ciagu dni, tylko drzemki po kilkanascie minut, to i z jedzeniem krucho a i cierpliwosc to nie moja mocna strona :P
    o, to może u ciebie to taka lekcja cierpliwości. wszystko można sobie jakoś wytłumaczyć :-)

apaczka, jesslin87, niecierpliwa, małaMyszka lubią tę wiadomość

201508091565.png
  • 0na88 Autorytet

Wysłany: 16 listopada 2015, 14:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    moja kuzynka ( jej dziecko jej miesiac mlodsze) mi wychwalala jak jej syn kocha spacery i jest grzeczne - ZOska dostaje kur** jak jest w wozku i faktycznie spotkalysmy sie na cmentarzu z wozkami , jej dziecko pogodne , lezalo spokojnie z otwartymi oczami ogladalo swiat w wozku a ja ze zniczem w jednej rece a z Zoska w drugiej bo ona toleruje wozek tylko na spiocha - zachwalala mi to swoje dziecko pod niebiosa , ze grzeczne , samo sie soba zajmuje , nie placze itp. Zoska przy nim to istny diabel...

a dowiedzialam sie ostatnio od mojej mamy ze teraz sie zamartwia ze jej dziecko ma autyzm bo z kolei za spokojny - wiec czy dziecko grzeczne czy nie grzeczne to zawsze powod do zmartwien sie cholera znajdzie.

zabka11, jesslin87, Pulpecja, niecierpliwa, małaMyszka lubią tę wiadomość

hchys65gxjilzsx1.png

3i49e6ydzrgzswlb.png
  • Paula_071 Autorytet

Wysłany: 16 listopada 2015, 14:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Apaczka - moj tez uwielbia lustra i tez przestaje plakac jak sie w nim.zobaczy, a nawet zaczyna sie usmiechac :-)

Udalo sie, zlozylam papiery o dowod dla Tomka.

I my jutro szczepimy. Oszaleli z tymi cenali Infanrixa - przedzial cenowy od 200 do 300zl.

apaczka, jesslin87, małaMyszka lubią tę wiadomość

13.08.2015 r.
    11.05.2019 r.
  • zabka11 Autorytet

Wysłany: 16 listopada 2015, 14:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My szczepimy 5w1 Pentaxim - 140zl

Czy was tez bola kolana???mnie bardzo, szczegolnie lewe, ktore juz 3lata temutezbolalo i mialam zabiegi...
    Chyba musze jaskis 4flex brac, bo masakra przy kazdym zginaniu nogi.....

Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 listopada 2015, 14:48

3i499vvjdikb2il4.png
    iv09j48argrcm17t.png
  • chcebycmama Autorytet

Wysłany: 16 listopada 2015, 14:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pulpecja dziś byłam z synem na kontrolnych badaniach przesiewowych sluchu i wszystko ok!!!

Szczęście niesamowite. :-)

magda sz, 0na88, Pulpecja, małaMyszka, zabka11, Paula_071, jesslin87, Maniuś lubią tę wiadomość

Syn, roczek.
    Okruszek, 20 tydzień w brzuszku. :-)
  • magda sz Autorytet

Wysłany: 16 listopada 2015, 14:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie powtorka z rozrywki 4 dni po szczepieniu, nic dzis nie pasuje mojemu dziecku, raczki,cycki, bujak, lozko...zaraz ja motam w chuste i moze zasnie bo slabo mi, tym bardziej ze mam 37,8 goraczki. Odliczam minuty az maz wejdzie do domu, dostaje dziecko do rak a ja ide spac w stoperach inaczej nie wyzdrowieje jak nie wypoczne

oc7e509.png
    ySkMp1.png
  • magda sz Autorytet

Wysłany: 16 listopada 2015, 14:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    zabka11 wrote:
    My szczepimy 5w1 Pentaxim - 140zl

Czy was tez bola kolana???mnie bardzo, szczegolnie lewe, ktore juz 3lata temutezbolalo i mialam zabiegi...
    Chyba musze jaskis 4flex brac, bo masakra przy kazdym zginaniu nogi.....

U mnie pentaxim- 114zł, 6w1-190zł. Jakies dobre znizki maja z nfzetem

małaMyszka, zabka11 lubią tę wiadomość

oc7e509.png
    ySkMp1.png
  • Pulpecja Autorytet

Wysłany: 16 listopada 2015, 14:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    chcebycmama wrote:
    Pulpecja dziś byłam z synem na kontrolnych badaniach przesiewowych sluchu i wszystko ok!!!

Szczęście niesamowite. :-)
    Super, już macie to z głowy. My mamy termin na 4. grudnia. Mam nadzieję, że u nas też wszystko ok.

małaMyszka, jesslin87, chcebycmama lubią tę wiadomość

201508091565.png
  • psioszka11 Autorytet

Wysłany: 16 listopada 2015, 15:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A mi mój syn wynagrodzil sytuację z mężem.Dziś jest taki kochany że dał mi wszystko zrobić odkurzyc pomyc podłogi pranie kurze obiad no wszystko.Nie muszę prosić się M żeby zajął się dzieckiem bo mam już wszystko zrobione.Zostało prasowanie ale to na wieczór jak go ululam.
    A co do wanienki to ja od dłuższego czasu kapie go w naszej zwykłej wannie dużej.Chlapie nogami i bardzo mu się podoba.

bl9ci09kql96ri27.png

Nasze szczęście LEON -53cm i 3680g -21.07.2015
  • Katarka Autorytet

Wysłany: 16 listopada 2015, 15:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny karmiące tylko piersią, czy wasze dzieci robią wodniste kupki? U Nas są dosyć wodniste, a oprócz tego ciągle ten śluz zasrany (dosłownie i w przenośni) mimo tego, że podawałam to co kazała pediatra (Enterol 250).

małaMyszka, lys lubią tę wiadomość

lb17w98.png
  • małaMyszka Autorytet

Wysłany: 16 listopada 2015, 15:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Katarka u nas też wodniste. Co prawda bez śluzu, ale ostatnio wypływa z pieluszki :-)

Katarka lubi tę wiadomość

Alexander
    6 czerwca 2017, 3320, 55 cm, 10 pkt
    47d8cd3eb4.png
    Sebastian
    11 sierpnia 2015, 3370, 55 cm, 10 pkt
    967b64d0e6.png
‹‹ 2438 2439 2440 2441 2442 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Suchość pochwy - najczęstsze przyczyny, objawy i leczenie

Suchość pochwy to wstydliwa dolegliwość, która dotyka wielu kobiet. Kiedy się pojawia? Jakie są najczęstsze przyczyny problemów z odpowiednim nawilżeniem pochwy? Czy suchość pochwy można leczyć? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Pierwsza wizyta w klinice leczenia niepłodności – jak się przygotować?

Nadszedł ten czas - przed Wami pierwsza wizyta w kierunku diagnostyki problemów z płodnością. Jak wygląda? Na co się przygotować? Czy przed wizytą warto wykonać wstępne badania? Jakie znaczenie mają obserwacje cyklu miesiączkowego podczas diagnostyki? Jak wygląda wywiad medyczny? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Inseminacja (IUI) koszt i wskazania. Jaka jest skuteczność inseminacji?

Inseminacja domaciczna jest zabiegiem mającym na celu, ułatwienie zapłodnienia, poprzez skrócenie drogi, jaką mają do pokonania plemniki do komórki jajowej. Czy warto ją wykonać, jaki jest koszt i przy jakich schorzeniach odnotowuje się najlepsze rezultaty? Przeczytaj również jakie badania należy wykonać przed inseminacją i jak się do niej przygotować. 

CZYTAJ WIĘCEJ